Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

A Mao
1
Relax,
Eerste zin
De gemeente Amsterdam wil in 2025 zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de stad, om zo de gezondheid van alle Amsterdammers te verbeteren.

Maar goed als jij dan tot het laatste moment. (2030) wil wachten , ook goed.
luchtschip
0
quote:

A Mao schreef op 24 juni 2023 00:08:

Relax,
Eerste zin mogelijk uitstoot
De gemeente Amsterdam wil in 2025 zoveel vrij verkeer in de stad, om zo de gezondheid van alle Amsterdammers te verbeteren.

Maar goed als jij dan tot het laatste moment. (2030) wil wachten , ook goed.
Geen goedkope argumenten aan ons aanbieden en leugens vertellen dat Amsterdam al in 2025 de stad vrij van uitstoot van auto's wilt propageren

dit zijn en blijven de feiten :

Amsterdam heeft realistisch aangegeven om in 2030 zoveel vrij verkeer in de stad te verkrijgen , om zo de gezondheid van alle Amsterdammers te verbeteren.

zie dit artikel :

Amsterdam wil benzine- en dieselauto's verbieden in 2030

Benzine- en dieselauto's zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Amsterdam. De stad wil het verkeer emissievrij maken door milieuzones uit te breiden en uitstootvrije gebieden in te voeren.

Het gemeentebestuur wil met het 'Actieplan Schone Lucht' de uitstoot aanpakken. "We willen schonere lucht voor alle Amsterdammers , zegt verkeerswethouder Sharon Dijksma.

nos.nl/artikel/2282977-amsterdam-wil-...

Kom mij niet op een hufterige wijze beschuldigen van door jou bedachte plannen over 2025

Er zijn twee doelstellingen : de ene is voor 2030 en de volgende is voor 2050 om het dan klimaatneutraal te houden wat betreft de CO2 uitstoot

>>>>Ga geen rare doelstellingen erin toevoegen omtrent 2025, want die waren er niet

Zit je nu de forumlezers op een achterlijke manier te belazeren met gefantarisreerde praatjes ?
DeZwarteRidder
0
Groeiende groep soevereinen betalen rekeningen niet meer en eisen ieder 1,5 miljoen van de Belastingdienst

Stapels onbetaalde rekeningen, privé-ambassades, huisuitzettingen en meters papierwerk: overheidsinstanties hebben steeds meer te stellen met zelfverklaarde ‘soevereinen’. Een groeiende groep mensen denkt zich te kunnen onttrekken aan het Nederlandse staatsburgerschap en zich zo buiten de maatschappij te plaatsen. Dat zorgt voor de nodige problemen. ,,Meneer De Vries? Die bestaat niet meer.”
Cyril Rosman 24-06-23, 03:00

Gerechtsdeurwaarder Erik Hamer heeft al veel dingen meegemaakt in zijn carrière, maar toen hij aanbelde en vroeg of de persoon die opendeed meneer De Vries was, kreeg zelfs de ervaren deurwaarder een antwoord waar hij even over moest nadenken. ,,Nee, meneer De Vries bestaat niet meer. Ik ben Johannes, mens van vlees en bloed, een soeverein mens.” Hamer: ,,Het is wel duidelijk dat je het daar aan die deur niet met elkaar eens gaat worden. Dus ik blijf respectvol en vraag of meneer wat dingen op papier kan zetten voor ons.”

Hamer staat de laatste maanden steeds vaker met een dwangbevel voor deuren waarachter iemand woont die stelt een soeverein mens te zijn, zegt hij. De deurwaarders zijn niet de enige die dat merken. Inlichtingendienst AIVD publiceerde vorige maand een rapport over anti-institutioneel extremisme en schreef daarin dat ‘gemeenten in Nederland, de Belastingdienst en de politie steeds vaker worden geconfronteerd met personen die zichzelf ‘soeverein’ verklaren.’ En, daar gaat het meestal mis, daarom sommige rekeningen niet langer betalen.
8600 brieven

De politie bevestigt die toename te zien. Hoe groot de beweging precies is, is lastig te zeggen, stelt een woordvoerder. ,,De politie kijkt naar strafbare feiten en die zijn er nog niet heel veel geweest.” Maar de Belastingdienst kreeg de afgelopen jaren zo’n 8600 brieven binnen van soevereinen die niet wilden betalen, maar juist geld eisten. De afgelopen maanden waren dat 700 brieven. Er circuleren ook voorbeeldbrieven waarin een burger een energiemaatschappij verbiedt nog belasting over energie in rekening te brengen.

Soevereinen vinden dat zij zich kunnen onttrekken aan het Nederlandse staatsburgerschap en daarna niet meer aan allerlei verplichtingen hoeven te voldoen. Onderdeel van de theorie is ook dat ieder mens twee verschillende personen is. Er is de ‘soevereine mens van vlees en bloed’, en er is de bedrijfstrust die door de overheid op naam van die persoon is opgericht en waarmee de ‘mens van vlees en bloed’ als het ware als slaaf wordt gebruikt.

De overheid zou die trust voor iedere nieuwgeboren baby oprichten, met gebruik van de geboorteakte. Het toekomstige verdienvermogen (belastingen, boetes) van die persoon wordt daarna door de overheid aan buitenlandse investeerders verkocht. Waarde van de trust: 1,5 miljoen euro. Geld dat mensen soms opeisen bij de Belastingdienst. Inlichtingendienst AIVD stelt het zo: ,,Het is een ingewikkeld narratief dat wetten beschouwt als contracten die alleen van toepassing zijn als je daar zelf mee instemt. Als je er niet mee instemt, is de wet ook niet op jou van toepassing.”
Eigen paspoort

Sommigen soevereinen schrijven zich uit bij het bevolkingsregister of hebben een eigen ‘diplomatiek’ paspoort of hangen een bord aan hun deur waarmee ze hun woning tot een speciale ambassade verklaren, een document uitgereikt door de Hoge Raad van de Levende Mensenkinderen. Die Raad is geen officieel erkende instantie, maar een ‘orgaan van elkaar overlappende cirkels van co-creators in gelijkwaardigheid en autonomie’. Het voordeel van zo’n ambassade? Volgens de uitreikers van het document mag je huis dan niet worden betreden door ‘commerciële partijen’ en mag er geen beslag op worden gelegd. Ook zijn er standaard-documenten waarmee je je burgerschap zou kunnen opzeggen.

De soevereine-beweging bestaat al decennia en is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Daar ontstonden in de jaren 70 de eerste groepen die zich, met veel juridische termen, verzetten tegen de federale overheid, hun burgerschap opzegden en alleen zeer beperkt lokaal gezag wilden accepteren. Er zijn nu verschillende (gewapende) milities die het gedachtengoed aanhangen.

Vaak ging het in Nederland om de op zichzelf levende man net buiten het dorp, die een eigen vlag in het weiland had gezet. In 2015 claimde een groep soevereinen met enkele caravans een stuk land aan de Duitse grens bij Coevorden en noemden het Vrijstaat Wonderland. Het gebied werd al snel door de gemeente ontruimd.

Maar nu is er nieuwe aanwas, vanuit de afgelopen jaren flink gegroeide groep anti-overheidsactivisten. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw verhaal, een nieuwe vorm van binding. ,,De soevereinen maken deel uit van een breder verschijnsel waarin burgers zich afscheiden van de Nederlandse maatschappij of zelfs parallelle samenlevingen nastreven”, schrijft de AIVD.

Soms stuurt een soeverein juist de deurwaar­der een rekening met een dwangsom van een miljoen euro.
Chris Bakhuis, Beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders

,,Het is een bijzondere ontwikkeling”, zegt Chris Bakhuis van de KBVG, de beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders. ,,Het is een al lang bekend fenomeen, maar het kent nu een opleving.” Bakhuis ziet intimidatie van deurwaarders, bezoeken worden vaak gefilmd en er worden brieven afgeleverd op privéadressen van deurwaarders. ,,Soms stuurt een soeverein juist de deurwaarder een rekening met een dwangsom van een miljoen euro.”

De dwangsom heeft dan te maken met het geld dat volgens de soevereinen nog in hun ‘geboortetrust’ zit of met volgens hen onrechtmatige handelingen van de deurwaarder. ,,We kunnen dat uiteraard pareren, maar het is lastig communiceren met deze mensen door de status die ze zichzelf aanmeten.” De beroepsorganisatie stuurde onlangs een mail naar al zijn leden: wees alert op dit fenomeen en doe vooral aangifte bij bedreiging.
DeZwarteRidder
1
2)

Ook de politie ziet een toenemende activiteit, stelt een woordvoerster van de korpsleiding. Zo worden agenten als ze iemand aanhouden omdat zijn achterlicht het niet doet en om een id vragen, soms opeens geconfronteerd met een diplomatiek paspoort waarvan de afkomst onduidelijk is. Ook ziet de politie (gemeente)ambtenaren het slachtoffer worden van doxxing: het openbaar maken van hun privé-gegevens.

Soevereinen zijn op zoek naar die huisadressen omdat ze alleen willen communiceren met mensen en niet met organisaties. Ook stelt de woordvoerder: ,,We zien dat er soms ook een commercieel belang achter zit.” Zo hebben sommige autonomen en soevereinen websites waarop ze, tegen betaling, hun diensten aanbieden bij al het papierwerk.

In de wondere wereld van de soevereine mens gaat het soms gierend fout. In Telegram-groepen over het gedachtengoed ging de afgelopen dagen het voorbeeld van Natasja (*) rond. De vrouw betaalde al enige tijd geen huur en werd daarop geconfronteerd met deurwaarder en politie, die klaarstonden voor een huisuitzetting.

Uiteindelijk gaat de gemeente toch op zoek naar een laatste oplossing zodat de vrouw en haar twee kinderen niet op straat komen, vertelt een kennis van haar. ,,Natasja is via Telegram in aanraking gekomen met het gedachtengoed over het soevereine leven en daarin gaan geloven. Er werd haar aangeraden om brieven ongeopend retour te sturen, zodat je geen contact hebt met organisaties. Dus dat heeft ze gedaan.” Totdat de organisaties bij haar voor de deur stonden.
Afgevoerd per ambulance

In dezelfde Telegram-groepen gaat ook een video rond waarop Bram (*) te zien is. Hij filmt zelf hoe hij op een brancard wordt afgevoerd in een ambulance. ,,Ze schenden mijn rechten”, zegt hij. ,,Ze hebben een machtiging van nep-rechters.” Een medestander meldt in een andere video dat Bram ‘op rechtmatige grond zijn huur niet betaalt’. Bram zou nu in een psychiatrische kliniek zijn opgenomen.

Om Bram en Natasja cirkelen enkele bekende anti-overheidsactivisten, die twee jaar geleden vooral nog tegen de coronamaatregelen te hoop liepen. Een van hen stelt een juridisch advieskantoor geopend te hebben ‘om als één front tegen de Staat der Nederlanden op te treden’.

Wij zijn geen idioten of asocialen die zich overal van willen ontdoen of niets meer willen betalen. Wij willen vrij zijn in onze keuzemoge­lijk­he­den en vechten voor een eerlijke maatschap­pij waarin iedereen gelijke kansen heeft.
Autonome vrouw uit Nederland

Er zijn ook andere voorbeelden. Een vrouw uit de oosten van het land vertelt via Telegram aan deze krant ‘al 10 jaar autonoom te leven’. Autonoom is een soort soeverein-light. ,,We leven gedeeltelijk in het systeem, betalen netjes voor wat we gebruiken.” Zoals huur of energie. ,,We bedanken echter wel voor een ‘gift’ aan de belastingdienst. Daarover zijn we met ze in gesprek”, vertelt de vrouw, die niet met naam genoemd wil worden.

Waarom ze zo leeft? ,,Wij zijn geen idioten of asocialen die zich overal van willen ontdoen of niets meer willen betalen. Wij willen vrij zijn in onze keuzemogelijkheden en vechten voor een eerlijke maatschappij waarin iedereen gelijke kansen heeft.” Via een website biedt de vrouw ook anderen aan te helpen autonoom te worden, een ‘all-in service voor volwassenen’ kost 259 euro. Je krijgt er hulp voor bij het invullen van documenten en een ambassadebordje voor aan de gevel.

Meerdere organisaties zien dat een nieuwe groep zich het soevereine gedachtengoed eigen maakt. ,,Het kan zijn dat mensen die al te maken hebben met schulden, dit nu zien als een mogelijkheid. Maar het is een vlucht, geen oplossing”, stelt Bakhuis van de gerechtsdeurwaarders.

De soevereine ideologie kan het antwoord lijken op veel problemen. Een analist, die spreekt op achtergrondbasis, ziet verschillende groepen samenkomen die allemaal de overheid als vijand zien en herkent patronen vanuit de corona-complotgroepen. Ook toen waren er online aanjagers, maar waren het de meest kwetsbare mensen die tot actie overgingen en als eersten met politie en justitie in aanraking kwamen, bijvoorbeeld na het bedreigen van mensen. De analist ziet een ongeluk in slow-motion.

In de gemeente Súdwest-Fryslân speelt het onderwerp bij meerdere inwoners. De gemeente ‘maakt zich zorgen’. ,,We ontvangen post, vaak pseudo-juridische documenten. Maar er ontstaan ook conflicten rondom participatie, handhaving of heffingen. Inwoners die zich soeverein verklaren, zijn voor gemeentes een risico, want er lijkt sprake van een self fulfilling prophecy: omdat mensen niet mee willen doen of betalen, raken ze nog meer kwijt. Het vertrouwen neemt dan nog meer af.”
Rechtbank wijst zaken af

Bij de rechtbank houdt de soevereine gedachte geen stand. Soevereinen die hun verkeersboetes niet betaalden ‘omdat de boete niet was gericht aan de echte mens’ en dat uitvochten in de rechtbank, kregen de afgelopen jaren geen gelijk. Ook een strijd om het opeisen van het vermeende geboortetrust bij de Belastingdienst kende tegenslagen bij de rechter. Een beroep om geen motorrijtuigenbelasting te hoeven betalen voor een Audi A3 werd ook afgewezen.

De AIVD waarschuwt voor een gevaarlijkere trend dan het niet betalen van een boete. ,,Hoewel de beweging in Nederland een geschiedenis kent zonder gewelddadige uitwassen en vooralsnog geweldloos is, zou het gedachtegoed mogelijk tot gewelddadige escalaties kunnen leiden. Het is de vraag wat er gebeurt wanneer mensen worden geconfronteerd met boetes of uit huis worden gezet. De AIVD acht het mogelijk dat dit soort confrontaties voor sommige personen een legitimering voor het gebruik van geweld kan vormen.”

De dienst verwijst daarbij onder meer naar de Duitse Reichsbürger, waarvan enkele aanhangers vorig jaar werden gearresteerd op verdenking van het plannen van een staatsgreep. In september kwam in België een zich soeverein noemende burger om bij een schietpartij met de politie. Toen de politie zijn huis wilde doorzoeken op wapens, schoot de man op de politie, die daarop terugschoot. In Nederland werd eerder dit jaar de zichzelf soeverein noemende Johan R. veroordeeld tot vier weken cel omdat hij bij een boerenprotest met een shovel door een afzetting reed en twee politieagenten bedreigde.
Rechtbanktekening van Johan R. in de rechtbank van Den Haag.
Rechtbanktekening van Johan R. in de rechtbank van Den Haag. © Nicole van den Hout

Deurwaarder Erik Hamer hoopt vooral dat de soevereine ideologie vooral een trend is die overwaait, voordat het echt gevaarlijk kan worden. ,,Maar toen ik vorige week bij een soeverein voor de deur stond, deed de dochter open, een jonge tiener, en die zei: ‘oh, die papieren zijn toch ongeldig’. Dus zo worden de kinderen ook opgevoed.”

*De namen van Natasja en Bram zijn uit privacyredenen niet de werkelijke namen van de betrokken personen.
GakGak
1
Kan, na alle voorgaande bloemlezingen over milieuvriendelijk rondrijdende vuilniswagens die gebiologeerd eenieder
zijn troep verzamelen zonder meer uitstoot en verontreiniging te veroorzaken dan ze ophalen, deze gedramatiseerde
discussie nu stoppen en afgesloten worden?

Of om met een (ooit) bekende Nederlander te spreken die er geen spaan van heel laat:

Henk Spaan (30 september 1948 -) is een Nederlands sportjournalist, televisiepresentator en columnist.. „Vuilnisman, mag deze zak ook mee?” variant:„Vuilnisman, kunnen al deze zakken ook mee?”
GakGak
1
quote:

luchtschip schreef op 23 juni 2023 19:19:

[...]
Je gaat helemaal voorbij aan het feit dat je plagiaat pleegde door het te presenteren als jouw verhaal

Misschien lukt het een ander gesprekspartner te vinden die jouw kwinkslagen kan volgen

Veel succes ermee en onthoudt : Blau ist keine Farbe---Blau ist eine Zustand
.
Van wie zou toch die kleurrijke uitspraak gejat zijn ?

Met wiens veren wordt hier volop gepronkt ?

Hoe wordt hier plagiaat plegend kwink geslagen ?

Wie is toch deze zwartverwijtende pot over alle andere ketels op dit forum ?

En wat moeten wij precies allemaal onthouden hier ?
...............

Liever nog word ik geheelonthouder...
GakGak
0
kleur bekennen:

Was steht für die Farbe Blau?
Farben-Symbolik Blau und seine Bedeutung: Alpina Farbe & Wirkung
Blau steht für Sanftmut – aber im Gegensatz zum präsenten, gelassenen Grün, ist Blau ruhig durch Distanz. Gleichzeitig repräsentiert Blau auch eine klare Besonnenheit, Objektivität, Neutralität und Klarheit – das flößt Vertrauen ein und vermittelt ein Gefühl von Sicherheit.
.
Ach so, brave burger ´o´ zit erachter...
GakGak
1
uit FTM
VIJFTIEN MILJOEN EURO ONTERECHT ONTVANGEN
Uit het eerste onderzoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie en het OM bleek dat 25 zorgbedrijven waarschijnlijk onterecht 6,3 miljoen euro aan subsidie hadden ontvangen. Daarvan was in totaal 2,9 miljoen euro overgeboekt naar een Nederlands bedrijf met een buitenlandse bankrekening. Vanuit dit bedrijf werd volgens het OM een deel van dit bedrag naar Nederlandse bankrekeningen op naam van personen met een buitenlandse nationaliteit of naam teruggeboekt.

In april 2022 bleek uit nader onderzoek dat vermoedelijk 54 bedrijven voor zo’n 15 miljoen euro hadden gefraudeerd met de coronasubsidie. Een deel van deze bedrijven ontving hierover een brief van het OM om ze ertoe aan te zetten het geld terug te betalen. Het is niet bekend hoeveel bedrijven dit hebben gedaan. De cijfers over 2022 zijn ook nog niet bekend.
.
ZO voortvarend en krachtdadig als het OM kan optreden in zaken als de Mos, zo onbegrijpelijk schimmig en
laks komt vaak de echte fraudebestrijding over.....met de OM van omzichtig.

Ze willen het niet beter uitleggen of ze kunnen het niet beter uitleggen of allebei.....
Misschien teveel mankracht ingezet op verkeerde zaken/prioriteiten ?
A Mao
0
quote:

luchtschip schreef op 24 juni 2023 02:26:

[...]

Geen goedkope argumenten aan ons aanbieden en leugens vertellen dat Amsterdam al in 2025 de stad vrij van uitstoot van auto's wilt propageren

dit zijn en blijven de feiten :

Amsterdam heeft realistisch aangegeven om in 2030 zoveel vrij verkeer in de stad te verkrijgen , om zo de gezondheid van alle Amsterdammers te verbeteren.

zie dit artikel :

Amsterdam wil benzine- en dieselauto's verbieden in 2030

Benzine- en dieselauto's zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Amsterdam. De stad wil het verkeer emissievrij maken door milieuzones uit te breiden en uitstootvrije gebieden in te voeren.

Het gemeentebestuur wil met het 'Actieplan Schone Lucht' de uitstoot aanpakken. "We willen schonere lucht voor alle Amsterdammers , zegt verkeerswethouder Sharon Dijksma.

nos.nl/artikel/2282977-amsterdam-wil-...

Kom mij niet op een hufterige wijze beschuldigen van door jou bedachte plannen over 2025

Er zijn twee doelstellingen : de ene is voor 2030 en de volgende is voor 2050 om het dan klimaatneutraal te houden wat betreft de CO2 uitstoot

>>>>Ga geen rare doelstellingen erin toevoegen omtrent 2025, want die waren er niet

Zit je nu de forumlezers op een achterlijke manier te belazeren met gefantarisreerde praatjes ?
Lees het maar eens rustig door, Vastgesteld door het college op 6 juni 2023

assets.amsterdam.nl/publish/pages/103...
rene l
7
quote:

luchtschip schreef op 23 juni 2023 19:19:

[...]

Veel succes ermee en onthoudt : Blau ist keine Farbe---Blau ist eine Zustand

Jij ook veel succes mevrouw luchtschip, en beken maar eens kleur.

De aanslag van de Belastingdienst die jaarlijks bij mij op de deurmat valt wordt weldegelijk verzonden in een envelop die overduidelijk herkenbaar is omdat deze blauw van kleur is.

Het hele gebeuren kun je vergelijken met de vlag van Nederland.
Als je de brief ziet liggen dan loop je rood aan, lees je de inhoud, dan trek je helemaal wit weg, en uiteindelijk betaal je je blauw.

Ook heb je de opmerking, zo blauw als een tientje, dat betekent dat je flink in de olie bent omdat je teveel gezopen hebt.
Wij zeiden vroeger overigens, hij is zo blauw als een reiger.
Ik erger mij ook blauw als ik zie van wat er zo op IEX geschreven wordt door bepaalde personen, ik zal geen namen en rugnummers noemen.

Ook erger ik mij blauw aan al die fratsen voor het milieu waardoor het leven voor de normale burgers steeds onaangenamer wordt en uiteindelijk onbetaalbaar gaat worden.

Tja, de electrische stekkerbak, hadden ze dat ding maar nooit uitgevonden.
Want wees eerlijk, in principe zou het in Nederland mogelijk moeten zijn om een zuinige benzineauto onder in het B segment te kunnen kopen voor rond de 15K.
Kijk maar naar ons omringende landen, daar kan het wel, wij in Nederland betalen voor een precies dezelfde auto inmiddels meer dan 20K.
Allemaal belasting op belasting en het is niet iets waar de burgers voor zouden kiezen als ze het voor het zeggen hadden.

En dan willen ze ons allemaal een stekkerbak door de strot duwen, een vanafprijs ergens rond de 35K.
Voor een modaal gezin totaal onbetaalbaar en dus niet bereikbaar.
Wat heeft het ook van zin, dit soort auto's zitten tegenwoordig volgehangen met alleen maar sensoren, dure LED verlichting, vele airbags, een scherm in de vorm van een tablet waar alle meldingen op binnenkomen, het leidt allemaal af.

En het gekke, normale commerciele bedrijven kiezen juist steeds weer vaker voor lease auto's op benzine, zeker als er straks de extreme subsidie vanaf is.
Dit soort bedrijven weten het wel, er moet geld verdiend worden, en de kosten moet je zo laag mogelijk houden.

En ja, een vriend van mij heeft vorige week nog een aanrijding gehad, hij moest op de snelweg plotseling hard in de remmen.
En zijn achterligger, die had niks in de gaten, deze persoon is snoeihard van achteren vol op hem ingereden.
Mijn vriend zei ook, ik wist niet wat mij overkwam, allemaal airbags die afgingen en de auto total loss.
Niet zo erg zegt hij, het is toch een leasebak, maar ik heb een gigantisch pijn in mijn nek, ik kan nu niet werken, en er blijft veel werk voor de vakantie liggen waar ik niet op zit te wachten.
De achterligger heeft overigens gewoon schuld bekend, ja, hij kreeg een melding binnen op het scherm en was daardoor afgeleid, en zoiets is in tegenstelling tot handsfree bellen niet strafbaar.

Al die ongein, je kunt beter een normale auto hebben waarbij je zelf alles nog moet doen en niet afgeleid wordt.
Simpel en éénvoudig, en het blijft betaalbaar, en het is ook goed voor je eigen concentratie.

Deze week ook nog met iemand van Liander gesproken, onze netwerkbeheerder.
Deze man zegt ook, het electriciteitsnet is overvol, er kan eigenlijk niks meer bij, en willen we alles er doordrukken dan zal het meer dan 10 jaar duren voordat de capaciteit weer een beetje op orde is.
Maar in de winterperiode zal het altijd blijven knellen.
Elke electrische auto die er bij komt zal een aanslag op het net zijn, net als elke warmtepomp.
Onze overheid wil iets wat nu in de praktijk nog niet mogelijk is.

En waar doen we het voor, ja, omdat het moet van Brussel.
Gas blijft goedkoop en het is een efficiente brandstof om je huis te verwarmen, en kijk eens naar de prijs van ruwe olie.
Deze staat op dit moment ook zeer laag, op een gemiddeld niveau van meer dan 10 jaar terug.
En wat betaalde je 10 jaar terug voor een liter benzine.

En al dat gescheid, wij hebben ook oranje containers bij ons in het dorp, naast een groene en een blauwe.
Deze oranje container waar het plastic en blikafval ingaat wordt ook gescheiden opgehaald door een vuilniswagen die op diesel rijdt.
En het gekke, plastic afval wordt helemaal niet gerecycled, het gaat gewoon op de grote hoop met het andere restafval en het eindigt in de verbrandingsoven waar het in rook opgaat.

Je zag het ook met het kunstgras, het zou de nieuwe trend worden.
Voetbalclubs gaan echter weer terug naar echt gras.
Maar kijk eens waar de afgeschreven matten allemaal opgeslagen liggen, vroeger gingen ze naar Polen of de Oekraine waar ze de verbrandingsoven ingingen, maar daar willen ze ze niet meer hebben.
Wij krijgen wel het afval van de Italianen.
Het klonk allemaal zo mooi, kunstgras zou prima te recyclen zijn, de praktijk is echter dat het bestaat uit meerdere soorten kunstvezels die met elkaar verweven zijn, de zogenaamde thermoplasten en thermoharders.
Je krijgt het niet van elkaar gescheiden.

En zo is er zoveel meer wat ze ons door de strot willen duwen, helaas staan de theorie en de praktijk vaak haaks op elkaar, allemaal mooie praatjes bedacht door amateurs zonder verstand van zaken.
Zo gaat het nu éénmaal in de ambtenarij, deze gasten boeit het weinig, hun motto is, de burger betaalt wel als het misgaat of niet werk.
En zo worden er jaarlijks vele miljarden belastinggeld klakkeloos door het putje gespoeld, zonde van al dit geld, ze hadden er heel veel andere wel nuttige dingen mee kunnen doen.

Deze week hadden de Eurofielen ook nog overleg over de invoering van de Digitale Euro.
Je hoort er weinig over, maar wat ik zo lees, het gaat net zo als met het begoogde landbouwaccoord, daar willen de boeren niet, in dit geval schijnen de meeste Ministers van Financien tegen te zijn, de Eurofielen willen wel.
Intussen schijnen de Eurofielen het er gewoon door te drukken, ze maken hun eigen plan.

Straks hebben we niks meer, de boeren zijn weg, de industrie is weg, geen betaalbare huizen, onbetaalbare auto's, geen werk meer, lekker toch.
De totale aftakeling van Nederland.

Tja, het zijn de plannen van Klaas Schwalbe, de Spiderman in het web van het WEF.
Ontneem de mensen alles, zorg dat ze geen huis meer hebben, zorg dat ze geen auto meer kunnen rijden, maak ze allemaal vegetarier, voer een algehele drooglegging in en geef ze alleen nog Gemeentepils, en verbied het roken.

Laat ze maar lekker kermen zal deze man wel denken, voor mij is het voetvolk, het zijn nietsnutten, uitvreters, ik krijg ze wel op de knieen.
Succes
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 juni 2023 05:53:

Groeiende groep soevereinen betalen rekeningen niet meer en eisen ieder 1,5 miljoen van de Belastingdienst

...

Idioot!
Dit slaat echt helemaal nergens op ...

Maar goed, dat betekent dus: geen werk, geen uitkering, geen huis, geen gebruik mogen maken van voorziening (zorg, openbaar vervoer, etc) ... etc

Ergo, een drietal opties die -voor dit soort mensen- overblijven zijn:
-> verhuizen naar het buitenland,
-> oppakken & opsluiten of,
-> de GGZ inschakelen (en alsnog opsluiten).

mens-en-samenleving.infonu.nl/levensv...
Drs P.
0
Rutte en zijn linkse vrienden laten ons geloven dat kijkende naar "climate change" China veel investeert oa. met EV's. De onderstaande link/video laat zien dat China willens en wetens honderdduizenden EV's produceert om ze vervolgen te laten verrotten in afgelegen gebieden. Dit allemaal om zogenaamd aan te tonen dat China de nr 1 is met EV verkoop. Wat een milieuvervuiling en verspilling van schaarse grondstoffen en wat een linkse leugen!
www.youtube.com/watch?v=1SEfwoqKRU8
objectief
0
quote:

Drs P. schreef op 25 juni 2023 10:49:

Rutte en zijn linkse vrienden.
Rutte heeft geen linkse vrienden, hij heeft enkel zijn eigen aanhang stinkend rijk gemaakt de afgelopen decennia.
GakGak
1
quote:

objectief schreef op 25 juni 2023 11:01:

[...]

Rutte heeft geen linkse vrienden, hij heeft enkel zijn eigen aanhang stinkend rijk gemaakt de afgelopen decennia.
.
Ok, duidelijk...alle rechtse rakkers zijn stinkend rijk geworden en ook alle boeren zijn miljonair en hoeven alleen
maar toe te geven aan de onteigenings procedures.
Het is allemaal zo simpel en je hoeft het ook alleen maar objectief te bekijken en alles klopt.
Elke bewering is raak en zo niet dan treedt regel 1 in werking.
hirshi
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2023 16:53:

fd.nl/bedrijfsleven/1478202/als-de-ie...
Weer zo'n afgeschermd bericht.
Geef de tekst weer of blijf anders weg.
A Mao
1
EU keurt gebruik van spyware goed om vertrouwelijke journalistieke bronnen te achterhalen 'in naam van nationale veiligheid'.
En de media zelf houdt z’n mond er over……

The European Union is set to approve new laws that would let governments spy on journalists in the name of national security.
The legislation would expand legal 'loopholes' that let governments install spyware on journalist's phones and computers, including British reporters working in the EU, press freedom campaigners warned.

It would let EU governments use a broad array of crimes, ranging from murder to theft to music piracy, as legal justification for using 'intrusive surveillance software' on reporters.
Press freedom advocates warned the last-minute changes demanded by France could 'open the door to all sorts of abuses'.

www.dailymail.co.uk/news/article-1222...
seance
1
hoor net op de radio dat toeslagenslachtoffers weer lijstjes moeten gaan invullen!
de onbeschaamdheid en incompetenties van de instanties opnieuw ten toon.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,73  +0,46  +0,05%  15:57
 Germany40^ 18.024,00 -0,52%
 BEL 20 3.887,41 +0,02%
 Europe50^ 4.949,73 -0,63%
 US30^ 38.129,46 -0,62%
 Nasd100^ 17.747,89 -0,24%
 US500^ 5.103,56 -0,22%
 Japan225^ 38.521,04 +0,77%
 Gold spot 2.309,47 -1,13%
 EUR/USD 1,0706 -0,15%
 WTI 81,49 -1,46%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,50%
Accsys +1,86%
PostNL +1,50%
OCI +1,16%
Ahold Delhaize +1,14%

Dalers

VIVORYON THER... -12,62%
Arcadis -4,55%
Air France-KLM -4,29%
EBUSCO HOLDING -4,23%
ACOMO -3,17%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront