Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
Wordt Fox News eindelijk verliefd op Trump? Het is gecompliceerd

Onthullingen van de rechtbank over de privéopvattingen van het netwerk over de voormalige president suggereren dat er geen liefde verloren is gegaan, maar experts suggereren dat ze elkaar nodig hebben
David Smit
David Smith in Washington
@smithiamerika
zo 12 mrt 2023 07.00 GMT
Laatst gewijzigd op zo 12 maart 2023 19.39 GMT

'Hij is een demonische kracht, een vernietiger. Maar hij gaat ons niet vernietigen ... We zijn heel, heel dicht bij het feit dat we Trump de meeste nachten kunnen negeren. Ik kan echt niet wachten ... ik haat hem hartstochtelijk.

Dit waren niet de sms-berichten van een liberale journalist die zich verpletterd voelde door het Donald Trump-tijdperk. Volgens Amerikaanse rechtbankpapieren waren het de woorden van Tucker Carlson, een van de grootste cheerleaders van de voormalige Amerikaanse president op het rechtse Fox News-netwerk.

Een smaadzaak van 1,6 miljard dollar, aangespannen door een fabrikant van stemmachines die beweert ten onrechte te zijn belasterd, heeft het doek getrokken over een van de meest betekenisvolle relaties in de moderne politieke geschiedenis: Trump en Fox News.

De privé-uitingen van de sterren van Fox News op primetime, die hun minachting uitten voor Trump en zijn verkiezingsleugens, terwijl ze miljoenen kijkers het tegenovergestelde vertelden, hebben de indruk gewekt dat de langlopende affaire tussen de 45e president van Amerika en het meest bekeken kabelnieuwsnetwerk op de klippen loopt.

Maar een blik op de output van Fox News van de afgelopen week suggereert dat het, net als de liefde, ingewikkeld is. Terwijl Carlson en andere primetime presentatoren stilletjes duimen voor de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, om Trump te verslaan voor de Republikeinse voorverkiezing van 2024, laten ze al hints vallen over de bereidheid om terug aan boord van de Trump-trein te springen.

"Het is een giftige relatie," zei Michael Steele, voormalig voorzitter van het Republikeins Nationaal Comité (RNC). "Ze zijn tegelijkertijd goed en slecht voor elkaar. Je moet het door dat prisma bekijken om te begrijpen wat hier aan de hand is. Fox kan niet zonder Trump en Trump kan uiteindelijk niet zonder Fox omdat hij weet dat dat uiteindelijk het media-instrument is waarmee hij het grootste publiek van zijn aanhangers kan bereiken."

De rechtszaak heeft Fox News, de dominante mediakracht onder conservatieven, in een van de grootste crises in haar 26-jarige geschiedenis gestort. Dominion Voting Systems beweert dat het netwerk bewust valse beweringen uitzond dat het bedrijf voor verkiezingstechnologie verantwoordelijk was voor fraude bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Uit openbaar gemaakte interne documenten en getuigenissen blijkt dat, terwijl Fox News presentatoren de "grote leugen" van Trump over gestolen verkiezingen verkondigden, ze buiten de uitzending hun collega's sms'jes stuurden om te zeggen dat ze er geen woord van geloofden.

In één sms uitwisseling zei Carlson, die een van de meest bekeken shows op kabelnieuws presenteert, dat Trump een talent heeft om "dingen te vernietigen. Hij zou ons gemakkelijk kunnen vernietigen als we het verkeerd spelen."
Tucker Carlson met Donald Trump. 'Ik haat hem hartstochtelijk', sms'te Carlson.
Tucker Carlson met Donald Trump. 'Ik haat hem hartstochtelijk,' sms'te Carlson. Foto: Seth Wenig/AP

Later, over Trump's vier jaar als president, sms'te Carlson: "We doen allemaal alsof we veel kunnen laten zien, want toegeven wat een ramp het is geweest is te moeilijk te verteren. Maar kom op. Er is echt geen positieve kant aan Trump."

Toch was Carlson jarenlang een enthousiast voorvechter van Trump. In een gesprek in 2017 met collega Greg Gutfeld op het netwerk was Carlson het erover eens dat Trump "de grootste president is die er ooit zal zijn".

Het papieren spoor gaat helemaal naar de top. Rupert Murdoch, voorzitter van Fox Corp, vertelde de Fox News chief executive, Suzanne Scott, dat hosts Sean Hannity en Laura Ingraham misschien "te ver gingen" in het pushen van Trump's verkiezingsfraude claims op het netwerk. Murdoch noemde de kiezersfraude claims ook "echt gekke dingen" in een SMS-bericht.

De documenten schetsen ook een beeld van Fox News dat in angst leeft om zijn publiek te laten wegvloeien naar nog extremere rivalen zoals Newsmax en het One America News Network. Bill Sammon, een Fox Washington nieuwsmanager, wordt geciteerd als zeggende: "Het is opmerkelijk hoe zwakke kijkcijfers goede journalisten slechte dingen laten doen."

Lees verder.
Link Engels.
www.theguardian.com/media/2023/mar/12...
gnocchi.
1
'Een non-starter': Trump's belangrijkste verdediging in 'dreigende' aanklacht in Manhattan terzijde geschoven
Tom Boggioni
12 maart 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-manhattan-indi...

In een reactie op de bewering van Donald Trump dat een aanklacht tegen hem wegens het betalen van zwijggeld aan een volwassen filmster voor de verkiezingen van 2016 niet zou mogen doorgaan, verklaarde de voormalige openbare aanklager Barbara McQuade dat zijn argument een "non-starter" is voor de advocaten van de voormalige president.

De voormalige aanklager werd in MSNBC's "The Katie Phang Show" geconfronteerd met de opmerkingen van Trump dat de verjaringstermijn is verstreken -- en ze wees er snel en kortaf op dat hij er helemaal naast zat.

Zoals McQuade opmerkte, veranderden de regels tijdens de Covid-19 pandemie en nu zullen Trump en zijn advocaten met een andere verdediging moeten komen.

"Over laag liggen en niet praten gesproken, Trump bracht natuurlijk een waarschijnlijke verklaring uit over dit onderzoek, waarin hij elk wangedrag ontkende en deels het volgende zei: 'Ik vertrouwde op een raadsman om deze afpersing van mij, die lang geleden plaatsvond, op te lossen. Bovendien is de verjaringstermijn allang verstreken en in feite hebben de radicaal linkse media anderhalf jaar geleden een aftelling gedaan van de verjaringstermijn, die mocht verlopen.""

"We geven geen oordeel over de juistheid van die uitspraak", grijnsde presentator Phang. "Zijn beide echt beschikbare verdedigingen voor Donald Trump?"

"Nee," schoot McQuade terug. "De verjaringstermijn, weet je, is normaal gesproken vijf jaar, waar we meer dan vijf jaar na 2016 zijn. Maar in Manhattan, tijdens de Covid pandemie, hebben de rechtbanken de verjaringstermijn verlengd, zodat ze extra tijd kregen."

"Bovendien, als een deel van die samenzwering overloopt in die periode van vijf jaar, dan kunnen die activiteiten meetellen, inclusief het verbergen van die inspanningen," verduidelijkte ze. "Dus, ik weet zeker dat [Manhattan DA] Alvin Bragg zijn berekeningen heeft gemaakt en weet hoe het statuut zal worden toegepast in deze zaak. Dus dat is een non-starter."

Kijk hieronder :

www.youtube.com/watch?v=I992lgh7kXg
gnocchi.
0
Ed Krassenstein
@EdKrassen.
twitter.com/EdKrassen/status/16350451...

De Amerikaanse Federal Reserve, FDIC en de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen hebben een verklaring vrijgegeven waarin staat dat alle spaarders bij Silicon Valley Bank en Signature Bank, New York, New York (die vandaag gesloten zijn) volledig beschermd zullen zijn en toegang tot hun geld zullen hebben op maandag (morgen). Geen van de verliezen zal de verantwoordelijkheid van de belastingbetaler zijn, dus dit is GEEN reddingsoperatie.

Bovendien zal de Federal Reserve Board aanvullende financiering beschikbaar stellen aan in aanmerking komende bewaarinstellingen om ervoor te zorgen dat banken in staat zijn om aan de behoeften van al hun deposanten te voldoen.
[verwijderd]
0
McSmurrie! Wanneer wereldleiders bekogeld worden met eieren en tomaten

Geen fan van merengue

De grootste vrees van Donald Trump? Volgens een artikel van The Daily Beast is dat een taart in zijn gezicht krijgen.
Bijlage:
gnocchi.
1
Absoluut dom': GOP wetgevers in oorlog met elkaar over het verdedigen van 6 januari relschoppers
Tom Boggioni
13 maart 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/republicans-jan-6-ri...

Pogingen van sommige Republikeinse wetgevers om de acties van aanhangers van Donald Trump te verwerpen nadat ze op 6 januari het Capitool bestormden, veroorzaken een breuk binnen de GOP, wat ertoe leidt dat sommige wetgevers hun collega's uitschelden tegen de pers.

Onder leiding van Reps. Marjorie Taylor Greene (R-GA), Paul Gosar (R-AZ) en House Oversight Chair James Comer (R-KY) -- waarbij de controversiële Greene en Comer van plan zijn een aantal van de beschuldigde relschoppers in de gevangenis te bezoeken in afwachting van hun procesdata -- meldt de Guardian dat sommige GOP-wetgevers zich zorgen maken dat de verdedigers van de beschuldigde relschoppers de partij zullen blijven achtervolgen.

Nu sommige extreem-rechtse wetgevers zich laten leiden door Fox News-persoonlijkheid Tucker Carlson en proberen de invallers van het Capitool af te schilderen als "toeristen" die gewoon door open deuren naar binnen zijn gewandeld, worden ze door sommige van hun collega's publiekelijk uitgescholden.

Senaatsminderheidsleider Mitch McConnell (R-KY) zei tegen verslaggevers: "Het was naar mijn mening een vergissing dat Fox News dit heeft afgeschilderd op een manier die volledig in strijd is met wat onze belangrijkste wetshandhaver hier op het Capitool denkt", terwijl zijn collega in de Senaat Thom Tillis het verhaal over onschuldigen die door het DOJ worden vervolgd samenvatte als "onzin".

Senator Mitt Romney (R-UT) voegde daaraan toe: "Het is heel gevaarlijk om te suggereren dat een aanval op het Capitool van de Verenigde Staten op enigerlei wijze acceptabel is en iets anders is dan een ernstige misdaad, tegen de democratie en tegen ons land," voordat hij besloot: "Maar dat gedrag proberen te normaliseren is gevaarlijk en walgelijk."

Volgens Sam Levine van de Guardian heeft de beslissing van House Speaker Kevin McCarthy om Carlson duizenden uren beeldmateriaal van de aanval op het Capitool te verschaffen de kloof tussen de partijen vergroot.

Een lid van zijn partij, Rep Dan Crenshaw (R-TX) verklaarde botweg: "Het is absoluut dom om hierover te blijven praten."

Hij voegde eraan toe: "Ik heb er niet echt een probleem mee om alles openbaar te maken. Maar als je boodschap dan is om mensen ervan te overtuigen dat er niets ergs is gebeurd, dan zullen we er alleen maar dom uitzien."

U kunt het verslag van de Guardian hier lezen.

www.theguardian.com/us-news/2023/mar/...
[verwijderd]
0
quote:

gnocchi. schreef op 13 maart 2023 16:41:

Absoluut dom': GOP wetgevers in oorlog met elkaar over het verdedigen van 6 januari relschoppers
Tom Boggioni
13 maart 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/republicans-jan-6-ri...

Pogingen van sommige Republikeinse wetgevers om de acties van aanhangers van Donald Trump te verwerpen nadat ze op 6 januari het Capitool bestormden, veroorzaken een breuk binnen de GOP, wat ertoe leidt dat sommige wetgevers hun collega's uitschelden tegen de pers.

Onder leiding van Reps. Marjorie Taylor Greene (R-GA), Paul Gosar (R-AZ) en House Oversight Chair James Comer (R-KY) -- waarbij de controversiële Greene en Comer van plan zijn een aantal van de beschuldigde relschoppers in de gevangenis te bezoeken in afwachting van hun procesdata -- meldt de Guardian dat sommige GOP-wetgevers zich zorgen maken dat de verdedigers van de beschuldigde relschoppers de partij zullen blijven achtervolgen.

Nu sommige extreem-rechtse wetgevers zich laten leiden door Fox News-persoonlijkheid Tucker Carlson en proberen de invallers van het Capitool af te schilderen als "toeristen" die gewoon door open deuren naar binnen zijn gewandeld, worden ze door sommige van hun collega's publiekelijk uitgescholden.

Senaatsminderheidsleider Mitch McConnell (R-KY) zei tegen verslaggevers: "Het was naar mijn mening een vergissing dat Fox News dit heeft afgeschilderd op een manier die volledig in strijd is met wat onze belangrijkste wetshandhaver hier op het Capitool denkt", terwijl zijn collega in de Senaat Thom Tillis het verhaal over onschuldigen die door het DOJ worden vervolgd samenvatte als "onzin".

Senator Mitt Romney (R-UT) voegde daaraan toe: "Het is heel gevaarlijk om te suggereren dat een aanval op het Capitool van de Verenigde Staten op enigerlei wijze acceptabel is en iets anders is dan een ernstige misdaad, tegen de democratie en tegen ons land," voordat hij besloot: "Maar dat gedrag proberen te normaliseren is gevaarlijk en walgelijk."

Volgens Sam Levine van de Guardian heeft de beslissing van House Speaker Kevin McCarthy om Carlson duizenden uren beeldmateriaal van de aanval op het Capitool te verschaffen de kloof tussen de partijen vergroot.

Een lid van zijn partij, Rep Dan Crenshaw (R-TX) verklaarde botweg: "Het is absoluut dom om hierover te blijven praten."

Hij voegde eraan toe: "Ik heb er niet echt een probleem mee om alles openbaar te maken. Maar als je boodschap dan is om mensen ervan te overtuigen dat er niets ergs is gebeurd, dan zullen we er alleen maar dom uitzien."

U kunt het verslag van de Guardian hier lezen.

www.theguardian.com/us-news/2023/mar/...
Even los van of het wel of niet verstandig gedrag is en/of dit alles wel of niet wettelijk mag, want dat heb ik niet gecontroleerd en ga ik niet over. Ik vind het alleen wel geweldig en goed wanneer politici geen politiek correcte en doordachte uitspraken doen, maar gewoon hun hart op de tong hebben (wel met grenzen van fatsoen en uiteraard binnen de wet en regelgeving). Hopelijk hebben ze zich daar aan gehouden.
gnocchi.
0
Mueller, She Wrote heeft geretweet
The Daily Beans Podcast
@dailybeanspod
??New Beans with @MuellerSheWrote
and @petestrzok

twitter.com/MuellerSheWrote

De DA van Manhattan geeft aan dat Trump in New York zal worden aangeklaagd; De producer van Tucker Carlson verwijst naar Fox News-kijkers als "bijzonder stomme nichtjes"...1/2

Jenna Ellis geeft toe te hebben gelogen over verkiezingsfraude in 2020 en stemt ermee in om in Colorado te censureren; Trump wordt betrapt terwijl hij probeert rechters tegen elkaar uit te spelen om gerechtigheid uit te stellen; Mike Pence gaat tekeer tegen Donald in zijn opmerkingen over het rooster; plus AG en Pete brengen je goede nieuws. 2/2

gnocchi.
1
Hier heb je zo iets, veel artikelen zijn het zelfde in een ander jasje. Of onder een ander titel.

twitter.com/Jose_Pagliery/status/1635...

www.thedailybeast.com/donald-trump-ge...

Een gepensioneerde rechter vergeleek de Trump-tactiek met een kind dat ouders afzonderlijk om toestemming vraagt om meer en meer snoep te eten om hen beiden tot een betere deal te verleiden.

Nou, hij is gepakt.
gnocchi.
0
@SpiroAgnewGhost
LOL. Dit hele bericht is gestoord op alle mogelijke manieren, maar de 83% verzonnen # is het domste deel.

twitter.com/SpiroAgnewGhost/status/16...

"CNN lijdt verwoestende 83% verlies in kijkcijfers terwijl Trump's kijkcijfers omhoog schieten,"D.C. ENquirer MSDNC (MSNBC) doet het ook heel slecht. Jammer, nepnieuws verkoopt gewoon niet meer!
gnocchi.
0
Donald Trump plant wanhopige zet in aanloop naar zijn aanklacht in Manhattan
Bill Palmer | 9:09 am EDT 13 maart 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Donald Trump, die strafrechtelijk wordt aangeklaagd in Manhattan, reist naar verluidt maandag naar Iowa in een wanhopige poging de mensen ervan te overtuigen dat hij een kandidaat is en geen verdachte. Veel succes Donald. De aanklachten zijn nu niet meer te stoppen.

Trump gaat naar verluidt morgen naar Iowa om druk uit te oefenen op bepaalde Iowa republikeinen om hem te steunen. Hij weet dat ze hem minder snel zullen steunen als hij is aangeklaagd, dus hij probeert het nu te laten gebeuren. Dit is allemaal zo hilarisch wanhopig.

De kick is dat Trump al die tijd had moeten weten dat deze aanklachten eraan zaten te komen. Wij wisten het. Waarom deed hij dat niet? Waarom heeft hij gewacht tot hij door de aanklagers* werd geïnformeerd dat hij wordt aangeklaagd voordat hij deze last-minute poging deed om steunbetuigingen te krijgen?

Trapte Trump in de mediahype dat hij nooit aangeklaagd zou worden? Of doet Trump gewoon wat hij altijd doet in de politiek, namelijk lauwtjes niets doen tot het te laat is om er iets toe te doen en dan verwoed overdrijven op een manier die hem niet meer kan helpen.

Trump kondigde vier maanden geleden zijn denkbeeldige "campagne" aan, maar deed vervolgens lui bijna niets om iemand te laten denken dat die zelfs echt was. Nu hij wordt aangeklaagd, probeert hij opeens zijn niet-bestaande campagne serieus te nemen. Deze man loopt zo ver achter de feiten aan dat het bijna zielig is.
gnocchi.
0
'Allemaal ziek nepnieuws!' Trump ontketent woedende all-caps tirade tegen juridische onderzoeken
Brad Reed
13 maart 2023.

twitter.com/RawStory/status/163532644...

"Deze vier onderzoeken van radicaal links naar jullie favoriete president aller tijden, MIJ, is slechts een voortzetting van de meest walgelijke heksenjacht in de GESCHIEDENIS van ons land," begon Trump voordat hij verder ging in een boze roeptoeterige tirade.

"Niet anders dan de RUSSIA, RUSSIA, RUSSIA HOAX, de UKRAINE, UKRAINE, UKRAINE IMPEACHMENT SCAM, de SPYING ON MY CAMPAIGN, het 'NO COLLUSION' MUELLER REPORT, etc," foeterde hij. "Of het nu de MAR-a-LAGO RAID is, de UNSELECT COMMITTEE HOAX, de PERFECTE GEORGIA PHONE CALL, of de STORMIGE 'HORSEFACE' DANIALS (sic) EXTORTION PLOT, ALL SICK, FAKE NEWS!"
gnocchi.
0
Grand jury getuige zegt dat Trump onderzoek verder gaat dan Stormy Daniels: 'Het is groter dan geld'
Travis Gettys
13 maart 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-grand-jury-265...

twitter.com/RawStory/status/163533893...

Een jury in Manhattan heeft de voormalige schoondochter van Donald Trumps oude accountant Allen Weisselberg gehoord.

Jennifer Weisselberg getuigde maandag achter gesloten deuren samen met voormalig Trump-advocaat Michael Cohen, en ze vertelde The Daily Beast dat ze de onderzoekers uitlegde hoe de voormalige president zijn financieel topman opdracht gaf om belastingen te ontwijken en dossiers te vervalsen.

"Er is iets veranderd en het is van een hoger niveau," vertelde Weisselberg de website. "Het is groter dan belastingen, papier, verzekeringen, banken... het is groter dan geld."

De grote jury heeft bewijs gehoord over een afkoopregeling voor zwijggeld waarbij Cohen en pornoactrice Stormy Daniels betrokken waren in de aanloop naar de verkiezingen van 2016, en hun getuigenis achter gesloten deuren en een uitnodiging voor Trump zelf om te getuigen wijzen erop dat het onderzoek zijn einde nadert.

"Het lijkt erop dat ze elke steen omdraaien", zei een bron dicht bij het onderzoek.

Trump is van plan de uitnodiging af te slaan, en Cohen zei buiten het kantoor van de officier van justitie dat hij zich "een beetje verdraaid van binnen" voelde.

"Het heeft lang geduurd, vijf jaar nu, ongeveer," zei Cohen. "Dit is geen wraak. Wat dit is, gaat over verantwoording... hij moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn vuile daden."
gnocchi.
0
Een nieuwe crisis breidt zich uit' bij Fox News nu tweede rechtszaak wegens smaad groen licht krijgt voor rechtszaak
David Edwards
13 maart 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/smartmatic-lawsuit-f...

twitter.com/RawStory/status/163534027...

Een lasterzaak tegen Fox News door stemmachinebedrijf Smartmatic lijkt op weg naar een rechtszaak nadat het Hooggerechtshof van New York vorige week groen licht gaf.

Volgens een analyse van The Guardian zou de rechtszaak van 2,7 miljard dollar "gevaarlijker" kunnen zijn dan de rechtszaak van 1,6 miljard dollar tegen Dominion Voting Systems. In beide zaken worden persoonlijkheden van Fox News ervan beschuldigd ten onrechte te beweren dat president Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen door een samenzwering van stemmachines.

"De aarde is rond. Twee plus twee is vier," begon de klacht van Smartmatic uit 2021. "Joe Biden en Kamala Harris hebben de verkiezingen voor president en vicepresident van de Verenigde Staten in 2020 gewonnen. De verkiezingen zijn niet gestolen, vervalst of vervalst. Dit zijn feiten. Ze zijn aantoonbaar en onweerlegbaar."

De klacht merkte ook op: "Beklaagden wilden niet dat Biden de verkiezingen zou winnen. Ze wilden dat president Trump de herverkiezing zou winnen ... Ze zagen ook een kans om munt te slaan uit de populariteit van president Trump door een verhaal te verzinnen."
Er werden meer dan 100 valse beweringen gedaan over Smartmatic op Fox News, aldus de klacht.

In de uitspraak van vrijdag weigerde het hooggerechtshof van New York de beklaagden Fox News, presentatrice Maria Bartiromo en voormalig presentator Lou Dobbs te ontslaan. Fox News presentatrice Jeanine Pirro en advocaat Sidney Powell werden ontslagen van de rechtszaak.
closer
0
quote:

gnocchi. schreef op 13 maart 2023 19:07:

"Niet anders dan de RUSSIA, RUSSIA, RUSSIA HOAX, de UKRAINE, UKRAINE, UKRAINE IMPEACHMENT SCAM, de SPYING ON MY CAMPAIGN, het 'NO COLLUSION' MUELLER REPORT, etc," foeterde hij. "Of het nu de MAR-a-LAGO RAID is, de UNSELECT COMMITTEE HOAX, de PERFECTE GEORGIA PHONE CALL, of de STORMIGE 'HORSEFACE' DANIALS (sic) EXTORTION PLOT, ALL SICK, FAKE NEWS!"
Handig overzicht.
gnocchi.
0
Palmer Rapport
Michael Cohen en een andere belangrijke getuige getuigden vandaag tegen Donald Trump; aanklachten "slechts enkele dagen" verwijderd
Bill Palmer | 3:44 pm EDT 13 maart 2023.

Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/michael...

Toen in het weekend het nieuws bekend werd dat Michael Cohen zou getuigen voor de jury van Manhattan, leek dat het einde van de zaak in te luiden. Cohen, die ongeveer twintig keer heeft gesproken met het kantoor van de aanklager, is de kroongetuige. Zijn getuigenis van vandaag wijst erop dat Donald Trump binnen enkele dagen in staat van beschuldiging wordt gesteld. En nu is er een andere belangrijke getuige bijgekomen, die mogelijk wijst op een bredere reeks van strafrechtelijke aanklachten tegen Trump.

Het blijkt dat Michael Cohen en Jennifer Weisselberg vandaag getuigd hebben voor de jury. Weisselberg vertelde de Daily Beast vandaag dat de strafzaak in Manhattan tegen Trump breder lijkt te zijn dan een van zijn misdaden. In het bijzonder zegt ze dat de zaak "op een hoger niveau" is gebracht dan voorheen.

Dit is interessant. Alleen al de opname van Jennifer Weisselberg als getuige in de jury wijst op een bredere zaak tegen Trump. We weten nu allemaal dat Cohen getuigt over Trump's zwijggeld misdaden met betrekking tot Stormy Daniels. Maar Jennifer Weisselberg - ex-dochter van Trump Organization CFO Allen Weisselberg - heeft een ander expertisegebied. Haar getuigenis zou waarschijnlijk betrekking hebben op illegaal gedeclareerde voordelen en dergelijke.

Willen Cohen en Weisselberg beiden getuigen in deze zaak, dan moeten de aanklachten breed genoeg zijn om hun beider kennisgebieden te omvatten. Dit lijkt elk scenario uit te sluiten waarin de Manhattan DA slechts één aanklacht tegen Trump indient, of zelfs meerdere aanklachten voor dezelfde specifieke misdaad. Het lijkt nu waarschijnlijker dat Trump zal worden aangeklaagd voor verschillende misdrijven die hij heeft gepleegd.

Cohen en Weisselberg lijken de laatste twee getuigen in deze zaak te zijn. Het enige dat het aanklachtproces op dit punt had kunnen vertragen was het feit dat de DA onlangs Trump heeft uitgenodigd om namens hemzelf te getuigen, maar volgens NBC News heeft Trump dat aanbod nu afgewezen.

The Daily Beast - die voor zijn artikel over Weisselberg duidelijk heeft gesproken met mensen die verbonden zijn aan het OM - zegt dat als Trump niet tegen zichzelf getuigt, de aanklacht van de grand jury naar verwachting "slechts enkele dagen" zal duren. Eerder vertelde een bron dicht bij het OM een verslaggever dat Trump moet oppassen voor de "Ides of March" - en dat is deze woensdag.
gnocchi.
0
Commentaar Nieuws Analyse Nieuws
Trump: Mike Pence was verantwoordelijk voor de opstand van 6 januari
Door Todd Neikirk / 13 maart 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/trump-mike-pence-was...

Nadat Mike Pence opmerkte dat de geschiedenis zal oordelen over Donald Trump, schoot de voormalige president op zijn gebruikelijke manier terug.
Afbeelding via Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Mike Pence en Donald Trump leken nooit zo vriendelijk. Toch was de vicepresident onwillig om het ooit tegen zijn voormalige baas op te nemen. Maar nu Pence het schijnbaar tegen Trump op wil nemen voor de Republikeinse nominatie, verandert hij van toon.

Tijdens een optreden in het weekend tijdens het Gridiron Club Dinner, haalde Pence uit naar Trump door te zeggen: "President Trump had het mis. Ik had geen recht om de verkiezing ongedaan te maken. En zijn roekeloze woorden brachten mijn familie en iedereen op het Capitool die dag in gevaar. En ik weet dat de geschiedenis Donald Trump verantwoordelijk zal houden."

Het duurde niet lang voordat een woedende Trump terugschoot. De voormalige president vertelde verslaggevers maandag: "Had hij de stemmen teruggestuurd naar de wetgevers, dan hadden ze geen probleem gehad met 6 januari, dus in veel opzichten kun je hem de schuld geven van 6 januari. Had hij ze teruggestuurd naar Pennsylvania, Georgia, Arizona, de staten, dan geloof ik, nummer één, dat je een andere uitkomst had gehad. Maar ik geloof ook dat je dan geen 'Jan. 6' had gehad, zoals wij het noemen."

Zoals al vele malen aan Trump is uitgelegd, had Pence niet de grondwettelijke bevoegdheid om te handelen zoals Trump dat wilde. De voormalige president liet de waarheid echter nooit in de weg staan van zijn berichtgeving.

71.270 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3159 3160 3161 3162 3163 3164 3165 3166 3167 3168 3169 ... 3560 3561 3562 3563 3564 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.358,36 -0,10%
 EUR/USD 1,0770 -0,01%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront