Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Ukraine

16.416 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 ... 817 818 819 820 821 » | Laatste
het zwaard
0
Niet alleen voor journalisten, ook voor hun fixers is het levensgevaarlijk werken in Oekraïne: enkelen getuigen
Een Oekraïense fixer die werkt voor de Franse omroep Radio France werd negen dagen lang gevangen gehouden en gefolterd door Russische soldaten. Fixers combineren als assistent of producer verschillende taken, van gidsen tot het leggen van contacten en vertalen. Ze zijn vaak de ogen en oren van journalisten op het terrein in Oekraïne. Maar in deze oorlog liggen ze samen met journalisten letterlijk onder vuur. Volgens Reporters Zonder Grenzen zijn er al zeker 20 aanvallen op hen geweest.
voda
0
Fink: 'Oorlog versnelt gebruik van groene energie en digitale valuta'

Volgens Larry Fink, de CEO van BlackRock, kan de Russsiche invasie in Oekraïne een wereldwijde versnelling teweegbrengen naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en cryptomunten. Dat schreef de topman in zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders.

'We hebben al gezien dat Europese beleidsmakers investeringen in hernieuwbare energiebronnen promoten als een belangrijk onderdeel van energiezekerheid', aldus de 69-jarige topman. Wat digitale munten betreft zei Fink dat de oorlog landen zal aanzetten hun afhankelijkehid van tradionele geld- en betalinssystemen te herdenken. 'Een wereldwijd digitaal betalingssysteem, doordacht ontworpen, kan de afwikkeling van internationale transacties verbeteren en tegelijkertijd het risico op witwassen en corruptie verminderen', aldus Fink.

Fink zei dat ook BlackRock het gebruik van zogenaamde stablecoins, cryptomunten met een een ander actief als onderliggende waarde, bestudeert.

twitter.com/BlackRock/status/15049256...

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Over de grens | Oekraïne: wind- en zonneparken in gevaar door oorlog met Rusland

De helft van de hernieuwbare-energiesector in Oekraïne wordt met vernietiging bedreigd. Dat stelt de Ukrainian Association of Renewable Energy (UAWE). In de rubriek ‘Over de grens’ ditmaal een kijkje in Oekraïne.

UAWE stelt dat het vernietigen van de energie-infrastructuur een van de Russische oorlogstactieken is.

Groot risico
Zo wist het Russische leger al de kerncentrales van Tsjernobyl en Zaporizja in beslag te nemen, maar werden elektrische transmissielijnen, gaspijpleidingen, brandstofopslagplaatsen en andere energie-infrastructuurobjecten vernietigd.

‘De installaties voor hernieuwbare energie in Oekraïne lopen ook een groot risico op volledige of gedeeltelijke vernietiging’, aldus UAWE. ‘47 procent van de geïnstalleerde capaciteit van de elektriciteitscentrales voor hernieuwbare energie bevindt zich in de regio’s waar actieve vijandelijkheden plaatsvinden. Daarnaast staan ??veel opwekinstallaties in aangrenzende gebieden.’

Ruim helft stilgelegd
Zo werd de overgrote meerderheid van de windparken in Oekraïne gebouwd in het zuiden van het land met het hoogste windpotentieel, te weten de regio’s Zaporizhzhya, Cherson, Mykolaiv, Odessa. 89 procent van de capaciteit van de windparken bevindt zich in gebieden waar momenteel gevechten plaatsvinden, nog eens 9 procent bevindt zich in de nabijheid van regio’s waar gevochten wordt. Meer dan de helft van de windparken is al stilgelegd.

Voor zonne-energie is de situatie al weinig beter: 37 procent van de grondgebonden zonneparken en 35 procent van de zonnedaken bevinden zich in gebieden waar gevochten wordt. Bij biomassacentrales ligt dat percentage op 48 procent.

12 miljard dollar
De oorlog met Rusland komt voor de Oekraïense zonne-energiesector extra hard aan. In de afgelopen jaren groeide de sector namelijk als kool. Zo werd in 2021 een volume van 1,8 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd.

UAWE rekent voor dat er de afgelopen 10 jaar in het land zo’n 12 miljard Amerikaanse dollar in hernieuwbare energie is geïnstalleerd. 5,6 miljard dollar van die investeringen – goed voor 3.970 megawatt aan installaties – loopt direct gevaar en nog 3,6 miljard dollar bevindt zich in aangrenzend gebied; goed voor nog eens 2.400 megawatt. UAWE laat weten dat de eigenaren van beschadigde of vernietigde systemen zich tot internationale rechtbanken zullen wenden om de schade van Rusland vergoed te krijgen.

Scatec: tijdelijk geen stroom
Een van de grote Europese ondernemingen die zonneparken in Oekraïne bezit is het Noorse Scatec. Het bedrijf heeft in het land niet alleen 66 werknemers, maar bezit er ook 5 zonneparken met een totaalvermogen van 336 megawattpiek.

Direct na het uitbreken van de oorlog mobiliseerde het bedrijf een noodhulporganisatie om zijn Oekraïense medewerkers op alle mogelijke manieren bij te staan. Verder laat het bedrijf weten dat de zonneparken nog intact zijn en op afstand kunnen worden bediend. Wel leveren ze tijdelijk geen stroom vanwege inperkingsinstructies van de netbeheerder. Het is nog onzeker wanneer de levering kan worden hervat.

De Oekraïense zonne-energiemarkt in cijfers
De verkoop van zonnepanelen kwam in Oekraïne in het recordjaar 2019 tot een absoluut hoogtepunt. Waar het totaal geïnstalleerd vermogen 5 jaar geleden zo’n 548 megawattpiek bedroeg, werd in 2019 ruim 3,5 gigawattpiek aan zonnepanelen verkocht.

De nationale branchevereniging voor zonne-energie ASEU dichtte het recordjaar volledig toe aan het toenmalige feed-in tarief.

Afbouw subsidie
De feed-in tarieven zullen weliswaar naar verwachting tot 2030 van kracht zijn, maar zijn de afgelopen paar jaar fors afgebouwd.

Vorig jaar bedroeg de subsidie 4 eurocent per kilowattuur voor grondgebonden zonneparken, 10 eurocent per kilowattuur voor commerciële zonnedaken en 16 eurocent per kilowattuur voor residentiële daken. De overheid past de tarieven aan om een terugverdientijd van 5,5 tot 7 jaar te kunnen garanderen voor nieuwe pv-installaties en oversubsidiëring te voorkomen.

Marktverstoringen
Bovendien werd eind vorig jaar een extra accijnsbelasting voor hernieuwbare energie ingevoerd en hebben internationale projectontwikkelaars rechtszaken aangespannen vanwege de verlagingen van de feed-in tarieven.

Dit zorgde er al voor dat in 2020 de verkopen ten opzichte van 2019 halveerden tot 1,8 gigawattpiek en ook afgelopen jaar zijn de verkopen volgens ASEU vermoedelijk gehalveerd.

Door Edwin van Gastel

www.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-ene...
DeZwarteRidder
0
Dit gebeurde er vannacht: verzet Oekraïne ‘dwingt’ Russen tot praten, internationale reddingsactie voor Marioepol

Het verzet in Oekraïne heeft de Russische troepen ‘krachtige klappen’ toegebracht die een ‘simpele’ boodschap bevatten voor Rusland: serieuze vredesonderhandelingen gaan voeren. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski gezegd in een vrijdagavond laat verspreidde videoboodschap.
Caspar Naber 26-03-22, 08:04 Laatste update: 08:29

,,Onze verdedigers leiden de Russische leiding naar een eenvoudig en logisch idee: we moeten praten, zinvol praten, dringend en eerlijk’, sprak Zelenski. Door het krachtige verzet van de Oekraïners zijn Russische troepen er een maand na hun invasie in het land nog altijd niet in geslaagd elke grote stad te veroveren en onder controle te houden. In plaats daarvan zijn steden gebombardeerd, stedelijke gebieden verwoest en een kwart van de 44 miljoen inwoners uit hun huizen verdreven.

Het Russische leger had enkele uren eerder bij monde van plaatsvervangend stafchef Sergey Rudskoy meegedeeld dat ‘de gevechtscapaciteiten van de Oekraïense strijdkrachten aanzienlijk zijn verminderd, waardoor het grootste deel van de inspanningen kan worden geconcentreerd op het hoofddoel: de bevrijding van Donbass.’ Pro-Russische separatisten hebben in deze industriële regio in het oostelijke deel van het Oekraïense grondgebied twee ‘republieken’ opgericht die Moskou vlak voor de invasie erkende.

Het herformuleren van de Russische doelen kan het volgens militaire analisten gemakkelijker maken voor president Vladimir Poetin een overwinning te claimen waarmee hij zijn gezicht redt.

De mededeling van het Russische leger kwam vlak nadat de vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, had benadrukt dat de huidige militaire operatie in Oekraïne ‘door moet gaan totdat ze haar doel heeft bereikt om het land te demilitariseren en te de-nazificeren.’ Westerse functionarissen doen dit laatste af als een ongegrond voorwendsel voor een oorlog die volgens hen is gericht op het omverwerpen van Zelenski's regering.
Cherson

Oekraïense troepen proberen volgens een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Defensie de stad Cherson in het zuiden van Oekraïne te heroveren op de Russen. Het Russische leger heeft niet langer vaste controle over de havenstad, reden waarom Cherson nu opnieuw wordt geclassificeerd als een ‘omstreden gebied’. Cherson is door zijn ligging aan de monding van de Dnjepr-rivier volgens de functionaris een strategisch belangrijke stad.

Mochten de Oekraïners erin slagen die stad te heroveren, dan zou dat de Russische aanval op de nabijgelegen en zwaar bevochten stad Mykolajiv bemoeilijken. Ook zou het een mogelijk grondoffensief in de richting van de havenstad Odessa aanzienlijk bemoeilijken.
Marioepol

Voor inwoners van de door Russische troepen omsingelde stad Marioepol is intussen een internationale reddingsactie in de maak. Frankrijk, Turkije en Griekenland zullen ‘een humanitaire operatie’ uitvoeren om hen ‘eerdaags’ te evacueren, kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan. ,,Ik zal binnen 48 tot 72 uur een nieuw gesprek voeren met de (Russische) president Vladimir Poetin om de details goed af te stemmen en de voorwaarden veilig te stellen”, zei hij na de Europese top in Brussel.

Volgens Macron bespraken teams van het Elysée vrijdag een en ander met de burgemeester van Marioepol, ‘een stad van ruim 400.000 inwoners waarvan er nog slechts 150.000 zijn overgebleven die in dramatische situaties leven’. Volgens een laatste rapport van het stadsbestuur zijn meer dan 2000 burgers gedood in de stad. Volgens de Oekraïense president Zelenski zitten zo’n 100.000 mensen vast in de strategische havenstad aan de Zee van Azov die al weken wordt belegerd door Russische troepen.
het zwaard
0
Het Russische ministerie van Defensie stuurde een dubbele boodschap de wereld in. Het wordt "niet uitgesloten" dat belangrijke steden als Tsjernihiv, Nikolajiv (Mikolajev in het Russisch) en Kiev ingenomen zullen worden, maar het zou niet meer het belangrijkste doel zijn.
Westerse defensiespecialisten vermoeden dat Rusland zijn grondoffensief vooral op de Donbas zal toespitsen en het zich in de rest van het land zal "beperken" tot luchtaanvallen. Russische verliezen blijven op die manier beperkt. Volgens Rusland zijn de voorbije maand al meer dan 1.300 Russische militairen gesneuveld in Oekraïne. Westerse inlichtingendiensten vermoeden dat het er al enkele duizenden zijn, Oekraïne schat het aantal zelfs op 15.000, wat allicht een overschatting is.

Westerse defensiespecialisten zien er het bewijs in dat Rusland erkent dat zijn ambitieuze strategie mislukt is en het niet op verschillende fronten tegelijk kan strijden.

Een maand oorlog in Oekraïne: de verwachte Russische pletwals heeft zich vastgereden

Maar achter de focus verleggen op de Donbas kan meer dan één strategie schuilgaan. Als het Rusland echt om de "volledige bevrijding" van de Donbas te doen is, zal het proberen de delen van de provincies Donetsk en Loegansk die nu nog in handen zijn van Oekraïne te veroveren. Rusland erkende net voor de start van de oorlog overigens de hele provincies als onafhankelijk grondgebied. De volledige Donbas innemen, zou voor Poetin alvast een trofee zijn waarmee hij de oorlog in Oekraïne kan rechtvaardigden.

Oprukken in de Donbas kan ook een ander voordeel opleveren. Russische troepen daar kunnen zo aansluiting vinden met andere troepen vanuit Charkov of Izjoem, in de naburige provincie Charkov. Mocht ook Marioepol in Russische handen vallen, dan kunnen ook zuidelijke troepen naar het noorden doortrekken en Oekraïense troepen in het oosten omsingelen. De beste gevechtseenheden van het Oekraïense leger bevinden zich naar verluidt in het oosten van het land, aan de frontlijn tussen Oekraïens grondgebied en door de rebellen veroverd gebied. Die eenheden grote verliezen toebrengen, zou de oorlog in een andere richting kunnen sturen

DeZwarteRidder
0
Oekraïne verloor volgens minister al 565 miljard dollar door oorlog
28 maart 2022 13:16 Laatste update: 3 uur geleden

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne heeft dat laatste land al 564,9 miljard dollar (514,4 miljard euro) gekost, zegt minister Yulia Svyrydenko (Economie) maandag. Dat is het gevolg van onder meer kapotte gebouwen, wegen en bruggen en minder forse economische groei.

In een Facebook-post gaat Svyrydenko dieper in op de geleden schade. Volgens haar is er 8.000 kilometer weg en 10 miljoen vierkante meter aan huizen vernield. Samen kost dat het land 209,5 miljard dollar.

Verder schat ze dat de economische groei al met 112 miljard dollar is teruggevallen en dat er 134 miljard dollar minder is geïnvesteerd in Oekraïense bedrijven en de economie van het land. Tenslotte ging de begroting al 48 miljard dollar in het rood door de oorlog. De minister benadrukt dat de bedragen dagelijks blijven oplopen.

Rusland viel iets meer dan een maand geleden Oekraïne binnen en sindsdien zijn de twee landen in oorlog met elkaar. Er vielen al meer dan 1.000 doden, onder wie 134 kinderen, en westerse landen hebben als forse sancties tegen Rusland ingesteld.

Door: NU.nl/Reuters
haas
0
Bloemen en Derk Sauer
Geplaatst op 8 augustus 2015 door Linux-fan
Oekraïne heeft veel te maken met de huichelachtigheid van de regering in Moskou.
Deze week zagen we hier weer een paar prachtige voorbeelden van.

U wist het misschien nog niet, maar er zitten gevaarlijke beestjes in de bloemen die wij vanuit Nederland exporteren naar Rusland.
En die beestjes bedreigen Rusland en de Russische landbouw
en misschien nog vreemder, die beestjes hebben te maken met de MH17 ramp.

oekraineblog.wordpress.com/2015/08/08...
het zwaard
0

Werden de Russische magnaat Abramovitsj en Oekraïense onderhandelaars vergiftigd met chemische wapens?

Begin deze maand zouden de Russische zakenmagnaat Roman Abramovitsj en enkele Oekraïense onderhandelaars vergiftigd zijn geweest na een bemiddelingsronde. Er zouden aanwijzingen zijn voor een besmetting met chemische wapens nadat ze gesprekken waren gestart over een uitweg uit de oorlog in Oekraïne. Rusland heeft al eerder beschuldigingen gekregen over de inzet van chemische wapens tegen tegenstanders van het regime.
Volgens de Amerikaanse zakenkrant "The Wall Street Journal" zouden de besmettingen opgedoken zijn na nachtelijke onderhandelingen op 3 en 4 maart. Oekraïense onderhandelaars zouden toen gesproken hebben met de bekende Russische miljardair Roman Abramovitsj. Die had zich gemeld om te bemiddelen in de oorlog tussen zijn land en Oekraïne.

Concreet zouden een aantal van die Oekraïense onderhandelaars -net als Abramovitsj overigens- na de ontmoeting problemen hebben gekregen met hun ogen en de huid en met pijngevoelens. Volgens sommige bronnen zouden ze ook enkele uren het zicht verloren hebben. Dat zou kunnen wijzen op een vergiftiging met chemische wapens. Een van de onderhandelaars zou Rustem Umerov zijn, een Oekraïens parlementslid van de Krim-Tataren, een minderheid op het Krimschiereiland dat in 2014 bezet werd door Rusland.

Het is nog altijd niet duidelijk wat precies de oorzaak was van de symptomen van de betrokken onderhandelaars. Volgens onderzoekers van Bellingcat -een collectief voor onderzoeksjournalistiek- wordt gedacht aan de mogelijkheid van chemische of biologische wapens, maar waren de symptomen niet ernstig genoeg om de dood te veroorzaken. Mogelijk zou het gaan om een "waarschuwing" aan de betrokkenen. Die onderhandelden tussen Oekraïne en Rusland via een alternatief circuit naast officiële gesprekken tussen leden van de regeringen in Moskou en Kiev.

Roman Abramovitsj is wellicht de meest bekende van de rijke Russische oligarchen die opgang hebben gemaakt in de jaren 90. Net als de anderen zou hij bij de privatisering van staatsbedrijven uit het communistische tijdperk voor een appel en een ei aandelen hebben gekocht. In zijn geval ging het dan onder meer om de oliegroep Sibneft en nadien ook aluminiumproducent Rusal en staalgroep Evraz.

Abramovitsj verkocht nadien Sibneft en veel andere Russische belangen en belegde zijn geld in veiligere landen zoals Groot-Brittannië. Hij is een belangrijk grondbezitter in Londen en is sinds 2003 eigenaar van de voetbalclub Chelsea. Omdat hij van Joodse afkomst is, stelde hij zijn toekomst buiten Rusland ook veilig dankzij paspoorten van Israël en sinds kort ook Portugal, een land van de Europese Unie. Omdat hij bedreigd wordt door sancties van de EU en het VK wil Abramovitsj nu Chelsea verkopen.
Lepre Chaun
0
Oproep: zamel liever geen spullen en eten meer in voor Oekraïne, en rij niet zomaar met een bus naar de grens

De bedoelingen zijn vast goed. Toch raadt het Rode Kruis mensen af om nog langer spullen en voedsel voor Oekraïne in te zamelen.

www.ad.nl/binnenland/oproep-zamel-lie...
voda
0
Oekraïne verloor volgens minister al 565 miljard dollar door oorlog
NU.nl/Reuters 18 uur geleden
© Aangeboden door NU.nl

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne heeft dat laatste land al 564,9 miljard dollar (514,4 miljard euro) gekost, zegt minister Yulia Svyrydenko (Economie) maandag. Dat is het gevolg van onder meer kapotte gebouwen, wegen en bruggen en minder forse economische groei.

In een Facebook-post gaat Svyrydenko dieper in op de geleden schade. Volgens haar is er 8.000 kilometer weg en 10 miljoen vierkante meter aan huizen vernield. Samen kost dat het land 209,5 miljard dollar.

Verder schat ze dat de economische groei al met 112 miljard dollar is teruggevallen en dat er 134 miljard dollar minder is geïnvesteerd in Oekraïense bedrijven en de economie van het land. Tenslotte ging de begroting al 48 miljard dollar in het rood door de oorlog. De minister benadrukt dat de bedragen dagelijks blijven oplopen.

Rusland viel iets meer dan een maand geleden Oekraïne binnen en sindsdien zijn de twee landen in oorlog met elkaar. Er vielen al meer dan 1.000 doden, onder wie 134 kinderen, en westerse landen hebben als forse sancties tegen Rusland ingesteld.
voda
0
'Vredesbesprekingen Rusland en Oekraïne vorderen goed'

Door ABM Financial News op dinsdag 29 maart 2022
Views: 4.791

(ABM FN-Dow Jones) Rusland gaat zijn militaire activiteiten rond Kiev en Tsjernigov in Oekraïne flink terugschalen. Dit meldde het Russische persbureau Ria Novosti dinsdag.

Met de vredesonderhandelingen in Istanboel zouden volgens de Russische onderhandelaars flinke stappen voorwaarts zijn geboekt.

De beurzen noteren flink hoger. De AEX wint 2,6 procent en de Bel20 1,7 procent.

Analist Naeem Aslam van AvaTrade spreekt dan ook van "uitstekend nieuws", en vormen aanleiding voor handelaren om weer meer risico te nemen. De olieprijs staat daardoor juist onder druk, ziet Aslam. Het is volgens de analist echter nog maar de vraag of de sancties op Russische energie ook daadwerkelijk snel weer worden ingetrokken.

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
0
CBS: onze zonnebloemolie kwam in 2021 bijna altijd uit Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Oekraïne was voor Nederland vorig jaar verreweg de grootste leverancier van zonnebloemolie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook een groot deel van de ingevoerde maïs kwam uit Oekraïne, dat eind februari werd binnengevallen door Rusland. Door de oorlog is de Oekraïense export fors teruggelopen.

In totaal werd vorig jaar voor ruim 2 miljard euro aan goederen ingevoerd uit Oekraïne. Landbouwproducten waren met 1,8 miljard euro veruit het belangrijkst. De invoerwaarde van alleen zonnebloemolie en maïs bedroeg al ruim 1 miljard euro. Ruim 40 procent van onze geïmporteerde maïs komt uit Oekraïne.

Nederland is de grootste importeur van zonnebloemolie in de Europese Unie. Ons land is voor Oekraïne een belangrijke afzetmarkt, want 84 procent van onze geïmporteerde zonnebloemolie komt ervandaan. Het grootste deel hiervan komt uiteindelijk weer in het buitenland terecht omdat het wordt doorgevoerd of wordt verwerkt in een exportproduct. "Slechts 15 procent blijft achter in Nederland, vooral na verdere verwerking", stelt het CBS in een toelichting.

Zonnebloemolie wordt verwerkt in onder meer chips, koekjes en sauzen. In veel van zulke producten worden als gevolg van de schaarste inmiddels vervangende oliën gebruikt. Dat kan tot gevolg hebben dat het etiket of de ingrediëntendeclaratie op dit moment niet overeenkomt met de samenstelling van het product. Zonnebloemolie kan worden vervangen door sojaolie, raapzaadolie of palmolie. "Maar deze zijn niet altijd goed of goedkoop beschikbaar", aldus het CBS.
voda
0
Senators Urge Mr Biden to Eliminate 25% Duties on Ukrainian Steel

Strategic Research Institute
Published on :
07 Apr, 2022, 6:04 am

Two US senators have urged US President Mr Joe Biden to remove 25% tariffs on Ukrainian steel imposed by his predecessor to help the war-torn nation stabilize and rebuild its economy. California Democrat Ms Dianne Feinstein & Pennsylvania Republican Mr Pat Toomey wrote to Mr Biden that the move would be in line with his efforts to punish Russia and help Ukraine counter the invasion. The letter says “We write in appreciation of the actions you have taken thus far to punish Russia amid its unprovoked aggression against Ukraine, and to help Ukraine counter Russia. However, there is more that must be done. In line with these actions, we respectfully request that you remove the 25 percent US tariff on steel imports from Ukraine to help it eventually stabilize and rebuild its economy.”

They wrote “Russia’s aggression in Ukraine provides you an opportunity to go farther. Metal production is a cornerstone of the Ukrainian economy. Ukraine is the 13th largest steel producer in the world and 80 percent of the steel the country produces is typically exported. Steel and related sectors comprise nearly 12 percent of Ukraine’s gross domestic product, and the steel industry is a source of employment and income for many Ukrainians. Ukraine is experiencing the destruction of large sections of its residential and productive capacity, which has severely disrupted its ability to export. However, when the war ends and Ukraine’s economy reopens, Ukraine’s steel industry will be an integral part of its economic recovery.”

They added “The United States should do everything it can to ensure that the Ukrainian people can effectively rebuild after the war. Lifting the US tariff on steel from Ukraine is a small but meaningful way for the US to signal support for Ukraine and to provide stability and improve the country’s long-term economic outlook. We appreciate your consideration of this request.”
DeZwarteRidder
0
Oorlog in Oekraïne
België adviseert langzamer te rijden en vaker magnetron te gebruiken voor Oekraïne

Door Alexander Bakker
1 uur geleden
in BUITENLAND

Brussel - Om ’Oekraïne te steunen’ adviseert de Belgische overheid automobilisten om 100 kilometer per uur te rijden op de snelweg. Verder geeft men als tip om voor het opwarmen van eten de magnetron te gebruiken in plaats van het gasfornuis.

Naar Nederlands voorbeeld lanceerde België donderdag een campagne om inwoners aan te moedigen zuiniger om te gaan met energie. Enerzijds om de torenhoge energieprijzen te dempen, maar ook om de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen te verminderen.

Verwarming graadje lager

„Elf miljoen kleine beetjes maken een groot verschil”, luidt de boodschap in de campagne van de Belgische energieminister Tinne Van der Straeten. De bewindsvrouw van Groen, een zusterpartij van GL, geeft allerlei tips om energie te besparen.

Zo adviseert België op de website ikhebimpact.be om de verwarming een graadje lager te zetten en 100 te rijden in plaats van de maximumsnelheid (120). Een andere tip is het gebruik van de magnetron om eten op te warmen. „Die verslindt tot 4 keer minder energie dan inductie of een gasvuur.”

Van der Straeten geeft overigens zelf niet het goede voorbeeld als het gaat om gasafhankelijkheid. De minister wil vijf kernreactoren sluiten en deels vervangen door nieuwe gesubsidieerde gascentrales. Na veel politiek geruzie blijven de twee jongste kernreactoren van België wel langer in bedrijf.
luchtschip
0
Bezoek Boris Johnson aan Volodymyr Zelensky

Voldodymyr Zelensky :

We doen ons best om onze volgende ontmoeting met Boris Johnson al onder de vredige Oekraïense hemel te laten plaatsvinden

Johnson en Zlensky wandelen frank en vrij door de straten van Kyiv en hebben zelfs contact met burgers

video 2:20 minuut

2de deel video in 2de tweet

video 1:22 minuut

twitter.com/DefenceU/status/151285751...
agapim
1
quote:

luchtschip schreef op 9 april 2022 21:35:

Bezoek Boris Johnson aan Volodymyr Zelensky

Voldodymyr Zelensky :

We doen ons best om onze volgende ontmoeting met Boris Johnson al onder de vredige Oekraïense hemel te laten plaatsvinden

Johnson en Zlensky wandelen frank en vrij door de straten van Kyiv en hebben zelfs contact met burgers

video 2:20 minuut

2de deel video in 2de tweet

video 1:22 minuut

twitter.com/DefenceU/status/151285751...
Opvallend dat de Russen kennelijk geen belangstelling hebben voor Zelensky.
Ook het werkadres van Zelensky is tot nu toe geen doelwit voor de Russen geweest.

.
luchtschip
0
Bucha Massacre

Genocide op grote schaal en geen spoor van te zien in Marioepol

in Marioepol is deze slachting onder de mensen vele malen erger dan in Bucha, maar Russen verhullen dit door de lijken te verbranden in mobiele crematoria

Geen lijken te zien en mensen zullen wel gevlucht zijn naar Europa of naar Rusland
De wereld zal niet geschokt reageren, want niets te zien

City Council of Mariupol :

In Mariupol Russians collect corpses in underground passages and then destroy them in mobile crematoriums

"Hundreds of corpses every day. Ruscists do all to hide the tragedy.

Because the scale of crime is ten times worse than genocide in Bucha"

twitter.com/EuromaidanPress/status/15...

Underground crossing in Sadkiv district on Mariupol outskirts. Here Russians set up one of its collection points for bodies of residents killed by Russian military.
The largest point is in a warehouse near Staryy Krym. Russians destroy bodies in mobile crematoria or bury in mass graves

pbs.twimg.com/media/FP66MM4X0AIBo-R?f...

>>>mobiele crematoria :

Mobile crematoria in #Mariupol

Mayor of Mariupol Vadim Boychenko said today ( 6 April ) that Russian mobile crematoria have started operating in the city.

According to him, tens of thousands of people could have died in Mariupol and the cremation, "covering up the traces of crimes".

foto mobiel crematorium

pbs.twimg.com/media/FPqDIj-X0ActMSS?f...

twitter.com/nexta_tv/status/151166481...
luchtschip
0
Euromaidan Press :

The Ukrainian military destroyed a Russian convoy that headed towards the city of Izyum in Kharkiv Oblast - Kharkiv Regional Adm. Head Oleh Synehubov

twitter.com/EuromaidanPress/status/15...
luchtschip
0
Euromaidan Press

Ukrainian Air Force Command :

Ukraine's air defenses hit "at least 13 air targets" on Apr 9

>> 3 planes
>>1 helicopter
>> 5 unmanned aerial vehicles
>.4 cruise missiles.

"The information is being clarified," the AF command says.

"Aviation of the Air Force continues its work in the skies: fighters patrol the airspace of Ukraine, and Su-25 attack aircraft and Su-24m bombers support the actions of ground forces with missile and air strikes," according to the Air Force Command of Ukraine's Armed Forces.

twitter.com/EuromaidanPress/status/15...
16.416 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 ... 817 818 819 820 821 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  13 mei
 Germany40^ 18.729,10 -0,07%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.076,60 -0,05%
 US30^ 39.447,40 0,00%
 Nasd100^ 18.204,80 0,00%
 US500^ 5.223,42 0,00%
 Japan225^ 38.191,50 0,00%
 Gold spot 2.336,48 -0,01%
 EUR/USD 1,0788 +0,15%
 WTI 79,20 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront