Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
Mar-a-Lago, het met stenen ommuurde landgoed aan de oceaan dat Donald Trump het 'Winter Witte Huis' noemde, is lange tijd een bron van hoofdpijn geweest voor nationale veiligheids- en inlichtingenprofessionals.

twitter.com/CNN/status/15589063439390...

edition.cnn.com/2022/08/14/politics/t...
gnocchi.
1
Wat mij opvalt is dat Donald de hele week nergens te keer ging over gestolen verkiezingen. Of ik moet het mis hebben?

Donald Trumps evoluerende verhalen, alibi's, aanvallen en verwijten detailleerden zijn paniek over FBI's documentenzoektocht
Sarah K. Burris
14 augustus 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-panicking-over...

Voormalig president Donald Trump bezat in zijn huis een hoop zorgwekkende overheidsinformatie die hij niet had mogen hebben. Wat in het weekend duidelijk is geworden, is dat het gedrag van Trump defensief genoeg lijkt om aan te geven dat hij begrijpt dat wat hij deed ernstig was.

In eerste instantie gaf hij aan dat hij niets verkeerd had gedaan en dat hij met de FBI samenwerkte en dat zij op het verkeerde pad waren gegaan. Daarna veranderde het verhaal en beschuldigde hij de FBI van het neerleggen van bewijsmateriaal. De FBI gaf aan dat de gevonden informatie topgeheim was, het soort informatie dat niet eens beschikbaar is voor de alledaagse FBI-agent. Merrick Garland was niet zelf op Mar-a-Lago met de informatie, noch was er een hoge regeringsfunctionaris die toegang tot de informatie zou hebben gehad.

Vervolgens viel hij de FBI aan door te zeggen dat hij niet in Florida was om een oogje in het zeil te houden tijdens de uitvoering van het huiszoekingsbevel. Toen bleek dat zijn advocaten er wel waren, veranderden hun verhalen dat ze plotseling op de parkeerplaats waren en niet keken naar wat de FBI-agenten deden. De Amerikanen kwamen er toen achter dat Trump de hele huiszoeking via een gesloten cameracircuit in de gaten hield.

Toen eenmaal bekend werd dat Trump in het bezit was van informatie over kernwapens werd het gesprek rond het incident nog ernstiger en veranderde het alibi van Trump opnieuw. De Atomic Energy Act verbiedt een president om nucleaire informatie eenzijdig te declassificeren, zoals historicus Alex Wellerstein vrijdag uitlegde.

Dus, Trump bood weer een ander excuus: de nucleaire informatie die hij nam van de overheid was toch al openbaar. De informatie die deze week door de FBI is meegenomen is nog niet eens openbaar, en Trump heeft niet beschreven wat het was. Het is dus onbekend hoe ernstig het is, en wat de classificatie is. Als het informatie was die op het internet gevonden had kunnen worden, rijst de vraag waarom Trump het nodig vond om die te stelen als hij die thuis ook kon afdrukken.

Het verweer is een andere keer ontstaan toen Trump en zijn bondgenoten de onjuiste opvatting in stand hielden dat een president gewoon met een toverstafje over documenten kan zwaaien en dat ze dan plotseling gederubriceerd zijn. Er is een proces voor declassificatie, waarbij anderen en waarschijnlijk een papierspoor betrokken zijn. Als Trump nucleaire geheimen wilde vrijgeven, zou er absoluut iemand anders bij betrokken zijn geweest. Als de documenten op het internet te vinden zijn, waarom zou Trump ze dan überhaupt willen declassificeren?

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat Trump zijn eigen dozen zou pakken, is al wel duidelijk geworden dat een informant aan de FBI heeft onthuld dat Trump de documenten had en ze aan het vernietigen was of dat er bezorgdheid was dat hij ze zou vernietigen. Het werd nog erger in het weekend toen Trump begon te kijken naar andere opties voor wie hij de schuld kon geven.

Sommigen hebben gespeculeerd dat Jared Kushner een reden zou hebben om Trump terug te slaan, zodat hij zich verder van de ex-president zou kunnen afscheiden. Terwijl Kushner tot degenen behoorde die Trump de schuld zou hebben gegeven, geeft Trump nu ook zijn vrouw de schuld.

Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen beaamde dat Trump in paniek is, wat blijkt uit het feit dat hij zijn eigen partner niet eens vertrouwt. Het had net zo goed een agent van de geheime dienst kunnen zijn, dat is een lid van de rechtshandhaving die verplicht is om de FBI te vertellen over mogelijke misdaden die ze hebben waargenomen. Het had ook een medewerker van het Nationaal Archief kunnen zijn, die de geheime informatie zag bij het ophalen van de 15 dozen met documenten die Trump meenam.

Op zondag veranderde de rechtvaardiging van Trump opnieuw en begon hij zich te beroepen op "advocaat/cliënt privilege".

Ongeacht het voorwendsel lijkt Trump zo in paniek dat hij naar zijn eigen familieleden wijst, zijn verhalen verandert en bondgenoten op kabelnieuws oproept om te proberen het verhaal te veranderen.
gnocchi.
2
Redactioneel: Waarom zou een ex-president die niet leest dozen met documenten bij hem thuis willen hebben?

Door de redactieraad 13 aug. 2022 .

Link Engels.
www.stltoday.com/opinion/editorial/ed...

Door de redactieraad

Te midden van alle Republikeinse verontwaardiging en bedreigingen over de inbeslagname van gestolen overheidsdocumenten door de FBI op het terrein van de voormalige president Donald Trump in Mar-a-Lago, is een lastige kleine vraag: waarom had een ex-president die bekend staat om zijn afkeer van lezen zelfs maar toegang nodig tot ongeveer twee -tien dozen met documenten die toebehoorden aan de federale overheid en naar verluidt topgeheim materiaal bevatten?

Het is al lang bekend dat Trump zich snel verveelt en heeft noch de tijd noch het geduld om door dikke folio's met geschreven materiaal te bladeren. Zijn favoriete informatiemedium is televisie, waar mensen praten en grote koppen over de onderkant van het scherm scrollen.
Mensen lezen ook...

Redactioneel: Waarom zou een ex-president die niet leest dozen met documenten bij hem thuis willen hebben?

Als het ging om het bijwonen van de nationale veiligheids- en inlichtingenbriefings in het Witte Huis, zeggen assistenten dat Trump snel zijn interesse verloor. "Hij verwerkte geen informatie in conventionele zin", schreef Michael Wolff, auteur van meerdere boeken over Trump. 'Hij heeft niet gelezen. Hij scheerde niet eens echt. Sommigen geloofden dat hij voor alle praktische doeleinden niet meer dan halfgeletterd was .”

Trump liep naar verluidt weg tijdens zijn briefings over de nationale veiligheid of annuleerde ze helemaal. Assistenten begonnen zijn briefings te vertalen naar visuals en grafieken . Hij zou briefers die hem vertelden over spionnen en buitenlandse militaire bewegingen onderbreken door te vragen: "Wie wint?" Zelfs nadat functionarissen actief probeerden zijn briefings te 'domderen' om zijn aandacht vast te houden, dwaalden zijn gedachten ergens anders af, volgens berichten in The Washington Post, The New York Times, New York magazine en The Atlantic.

Tegen die achtergrond lijkt het bestaan ??van misschien 25 dozen vol met overheidsdocumenten, naar verluidt inclusief topgeheim materiaal, in een kelder van Mar-a-Lago bijzonder merkwaardig. Waarom zou Trump ze in zijn privéwoning willen hebben als hij niet graag las en geen wettelijk recht had om ze te bezitten? Aangezien het hoogst onwaarschijnlijk is dat Trump de dozen met documenten alleen naar Mar-a-Lago heeft gesjouwd, wie heeft hem geholpen en wat was hun goedkeuringsniveau om dergelijke gevoelige materialen te verwerken?

Trump moest zeker begrijpen hoe ernstig het is om op onrechtmatige wijze geheime documenten te bewaren, aangezien hij jarenlang voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft aangevallen voor het omleiden van officiële e-mails naar haar privéserver. En nadat de FBI eerder dit jaar 15 dozen vol documenten bij Mar-a-Lago had verzameld, moet Trump een goede reden hebben gehad om het bestaan ??van nog eens 10 dozen te verbergen. Pas nadat een informant de FBI had getipt over de extra dozen, heeft een federale rechter vorige week toestemming gegeven voor de huiszoeking.

Trump had het materiaal misschien willen bewaren als aandenken of misschien als referentie als hij uiteindelijk iemand inhuurde om een ??boek onder zijn naam te schrijven. Of misschien bevatten de materialen informatie die hij om persoonlijke redenen permanent verborgen wilde houden. Ongeacht de rechtvaardiging waren de documenten nooit van hem, en Republikeinen die apoplectisch zijn over de FBI-zoektocht, zouden zich eerst moeten afvragen waarom het ooit in orde was dat hij de wet overtrad.
DeZwarteRidder
1
LEES OOK: Een auteur die Donald Trump hielp bij het schrijven van zijn boek, speculeert dat Trump documenten van het Witte Huis heeft meegenomen om ze ooit te verkopen als presidentiële memorabilia
gnocchi.
0

WATCH: Scarborough controleert elk van 'wanhopige' Trump's documentleugens op feiten
15 augustus 2022
Todd Neikirk

Vorige week werd bekend dat Donald Trump zwaar geheime documenten had meegenomen naar Mar-a-Lago nadat hij zijn ambt had neergelegd. De actie is moeilijk te verdedigen omdat het duidelijk is dat hij dit niet had kunnen doen zonder een paar verschillende stappen te ondernemen, wat hij schijnbaar niet heeft gedaan.

Sinds het verhaal bekend werd, hebben Trump, Republikeinse wetgevers en conservatieve media een aantal excuses gemaakt voor de voormalige president. Joe Scarborough counterde behendig elk van deze talking points tijdens zijn maandagshow.

De MSNBC presentator begon:

"Ik heb de documenten niet meegenomen, maar als ik de documenten wel heb meegenomen, dan waren ze niet geclassificeerd, en als ze wel geclassificeerd waren, dan zijn ze neergelegd, en als ze dat niet waren, heb ik ze gedeclassificeerd, en als ik dat niet heb gedaan, dan is het een hoax. Als het geen hoax is, dan heeft Obama het gedaan. Hij blijft veranderen, hij blijft doorgaan met de leugens. Eerst zei hij dat hij samenwerkte met regeringsagenten. Toen we de waarheid ontdekten, zei hij dat de agenten het daar hadden neergelegd. Uiteindelijk begon hij te liegen - en je gaat het hier zo meteen over hebben - door te zeggen dat hij ze had gedeclassificeerd."

Scarborough vervolgde: "Hij verzint gewoon dingen. Het toont een echt niveau van wanhoop. We weten allemaal dat hij liegt. Er zijn, ik denk als je het telt, zeven, acht, negen, tien verschillende leugens geweest."

Trump en zijn acolieten zijn doorgegaan met het opwerpen van willekeurige excuses. Ondanks deze beweringen, blijft het een feit dat deze documenten niet waren gederubriceerd voordat ze werden meegenomen.

Vorige week werd bekend dat Donald Trump zwaar geheime docume- ten had meegenomen naar Mar-a-Lago nadat hij zijn ambt had neergelegd. De actie is moeilijk te verdedigen omdat het duidelijk is dat hij dit niet had kunnen doen zonder een paar verschillende stappen te ondernemen, wat hij schijnbaar niet heeft gedaan.

Sinds het verhaal bekend werd, hebben Trump, Republikeinse wetgevers en conservatieve media een aantal excuses gemaakt voor de voormalige president. Joe Scarborough counterde behendig elk van deze talking points tijdens zijn maandagshow.

De MSNBC presentator begon:

"Ik heb de documenten niet meegenomen, maar als ik de documenten wel heb meegenomen, dan waren ze niet geclassificeerd, en als ze wel geclassificeerd waren, dan zijn ze neergelegd, en als ze dat niet waren, heb ik ze gedeclassificeerd, en als ik dat niet heb gedaan, dan is het een hoax. Als het geen hoax is, dan heeft Obama het gedaan. Hij blijft veranderen, hij blijft doorgaan met de leugens. Eerst zei hij dat hij samenwerkte met regeringsagenten. Toen we de waarheid ontdekten, zei hij dat de agenten het daar hadden neergelegd. Uiteindelijk begon hij te liegen - en je gaat het hier zo meteen over hebben - door te zeggen dat hij ze had gedeclassificeerd."

Scarborough vervolgde: "Hij verzint gewoon dingen. Het toont een echt niveau van wanhoop. We weten allemaal dat hij liegt. Er zijn, ik denk als je het telt, zeven, acht, negen, tien verschillende leugens geweest."

Trump en zijn acolieten zijn doorgegaan met het opwerpen van willekeurige excuses. Ondanks deze beweringen, blijft het een feit dat deze documenten niet waren gederubriceerd voordat ze werden meegenomen.

Bekijk hieronder een fragment van het segment, met dank aan MSNBC:
hillreporter.com/watch-scarborough-fa...
gnocchi.
0
Laat de MAGA aub massaal naar het MAR-A-LAGO om de DON te steunen, hahaha reken maar dat hij ze niet op zijn vakantie oord wil hebben.

twitter.com/AThatcher10/status/155902...
gnocchi.
0
Fox News presentator vraagt Trump om 'gewelddadige retoriek' tegen FBI te staken omdat ze 'gewoon hun werk doen'
David Edwards
15 augustus 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-fbi-thr...

Fox News-presentator Steve Doocy heeft voormalig president Donald Trump gevraagd om gewelddadige retoriek en bedreigingen tegen de wetshandhaving door zijn aanhangers af te keuren nadat de FBI zijn landgoed Mar-a-Lago had doorzocht.

Tijdens een maandagsegment over de FBI-doorzoeking op Fox & Friends, meldde Doocy dat er "zeer specifieke bedreigingen" waren geweest tegen FBI-agenten en overheidsfunctionarissen.

"Het zou geweldig zijn als iedereen de retoriek tegen de FBI zou afzwakken, want de FBI deed gewoon wat de DOJ hen vroeg te doen," legde hij uit. "De procureur-generaal is de baas van de man bij de FBI, van alle mensen bij de FBI.

Hij voegde eraan toe: "Dus met al deze bedreigingen die rondgaan, zou het uiteindelijk geweldig zijn als de voormalige president, die altijd een groot voorstander van rechtshandhaving is geweest, poseerde met duizend politie-afdelingen van kust tot kust, het zou geweldig zijn als hij opriep tot een einde aan de gewelddadige retoriek tegen de federale rechtshandhaving en in het bijzonder de FBI die gewoon hun werk deden."

Bekijk de video hieronder.

www.youtube.com/watch?v=aqX0OthvzFE.
gnocchi.
0
Rechter verwerpt wraking senator Graham tegen dagvaarding om te getuigen in Georgia-onderzoek
Door Kanishka Singh.

Link Engels.
www.reuters.com/legal/judge-rejects-s...

WASHINGTON, 15 aug (Reuters) - Een federale rechter heeft maandag het bezwaar van de Amerikaanse senator Lindsey Graham afgewezen tegen een dagvaarding om te getuigen voor een grand jury in Georgia die pogingen onderzoekt van voormalig president Donald Trump en zijn aanhangers om zijn verkiezingsnederlaag van 2020 ongedaan te maken.

Graham, een Republikein, had aangevoerd dat zijn positie als Amerikaans senator hem immuniteit verschafte om voor de onderzoeksjury te hoeven verschijnen.

"De rechtbank is van mening dat de officier van justitie buitengewone omstandigheden en een speciale noodzaak heeft aangetoond voor de getuigenis van senator Graham over kwesties met betrekking tot vermeende pogingen om de wettige administratie van de verkiezingen van 2022 in Georgia te beïnvloeden of te verstoren," schreef U.S. District Judge Leigh Martin May maandag in een beschikking.

Trump heeft ten onrechte beweerd dat ongebreidelde kiezersfraude zijn verlies in Georgia heeft veroorzaakt, een slagveldstaat waar de overwinning van president Joe Biden hem naar het Witte Huis hielp stuwen.

Een speciale grand jury in Fulton County, Georgia, is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar vermeend wangedrag. Het is een van de ernstigste zaken waar Trump mee te maken heeft, die in een telefoongesprek op 2 januari 2021 werd opgenomen terwijl hij een topambtenaar van de staat onder druk zette om genoeg stemmen te "vinden" om zijn verlies aan Biden in de staat ongedaan te maken.
Advertentie - Scroll om verder te gaan
Een advertentie melden

Trump heeft ontkend iets verkeerds te hebben gedaan.

De grand jury had ook leden van Trump's voormalige juridische team gedagvaard, waaronder persoonlijke advocaat Rudy Giuliani.

Fani Willis, officier van justitie van het district Fulton County, had in januari om de speciale jury gevraagd, onder meer vanwege haar dagvaardingsbevoegdheid, die volgens haar nodig was om getuigenverklaringen af te dwingen.

Het onderzoek in Georgia is een van de vele juridische problemen van de voormalige president, wiens huis in Florida vorige week door federale agenten werd doorzocht en wiens rol in de aanslag op het Capitool van 6 januari 2021 afzonderlijk wordt onderzocht door een panel van het Congres.
luchtschip
0
een goede advocaat zou Trump vertellen, dat hij maar beter contact met zijn familie kan opnemen, hen vertellen dat er gevangenis straf zit aan te komen en voorbereidingen te treffen om deze periode zo aangenaam mogelijk door te komen

Neal Katyal on FBI search of Mar-a-Lago: "If I were Donald Trump's lawyer right now...I would be advising my client to be telling [his] family, 'I am looking at jail time and we should make plans accordingly.'"

video 1:39 minuut

twitter.com/MSNBC/status/155901857787...
Kees1
0
quote:

luchtschip schreef op 15 augustus 2022 16:25:

een goede advocaat zou Trump vertellen, dat hij maar beter contact met zijn familie kan opnemen, hen vertellen dat er gevangenis straf zit aan te komen en voorbereidingen te treffen om deze periode zo aangenaam mogelijk door te komen

Neal Katyal on FBI search of Mar-a-Lago: "If I were Donald Trump's lawyer right now...I would be advising my client to be telling [his] family, 'I am looking at jail time and we should make plans accordingly.'"

video 1:39 minuut

twitter.com/MSNBC/status/155901857787...
Ben je het met Katyal eens of denk je dat de FBI hier uiteindelijk onderuit gaat?
DeZwarteRidder
0
Tja eigenlijk is het volkomen logisch dat hij geheime papieren meenam naar naar huis: hij dacht tenslotte dat hij nog president was..........
DurianCS
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 augustus 2022 16:41:

Tja eigenlijk is het volkomen logisch dat hij geheime papieren meenam naar naar huis: hij dacht tenslotte dat hij nog president was..........
ja, en hij ging er van uit dat er voor een president geen beperkende regels gelden
luchtschip
1
quote:

Kees1 schreef op 15 augustus 2022 16:35:

[...]

Ben je het met Katyal eens of denk je dat de FBI hier uiteindelijk onderuit gaat?
Ben je bekend met eigendomsbezit en dat het een overtreding is om andermans eigendommen toe te eigenen ?
En dat het zich toe-eigenen van Staats eigendommen een ernstige vorm van diefstal is ?

Het Amerikaanse volk laat zich vertegenwoordigen door een President, die eens in de vier jaar wordt gekozen.

Hij is de uitvoerende macht, die de wetten vastgesteld in het Congress, moet uitvoeren, namens het Amerikaanse volk.

Om het hem makkelijk te maken, mag hij 4 jaar lang gebruik maken van het Witte Huis, dat eigendom is van het volk.

Alle documenten zijn eigendom van het volk en worden bewaard bij het Nationaal Archief.

Het is strafbaar wanneer een President documenten, na zijn ambtsperiode, meeneemt en verzuimt deze te overhandigen aan het Nationaal Archief.

Trump heeft een gerechtelijk bevel gekregen, meegenomen documenten alsnog te overhandigen

Trump heeft toen 15 dozen met documenten overhandigd en zijn advocaat verklaarde dat alle documenten zijn afgegeven

Nu blijkt na de FBI inval dat nog een aantal dozen met documenten zijn gevonden, waarvan een aantal top secret en nooit ergens anders op onbeveiligde plekken mogen worden bewaard

Dus Trump heeft gelogen en toch documenten achtergehouden na de gerechtelijke opdracht deze in te leveren

Dit is diefstal van bezittingen van de Staat

En daar staan hoge gevangenisstraffen op

Mochten er documenten bij zitten aangaande nucleaire projecten of beloftes om de laatste kennis aangaande atoombommen aan andere landen toe te spelen, dan wordt dit gezien als hoogverraad en straffen daarop zijn niet misselijk
luchtschip
0
quote:

DurianCS schreef op 15 augustus 2022 16:50:

[...]
ja, en hij ging er van uit dat er voor een president geen beperkende regels gelden
Terwijl iedereen weet dat wanneer een President zijn ambtsperiode heeft voltooid, hij daarna voor de wet een gewoon staatsburger is en geen aanspraak kan maken op privileges
gnocchi.
0

Trump waarschuwt dat er 'vreselijke dingen gaan gebeuren' in Fox News tirade tegen FBI's 'stiekeme aanval'
Travis Gettys
15 augustus 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-threats/.

Donald Trump heeft aangeboden om te helpen de temperatuur te verlagen nadat de FBI zijn Mar-A-Lago huis heeft doorzocht, maar hij klonk er niet bepaald enthousiast over.

De voormalige president gaf zijn eerste interview sinds onderzoekers die een huiszoekingsbevel uitvoerden 11 sets met geclassificeerd materiaal in beslag namen uit zijn privé-resort, wat hij een "sluipaanval" noemde, en hij vertelde Fox News Digital dat zijn aanhangers het volste recht hadden om boos te zijn op de wetshandhavers.

"Het land bevindt zich in een zeer gevaarlijke positie," zei Trump. "Er is een enorme woede zoals ik nog nooit eerder heb gezien over alle oplichting, en deze nieuwe - jaren van oplichting en heksenjachten, en nu dit."

Wetshandhavers hebben een explosie van gewelddadige bedreigingen gezien sinds de zoektocht, en een Trump-aanhanger werd in Ohio door de politie doodgeschoten nadat hij een FBI-kantoor in Cincinnati had aangevallen, maar de voormalige president bood aan om te helpen hun woede te koelen -- terwijl hij die passies rechtvaardigde en wat klonk als een waarschuwing stuurde.

"Mensen zijn zo boos over wat er gebeurt", zei Trump. "Wat we ook kunnen doen om te helpen - want de temperatuur in het land moet omlaag worden gebracht. Als dat niet gebeurt, gaan er vreselijke dingen gebeuren."

"De mensen van dit land zullen niet nog een zwendel accepteren", voegde hij eraan toe.

Trump zei dat hij niet had gehoord of het ministerie van Justitie zijn aanbod om te helpen had geaccepteerd, maar hij suggereerde vervolgens dat FBI-agenten bewijsmateriaal hadden neergelegd tijdens de huiszoeking en noemde het onderzoek een politiek gemotiveerde "hoax".

"Ik heb nog nooit zoiets gezien," zei Trump. "Het is een zeer gevaarlijke tijd voor ons land. Ik zal doen wat ik kan om het land te helpen."

"Jaren van nep heksenjachten en nep Rusland, Rusland, Rusland regelingen en oplichting," voegde hij eraan toe. "Er gebeurt niets met de mensen die dat in stand houden - er gebeurt niets met hen, en dan breken ze in in het huis van een president - een sluipaanval waarbij het totaal - niemand had ooit gedacht dat zoiets zou gebeuren."
gnocchi.
0

Steve Bannon zweert dat MAGA 'Gestapo' FBI zal vernietigen: 'Wij zijn een bedreiging voor de Amerikaanse staat'
David Edwards
15 augustus 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/steve-bannon-america...

Conservatieve podcasthost Steve Bannon heeft maandag verklaard dat zijn volgelingen "een bedreiging zijn voor de Amerikaanse staat."

Tijdens de openingsopmerkingen op zijn War Room: Pandemic podcast, betoogde Bannon dat de FBI moet worden gesubsidieerd omdat agenten een huiszoekingsbevel dienden om geheime documenten terug te krijgen op het Mar-a-Lago landgoed van voormalig president Donald Trump.

"Heeft iemand het ooit over de FBI als echte hulp, wat dan ook, behalve voor marginale gevallen?" vroeg Bannon. "Nee, ze zijn veranderd in de Amerikaanse Gestapo. Ze moeten worden gedefundeerd. Ze zeggen, oh, dit is gevaarlijk gepraat. Nee, dat is het niet. Het is een politiek proces."

"Deze instellingen zijn niet permanent," vervolgde hij. "Instellingen moeten blijven bestaan zolang ze effectief zijn voor het Amerikaanse volk en onze natie."

Bannon merkte op dat Vox onlangs een column had gepubliceerd waarin werd gewaarschuwd dat Trump's Make America Great Again (MAGA) beweging een bedreiging is voor de "Amerikaanse staat."

"Ze zeiden niet het land, ze zeiden niet Amerika als natie, ze zeiden niet het Amerikaanse volk," betoogde Bannon. "De Amerikaanse staat. En ze hebben helemaal gelijk. Je zei het stille deel hardop. Wij zijn een bedreiging voor de Amerikaanse staat."

Bekijk de video hieronder van Real America's Voice.
twitter.com/DavidEdwards/status/15591...
gnocchi.
0
Trump verdubbelt venijnige FBI-aanvallen over huiszoeking Mar-A-Lago
De voormalige president citeerde "grote sudderende woede" over de "corrupte" FBI in een reeks van opruiende berichten.
Mary Papenfuss
Door
Mary Papenfuss
15 Augustus, 2022, 07:10 AM EDT
|
2 uur geleden bijgewerkt
00:18
02:00

Link Engels.
www.huffpost.com/entry/trump-truth-so...

Voormalig president Donald Trump heeft in het weekend zijn aanval op de FBI op de sociale media geïntensiveerd met zijn eigen opmerkingen en die van QAnon-volgelingen waarin hij het bureau een "criminele onderneming", "corrupt", "opruiend" en beledigend noemde.

Trump, in waarschijnlijk de lelijkste publieke aanval op federale wetshandhavers door een president of voormalig president in de Amerikaanse geschiedenis, lanceerde een nieuwe tirade op zijn Truth Social platform laat op zaterdag en laat op zondag om de FBI's huiszoeking vorige week in zijn Mar-a-Lago resort aan de kaak te stellen om dozen met Witte Huis documenten te verzamelen die aan de Nationale Archieven overhandigd hadden moeten worden toen hij zijn ambt neerlegde.

Trump hield vol dat de FBI een "lange en onverbiddelijke geschiedenis van corruptie" heeft. Hij noemde de huiszoeking ook een "geniepige aanval op de democratie" en verwees in een post naar "grote sudderende woede" over de actie, die hij karakteriseerde als een "inbraak".

Trump reposte ook berichten van anderen die verwijzingen bevatten naar QAnon samenzweringstheorieën.

Een bericht dat Trump vorige week opnieuw plaatste, was geschreven door gebruiker "We The Pepe," verwijzend naar het witte supremacistische icoon Pepe de kikker, dat door de Anti-Defamation League is bestempeld als een racistisch, antisemitisch haatsymbool.

Een andere gebruiker die Trump meldde was "WWG1WGA," een afkorting voor "where we go one, we go all," een bekende QAnon-slogan.

De aanvallen maakten deel uit van Trump's lange reeks van steeds meer venijnige uithalen naar de FBI in de nasleep van de huiszoeking.

FBI-agenten verzamelden vorige week zo'n 20 dozen met spullen uit Mar-a-Lago, waaronder 11 sets met geheime informatie, waarvan sommige topgeheim. Een deel van het materiaal had naar verluidt betrekking op kernwapens.

De voormalige president wordt nu onderzocht op mogelijke overtreding van de spionagewet, belemmering van een onderzoek en het verwijderen of vernietigen van documenten, volgens het huiszoekingsbevel van de FBI.

Voor het eerst gaf Trump zondag toe dat de huiszoeking door de FBI was vastgelegd op bewakingscamera's. Eerder hield hij vol dat er geen getuigen waren en beschuldigde hij FBI-agenten er ongegrond van bewijsmateriaal te hebben neergelegd. Trump en familieleden hebben het gezien, zei zijn advocaat.

Maar Trump bleef volhouden dat het onmogelijk was om vast te stellen dat er niets was "neergelegd".

Vorige week bespotte Trump de FBI op Truth Social als "slonzig" en drong Rep. Paul Gosar (R-Ariz.) er bij de Amerikanen op aan om "de FBI te vernietigen". Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) leek op te roepen tot een burgeroorlog over de huiszoeking.

Federale autoriteiten waarschuwen nu voor een piek in bedreigingen van de rechtshandhaving. In een gezamenlijk inlichtingenbulletin van de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid worden federale ambtenaren geadviseerd waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van binnenlandse gewelddadige extremisten.

De FBI Agents Association, die 14.000 huidige en vroegere speciale agenten vertegenwoordigt, gaf een boze verklaring uit waarin stond dat "oproepen tot geweld tegen ordehandhavers onaanvaardbaar zijn, en door alle leiders moeten worden veroordeeld."

Schutter Ricky Shiffer, gewapend met een AR-15 aanvalsgeweer, werd vorige week door de politie gedood nadat hij had geprobeerd een FBI-kantoor in Cincinnati binnen te dringen te midden van de wrede aanvallen op sociale media door Republikeinse wetgevers en hun aanhangers.

Shiffer plaatste regelmatig gewelddadige berichten op Trump's Truth Social platform en leek vooral getriggerd te zijn door verbale aanvallen, geleid door de voormalige president, op de FBI.

Larry Cosme, voorzitter van de Federal Law Enforcement Officers Association, uitte in een interview met The Washington Post zijn bezorgdheid over de waarschuwingen van de GOP aan Amerikanen dat federale agenten "voor u komen".

De "gewone agenten op straat en agenten, het zijn carrière medewerkers die ... de grondwet koesteren net als de gemiddelde Amerikaan," zei Cosme. "Dat zij worden aangevallen ... is schandelijk en walgelijk."
DurianCS
0
quote:

gnocchi. schreef op 15 augustus 2022 17:44:

Trump waarschuwt dat er 'vreselijke dingen gaan gebeuren' in Fox News tirade tegen FBI's 'stiekeme aanval'
Travis Gettys
15 augustus 2022.
….
Trump is weer op een gevaarlijke manier bezig medestanders op te zetten tot geweld. En je doet er weinig tegen, ondanks alle shit waar hij in zit.
Opentop
0
quote:

DurianCS schreef op 15 augustus 2022 18:03:

[...]
Trump is weer op een gevaarlijke manier bezig medestanders op te zetten tot geweld. En je doet er weinig tegen, ondanks alle shit waar hij in zit.
Het is een impuls. Hij gaat altijd in de aanval. Wij in NL weten waarschijnlijk meer over wat een president kan, mag , moet dan hijzelf.
Hij leest echt niet veel. Hij is ook gewend dat alles kan. Of alles mag is zelfs nog geen uitgemaakte zaak, hij zal daarover een juridische strijd voeren, en over wat die moet. Daar heeft die helemaal lak aan. Hij moet niets.

Republikeinen geven wel hun kans op succes weg, nu in November al, vanwege abortus, het afkeuren van hulp en support aan veteranen, de constante klaagzang over inflatie, die natuurlijk iedere maand zal afnemen, dus tot aan november wordt het eerder een wapen van de Dems. Maar zeker ook de evt Presidentsverkiezingen, daar zal een trouwe groep op Trump stemmen, maar ik denk niet eens dat ze de meerderheid halen binnen de partij.

Iets anders, de warrant die is vrijgegeven, blijkt niet de enige te zijn. Er is er nog 1 afgegeven. De inhoud daarvan blijft geheim. Het is wel door dezelfde rechter afgetekend. Dus wat zou die inhouden ? Zou het los staan van Trump ? Zou het los staan van MAL dus wellicht bij Jared-Ivanka thuis zijn ? Of zou het zo zijn dat de FBI getipt is dat er spullen van MAL naar plek 2 zijn vervoerd en dat de FBI ook een warrant moet hebben voor een bezoek aan plek 2 ? In de media is er nergens melding van een 2e inval in Florida.
gnocchi.
0
BREAKING: Een team van computerexperts onder leiding van advocaten, gelieerd aan Donald Trump, kopieerde gevoelige gegevens van verkiezingssystemen in GA als onderdeel van een geheime poging van meerdere staten om toegang te krijgen tot stemapparatuur die breder, beter georganiseerd en succesvoller was dan eerder gemeld.

twitter.com/SpiroAgnewGhost/status/15...
70.774 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3044 3045 3046 3047 3048 3049 3050 3051 3052 3053 3054 ... 3535 3536 3537 3538 3539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,80  +9,53  +1,10%  13:55
 Germany40^ 18.051,70 +0,75%
 BEL 20 3.865,73 +0,20%
 Europe50^ 4.978,41 +0,80%
 US30^ 38.120,16 -0,01%
 Nasd100^ 17.610,52 +1,04%
 US500^ 5.085,04 +0,79%
 Japan225^ 37.925,55 +0,53%
 Gold spot 2.344,06 +0,52%
 EUR/USD 1,0717 -0,11%
 WTI 84,10 +0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +7,08%
EBUSCO HOLDING +6,27%
NX FILTRATION +4,77%
Corbion +4,24%
Alfen N.V. +3,70%

Dalers

IMCD -8,32%
SIGNIFY NV -7,73%
Wereldhave -7,48%
BESI -4,63%
ABN AMRO BANK... -4,06%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront