Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 9 januari 2019 18:16:

Staat u mij toe wat persoonlijk wapenfeitjes op te lepelen:

mijn dochter zit in de VS op school, en heeft sinds haar 5de levensjaar shooter drills.
Ze heeft twee keer een serieuze lock-down meegemaakt, waarbij iemand met een wapen de school in liep.
Er staan twee politie autos voor haar school, elke dag, ter beveiliging.
De school staat in een welvarende suburb.

Ik zelf heb op mijn kantoor een lockdown drill mogen meemaken, en kan u verzekeren dat dat geen geintje is.

Enige jaren geleden was ik op een 4th of July feest bij een meer. Ineens stoven er boten over het meer, en hoorden we overal sirenes. De boten waren eerste hulp mensen, de sirenes brandweer, politie en ambulances.
Een jongetje van 8 was geraakt door een kogel die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Mijn dochter liep rond dezelfde tijd op ongeveer dezelfde plaats.... De schutter is nooit gevonden.

Gisteren was ik in de Y. Terwijl ik mij in het zweet werkte belt mijn vrouw. Er was een schietpartij bij de Wawa. Deze Wawa is vlakbij de Y. De schutter is voortvluchtig, en mensen wordt aangeraden in huis te blijven. Wij wonen niet ver van de Y en Wawa (een benzinestation).
Onze dochter is aan het trainen in een sportschool verderop. Ik haal haar op, uitkijkend naar een schutter.
Overal in de wijk politie.

De schietparij heeft 1 slachtoffer, een veteraan, vader van drie kinderen. Hij woonde in mijn suburb...

Ik zie met enige regelmaat mannen met een pistool op hun heup. In winkels of op straat.
Ik kan niet zien of dit 'good guys' zijn of niet. Ik kan ook niet zien of ze kunnen mikken, in geval ze een onverlaat willen neerschieten en onvoorzien iets anders raken. De 'intentional hit rate' is niet zo erg hoog, heb ik begrepen.

Ik zorg in zo'n geval dat ik een maximale afstand tusen mij en de Rambo houdt, ook als dat betekent dat ik mijn melk of schroefjes later later elders moet gaan kopen.

Het is voor moeders van kinderen in de playdate leeftijd standaard om te vragen of er wapens in het huis van de playdate aanwezig zijn..... Want je weet maar nooit.

Vertel me nog eens dat wapens geen probleem zijn, USA_Trader?

In Nederland had ik vroeger ook elk jaar een brand dril, heb er geen trauma van overgehouden... Goed om kinderen te trainen hoe hier mee om te gaan, hadden al die mensen in de Bataclan of Alphen ad Rijn ook maar een dergelijke training gehad, dan had het misschien slachtoffers gescheeld.
Maar als ik op een knop zou kunnen drukken en daarmee alle wapens in 1x uit de wereld zou kunnen halen, dan zou ik dat gelijk doen. Punt is, dat kan niet meer en moeten we het dus doen met de feiten zoals ze zich nu voordoen. Zolang criminelen over wapens beschikken, moet een burger zich kunnen verdedigen. Ik snap nooit het blinde vertrouwen van liberals in de overheid. Het is misschien een beetje flauw, maar je weet wie er nog meer de wapens weghaalde bij de bevolking toch?
Daarnaast, in de staten waar de wapenwet het soepelst is vallen de minste slachtoffers. In Chicago waar wapens zwaar verboden zijn worden er 3500 neergeschoten per jaar.
[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 9 januari 2019 18:32:

Waarom woon ik hier dan nog?
Omdat het ondanks alles een fantastisch land is, met veel vrijheid, veel ruimte. En omdat ik de kans op schade door randdebielen met wapens redelijk klein inschat. Maar vele malen groter dan in Nl.

Maar om nou te zeggen dat het land een Nirvana is, een El Dorado? Nee, en al helemaal niet als je niet ver boven de middelmaat zit qua inkomsten. En ook niet als je niet lelieblank bent.

En de regering trump en de GOP probeert dit land terug te brengen naar een situatie voor FDR, voor de New Deal. Want kapitalisme is heilig, socialisme alleen goed voor de rijken en vroeger was alles beter.
De weg ingezet door Reagan is bijna voltooit. Ik hoop dat het tij keert nu blijkt dat trump een psychopatische bedrieger is en zijn partij een groep asociale bejaarde meelopers. Ik hoop dat de democratie wint, en de trend die lijkt om te buigen naar een normalere samenleving zich voortzet.

Zo niet, wie kan ik bellen als ik (tijdelijk) onderdak in Nl nodig heb?
Er zijn genoeg solistische landen, ga het eens in Venezuela proberen dan? Ga er een jaartje wonen en kom dan nog eens terug of dit nu het gewenste model is voor de US. Socialisme is in de geschiedenis in alle werelddelen geprobeerd, NERGENS is het gelukt, hoe naïef kun je zijn dat het nu wel lukt.... Om over 100.000.000 doden de afgelopen eeuw maar te zwijgen.

En alles wat je tegen zit ligt natuurlijk weer aan je huidskleur, hoe verwonderlijk ook, zucht.... Al die superwitten hebben het maar makkelijk he, hoeven niks te doen, alles komt ze aanwaaien. Je ziet het ook al aan de landen hoe ze georganiseerd waren voordat alles zich een beetje vermengde, hoe donkerder van huidskleur het land was, hoe georganiseerder het allemaal verloopt en hoe welvarender men was.... Maar ja, dat is wat links je verteld, het ligt niet aan jou, jij bent slachtoffer. Ik heb overal in de wereld gewoond en kan je uit eigen ervaring vertellen dat huidskleur geen rol speelt, maar mentaliteit.

De democratie heeft gewonnen en heeft Trump gekozen, het beste wat ons in 50 jaar is overkomen. Alles is er beter op geworden. Ik gun iedereen het allerbeste en daarom vind ik het ook fantastisch om te zien dat werkloosheid onder de achtergebleven groepen op all time lows staat. Hier begint alles mee, baan, huis, gezin, stabiliteit en niet met afhankelijk worden van de overheid en je laten vertellen hoe zielig je wel niet bent.
Al Kipone
1
[verwijderd]
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 9 januari 2019 19:41:

en laat die anzichtkaart ook maar zitten.
De waarheid wordt nooit goed ontvangen op links...
luchtschip
1
quote:

USA_Trader schreef op 9 januari 2019 19:17:

[...]

heb er geen trauma van overgehouden...
Gelukkig maar.
Ik begon me al zorgen te maken na je posts.

Maar probeer wel het contact met de realiteit te houden. Ik lees veel berichten van Amerikanen, die problemen hebben door de shutdown van Trump. Niet alleen de 800.000 federal workers, maar ook de mensen die, dankzij hun, werk hadden. Restaurants nabij overheidsgebouwen en Nationale Parken, taxi chauffeurs en vele andere beroepen ,die werk hadden doordat er overheidsmensen van hun diensten gebruik maakten. Ook die mensen hebben plots geen of nauwelijks inkomen meer.

Jij woont in de USA en je komt op dit forum met zeer verwarde berichten. Je zit in een juich stemming te posten over Trump, terwijl miljoenen Amerikanen misschien hun huur niet meer kunnen betalen. Alleen de gedachte daaraan levert de nodige trauma's op. En dat alleen omdat er een eigenwijze druiloor zijn kont tegen de krib gooit. En omdat hij zijn zin niet krijgt zorgt hij voor een government shutdown. Dit lijkt veel op een chantage poging om zijn zin door te drukken ten koste van het inkomen van miljoenen mensen.

En jij staat hem de hemel in te prijzen?
voda
0
Die vent spoort echt niet!

Mr Donald Trump promised to revive the coal industry in US

CNN reported that as a candidate, Mr Donald Trump promised to revive the coal industry. However, across America, more and more coal-fired smokestacks are smoke free. The power plants beneath them are cold and dark and The mines that once fed them; abandoned. But for the past couple of years, miners and their families let themselves believe that a coal comeback was on the way, thanks to promises from Mr Trump. Coal mining consultant Art Sullivan told CNN "He's trying to get their votes. He isn't telling them the truth. And that really disturbs me because these are really good people. These are the people that I have spent my life working with. And if they have the truth they will make the right decisions."

Former coal miner Mr Blair Zimmerman says he thinks Trump gave communities false hope. He said that "In my opinion-- absolutely. I mean, I'm an expert. He's not. Like when he was campaigning I asked-- I talked to his people and I said what's your plan. How are you bringing back coal? Because it could be brought back if these plants would come back up and deregulating stuff will help this much it's not going to help a lot."

Trump's EPA, now led by former coal lobbyist in Andrew Wheeler, recently moved to lift Obama-era caps on how much poisonous mercury and how much heat-trapping carbon power plants can pump into the sky, which really worries climate scientists like Penn State's Michael Mann.

Source : CNN
DeZwarteRidder
0
Gokkers winnen drie ton door ’leugens’ Trump
Updated 40 min geleden
50 min geleden in BUITENLAND

WASHINGTON - Gokkers hebben in totaal bijna driehonderdduizend dollar verdiend aan de hoeveelheid ’leugens’ die Trump vannacht tijdens zijn speech in het Oval Office verkondigde.

Vier leugens of meer waren voor veel gokkers genoeg om een behoorlijk geldbedrag over te houden aan de tv-speech over de grensmuur van Trump. Voor 145 ingelegde dollars, keerde de goksite Bookmaker 100 dollar winst uit, meldt Buzzfeed.

De bekende factcheckblog van The Washington Post gold als ’scheidsrechter’, zegt een medewerker van Bookmaker. De Amerikaanse krant telde uiteindelijk liefst zes leugens van Trump. De speech van zo’n tien minuten, die vooral over de shutdown en de grensmuur met Mexico ging, leverde in totaal bijna drie ton op aan gebruikers die een gokje hadden gewaagd.

Trump zou onder meer verschillende cijfers over illegale immigranten zwaar hebben overdreven, bijvoorbeeld over het aantal arrestaties, en hij bracht volgens de krant migrantengezinnen onterecht in verband met kindersmokkelaars.

Het maximumbedrag om in te zetten was bepaald op tweeduizend dollar, maar de goksite meldt dat sommige gebruikers een speciale aanvraag deden om méér in te zetten. Volgens John Lester van Bookmaker zijn er enkele klanten die toestemming kregen om tot de 25.000 dollar op het spel te zetten. „We hadden al snel door dat we deze keer in de problemen zaten.”
Al Kipone
0
Morgen ontdekt Bookmaker dat Stephen Miller, Bill Shine en Sarah Huckabee ieder 25K hadden ingezet.
[verwijderd]
2
quote:

luchtschip schreef op 9 januari 2019 20:21:

[...]

Gelukkig maar.
Ik begon me al zorgen te maken na je posts.

Maar probeer wel het contact met de realiteit te houden. Ik lees veel berichten van Amerikanen, die problemen hebben door de shutdown van Trump. Niet alleen de 800.000 federal workers, maar ook de mensen die, dankzij hun, werk hadden. Restaurants nabij overheidsgebouwen en Nationale Parken, taxi chauffeurs en vele andere beroepen ,die werk hadden doordat er overheidsmensen van hun diensten gebruik maakten. Ook die mensen hebben plots geen of nauwelijks inkomen meer.

Jij woont in de USA en je komt op dit forum met zeer verwarde berichten. Je zit in een juich stemming te posten over Trump, terwijl miljoenen Amerikanen misschien hun huur niet meer kunnen betalen. Alleen de gedachte daaraan levert de nodige trauma's op. En dat alleen omdat er een eigenwijze druiloor zijn kont tegen de krib gooit. En omdat hij zijn zin niet krijgt zorgt hij voor een government shutdown. Dit lijkt veel op een chantage poging om zijn zin door te drukken ten koste van het inkomen van miljoenen mensen.

En jij staat hem de hemel in te prijzen?
De schuld ligt volledig bij de Democraten, Trump vraagt slechts 5 mrd, wat helemaal niks is op het Amerikaanse budget. Trump heeft een reden om die 5 mrd te vragen, namelijk een muur voor de veiligheid van het land. Kijk eens wat border patrol erover zegt, die smeken om een muur omdat ze het niet aankunnen. De democraten, die altijd voor een muur waren, hebben geen enkele reden behalve een politieke om Trump dwars te zitten.
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef op 9 januari 2019 20:27:

Die vent spoort echt niet!

Mr Donald Trump promised to revive the coal industry in US

CNN reported that as a candidate, Mr Donald Trump promised to revive the coal industry. However, across America, more and more coal-fired smokestacks are smoke free. The power plants beneath them are cold and dark and The mines that once fed them; abandoned. But for the past couple of years, miners and their families let themselves believe that a coal comeback was on the way, thanks to promises from Mr Trump. Coal mining consultant Art Sullivan told CNN "He's trying to get their votes. He isn't telling them the truth. And that really disturbs me because these are really good people. These are the people that I have spent my life working with. And if they have the truth they will make the right decisions."

Former coal miner Mr Blair Zimmerman says he thinks Trump gave communities false hope. He said that "In my opinion-- absolutely. I mean, I'm an expert. He's not. Like when he was campaigning I asked-- I talked to his people and I said what's your plan. How are you bringing back coal? Because it could be brought back if these plants would come back up and deregulating stuff will help this much it's not going to help a lot."

Trump's EPA, now led by former coal lobbyist in Andrew Wheeler, recently moved to lift Obama-era caps on how much poisonous mercury and how much heat-trapping carbon power plants can pump into the sky, which really worries climate scientists like Penn State's Michael Mann.

Source : CNN
En dat toon je aan met een stuk van CNN? Grotere leugenaars bestaan er niet.
josti5
0
Wie de einddagen van het Romeinse Rijk een beetje kent, weet precies, in welke fase de USA nu verkeert, en welk werelddeel Amerika's slechte voorbeeld volgt...
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 januari 2019 21:02:

Gokkers winnen drie ton door ’leugens’ Trump
Updated 40 min geleden
50 min geleden in BUITENLAND

WASHINGTON - Gokkers hebben in totaal bijna driehonderdduizend dollar verdiend aan de hoeveelheid ’leugens’ die Trump vannacht tijdens zijn speech in het Oval Office verkondigde.

Vier leugens of meer waren voor veel gokkers genoeg om een behoorlijk geldbedrag over te houden aan de tv-speech over de grensmuur van Trump. Voor 145 ingelegde dollars, keerde de goksite Bookmaker 100 dollar winst uit, meldt Buzzfeed.

De bekende factcheckblog van The Washington Post gold als ’scheidsrechter’, zegt een medewerker van Bookmaker. De Amerikaanse krant telde uiteindelijk liefst zes leugens van Trump. De speech van zo’n tien minuten, die vooral over de shutdown en de grensmuur met Mexico ging, leverde in totaal bijna drie ton op aan gebruikers die een gokje hadden gewaagd.

Trump zou onder meer verschillende cijfers over illegale immigranten zwaar hebben overdreven, bijvoorbeeld over het aantal arrestaties, en hij bracht volgens de krant migrantengezinnen onterecht in verband met kindersmokkelaars.

Het maximumbedrag om in te zetten was bepaald op tweeduizend dollar, maar de goksite meldt dat sommige gebruikers een speciale aanvraag deden om méér in te zetten. Volgens John Lester van Bookmaker zijn er enkele klanten die toestemming kregen om tot de 25.000 dollar op het spel te zetten. „We hadden al snel door dat we deze keer in de problemen zaten.”

The Washington Post ?
Sensatie,ca opruiersblad a la Bild (Dl)
Zwaar anti-Trumph campagne gericht.
Al Kipone
0
and it continues :-) :

WH officially says it will veto the four appropriations bills Dems are putting on the floor.
Bangizwe
0
Voka: Nederland met zijn 850 000 vaten olie per dag is anders ook geen voorbeeld om over naar huis te schrijven. Dat ligt zwaar boven het wereld gemiddelde. Als je dat zou moeten gelijk trekken met de rest van de wereld. Dan moeten van elke 7 auto's er 6 aan de ketting, van elke 7 vrachtwagens er 6 aan de ketting, van elke 7 vliegtuigen er 6 aan de grond, en van alle 7 rekken in de supermarkt blijven er 6 leeg. En dan verbruik je evenveel als wanneer je alles eerlijk zou verdelen. Benieuwd of er dan nog steenkool zou te vinden zijn Nederland. Zelfs nog geen boompje meer.
Al Kipone
0
trump tweet:

Just left a meeting with Chuck and Nancy, a total waste of time. I asked what is going to happen in 30 days if I quickly open things up, are you going to approve Border Security which includes a Wall or Steel Barrier? Nancy said, NO. I said bye-bye, nothing else works!

3:34 PM - 9 Jan 2019

Schumer: The President asked if we would fund his wall. When Dem leaders said no. “The president just got up and walked out.”

Lachen met tranen in je ogen....

70.769 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 ... 3535 3536 3537 3538 3539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,97  +7,70  +0,88%  09:35
 Germany40^ 18.012,90 +0,53%
 BEL 20 3.871,46 +0,35%
 Europe50^ 4.963,07 +0,49%
 US30^ 38.132,65 +0,02%
 Nasd100^ 17.613,89 +1,06%
 US500^ 5.085,79 +0,81%
 Japan225^ 37.968,05 +0,64%
 Gold spot 2.344,40 +0,53%
 EUR/USD 1,0729 0,00%
 WTI 84,02 +0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +4,99%
VIVORYON THER... +3,29%
ASMI +2,89%
NX FILTRATION +2,77%
PROSUS +2,42%

Dalers

IMCD -8,86%
Wereldhave -7,48%
SIGNIFY NV -6,88%
ABN AMRO BANK... -5,07%
BESI -4,26%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront