Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.472 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 ... 3170 3171 3172 3173 3174 » | Laatste
luchtschip
2
Donetsk eight years ago

Demonstraties van de bevolking in het Oosten van Oekraine, die tegen de Russische bezetter waren in 2014

Ze scanderen : Donetsk is Oekraïne!
8 jaar geleden

video 0:21 minuut

twitter.com/hochu_dodomu/status/15199...

Wie nog steeds geloofde in Putin's misinformatie dat zij Russisch spreken en dus bij Rusland willen horen, is hopelijk nu wel overtuigd dat dit op pure leugens gebaseerd was
luchtschip
1
Melitopol area (occupied): video of the damaged bridge

Today a railway bridge near occupied Yakymivka (Melitopol area) was blown up, rendering one of two major railway lines from Crimea to mainland Ukraine unusable for Russians.

En er gaan veel troepen en materiaal van de Krim naar Zuid Oekraine vasteland

video 0;39 minuut

zie 3rde tweet

twitter.com/loogunda/status/151996997...

kaart van de spoorlijn en plaats van sabotage

pbs.twimg.com/media/FRbXQsFXIAEIfGV?f...
het zwaard
0
ffff:

hierboven staat te lezen
Achterlijk volk zijn ze steeds geweest al vanaf in de de tsarentijd nadien onder Stalin en nu onder tsaar Vladimir Poetin......

Ze waren dan wel als allereersten in de ruimte. En niet met een lullig aantikken van de ruimte, maar meteen drie rondjes rond de aarde.
Ze ontdekten wel het periodiek systeem der elementen, één van de absolute grondslagen van de chemie.
Ze streden wel ongenadig hard tegen Hitler en legden de basis van de overwinning op Hitler en droegen daar het meest aan bij........

Maar inderdaad....Die Vladimir... Wat hij en zijn kornuiten toch bezielt....

Peter

En ja ze hadden ook grote intellectuele schrijvers componisten ,enz. en vooral ook dieven die zich rijk stalen aan de grondstoffen van de Sovjet - unie. De gewone rus stond erbij en keek erna . In bijna 100 jaar is deze er niet in geslaagd om de welvaart te evenaren van de gemiddelde Europeaan. Zelfs niet dat van de meeste Warschaupact landen. Noem mij nu een product op door hen vervaardigd dat op u verlanglijstje staat. Als er nu een volk is geweest dat de kaas van zijn brood heeft laten eten heeft ,waren het toch wel die achterlijke Russische bevolking,niet !
het zwaard
0
luchtschip : Zij kunnen niet naar de Zwarte Zee en Oekraine of de Krim, want Turkije geeft geen toestemming aan oorlogsschepen om door de Bosporus te varen.

En wat als ze dat aan hun laars lappen. Gaan de Turken hen dat beletten?
het zwaard
0
We zijn nog niet toe aan de-escalatie, integendeel

Majoor Tim Simoens
Wat zou voor zo'n omslagpunt kunnen zorgen? Op basis van oorlogen uit het verleden verwijst Simoens naar bijvoorbeeld een duidelijke militaire overwinnaar of een regimeverandering. Een ander scenario is dat we een soort van bevroren frontlijn krijgen op termijn.

"Het moeilijke aan deze oorlog is dat de grootmachten betrokken zijn. Wie gaat er druk uitoefenen op de VS of op Rusland om rond de tafel te gaan zitten? Wie staat er nog boven? Je komt dan bij de Verenigde Naties terecht, maar die hebben niet de kracht of de macht daarvoor", besluit Simoens.

bron NWS
JdeFL
1
quote:

het zwaard schreef op 29 april 2022 12:46:

....Als er nu een volk is geweest dat de kaas van zijn brood heeft laten eten heeft ,waren het toch wel die achterlijke Russische bevolking,niet !
Samen met alle Afrikanen, indianen, eskimo's, arabieren? en ik vergeet er nog wel wat.
't Is niet de bevolking die achterlijk is, integendeel, opleidingen zijn goed, maar het politieke systeem. 'k Zou me in jouw plaats afvragen als je daar geboren was, of je er veel meer van terecht zou brengen. 't Kan, natuurlijk, maar 't zou echt niet makkelijk zijn.
Straffe stellingen van achter een PC, makkelijk zat.
luchtschip
0
quote:

het zwaard schreef op 29 april 2022 12:55:

luchtschip : Zij kunnen niet naar de Zwarte Zee en Oekraine of de Krim, want Turkije geeft geen toestemming aan oorlogsschepen om door de Bosporus te varen.

En wat als ze dat aan hun laars lappen. Gaan de Turken hen dat beletten?
Op basis van de huidige richtlijnen gaat Turkije dat beletten

Of er in de toekomst nieuwe afspraken/dealtjes tussen Turkije en Rusland komen, weet ik niet

Maar houdt eens dit in de gaten

1)
>>>Turkije is een NAVO lid
Artikel 5 : Een aanval op 1 is een aanval op allen en we helpen elkaar

Mogelijk dat Biden druk op Turkije heeft gezet om als NAVO lid geen schepen meer door te laten van de Russen

Denk niet dat Rusland zich de woede van de NAVO in de Bosporus op de hals wil halen terwijl de US 6th Fleet in de buurt is

the scale of U.S. ships deployed to 6th Fleet is impressive — including about 12 destroyers and at least one cruiser

The USS Harry S. Truman carrier strike group arrived in mid-December as part of a long-planned deployment. Another four destroyers began operating in the European theater in mid-January and early February, the Navy said.

The destroyers — USS The Sullivans, USS Donald Cook, USS Mitscher and USS Gonzalez — were called from their U.S.-based homeports. The U.S. already has four destroyers based in Rota, Spain.

www.stripes.com/theaters/europe/2022-...

en kijk een op de landkaart :

2)
>>>Rusland heeft een kustlijn aan de Oostzijde van de Zwarte Zee
Wanneer Rusland Zuid Oekraïne veroverd zit Rusland aan de noord kant van de Zwarte Zee

Wanneer Rusland doorstoot naar Roemenië en Bulgarije is ook de West kant van de Zwarte Zee Russisch gebied

Lijkt mij niet dat Erdogan daar op zit te wachten

3)

>>>Rusland heeft in de Middellandse Zee ook een vloot nodig om zijn haven in Syrie en het land Syrie zelf te beschermen
marique
2
quote:

het zwaard schreef op 29 april 2022 12:46:

(...)
En ja ze hadden ook grote intellectuele schrijvers componisten ,enz. en vooral ook dieven die zich rijk stalen aan de grondstoffen van de Sovjet - unie. De gewone rus stond erbij en keek erna . In bijna 100 jaar is deze er niet in geslaagd om de welvaart te evenaren van de gemiddelde Europeaan. Zelfs niet dat van de meeste Warschaupact landen. Noem mij nu een product op door hen vervaardigd dat op u verlanglijstje staat. Als er nu een volk is geweest dat de kaas van zijn brood heeft laten eten heeft ,waren het toch wel die achterlijke Russische bevolking, niet !
Het is gemakkelijk stellen dat een volk achterlijk is vanuit de relatief comfortabele positie hier in Nederland.

Houd er wel even rekening mee dat de bevolking van West Europa het geluk heeft gehad van de juiste leiders (keizers, koningen, graven, presidenten enz.) op het juiste moment.
Rusland - en dat geldt ook voor heel veel andere landen - heeft de pech dat het generaties lang bestuurd werd en wordt door foute leiders.

Waarom geen massale opstand van de bevolking?
A. leiders die greep hebben op het leger krijg je niet zomaar weg door een staatsgreep van burgers.
B. generaties lange onderdrukking maakt een bevolking weerloos en krachteloos

Als jij en ik en al onze mede forumleden Russische burgers zouden zijn, zouden de meesten van ons net zo apathisch zijn als de Russen. Dus verbeeld je maar niks en houd op met Russen achterlijk te noemen.
luchtschip
0
1)

Dmytro Kuleba, Minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne :

Russia stroke Kyiv with cruise missiles on Thursday, right when UN Secretary General @antonioguterres and Bulgarian PM @KirilPetkov visit our capital.

By this heinous act of barbarism Russia demonstrates once again its attitude towards Ukraine, Europe and the world.

2)

Earlier on Thursday , experts and lawmakers on Russian state TV were advocating the need to strike the Ukrainian railways and cities when foreign leaders come to visit, which is exactly what Russia did by carrying out strikes on Kyiv while @AntonioGuterres and @KirilPetkov were there.

video met Engelse ondertiteling 1:03 minuut

twitter.com/DmytroKuleba/status/15197...

3)

er viel 1 dode te betreuren door de inslag van de kruisraket in Kyiv op Donderdag, een vrouw

And the woman was Vera Gyrych, a journalist working for Radio Liberty in #Ukraine. In Kyiv, Vera was at home when a Russian missile slammed into her building. She was described as "a bright and kind person, a true professional." R.I.P Vera.

foto

pbs.twimg.com/media/FRgP_kFXEAA__qG?f...

One woman was killed in this missile strike in Kyiv that destroyed a new block of flats

I met a couple who’d only just moved in here. They got home a minute before the blasts. ‘A minute longer in the lift & we’d have been killed,’ Misha said - collecting his skateboard & plants

foto van de ravage

pbs.twimg.com/media/FRf_mnuXsAA3XA6?f...

pbs.twimg.com/media/FRf_pnkX0AM8svl?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15199...
asti
0
quote:

izdp schreef op 28 april 2022 15:50:

[...]

En dat loopt aardig parallel, zo ook weer volgens Derk Sauer.
Natuurlijk niet allemaal zo extreem, maar in de basis zeer zeker.
Dat ze belazerd worden met de informatie, doet daar niets aan af.

Als je wilt pleiten voor het bewaken van de nuancering, dan sta ik wel achter je.
Er is heel veel grijs tussen zwart en wit.
Een tijd geleden zag ik op de NOS een artikel over een Oekraïnse woonachtig in Oekraïne die haar Russische vader woonachtig in Rusland had verteld over de aard van de Russische aanvallen. Ze zei dat haar vader haar niet wilde geloven. Hij bleef erbij dat zij - en niet hij - werd belazerd. Dit soort dingen zijn denk ik te verklaren door o.a. een combinatie van propaganda en de neiging van veel mensen om misdaden van 'de eigen kant' te ontkennen.

Ongeveer hetzelfde wat je zag (en soms nog steeds ziet) met betrekking tot bijvoorbeeld de Irak-oorlog. Een Amerikaan die tijdens de Irak-oorlog in Zweden een Arabisch persoon lastigvalt met hatelijke, racistische uitspraken is niet representatief voor het Amerikaanse volk. Ja, er waren/zijn racistische Amerikanen. Maar er waren/zijn ook veel Amerikanen die niets tegen Arabieren hadden/hebben, en toch dachten dat de oorlog in Irak gerechtvaardigd was. Onder andere omdat ze de bevolking dachten te helpen, en de propaganda m.b.t. WMDs geloofden en de leugens over een link met 9/11. Ook is veel andere informatie later pas naar buiten gekomen. Bijvoorbeeld over het werkelijke aantal burgerdoden en hoe zij tot hun einde zijn gekomen. Verder mag je ook niet vergeten dat een substantieel deel van de Amerikanen van meet af aan tegen de oorlog was.

Wanneer bewust extreme gevallen worden gepresenteerd als representatief voor een heel volk (en mede op basis van eerdere berichten ga ik ervan uit dat hier wel degelijk werd bedoeld: praktisch het gehele volk), gaat het richting haatzaaien, en vind ik inderdaad dat er nuance moet worden aangebracht.
benbelegger
0
quote:

johan20090 schreef op 29 april 2022 10:18:

Kim Jong-Un defends Putin's Ukraine invasion, says ‘legitimate demand for security’

Amid global outcry over Ukraine invasion, Moscow's ally North Korea comes out in support of Putin. Pyongyang defended Moscow's action in Ukraine & blamed U.S for the conflict. North Korea's Foreign Ministry put out a commentary on its site saying U.S. was ‘root cause’ of Ukraine crisis.

youtu.be/8uHbGQ-OdmE
Soort zoekt soort.

En ze willen allemaal hetzelfde: één leider, één taal en heel veel land.

Noord-Korea wordt al sinds het ontstaan van het land geleid door mannen die Kim heten. De eerste is Kim Il-sung (1912-1994). Deze Kim Il-sung woont als jongvolwassene in China en Rusland. Als de Tweede Wereldoorlog afgelopen is, wordt hij door de Russen aangesteld als leider van Noord-Korea. Van begin af aan wordt Kim Il-sung vereerd. Overal verschijnen standbeelden van hem, er worden de prachtigste mythes over hem geschreven en hij wordt aangeduid als De Grote Leider. Later verandert zijn titel naar Eeuwig President. Dat is hij nu, ondanks zijn overlijden, nog steeds: niemand in Noord-Korea mag ooit nog de titel President dragen.

npokennis.nl/longread/7543/hoe-gevaar...

Ze willen allemaal voor God spelen of God zijn, onderwijl doen ze alles wat God verboden heeft: mensen vermoorden en liegen en bedriegen. Daarom haten ze het westen en de democratie. Want in een democratie heeft iedereen een stem en dat kan volgens deze heren niet de bedoeling zijn.

Putin heeft al z'n eigen Satanskerkje en nu ook nog z'n eigen Satan raket. Je mag dus veronderstellen dat op de raketten de naam van de producent staat. Vervaardigd in Rusland. Zo kun je in één keer nog meer mensen vermoorden. Lang leve Satan!

Dictators willen J.A.N. de Grootste zijn ( Jaloezie, Afgunst en Nijd).

Ik raad Kirill aan z'n bijbeltje open te doen en te lezen over de schepping, de zondeval, Kaïn en Abel, de zondvloed, de Babylonische spraakverwarring en misschien nog het verhaal over Nebukadnezar en zijn dromen, te vinden in het boek Daniël. Hij had ook een groot rijk en was zeer trots op wat hijzelf "gemaakt" had. Nebukadnezar kwam er nog goed af, hij heeft een tijd als dier geleefd en dan kun je niet zeggen wat je denkt ( denk aan een afasiepatiënt ). Voor zijn (-klein) zoon Belsazar liep het minder goed af: hij kreeg een teken aan de wand omdat hij het zilveren vaatwerk uit de tempel van Jeruzalem had misbruikt.

nl.wikipedia.org/wiki/Mene_mene_tekel...,Belsazar%20op%20een%20muur%20verscheen.

God is een jaloerse God, Hij duld niemand boven zich. Zie de 10 geboden.

Uit het N.T. het Onze Vader

En geef Hem eens ongelijk: wat zou je zélf doen en wat zou je zélf willen als je deze aarde had geschapen?
mamaloe
0
Succes
0
Russian forces reportedly came close to capturing Zelenskiy during first hours of invasion

The Ukrainian president, Volodymyr Zelenskiy, has described how Russian forces came close to capturing or assassinating him in the early hours of the invasion.

Zelenskiy has been widely lauded for his response to the invasion in the 65 days since the first Russian troops entered Ukraine. He has addressed the US Congress, the World Bank and the Grammy Awards; Boris Johnson is among the high-profile figures eager to be seen in his company.

But his time as the leader of a country under attack from a far more powerful neighbour could have ended within hours of the invasion beginning, according to interviews in Time magazine.
Volodymyr Zelenskiy speaks from Kyiv.
How Zelenskiy’s team of TV writers helps his victory message hit home
Read more

Speaking to reporter Simon Shuster, who spent a fortnight in the presidential compound in Kyiv, Zelenskiy described how Russian troops came close to finding him and his family as they attempted to seize the capital’s government district on day one of the conflict.

While many of his memories of those first few hours remained “fragmented”, Zelenskiy said the predawn of 24 February stood out.

After the bombing had started, he and his wife, Olena Zelenska, went to tell their daughter, 17, and son, nine, to prepare to flee their home. “We woke them up,” Zelenskiy told Time. “It was loud. There were explosions over there.”

The Ukrainian military told Zelenskiy that Russian strike teams had parachuted into Kyiv to kill or capture him and his family. “Before that night, we had only ever seen such things in the movies,” Andriy Yermak, his chief of staff, told the magazine.

Gunfights broke out around the government quarter as night fell on the first day of the war, Shuster wrote. “Guards inside the compound shut the lights and brought bulletproof vests and assault rifles for Zelenskiy and about a dozen of his aides.”

One of the few officials who knew how to use the weapons was Oleksiy Arestovych, a veteran of Ukraine’s military intelligence service. “It was an absolute madhouse,” Arestovych told Time. “Automatics for everyone.”

Russian troops made two attempts to storm the compound while Zelenskiy’s family were still inside, according to Shuster.

The following night, after refusing offers of more secure surroundings – including an evacuation by US and British forces that would enable him to set up a government in exile – Zelenskiy walked outside into the courtyard to record a now-famous video message on his phone.

At that moment Zelenskiy said he became truly aware of his role in the war. “You understand that they’re watching,” he told the magazine. “You’re a symbol. You need to act the way the head of state must act.”

www.theguardian.com/world/2022/apr/29...
luchtschip
0
Russische soldaten hebben een video op telegram gezet uit Marioepol

Zij steken een straat over naar een bouwval flat en 1 wordt er geraakt, met een slagaderlijke bloeding en is overleden

schokkende beelden
Graphic video that shows a Russian naval infantryman shot while running to a building in Mariupol, severing an artery ( slagaderlijke bloeding ).

A BTR-82 ( 8×8 wheeled amphibious armoured personnel carrier (APC) ) arrives at the end to help with the evacuation.
According to the Russian source, the serviceman did not survive.

video 2:19 minuut

twitter.com/RALee85/status/1519979311...

In de reacties wordt aangegeven dat dit niet volgens de regels was om zo achter elkaar de straat over te steken
Nu is het prijs schieten op een groep en is het bijna altijd raak
1 voor 1 en dekking geven om bij een aanval te richten richting de schutter

De Russen schijnen die basis kennis niet te bezitten
Succes
0
Ukraine’s Zelenskyy invited to G20 summit to be attended by Putin

Indonesian President Joko Widodo says both leaders invited suggesting a compromise was reached despite pressure to bar Russia.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy has been invited to the G20 summit in November, which will be attended by his Russian counterpart, Vladimir Putin, according to the leader of host nation Indonesia.

“I have invited President Zelenskyy to attend the G20 summit,” said President Joko Widodo, suggesting a compromise had been reached following Western pressure to bar Russia from the event in response to its invasion of Ukraine.

Putin confirmed in a phone call with Widodo he would participate in the summit, due to take place on Bali island, the Indonesian president said in a live-streamed address.

Meanwhile, Kremlin spokesperson Dmitry Peskov said that while Russia was preparing for this year’s G20 summit in Indonesia, it has not yet decided whether Putin will attend in person or virtually.

Russia is a G20 member, while Ukraine is not.

Since the start of the war in Ukraine, now in its ninth week, Indonesia has faced fierce pressure from Western countries, led by the United States, to exclude Russia from the summit.

But the Indonesian government had insisted that, as the host, it must remain impartial, while US President Joe Biden had suggested Ukraine could take part.

Zelenskyy had announced in a tweet that he was invited to the summit by Indonesia on Wednesday, following a call with Widodo

www.aljazeera.com/news/2022/4/29/ukra...
Succes
0
Finland to sell confiscated Bitcoin worth €75 million to support Ukraine's war effort

Finland will donate "tens of millions" of euros earned through selling confiscated Bitcoin to Ukraine, the country's finance minister announced late on Wednesday.

Finland currently holds 1,981 Bitcoin worth nearly €75 million at current rates, which were seized by Customs officials during criminal investigations.

"The government will donate tens of millions to help Ukraine thanks to the proceeds from the sale of Finnish Customs' confiscated Bitcoin," Finnish finance minister Annika Saarikko tweeted, adding that the decision was "right and proper".

In a statement on Thursday, Finnish Customs said that it had selected Finland-based digital asset firms Coinmotion and Tesseract to carry out the Bitcoin sale, saying it was satisfied with their "procedures to prevent money laundering and investigate the background of the buyer".

While Saarikko did not specify the amount that would be donated, sources who spoke to Finnish newspaper Helsingin Sanomat, which first reported the proposed donation, told the newspaper that at least "a significant proportion" would be sent as aid to Ukraine.

Ukraine has already received tens of millions of euros worth of donations in cryptocurrency following the Russian invasion that began in late February.
Finland's Bitcoin stash

Last year, Finland's Customs announced a plan to auction off the seized Bitcoin, most of which dates back to a major drug bust in 2016 when 1,666 of the tokens were confiscated.

At the time, the Bitcoin haul was worth less than €700,000. Current prices put its value at closer to €62 million.

Finland's donation to Ukraine will take time. First, the plans will be presented to the country's parliament in an upcoming supplementary budget, Saarikko said.

The Bitcoin will then be auctioned, a process that is expected to take place this spring or in early summer, Customs said.

Lees verder:
www.euronews.com/next/2022/04/28/finl...
Succes
0
Drone maker DJI halts sales in Russia and Ukraine citing anti-war stance, fears of legal action

Drone maker DJI will "temporarily suspend" sales of its remote-controlled quadcopters in Russia and Ukraine as it reassesses "compliance requirements," the Chinese tech firm has announced.

DJI Europe's communication director Barbara Stelzner told Euronews Next on Wednesday that the suspension of business in Russia and Ukraine was "not to make a statement about any country, but to make a statement about our principles".

DJI is also "concerned about reported military use" of its products, she added.

Lees verder:
www.euronews.com/next/2022/04/27/dron...
[verwijderd]
0
Kim Jong-Un is adopting Putin’s Ukraine playbook

After two years of self-imposed pandemic-related isolation, a megalomaniacal, totalitarian dictator is threatening to attack his democratic neighbor while rattling his nuclear saber at the West. Three months ago, this would have perfectly described Russian President Vladimir Putin. Today, it also fits North Korean leader Kim Jong-Un.

It’s no coincidence that Kim is becoming more aggressive in his actions and statements since Putin brazenly attacked Ukraine. As Putin rewrites the geopolitical textbooks on risk, deterrence, escalation and nuclear brinkmanship, his pupil Kim is clearly taking notes. While Washington is focused, understandably, on the crisis in Europe, Kim is upping the ante in East Asia.

“It seems that North Korea’s strategy has changed,” Andrei Lankov, a professor at Seoul’s Kookmin University, told me. “When they started their nuclear program decades ago, they thought about deterrence and self-defense. Now they are working on a program which will one day make conquest possible — conquest of the South, of course.”

www.washingtonpost.com/opinions/2022/...
[verwijderd]
0
Top doctors' verdicts on Vladimir Putin Parkinson's rumours after 'abnormal' clip

John Hardy, a neurogeneticist at the UK Dementia Research Institute, said he does not believe Vladimir Putin is suffering from Parkinson's disease but says he doesn't look well

Vladimir Putin is not showing signs of having Parkinson's disease but doesn't look very well, according to a top doctor.

The Russian despot further fuelled rumours he has the progressive nervous system disorder after a clip of him earlier this week appeared to show him suffering hand and leg tremors.

The 69-year-old - seen meeting Belarusian President and Ukraine war ally Alexander Lukashenko - also seemed to be unsteady on his feet while his thumb apparently spasmed during the 12-minute video.

Reacting to the video, Emily Deans, a medical doctor and psychiatrist in Massachusetts, US, said it was “the most abnormal video yet”.

While Rory Cellan-Jones, the BBC ’s former technology correspondent, who announced in 2019 that he had been diagnosed with the condition himself, said he believed the signs to be symptomatic of the disease.

However, much of the commentary has been from either non-medical people or those who don't specialise in neurological conditions.

John Hardy, a neurogeneticist at the UK Dementia Research Institute, told German news platform Deutsche Welle : "Real neurologists are unlikely to comment because they are taught never to comment on people who are not their patients."

However, and while stressing the fact that he's a neurogeneticist, not a neurologist, Hardy shared his opinion on Putin's condition as someone who has studied brain diseases.

"No sign of parkinsonism in my view," he said. "He did not look well…but not Parkinson's disease."

www.mirror.co.uk/news/world-news/top-...
63.472 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 ... 3170 3171 3172 3173 3174 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,03  +7,76  +0,89%  10:11
 Germany40^ 18.042,70 +0,70%
 BEL 20 3.867,54 +0,25%
 Europe50^ 4.971,62 +0,66%
 US30^ 38.144,65 +0,05%
 Nasd100^ 17.617,52 +1,08%
 US500^ 5.086,79 +0,83%
 Japan225^ 37.980,55 +0,68%
 Gold spot 2.347,03 +0,64%
 EUR/USD 1,0738 +0,08%
 WTI 83,84 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +4,71%
Corbion +3,76%
Air France-KLM +2,97%
EBUSCO HOLDING +2,59%
ADYEN NV +2,54%

Dalers

IMCD -9,60%
SIGNIFY NV -8,72%
Wereldhave -7,19%
ABN AMRO BANK... -4,66%
Vopak -3,78%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront