Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
voda
0
Te gek voor woorden!

Seks, drugs en €13.000 ontslagvergoeding voor stratenmaker
Door MARLOU VISSER

40 min geleden
in CARRIÈRE

AMSTERDAM - Met de bedrijfsauto drugs kopen, drugs gebruiken onder werktijd, naar sekslijnen bellen met de werktelefoon en vervolgens onder werktijd seksuele handelingen verrichten. Een stratenmaker maakt het behoorlijk bont voordat hij de laan uit wordt gestuurd. Maar dat komt allemaal door zijn verslaving en verslaving is een ziekte, geeft hij aan. Het gerechtshof in Arnhem is dat grotendeels wel met hem eens en kent hem zijn transitievergoeding toe.

Alleen als een werknemer zich ernstig verwijtbaar gedraagt verliest hij of zij het recht op een transitievergoeding - een derde maandsalaris per gewerkt jaar. De eisen daarvoor zijn streng.

In het geval van de stratenmaker vindt de rechtbank in Arnhem aanvankelijk dat dit het geval is. De man is weliswaar verslaafd aan de harddrugs ketamine en cocaïne en dat beïnvloedt zijn handelen sterk, maar hij heeft ook heldere momenten waarop hij zich er wel van bewust is dat zijn gedrag - zoals drugs gebruiken en seksuele handelingen uitvoeren onder werktijd - niet door de beugel kan. Dat oordeelt een klinisch psycholoog op verzoek van de kantonrechter in Arnhem. Die keurt zijn ontslag zonder vergoedingen dan ook goed.

BEKIJK OOK:
Ketamine als medicijn voor alcoholisten? Deze universiteit zoekt het uit

Verslaafd
De man gaat in hoger beroep. Hij geeft toe dat hij zich heeft misdragen op de werkvloer. Maar volgens hem komt dit omdat hij de drang naar seks en drugs niet kon weerstaan. Hij was verslaafd, en verslaving is een ziekte.

Het bedrijf waar de in 1993 geboren man werkte is lang heel geduldig met hem geweest. Begin 2020 wordt ontdekt dat hij de bedrijfsbus privé gebruikt. De man geeft dan toe dat hij dit doet om ketamine te kopen bij drugsdealers, omdat hij verslaafd is. In juni krijgt hij hier opnieuw een waarschuwing voor.

BEKIJK OOK:
Coke in bedrijfsbus geen reden ontslag: ruim €46.000 mee

In september laat hij zich opnemen in een afkickkliniek. Als hij in januari 2021 weer wil gaan werken, stelt het bedrijf voor hem voor 70% ziek te melden, zodat hij geen stress heeft. Toch wordt een paar maanden geconstateerd dat de man harddrugs gebruikt onder werktijd, en ook naar sekslijnen belt met de werktelefoon. Daarop wordt hij dan op staande voet ontslagen.

Vergoedingen
Het hof vindt het gedrag van de man ernstig genoeg voor ontslag. Maar op basis van hetzelfde rapport van de klinisch psycholoog komt het hof wel tot een milder oordeel. Zijn wangedrag kwam voornamelijk voort uit zijn verslaving. Daarom is het niet zo ernstig dat hij zijn recht op een transitievergoeding verliest. Na zo’n tien jaar in dienst is dit ongeveer €13.000 bruto. Dit moet het bedrijf de man dan ook betalen.

BEKIJK OOK:
Alcoholgebruik op de werkvloer neemt toe door corona: werkgevers kunnen verslaafden niet ontslaan

De man had ook nog een billijke vergoeding van €48.000 en een vergoeding wegens onrechtmatige opzegging van ruim €8000 bruto geëist, maar die krijgt hij niet. Wel moet zijn voormalige werkgever hem nog de helft van de proceskosten van de eerste rechtszaak vergoeden: zo’n €1700.

www.telegraaf.nl/financieel/112405624...
Pedro Ines Kuilen
0
quote:

voda schreef op 22 februari 2023 10:55:

Enorme meteoriet raakt Texas
Artikel van Redactie • 22 feb 2023
© Copyright Faqt

Een meteoriet van twee meter breed is met hoge snelheid in stukken gebroken boven het stadje McAllen in Texas. Dat resulteerden in een heldere flits die boven heel Zuid-Texas goed te zien was. Bij de explosie kwam de kracht van acht ton TNT vrij. Normaal zie je zulke krachten alleen bij grote bommen.

Het object kwam uit de ruimte. De National Weather Service zei dat het Geostationary Lightning Mapper instrument aan boord van een van zijn satellieten de meteoriet heeft opgepikt. NASA bevestigt dat het object een forse vuurbal was die door de lucht schoot en schat dat het om een brok van 454 kilogram gaat. De ruimtesteen versplinterde op 34 kilometer van het oppervlak in kleinere brokken door de wrijving van de aardatmosfeer.

Volgens de American Meteor Society zijn de eerste brokstukken gevonden op privéterrein in de buurt van El Sauz, Texas.

NASA spoort naar aanleiding van deze inslag ruimtevaartorganisaties aan hun inspanningen op te voeren om de aarde te beschermen tegen gevaarlijke objecten. Al jaren is er sprake van overleg, maar tot nu toe ontbeert onze planeet een werkend systeem om grote brokken vroeg op te sporen en eventueel te vernietigen.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/enorme...
Je moet niet alles geloven! Ik heb zelf ook wel eens proeven gedaan met voorwerpen laten vallen van hoge hoogtes! Een stuk lood van ongeveer 1000kg laten vallen van een hoogte van ongeveer 10.000m! Daarna heb ik het brok lood weggehaald en iedereen dacht dat de krater ook veroorzaakt was door een meteoriet want daarvoor was er niet zo'n krater!
voda
2
Astronomen staan voor een raadsel: oeroude sterrenstelsels ontdekt die niet konden bestaan
Updated 10 min geleden
1 uur geleden
in BUITENLAND

Astronomen staan voor een raadsel nu de James Webb-ruimtetelescoop zes enorme sterrenstelsels heeft ontdekt „die eigenlijk niet konden bestaan.” De vondst zet mogelijk de huidige theorieën over het ontstaan van het heelal op zijn kop. „Ik dacht eerst dat we een fout hadden gemaakt.”

Beelden van NASA, opgenomen door de haarscherpe James Webb ruimtetelescoop, van ons heelal. ANP / ASSOCIATED PRESS

Het licht dat werd opgevangen van de zes sterrenstelsels zou 13 miljard jaar oud zijn, wat betekent dat ze 500 tot 700 miljoen jaar na de oerknal al bestonden. Een indrukwekkende vondst, de astronomen waren met stomheid geslagen, weet The Guardian. „Ons universum had toen nog maar 3 procent van zijn huidige leeftijd”, zegt onderzoeker Joel Leja, assistent-professor astronomie aan de Amerikaanse Penn State Universiteit, tegen de krant. „We hadden verwacht dat we op dat moment alleen maar kleine, jonge babystelsels zouden vinden, maar we hebben objecten ontdekt die net zo zwaar en volwassen zijn als onze eigen Melkweg, met sterren die tot honderd keer zwaarder zijn dan we hadden verwacht.”

Uit berekeningen blijkt dat de nieuw gevonden stelsels tientallen tot honderden miljarden sterren ter grootte van een zon herbergden en dus vergelijkbaar zijn met de Melkweg. „Maar eigenlijk zouden ze geen tijd mogen hebben gehad om zich te vormen”, zegt ook dr. Erica Nelson van de universiteit van Colorado te Boulder.

BEKIJK OOK:
Nucleaire raketmotor NASA moet astronauten sneller naar Mars brengen

De stelsels zijn in strijd met zowat alle huidige modellen over het vroege universum. Om hun bestaan te verklaren, zouden wetenschappers mogelijk enkele basisregels van de kosmologie opnieuw moeten bekijken. „Het blijkt dat we iets hebben gevonden dat zo onverwacht is dat het eigenlijk problemen oplevert voor de wetenschap”, aldus Leja. „Ik dacht eerst dat we een fout hadden gemaakt, want dit zet vraagtekens bij het hele beeld van de vroege vorming van sterrenstelsels.”

BEKIJK OOK:
Sterrenkundigen ontdekken nieuw zwart gat: ’Veel dichter bij aarde dan eerdere exemplaren’
BEKIJK OOK:
Turen naar de hemel: Aries (71) bouwde zijn eigen sterrenwacht

’Duistere tijden’
De huidige modellen suggereren dat het universum na een periode van snelle uitdijing een paar honderd miljoen jaar nodig had om voldoende af te koelen om gas te laten samensmelten en instorten tot de eerste sterren en sterrenstelsels zich begonnen te vormen. Een periode die bekendstaat als de ’dark ages’, ofwel duistere tijden. „Deze ontdekking suggereert dat de dark ages misschien toch niet zo duister waren”, zegt dr. Emma Chapman, astrofysicus aan de universiteit van Nottingham. „En dat het universum misschien al veel eerder werd overspoeld met stervorming.”

BEKIJK OOK:
NASA bevestigt eerste exoplaneet: net zo groot als de aarde

Er is echter nog meer onderzoek nodig. Zo zou het bijvoorbeeld ook nog mogelijk zijn dat enkele van de aangetroffen objecten mogelijk verborgen superzware zwarte gaten zijn.

www.telegraaf.nl/nieuws/2065884643/as...
D'ieteren
1
De tijd 24.02.2023 06:42
Bpost knipt in dividend ...
....
Merk op dat zelfs het bijgeknipte dividend een rendement van netto 5,6 procent impliceert. Dat komt vooral door de gedecimeerde beurskoers, die na het beroerde jaar 2022 dicht bij een dieptepunt noteert.
aexo
0
DEN HAAG - Nederlandse vakantiegangers op weg naar de skigebieden komen vrijdagochtend al vroeg in de file in Duitsland. De ANWB meldt drukte op de A3 van Arnhem naar Oberhausen. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van zo'n 30 minuten.

bij arnhem al in de file , ik zou maar thuisblijven.
aexo
0
james webb telescoop verwachtte men van dat hij nieuw licht zou doen schijnen over het heelal, dat doet dat ding dus goed, en dan gaan kakelen over raadsels, nee men is gewoon te dom om het te begrijpen.
[verwijderd]
1
Onderzoek met GPS-trackers: gestolen fietsen blijven in Amsterdam
www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5366570...

Gestolen fiets blijft dichtbij

Na dat half jaar bleken 70 van de 100 fietsen te zijn gestolen. Daarvan bleven er maar liefst 68 in Amsterdam. "Dat heeft ons het meest verrast", vertelt Venverloo. "De gestolen fietsen blijven heel dichtbij. Mensen vermoeden misschien dat gestolen fietsen naar andere Nederlandse steden gaan of zelfs naar het buitenland, om daar te worden verkocht. Maar dat is niet zo."

De waarschijnlijke reden is volgens de onderzoekers dat er in Amsterdam ook veel mensen zijn die een mogelijk gestolen fiets kopen, bijvoorbeeld als ze op straat worden aangeboden.


Nou, ik kan ze uit de droom helpen.
Toen ik student werd kon je bij ons thuis op het platteland nog gerust een fiets 1 week zonder slot bij de bushalte zetten. En dan stond hij er na die week nog braaf op je te wachten.
Die fiets mét slot ging mee naar studentenstad Groningen, en was ik me 3 maanden kwijtgestolen.
Een brommer onderging binnen 1 week hetzelfde lot.
Uit de fietsruimvoorraad van de gemeente kocht ik voor weinig geld een nette racefiets die ik met veel liefde nog heb fine getuned. Deze fiets heb ik 2 weken gehad en toen was die ook weg.
Ik heb als student zo binnen een 1/2 jaar geleerd dat fietsen daar "eigendom van de gemeenschap" zijn. Ik ontwikkelde een meester ("boeven")oog voor meeneembare fietsen en heb nadien nooit meer voor betaald... maar wel van genoten. Soms met wroeging, dan zette ik die fiets toch maar weer terug; echter de voormalige eigenaar kwam niet meer om hem mee te nemen en moest ik me wel opnieuw over ontfermen. Een mooie omafiets stond met kettingslot aan een parkeermeter. Die fiets werd even omhoog getild en ik kon er zo mee weg rijden. Paar dagen later een advertentie in de Gezinsbode "Fiets kwijt...". Ik heb echt in dubio gestaan om hem aan te bieden, onder toevoeging van een paar vermanende woorden. Maar ja, die dame kon wel zó kwaad worden dat het me geen veilig plan leek. Die heb ik ook maar gehouden, totdat een huisgenoot de fiets leende en er van bestolen werd.

De fietsen in studentensteden blijven daar om iedereen in die gemeenschap van elkaar steelt/leent. Je kunt nog zo rechtschapen zijn, maar je ontkomt er niet aan een dief te worden, c.q. mee te doen aan het fiets"leenstelsel".
ffff
0
Bowski,

Jouw fietsenverhaal deed mij enorm aan "inkomsten" denken. Echt waar! In Nederland zijn inkomsten, net zoals jouw fietsen, niet voor de eigenaar of voor de noeste werker, maar voor het hel aan uitkeringen en subsidies gelaafde volk.

Weet je Bowski, wat in dat verband een héél goed fietsslot is?.......... Zwartwerk, dat dan ook overal groeit en bloeit en altijd weer boeit......

Peter
Freemoneyforever
0
quote:

Bowski schreef op 24 februari 2023 12:51:

De fietsen in studentensteden blijven daar om iedereen in die gemeenschap van elkaar steelt/leent. Je kunt nog zo rechtschapen zijn, maar je ontkomt er niet aan een dief te worden, c.q. mee te doen aan het fiets"leenstelsel".
Zo is dat een "Duurzaam" systeem geworden.....
voda
0
Het regent vissen in Australië
16 min geleden
in BUITENLAND

Tijdens een stevige onweersbui vielen vorig weekend in het afgelegen Australische woestijndorpje Lajamanu niet alleen regendruppels uit de lucht, maar ook vissen. Inwoners die het merkwaardige spektakel aanschouwden, laten weten dat sommige exemplaren nog in leven waren.

Het fenomeen zou volgens meteorologen te wijten zijn aan een waterhoos, waarbij vissen werden opgezogen uit een rivier. De dieren zouden op een hoogte van meer dan tien kilometer hebben gevlogen, voor ze weer uitgestrooid werden bij een onweersbui, enkele honderden kilometers verderop.

Het deed zich in 2021 ook al eens voor in Texarkana, in de Amerikaanse staat Arkansas. Ook inwoners van het Franse plaatsje Plœmeur werden al getrakteerd op een ’vissenregen’.

www.telegraaf.nl/nieuws/1795840689/he...
Bijlage:
voda
1
Oplettende automobilist spot kat op opvallend plekje
Door ONZE REDACTIE

8 min geleden
in BINNENLAND

WAGENINGEN - Een bestuurder in Wageningen zag dit weekend een dierenpootje onder de voorzijde van een andere auto vandaan komen. De man twijfelde geen moment en haalde de nietsvermoedende automobilist in om poolshoogte te nemen.

DIERENAMBULANCE NEDERRIJN

De man had vanuit de andere richting een auto aan zien komen en zag bij de bumper van de wagen iets opvallends zitten, meldt de Dierenambulance Nederrijn. Na een inhaalactie wist hij de bestuurder te alarmeren. En hij bleek het goed te hebben gezien: achter de grille zat een kat, waarop de dierenambulance werd gebeld. Een automonteur die toevallig ook in de wagen zat, wist de voorzijde al snel voldoende open te sleutelen voor de kat in het nauw.

De chip van de kat werd uitgelezen. Het bleek te gaan om viervoeter Vos, die vermoedelijk al vanuit Ede was meegereden. De kat bleef ’wonder boven wonder erg rustig’. De eigenaar kwam Vos halsoverkop ophalen. „Hopelijk laat hij deze streek in het vervolg achterwege.”

www.facebook.com/DANederrijn/posts/65...

www.telegraaf.nl/nieuws/1238341991/op...
Bijlage:
voda
0
OM beschouwt stiekem afdoen condoom tijdens seks als verkrachting
6 min geleden
in BINNENLAND

DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie beschouwt het stiekem afdoen van het condoom tijdens de seks als verkrachting. Het is een vorm van gedwongen onveilige seks, aldus de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Dordrecht. Ze sprak van een bijzondere zaak, want nog niet eerder is in Nederland een zaak over zogeheten stealthing gevoerd. Ze eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Beeld ter illustratie IMAGE SOURCE/CORBIS

In het strafproces staat de 28-jarige Khaldoun K. uit Rotterdam terecht. Hij zou in augustus 2021 met het slachtoffer bij hem thuis hebben afgesproken. Ze hadden elkaar leren kennen via een datingsite.

Tijdens de afspraak hadden ze seks met wederzijdse instemming, onder voorwaarde dat hij een condoom zou gebruiken. Aanvankelijk stemde hij daarin toe. Toen ze lepeltje lepeltje lagen zou hij het voorbehoedmiddel ongemerkt hebben afgedaan, aldus het slachtoffer in haar aangifte. De verdachte ontkent dit, zei zijn advocaat tijdens de zitting. De verdachte was niet aanwezig bij de zitting, dat hij een ’hoofdpijnproces’ noemt. Zijn advocaat pleit voor vrijspraak.

Immateriële schade
Het slachtoffer eist 4000 euro vergoeding van immateriële schade liet haar advocaat een verklaring voorlezen: „Ik ben het zat dat veel mannen denken alles te kunnen maken”, zei ze. „Er moet meer aandacht besteed worden aan het aangeven van elkaars grenzen. Victim blaming moet gestopt worden. Stealthing komt veel te vaak voor. Hier moet wat aan gedaan worden. Daders beseffen niet wat voor enorme schade ze aanrichten.”

Justitie baseert zich onder meer op een WhatsAppgesprek dat de verdachte achteraf met de vrouw voerde. Daarin gaf ze aan dat ze de seks fijn vond, maar „niet oké” vond dat hij het condoom had afgedaan. De advocaat vindt het gesprek, waarin veel berichten zijn verwijderd, niet duidelijk genoeg om als bewijs op te kunnen voeren en noemt het ’prutswerk’ van justitie.

Stealthing
Stealthing is geen apart delict in het wetboek van strafrecht. Mocht verkrachting niet bewezen worden, vraagt het OM de verdachte te veroordelen voor dwang, omdat hij het slachtoffer zou hebben gedwongen „te dulden onbeschermde seks met hem te hebben.” De officier: „We leggen dit aan de rechtbank voor omdat wij vinden dat het in elk geval een strafbaar feit oplevert. Het is aan de rechtbank of hier sprake is van verkrachting of dwang of geen van beide.”

De rechtbank in Dordrecht behandelt dinsdag nog een tweede zaak over stealthing.

www.telegraaf.nl/nieuws/43302439/om-b...
hirshi
0
De rente op Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar is dinsdag boven de 3 procent uitgekomen.

Dat is voor het eerst sinds de zomer van 2011.
Freemoneyforever
0
Flinke toename auto-inbraken: 'Bewaar je contactloze sleutel in een koekblik'

Het aantal auto-inbraken neemt toe. Verzekeraar Univé ziet het aantal schadeclaims rap oplopen. "Door het tekort aan auto-onderdelen is er een interessante markt ontstaan voor criminelen", zegt directievoorzitter Johan van den Neste.

www.nporadio1.nl/fragmenten/eenvandaa...
D'ieteren
0
Ontex resultaten: Sterk herstel van winstgevendheid in het vierde kwartaal, ondersteund door stevige omzetgroei
March 01, 2023

www.globenewswire.com/news-release/20...
Freemoneyforever
0
Canadees bedrijf mag van overheid cocaïne verkopen

Het Canadese biowetenschappelijk bedrijf Sunshine Earth Labs heeft een vergunning gekregen om cocaïne te produceren en te verkopen. De Canadese federale gezondheidsdienst probeert via een radicale beleidwijziging de epidemie aan overdosissen in de provincie British Columbia aan te pakken. Die heeft al aan duizenden mensen het leven gekost.

Sunshine Earth Labs zei in een verklaring dat het toestemming heeft gekregen van overheidsorganisatie Health Canada om "legaal cocablad en cocaïne te bezitten, produceren, verkopen en te distribueren". Dat geldt ook voor morfine, MDMA en heroïne.

De Canadese autoriteiten verleenden in januari een wettelijke vrijstelling aan British Columbia voor het driejarige proefproject. De depenalisering moet het stigma rond drugsgebruik wegnemen, dat mensen ervan weerhoudt hulp te zoeken. British Columbia is het epicentrum van een crisis met meer dan tienduizend doden door een overdosis, sinds de provincie in 2016 een noodsituatie voor de volksgezondheid afkondigde.
www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/03/03/canad...
Freemoneyforever
0
Privacy Guides begint vertaalproces en is in Nederlands beschikbaar

Privacy Guides wordt in het Nederlands vertaald. Het platform, dat gidsen en praktische tips rondom privacy biedt, begint een vertaalpplatform voor communityleden en trapt af met Nederlandse vertalingen.

De website blijft in de basis in het Engels beschikbaar, maar er komt binnenkort wel een vertaalde versie beschikbaar, schrijven de makers. De eerste vertalingen zijn Nederlands, Frans en Hebreeuws.

Het platform gebruikt deels Deepl om vertalingen door te voeren, maar er is daarnaast nu een framework om vertalingen door de community te laten uitvoeren. Privacy Guides gebruikt daarvoor Crowdin, een platform voor communityvertalingen. Gebruikers kunnen daarmee hun vertalingen in markdownformaat doorgeven aan Privacy Guides.

Privacy Guides is een online platform dat na een slepend conflict is voortgekomen uit Privacytools.io. Op het platform raadt het team privacyvriendelijke tools aan en verschijnen er gidsen over hoe gebruikers veilig en anoniem online kunnen blijven. Tweakers interviewde vorig jaar een van de vrijwilligers achter het platform.

tweakers.net/nieuws/207180/privacy-gu...

(Na het Cambridge Analytica schandaal (hielp de campagne voor het verkiezen van Trump op Facebook) ben ik gaan snoeien in mijn social media, ik wil o.a. niet, dat FB kan verdienen aan mijn lidmaatschap)

Verbeterde privacy helpt ook, om (online) diefstal te voorkomen, zo heb ik deze week nog hartelijk gelachen met een vriend die met belde, dat LinkedIn mijn verkeerde op LinkedIn gezette verjaardag meldt, dat helpt diefstal van identiteit voorkomen.
Freemoneyforever
0
Aangepast vliegtuig vliegt voor het eerst op waterstof

Een vliegtuig met plek voor 40 passagiers heeft in de VS voor het eerst gevlogen op waterstof. De komende jaren moeten tientallen bestaande vliegtuigen worden voorzien van een waterstof-aandrijflijn. De technologie zou vliegen duurzamer en stiller kunnen maken.

meer: www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5369410...
3.410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,95  +8,68  +1,00%  12:50
 Germany40^ 18.051,20 +0,75%
 BEL 20 3.863,76 +0,15%
 Europe50^ 4.974,42 +0,72%
 US30^ 38.119,66 -0,01%
 Nasd100^ 17.602,27 +1,00%
 US500^ 5.083,05 +0,76%
 Japan225^ 37.893,05 +0,45%
 Gold spot 2.349,08 +0,73%
 EUR/USD 1,0729 +0,00%
 WTI 84,09 +0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +7,02%
EBUSCO HOLDING +5,72%
Corbion +5,05%
Alfen N.V. +4,00%
ADYEN NV +3,13%

Dalers

IMCD -7,95%
Wereldhave -7,19%
SIGNIFY NV -7,09%
BESI -4,63%
ABN AMRO BANK... -3,94%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront