Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Plein777
3
Het beste van De Telegraaf

Linkse elite jaagt gewone man rechtsaf
================================

author avatar
Door WOUTER DE WINTHER

Over de PvdA wordt nog wel eens gesteld dat ze goed is voor de mensheid, maar slecht voor mensen. Waar men onder het mom van de sociaaldemocratie juist barmhartigheid naar de zwakkeren in de samenleving zegt te willen nastreven, is het politieke messenblok altijd binnen handbereik om de eigen mensen onschadelijk te maken. Job Cohen, Diederik Samsom en Lodewijk Asscher ondervonden het aan den lijve.

Met de geforceerde samenwerking met GL is het begrip aan kennelijke uitbreiding toe. De voorbije week bleek hoe de heersende politieke kaste van de rood-groene beweging hard op weg is om ook de eigen (potentiële) achterban stevig van zich te vervreemden.

Het zal voor een belangrijk deel de invloed van GL zijn, dat zich altijd al meer op het zelfbenoemde intellectuele en groene deel der natie richtte en wier politici graag met de opgeheven vinger zwaaien, terwijl voor het eigen leven een andere standaard geldt. Die halen hun witte kinderen van zwarte scholen, pleiten voor klimaatmaatregelen terwijl ze zelf de houtkachel opstoken of zijn tegen vliegen tot ze zelf op reis gaan. Want wie wil nou niet de Grand Canyon hebben gezien?

Dat GL-leider Jesse Klaver daar niet onbekend mee is, bleek tijdens zijn partijleiderschap met regelmaat. Afgelopen week ontmaskerde de steunpilaar van het rood-groene verbond zichzelf als iemand die ook niet zoveel opheeft met de levens van gewone mensen, ongeveer voor wie de PvdA is opgericht. In klimaatkerkblad Trouw maakte de groene leider van zijn hart geen moordkuil.

Kolencentrales

De kolencentrales moesten in 2025 dicht, energiecrisis of niet, want ’zo is er iedere keer wat’. Oftewel: hoe blauw burgers zich ook moeten betalen vanwege de oorlog in Oekraïne; ze hebben gewoon pech gehad, het evangelie van klimaatmaatregelen gaat voor. Er is immers ’iedere keer wat’.

Klaver was er intussen als de kippen bij om de absurde en boosaardige fakkel-intimidatie van D66-aanvoerder Sigrid Kaag zondag in Diepenheim te veroordelen. Terecht.

Maar de groene leider hield zich dit weekend muisstil over de bijeenkomst in een Amsterdams kletsgebouw waar het gebruiken van geweld om de klimaatagenda te bereiken op de agenda stond. Allerlei GL-leden zouden acte de présence komen geven, waaronder zijn geradicaliseerde maar op het partijcongres nog steeds toegejuichte oud-campagneman en zelfs het zittende GL-Kamerlid Suzanne Kröger.

PvdA-kanonnen

Je denkt aan al die PvdA-kanonnen die met rode rozen in de hand vreedzaam de strijd aangingen om de zwakkeren te beschermen. En dan vraag je je af hoe het kan dat de sociaaldemocratie zich zo eenvoudig heeft laten verleiden tot een destructief avontuur met de groene activistische elite van ’jullie wetten, niet de onze’.

Toch is de oorzaak eenvoudig aan te wijzen. De PvdA is een stuurloze club geworden, geleid door de ene na de andere zwakke partijvoorzitter, ongeschikte of onzichtbare leiders en andere zogenaamde prominenten die bij gebrek aan beter aan de touwtjes trekken.

De verpersoonlijking van de laatste categorie is Senaatsfractieleider Mei Li Vos. Zij vierde nieuws over het verminderde gasverbruik in Nederland met een bericht op Twitter. „We kunnen het wel!”, joelde ze, terwijl veel van haar (vroegere) kiezers hun energienota niet kunnen betalen en sommigen er ijskoud bij zitten. Niet echt feestelijk dus.

Voor de Russische president Poetin had deze rode brokkenpiloot evenwel nog egards in haar linnen tasje: „Dank Poetin, voor het inzicht.”

’Knullig’ noemde Vos haar tweet even later, toen zelfs haar in slaap gesuste partijgenoten om haar bericht uit hun leunstoel waren gekukeld.

PvdA-lijsttrekker Mei Li Vos wint de bokaal voor amateurisme, zegt politiek commentator Wouter de Winther in een nieuwe aflevering van de podcast Afhameren:

Afhameren met Wouter de Winther - ‘PvdA-lijsttrekker Mei Li Vos wint bokaal voor amateurisme’

Afspelen

Geluid uit

De onnozelheid kon evenwel niet het grootste probleem verhullen waar de PvdA mee kampt: de voortdurende afdrijving van het electoraat waar ze ooit de politieke strijd voor aanging. Aangestoken door de woke-agenda, geïnfiltreerd door klimaatactivisten en blind voor de echte behoeftes van mensen, die wanhopig op zoek zijn naar een partij die wel voor hen opkomt en bijvoorbeeld hun zorgen over migratie serieus neemt.

Die vinden hun heil dezer dagen opnieuw op de pleinen van Zoetermeer, Gouda of Nieuwegein om de blonde oppositieleider als een filmster te onthalen. Hij komt slechts flyers uitdelen, maar kennelijk weet hij wel de indruk te wekken te vechten voor zijn kiezers in plaats van voor de happy few die hun koffie met havermelk aanlengen. De stem van de gewone man wordt door het amateurisme op links zo cadeau gedaan aan het door haar zo verfoeide populistische rechts.

Peiling

In de jongste peiling van EenVandaag rennen kiezers niet naar links maar naar rechts en staat de VVD van Mark Rutte nog steeds eenzaam bovenaan. De combinatie GL/PvdA verliest zelfs in deze poll.

Peilingen zijn palingen en de verkiezingen zijn pas over een kleine maand. Er kan dus nog veel gebeuren.

Maar nu al valt achter de schermen van de rood-groene club de frustratie te horen over de manier waarop de partijtop het aan het verprutsen is. Er worden al weer ouderwets messen geslepen voor na 15 maart. Als dit zo doorgaat hebben de verantwoordelijken het er echt helemaal zelf naar gemaakt.
closer
1
quote:

Hallo! schreef op 21 februari 2023 13:15:

zie:

www.toukomst.nl/ideeen/streekboer-srv...
Leuk plan, maar verder dan een foto-montage is het niet gekomen. Kijk maar eens goed., het zit niet voor niets in het archief.
De streekboer bestaat nog wel, en dat is prima.
DeZwarteRidder
2
Nederlands charmeoffensief in Rabat:
Marokko neemt na jaren dwarsliggen mondjesmaat uitgeprocedeerde asielzoekers terug

Door Valentijn Bartels
1 min geleden
in BINNENLAND

Rabat - Nederland probeert met een charmeoffensief uitgeprocedeerde asielmigranten uit Marokko weer terug te krijgen naar hun land van origine. Het Noord-Afrikaanse land werkt na jaren dwarsliggen weer mondjesmaat mee, maar het lukt nog lang niet om alle Marokkaanse migranten weer terug te sturen. Het merendeel verdwijnt nog spoorloos.

Staatssecretaris Van der Burg (Asiel) heeft woensdag in de Marokkaanse hoofdstad Rabat met de Marokkaanse minister Laftit van Binnenlandse Zaken gesproken over migratie en terugkeer. Het was een zeldzaam gesprek. De band tussen Rabat en Den Haag stond lange tijd onder hoogspanning. De Marokkaanse autoriteiten weigerden jarenlang om onderdanen vanuit Nederland terug te nemen.

Daarin zit nu in ieder geval weer een beetje schot, blijkt uit cijfers van de staatssecretaris. Sinds juli 2021 zijn er namelijk 125 uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers teruggekeerd, van wie 83 vrijwillig en 42 gedwongen. Van hen werden er 26 uitgezet met een zogeheten laissez passer: een tijdelijk inreisdocument dat Marokko lange tijd nauwelijks verstrekte aan Nederland, waardoor uitzetten werd gefrustreerd.

Het gaat nog wel om een relatief klein deel. Vorig jaar moesten er 1126 Marokkanen uit Nederland vertrekken, maar de uitstroom was dus 125. Toch betekent het vooruitgang: voor 2021 keerden er nul uitgeprocedeerde Marokkanen terug.
Spoorloos

Van de Marokkanen die geen recht hebben om te blijven, verdwijnt nog altijd het merendeel spoorloos. Meer dan 70 procent van de geweigerde Marokkaanse migranten vertrok volgens de laatste cijfers ’met onbekende bestemming’. In praktijk reizen zij regelmatig door naar een ander Europees land om daar hun geluk te beproeven, of belanden ze in de illegaliteit. Inmiddels mogen uitgeprocedeerde asielzoekers uit Marokko van de rechter weer worden vastgezet in afwachting op hun uitzetting, waardoor vanuit het kabinet wordt gehoopt dat ze niet meer massaal spoorloos verdwijnen.

Marokko staat namelijk op de lijst van ’veilige landen’. Mensen uit die landen komen doorgaans niet in aanmerking voor asiel in Nederland. De ’veiligelanders’ zorgen echter wel voor relatief veel overlast en strafbare feiten. Bovendien houden ze schaarse plekken in de asielopvang bezet, terwijl andere asielzoekers mogelijk wel recht hebben op een verblijfsvergunning in Nederland.
Afgepoeierd

De Marokkaanse overheid werkte jaren niet mee aan een gedwongen of vrijwillig vertrek. Verzoeken werden afgepoeierd of er werd zelfs niet eens gereageerd. De relatie raakte helemaal bekoeld toen voormalig staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) aan de bel wilde trekken en op december 2019 met de Marokkaanse ambassadeur in Nederland had afgesproken op haar departement. De ambassadeur schoffeerde de veelvuldig schutterende staatssecretaris door kort voor de afspraak af te zeggen.

De bewindsvrouw liet die middag nog weten dat het haar inzet bleef om een bezoek te brengen aan Marokko om over de problemen met uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers te praten. Vervolgens moest ze tijdens opeenvolgende Kamerdebatten melden dat ze geen voet tussen de deur kreeg. „Ik kan wel als toerist gaan, maar dan krijg ik de juiste mensen niet te spreken”, somberde ze. Om vervolgens te herhalen dat ze er niet welkom was.
Grillige partners

In die zin is het al winst dat Van der Burg nu wél aan tafel zit in Rabat, al blijven de Marokkanen in diplomatieke zin grillige partners, benadrukken betrokkenen. Eerder werd vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid al opgemerkt dat een kritische publicatie in een krant al tegen het zere been van de autoriteiten in de Marokkaanse hoofdstad kan zijn en zorgt voor tegenwerking bij terugname van onderdanen.

Inmiddels is de band goed, zegt Van der Burg. De onderlinge relatie, vertrouwen en regelmatig contact helpen daar volgens betrokkenen erg bij. Afgelopen jaren begon Den Haag een charmeoffensief richting Rabat, met bezoekjes over en weer, met onder meer de ontvangst van de Marokkaanse koning, waarbij premier Rutte warme woorden sprak over ’intensivering’ van de ’prettige samenwerking’.
Niet gratis

De betere band is niet gratis: Nederland erkent de Marokkaanse aanspraak op de Westelijke Sahara en spreekt zich niet meer zo luid uit over de mensenrechten in het land en de positie van protestanten in het Rif-gebied. Al wordt achter de schermen stellig ontkend dat Nederland zich daarover minder uitlaat om de relatie goed te houden. Bovendien wil het kabinet Marokko verder paaien door legale migratie makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door aan Marokkanen makkelijker visa te verstrekken.

Voor het kabinet staat er veel op het spel. Premier Rutte heeft de achterban van zijn VVD beloofd om de asielinstroom naar beneden te krijgen. Ook moet er meer werk worden gemaakt van de zogeheten ’uitstroom’: het terugsturen van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Vooralsnog blijft de instroom onverminderd hoog en verloopt terugkeer in de praktijk nog vaak moeizaam. Het kabinet kondigde aan met een pakket maatregelen te komen om daaraan wat te doen, maar dat is over de Provinciale Statenverkiezingen getild. Ondertussen staan coalitiepartijen VVD en CDA enerzijds, en D66 en CU anderzijds lijnrecht tegenover elkaar als het om asielmaatregelen gaat. Door politieke onmin lukt het al jaren niet tot fundamentele wijzigingen van het asielstelsel te komen.
luchtschip
0
Netherlands warns of Russian attempts to sabotage its energy infrastructure.

The Dutch Intelligence Service believes that Russian saboteurs in the near future may carry out sabotage against underwater Internet cables, gas pipelines, and other energy facilities in Europe writes FT

twitter.com/NOELreports/status/162793...

For context, a Russian ship was recently seen trying to map out parts of the Dutch energy and other infrastructure on and under water. It was escorted away by authorities.
[verwijderd]
2
AMERSFOORT (ANP) - Een significante krimp van het aantal melkveehouders in Nederland gaat bij FrieslandCampina banen kosten. Zo’n ingreep in het personeelsbestand is onvermijdelijk als ook de Nederlandse aanvoer van melk daalt als gevolg van maatregelen om de hoeveelheid stikstof omlaag te brengen. Mede daarom ziet de zuivelcoöperatie meer heil in andere methodes om de neerslag van stikstof in natuurgebieden te beperken, zegt topman Hein Schumacher in een toelichting op de jaarcijfers.

"Als er echt een significante reductie is van de veestapel, dan is het antwoord natuurlijk dat je het aantal productielocaties aanpast, de werkgelegenheid omlaag gaat en de investeringen dalen. Maar dat is één scenario", legt Schumacher uit. De wereldwijde vraag naar melk en zuivelproducten zouden melkveehouders elders moeten opvangen, bijvoorbeeld op locaties van FrieslandCampina in Pakistan en Indonesië.
objectief
1
quote:

Plein777 schreef op 21 februari 2023 13:42:

Het beste van De Telegraaf

Linkse elite jaagt gewone man rechtsaf
================================

Linksen zijn er in Nederland nog nauwelijks te vinden; de overgrote meerderheid is rechts conservatief,
het politieke spel in N. gaat tussen rechts en ultra rechts.
Een conservatieve journalist kan dit natuurlijk niet in De Telegraaf publiceren.
Kaviaar
5
quote:

objectief schreef op 21 februari 2023 13:32:

[...]

Mw. Kaag hoeft eigenlijk niks te doen, die fakkeldragers in D. hebben al voor veel sympathie en nieuwe zieltjes gezorgd.
D66 is de beste partij voor Nederland en de VVD voor de eigen aanhang, maar dat laatste is geen prestatie als je altijd de grootste bent.
In deze duistere tijden sinds dit kabinet werkzaam is, moet er wel wat licht geschenen worden. Met een elektrasnoer en lamp gaat dat lastig. Een fakkel is daarentegen een uitkomst.
D66 helpt NL de afgrond in. Niet meer en niet minder.
objectief
2
quote:

Kaviaar schreef op 21 februari 2023 14:58:

[...]

In deze duistere tijden sinds dit kabinet werkzaam is, moet er wel wat licht geschenen worden. Met een elektrasnoer en lamp gaat dat lastig. Een fakkel is daarentegen een uitkomst.
D66 helpt NL de afgrond in. Niet meer en niet minder.
Dat zie ik heel anders; D66 durft impopulaire politieke beslissingen te nemen.
Stil staan en niks doen is het slechtste dat een politicus kan doen, want alles in de wereld verandert.
Sommige tot vele burgers vinden dit onbetrouwbaar; maar het omgekeerde is het geval.
Kaviaar
3
Weer waarschuwt COA voor tekort aan plekken: 'Straks slapen kinderen op stoel'

Als gemeenten niet snel meer asielplekken voor alleenreizende minderjarigen beschikbaar stellen, dan moeten de jongeren binnenkort weer op stoelen in de wachtruimte van het aanmeldcentrum in Ter Apel overnachten. Daarvoor waarschuwen bestuurders Joeri Kapteijns van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Tanno Klijn van voogdijorganisatie Nidos in het AD.
Kapteijns verwacht dat het COA eind dit jaar vijfduizend jongeren moet opvangen. "En daarvoor zoeken we de komende maanden nog 2.500 plekken. Dat komt neer op vijftig nieuwe locaties, want we vangen bij minderjarigen kleinschalig op", legt hij uit in het AD.
Volgens het COA is er halverwege maart mogelijk al een tekort van tweehonderd bedden. Dat komt deels doordat contracten over opvang in hotels aflopen, omdat die weer toeristen willen ontvangen.
"Dan moet jongeren straks weer op een stoel in de wachtruimte in Ter Apel overnachten", waarschuwt Klijn in het AD. Ook Nidos heeft moeite met het vinden van plekken. Als de jongeren een verblijfstatus hebben, stromen ze meestal door naar een locatie van de voogdijorganisatie.

www.nu.nl/asielcrisis/6252175/weer-wa...

En maar doorgaan met opvang. Alles loopt vast. De instroom is substantieel al jaren veel en veel te hoog.

Daarom kan je op 15 maart je stem uitbrengen op een partij die niet de grenzen liever nog verder open zet (wat met name D66 wel doet, vanwege afspraak met het door hun innig geliefde Brussel).
jowi
4
Als nu iedere d'66 stemmer een alleenreizende minderjarigen asielzoeker in huis neemt, is het probleem toch opgelost.
Laat Kaag maar eens het goede voorbeeld geven.

D'66 stemmers zijn voor het openhouden van de Europese poorten en zijn voor de opvang van "alles en iedereen".

Dus een stem op de D'66 is het verplicht (spreidingswet) in huis nemen van een alleenreizende minderjarige asiezoeker.
closer
0
quote:

Kaviaar schreef op 21 februari 2023 15:09:

En maar doorgaan met opvang. Alles loopt vast.
Alles loopt vast omdat de meerderheid vasthoudt aan een realiteit die niet meer bestaat.
Dat heeft D66 goed gezien.
Kaviaar
6
quote:

objectief schreef op 21 februari 2023 15:05:

[...]

Dat zie ik heel anders; D66 durft impopulaire politieke beslissingen te nemen.
Stil staan en niks doen is het slechtste dat een politicus kan doen, want alles in de wereld verandert.
Sommige tot vele burgers vinden dit onbetrouwbaar; maar het omgekeerde is het geval.
Je hebt gedeeltelijk gelijk dat andere partijen zaken soms vooruitschuiven. Dat is niet altijd handig.
D66 zorgt ervoor dat door hun manier van zich opstellen, ze de burger niet meekrijgen, maar juist tegenover zich krijgen.
D66 denkt alleen in zwart of wit. Grijs bestaat niet bij hen.
Referendum is door D66 afgeschaft. De digitale identiteit is er door D66 doorgedrukt, ondanks dat er gevraagd was om een debat.
D66 schoffeert de burger keer op keer en dat zien ze straks terug. Reken maar. Je oogst wat je zaait.
Kaviaar
4
quote:

closer schreef op 21 februari 2023 15:49:

[...]
Alles loopt vast omdat de meerderheid vasthoudt aan een realiteit die niet meer bestaat.
Dat heeft D66 goed gezien.
D66 wil niet zien dat bijvoorbeeld de zelf bedachte stikstofnorm, gewoon niet uitvoerbaar is. Ze zijn ook niet bereid om daar een compromis in te maken. Daardoor jagen ze iedereen in het harnas. Misschien zijn ze werkelijk te slim, om dat niet te kunnen begrijpen. Dan sta je dus ver van de burger af en dat staan ze ook.

D66-leider Kaag vreest 'groot conservatief blok' in Eerste Kamer

nos.nl/artikel/2464345-d66-leider-kaa...
aexo
3
een d66 wethouder uit de hoofdstad krijgt 2 jaar 2 ton vanwege totale incompetentie.
jowi
2
quote:

Kaviaar schreef op 21 februari 2023 16:03:

[...]

D66 wil niet zien dat bijvoorbeeld de zelf bedachte stikstofnorm, gewoon niet uitvoerbaar is. Ze zijn ook niet bereid om daar een compromis in te maken. Daardoor jagen ze iedereen in het harnas. Misschien zijn ze werkelijk te slim, om dat niet te kunnen begrijpen. Dan sta je dus ver van de burger af en dat staan ze ook.

D66-leider Kaag vreest 'groot conservatief blok' in Eerste Kamer

nos.nl/artikel/2464345-d66-leider-kaa...
Ha,ha als haar vrees werkelijkheid wordt, kun je toch niet anders concluderen dat slechts een minderheid achter de destroyers plannen staat.

En toch haar ideaal proberen er door te drukken.

Hoe noemt men ook al weer een persoon met dergelijke gedragskenmerken ?
aexo
3
Burgemeester Halsema zegt dat ze het jammer vindt dat Rijxman vertrekt en noemt het moedig dat ze erkent dat de rol van wethouder niet bij haar past. De taken van Rijxman worden voorlopig verdeeld onder de overige wethouders.

totale incompetentie is blijkbaar moedig voor de burgemeester aldaar.
luchtschip
1
quote:

Kaviaar schreef op 21 februari 2023 16:03:

[...]

D66 wil niet zien dat bijvoorbeeld de zelf bedachte stikstofnorm, gewoon niet uitvoerbaar is. Ze zijn ook niet bereid om daar een compromis in te maken. Daardoor jagen ze iedereen in het harnas. Misschien zijn ze werkelijk te slim, om dat niet te kunnen begrijpen. Dan sta je dus ver van de burger af en dat staan ze ook.

D66-leider Kaag vreest 'groot conservatief blok' in Eerste Kamer

nos.nl/artikel/2464345-d66-leider-kaa...
"D66 wil niet zien dat bijvoorbeeld de zelf bedachte stikstofnorm, gewoon niet uitvoerbaar is."

Wil jij ons wijsmaken dat we gewoon door moeten gaan met het produceren van enorme hoeveelheden mest, om onderdanig China van melkproducten voor zuigelingen te voorzien

Dat we deze koeienmest maar voor lief moeten nemen en de stikstof erin de Nederlandse bodem ernstig verzuurt en de ammoniak lucht schadelijke vormen gaat aannemen voor de luchtwegen en dus de gezondheid van de Nederlander

Dat er door deze enorme berg koeienmest de Nederlandse bodem dermate verzuurd raakt dat alleen nog brandnetels, grassen en bramen het landschap sieren,
oftewel dat de bio-diversiteit totaal verdwijn in ons landschap met een mono cultuur tot gevolg

Zijn de subsidies aan de Nederlandse boeren bedoeld om de Chinese economie te stimuleren, zodat China onze veeteelt boeren kan knechten om goedkope melk te produceren en de Nederlandse overheid dwingen het mest probleem bij de Nederlandse burgers te leggen ?

De Nederlandse boeren waren zo knap om de stallen om te toveren tot mega stallen en een riant inkomen te verkrijgen door de Chinese Staat te bedienen
En zij zijn niet zo knap dat ze deze productie kunnen terugdraaien om Nederland te ontlasten van het mest probleem ?

Neen, dat is onuitvoerbaar en dat moet D66 volgens jou maar eens goed beseffen

Het mestprobleem is geen probleem van D66 en alle Nederlandse politici met enige verantwoordelijkheid, beseffen dat het mestprobleem ernstig is

Het is goedkoop en flauw het vijandsbeeld op te roepen en D66 de schuld te geven

Maar gelukkig zijn er voor jou nog de PVV en FvD, die er alles aan doen om het politieke gezag in Nederland onderuit te halen en steun geven aan de boeren die Nederland vol gooien met mest om China op hun wenken te bedienen
Daar past het vijandsbeeld, in de vorm van D66, goed bij

De PVV en FvD hebben er blijkbaar geen moeite mee dat Nederland gaat bezwijken onder een mestberg en vinden het leuker om met omgekeerde vlaggen te juichen dat Nederland verandert in een mesthoop

En jij schijnt je daar kostelijk om te amuseren en probeert populistisch medestanders te vinden onder de forum leden
jowi
2
quote:

aexo schreef op 21 februari 2023 16:32:

een d66 wethouder uit de hoofdstad krijgt 2 jaar 2 ton vanwege totale incompetentie.
In Amsterdam heeft de gemeente geld in overvloed.
Maar eens gaan werken aan het herstel van de verzakkende grachten, tunnels ed.
aexo
2
17 februari 2023
De staatssecretaris Mijnbouw, Hans Vijlbrief, verwacht dat de uitkomst van de parlementaire enquête over de aardgaswinning in Groningen zeer ernstig zal zijn. Dit zegt hij in de uitzending van Pointer over de moeizaam verlopende versterkingsoperatie die huizen aardbevingsbestendig moet maken. Het rapport van de enquêtecommissie wordt op 24 februari gepresenteerd.?

Over zijn eigen positie is de staatssecretaris duidelijk. “Ik moet het rapport eerst lezen. Maar als ik een sta in de weg ben voor het uitvoeren van de versterkingsoperatie, ga ik weg. Dan zal de Kamer ook zeggen: ga weg. En als de Kamer dat niet vindt, blijf ik gewoon zitten. Zo werkt het. Vertrouwen tot er geen vertrouwen meer is.”

mag hopen dat er meer wordt opgestapt , dan alleen de gewezen topambtenaar.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,38  +8,11  +0,93%  10:20
 Germany40^ 18.054,50 +0,77%
 BEL 20 3.867,60 +0,25%
 Europe50^ 4.973,84 +0,71%
 US30^ 38.146,65 +0,06%
 Nasd100^ 17.625,89 +1,13%
 US500^ 5.087,79 +0,85%
 Japan225^ 37.980,55 +0,68%
 Gold spot 2.345,90 +0,59%
 EUR/USD 1,0739 +0,10%
 WTI 83,84 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +4,61%
Corbion +3,33%
Air France-KLM +2,70%
NX FILTRATION +2,46%
PROSUS +2,43%

Dalers

IMCD -9,13%
SIGNIFY NV -8,65%
Wereldhave -7,33%
ABN AMRO BANK... -4,66%
Vopak -3,99%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront