Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

Leefloon
0
quote:

josti5 schreef op 8 juli 2023 09:30:

De kiezer is niet het probleem, maar de politiek zélf: vol met egootjes, die zo nodig wéér een eigen politieke partij op willen richten.
De kiezer straft zoiets niet af, en organiseert bovenal de eigen ontevredenheid. De gemiddelde BBB-proteststemmer bij de waterschapsverkiezingen van Waterschap Drents Overijsselse Delta, mogelijk aangemoedigd door de Drentse volksmenner Derksen, gaat merken dat burgers nóg meer en boeren nóg minder gaan betalen. Het zou beter zijn als kiezers vaker zouden terugkeren naar een ouderwets nest, ook als nest mij totaal niet bevalt. het zou echt voldoende moeten zijn als de VVD uiteenvalt in een linker en rechter vleugel, zonder elkaar weer bevechtende afsplitsingen met standpunten die een positie langs de zijlijn bijna garanderen en die aantal kandidaten voor regeringsdeelname verkleinen. Nou ja, het is wel modern dat elke nuance het eigen geluid mag en zal laten horen. Alsof Volt niet een soort Jonge Democraten is, compleet met eigen afsplitsing.

Een districtenstelsel maakt weinig uit. Steden trekken studenten, zodat er alleen al daardoor veel afgestudeerde politici uit de randstad komen. Een proef mag van mij, maar het niveau van de gemiddelde dorpspoliticus laat zien dat betere kandidaten op de lijst misschien toch belangrijker is dan minder bekwame, regionale kandidaten. Vijlbrief, waar Groningen tevreden mee is, komt uit de randstad. Ex-minister Kamp, waar Groningen minder tevreden mee kan zijn, komt uit een regio met mijnbouw. De ene is oprecht betrokken, terwijl voorganger Kamp een wandelend voorbeeld is van in de praktijk niet functionerende VVD-theorieën. Daar zit een voor Groningen belangrijker verschil dan in de vraag waar de wieg stond.
JP Samosa
4
quote:

Kaviaar schreef op 8 juli 2023 08:23:

[...]

Als je op VVD stemt….., dan blijft het zoals het was. Ze deden een plas en alles bleef zoals het was.
Nee,
De regering met VVD, maar zonder d66 en CU gaat er heel anders uit zien.
GL , sp,pvdD en pvda willen echter niets aan asielinstroom doen.
Dus wordt de nieuwe regering VVD/ BBB die samen 78 zetels gaan halen
voda
0
’Teflon-premier stort Nederland in zelfgemaakte crisis’

’Holland in Not’: zo reageren buitenlandse media op val Rutte IV
Door LUUK SMIT

Updated 2 uur geleden
Gisteren, 21:28
in BINNENLAND

DEN HAAG - De val van Rutte IV is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo kopt het Duitse Bild passend met ’Holland in Not’ (Holland in nood). De asielcrisis wordt over het algemeen aangemerkt als oorzaak van de kabinetsval.

Zo kopt Bild over de val van Rutte IV

Kabinet-Rutte IV gevallen over asielbeleid
Britse media, waaronder de BBC en The Guardian houden het feitelijk, en melden met name dat de vier coalitiepartijen qua migratie het vooral met elkaar oneens waren. Zo schrijft de BBC: „De regering is anderhalf jaar geleden aangetreden, maar de coalitiepartijen bleken het al snel diametraal oneens te zijn over migratie.” Daarbij stelt de BBC ook dat het kabinet te maken had met veel druk vanuit de rechterflank. De Irish Examiner citeert Reuters en stelt dat de crisis vooral te wijten is aan de druk vanuit Ruttes eigen VVD om de asielinstroom te doen krimpen.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/nieuws/1879987267/ho...
josti5
0
quote:

Leefloon schreef op 8 juli 2023 10:21:

[...]
(...)

Alsof Volt niet een soort Jonge Democraten is, compleet met eigen afsplitsing.

Een districtenstelsel maakt weinig uit. Steden trekken studenten, zodat er alleen al daardoor veel afgestudeerde politici uit de randstad komen. Een proef mag van mij, maar het niveau van de gemiddelde dorpspoliticus laat zien dat betere kandidaten op de lijst misschien toch belangrijker is dan minder bekwame, regionale kandidaten. Vijlbrief, waar Groningen tevreden mee is, komt uit de randstad. Ex-minister Kamp, waar Groningen minder tevreden mee kan zijn, komt uit een regio met mijnbouw. De ene is oprecht betrokken, terwijl voorganger Kamp een wandelend voorbeeld is van in de praktijk niet functionerende VVD-theorieën. Daar zit een voor Groningen belangrijker verschil dan in de vraag waar de wieg stond.
*Volt?

www.youtube.com/watch?v=SrcMXFM782w&a...

www.dagelijksestandaard.nl/politiek/l...
duizenden-euros-van-george-soros

*Een door het district afgevaardigde is in zijn doen en laten meer afhankelijk van zijn lokale kiezers, dan van het partij-apparaat.
Leefloon
1
quote:

A Mao schreef op 8 juli 2023 09:50:

En die Sophie, die is echt totaal ongeschikt voor d’r functie kreeg bijna medelijden met d’r als een bang haasje die in de koplamp aan het kijken was…
Teveel in kleine kring aangeleerd gedrag, waarbij het niet helpt dat je toch je best doet om er nog iets van te redden. Het kan erger, niet je best doen en zoals zoveel managers een toneelrol gaan opvoeren, maar waarnemend fractievoorzitter lijkt mij al ambitieus. Het is geen leider, tenzij je een leider zoekt die zegt "we worden nu met een voldongen feit geconfronteerd, en daar moeten we met z'n allen uit zien te komen". De schriftelijke cursus Middle Management spat ervan af, met de suggestie van een baantje in een familiebedrijf. Als het een vrouw uit de Rutte-school moet zijn, dan heeft Schreinemacher inmiddels wellicht meer talent.
GakGak
1
Holy Poly
8 juli 2023Youp van 't Hek
Of het spannend is in Den Haag? Voor voormalig buschauffeur Fredje Teeven wel. Hij adviseert samen met Annemarie Jorritsma de belangrijkste goksites, die ongetwijfeld bijna allemaal eigendom zijn van geklofte VVD’ers. Waarom Annemarie daarvoor gevraagd is? Je moet bloosloos kunnen liegen en dat kan zij als de beste. Zij heeft Mark nog opgeleid.

De VVD heeft zich een aantal jaren geleden sterk gemaakt voor de legalisering van het edele gokken en eerlijk is eerlijk: het is een enorm succes. Gelukzoekers raken massaal hun geld kwijt. Soms zelfs al hun geld, zodat ze op het eind geen leven meer hebben. RTL en SBS maken daar dan smaakvolle programma’s over. Failliete kneuzen zien bibberen in een of andere treurige afkickkliniek. Ik mag er zo graag naar kijken. Zo’n programma eindigt steevast met een bedrukt kijkende Martijn Krabbé-achtige presentator die het kabinet oproept om er iets aan te doen omdat het zo echt niet langer kan! Het gaat nog niet zover dat deze emotierommel rechtstreeks gesponsord wordt door Holland Casino of BetCity, maar in de reclameblokken doen ze natuurlijk wel vrolijk mee.

In zo’n commercial zie je kinderen blij naar hun telefoon kijken terwijl de gouden en zilveren confetti eruit spat omdat ze lekker veel gewonnen hebben. Daarom willen Fred en Annemarie ook dat kinderen zowel op de middelbare als op de basisschool hun telefoon in de klas bij zich mogen houden. Dan kunnen ze onder een saaie les een mobiel gokje wagen.

Waar deze week vooral op gegokt wordt? Beetje Tour, beetje Wimbledon, het aantal dooien bij Poetin en Zelensky, maar vooral wanneer Rutte IV valt. Of misschien is dat tobbende clubje inmiddels al gevallen.

Sommige politici vinden dat niet erg. Zo’n crisis is veel te druk. Nu weer lekker thuis, herenigd met het gezin. Vrijgezel Mark snapt dat niet.

Verder wordt er gegokt op de maand waarin Rutte V aantreedt. En hoeveel schandalen dat kabinet de komende vier jaar gaat overleven? Of krijgen we na de komende verkiezingen het eerste kabinet-Van der Plas en verdwijnt Mark naar Brussel? Misschien wel om Frans Timmermans bij te spijkeren. Deze lieverd moet echt weten dat niet elke zucht met windkracht 12 door de klimaatverandering komt. Doe maar rustig Frans. Alleen babbelen over dingen waar je echt verstand van hebt.

Zelf werd ik blij van de storm omdat ik ons volk weer eens ouderwets goed leerde kennen. Allereerst was iedereen boos op het KNMI omdat zij de Code Rood gaven op het moment dat de verzekeringsboeren de eerste claims al binnen hadden. Ook zo’n fenomeen: mensen die bij de eerste de beste van de waslijn gewaaide mottige boxer al Apeldoorn bellen.

Maar nu was iedereen verbolgen omdat ze overvallen waren door het slechte weer. Dat snap ik wel. Normaal strooit het KNMI dagelijks met een tsunami aan angsthazencodes in alle kleuren van de regenboog omdat ze niet voorzichtig genoeg kunnen zijn, maar nu werden ze pas wakker toen alles al uren voorbij was. Het hardst moest ik lachen om de nieuwslezer die mij aanraadde om, terwijl de bomen bij ons in de straat de weg probeerden over te steken, niet met mijn caravan de lucht in te gaan. Op datzelfde moment landden er twee boedelbakken in de tuin van de directeur van het KNMI, die met zijn bladblazer zijn tuinkabouters schoon stond te blazen. Dat vond hij wel een coderoodmomentje.

Een keer in de eeuw hebben we zo’n spontane storm en dan gaat meteen alles mis. Niemand kan dan de goed ingestudeerde rampenplannen vinden. Alle deskundige coördinatoren zitten op dat moment namelijk net in de oriëntatievergadering van de Werkgroep Peuterwelzijn om voorzichtig af te tasten of er binnen het ministerie draagvlak is om zuigelingen op de crèche wel of geen telefoon bij zich te laten dragen. Of ze hadden een studiedag in een bos en alle wegen zijn versperd. En hun telefoontjes hadden ze ingeleverd. Survival heet dat.
Hoeveel bomen er totaal zijn omgewaaid? Ik gok 17.000.

Als ik het goed heb verdien ik een ton.
Guzzi
3
Succes, slechter kon niet.
D66 en CU uit regering en weggeef kraampjes sluiten.
Minima hier, en dat zijn er een paar miljoen, hebben het slechter dan asielzoekers incl. oekrainers.

Hoor trouwens op de werkvloer (polen en tsjechen) dat er oekrainers zijn die hier uitkering ontvangen en daar in het westen weer aan het werk zijn, en dat er een zwarte handel in wapens langs de poolse grens is.

Dit hebben we jaren terug al eens meegemaakt in die regio.
closer
0
quote:

Guzzi schreef op 8 juli 2023 11:14:

Minima hier, en dat zijn er een paar miljoen, hebben het slechter dan asielzoekers incl. oekrainers.
Jij bakt ze wel heen bruin.
GakGak
0
www.parlement.com/id/vlp6ldfx13o0/sam...
.
Hoeveel van dit illustere elftal (Wiersma was al net weg voor hij weer een keer GVD kon zeggen...) hebben een onvoldoende
gescoord en wie hebben we maandenlang niet gezien en huilen nu de dikste krokodillentranen ?

Zo van, we zijn nu net zo hard aan het werk (?) en nu wordt de stekker eruit getrokken....huilie, huilie.
Maar verder geen commentaar want we gaan naar de uitleg luisteren, als in...we hebben geen idee WTF er gebeurd is !?
De vakantie was al zo goed als begonnen en het was lekker rustig onder de baksteen.
Leefloon
0
Handig moment om over hypotheekrenteaftrek te beginnen:

Op basis van twintig jaar onderzoek concludeert de Algemene Rekenkamer (ARK) in 2021 dat er voor de meeste fiscale regelingen geen goede onderbouwing is. In dat kader adviseert de ARK om fiscale regelingen alleen toe te passen als deze onlosmakelijk verbonden zijn met het belastingstelsel en om ‘de wildgroei van fiscale regelingen flink terug te snoeien’.

Een aantal commissierapporten komt met adviezen voor het afschaffen of omvormen van concrete regelingen. De rapporten van de studiecommissie Van Weeghel, de commissie Van Dijkhuizen en de Studiegroep Duurzame Groei wijzen daarbij in dezelfde richting: het verminderen van de persoonlijke aftrekposten (waaronder de giftenaftrek, hypotheekrenteaftrek en de aftrek specifieke zorgkosten), afbouwen van de ondernemersfaciliteiten (met nadruk op de zelfstandigenaftrek) en het harmoniseren van de btw-grondslag voor zover dit Europees mogelijk is. De Studiegroep Duurzame Groei en het bouwstenen-rapport pleiten daarnaast voor het afschaffen van de voordelen voor grootverbruikers in de energiebelasting en de bijzondere regelingen in de MRB en de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM)
[verwijderd]
1
Als er een stevig asielbeleid moet wordfen gevoerd dan heeft politiek den Haag slappe knieën. In Africa zijn ze blij met de val van het kabinet Rutte en pakken ze snel hun koffers om naar Nederland te vertrekken. Laat maar in verkiezingsdebatten zien hoe je de grote instroom van asielzoekers structueel gaat oplossen.
A3aan
0
Ik ga ervan uit dat Pieter Omtzigt zich niet meer beschikbaar stelt voor de 2e kamer. Hij heeft er bijna 20 jaar opzitten en zijn pensioen helemaal opgebouwd omdat kamerleden dubbel pensioenjaren opbouwen. Verder kan hij enkele jaren profiteren van een uitkering voor ex-kamerleden, dus financieel komt hij de dag wel door. Verder zijn er nog wel wat baantjes beschikbaar die toch ook een politiek randje hebben. Hij is ook één van de leden geweest die het overdragen van de Nederlandse pensioenpotten naar Brussel heeft bestreden. Ja hij ging meestal als een olifant door de porseleinkast. En daarom is vele malen geprobeerd hem bij het CDA op een onverkiesbare plaats bij het CDA te manoeuvreren. Pieter is bovendien een ras katholiek en het CDA is dan wel voorgekomen uit KVP, AR en Christenunie om als één Christelijke partij naar buiten te komen, maar intern is er nog altijd wrijving tussen katholieken en hervormden/gereformeerden. Ook dat speelt mee. De katholieken zijn een beetje naar de achtergrond gedrongen en dat zit bij een aantal CDA-ers niet lekker.
josti5
0
objectief
0
Wilders was gisteren door het dolle heen toen het kabinet viel.
En wilde meteen met de VVD gaan afspreken, maar Sophie Hermans heeft hem meteen terug in zijn hok geduwd.
Hij blijft ook de komende jaren de duurste werkloze van Nederland.
closer
0
Iedereen keek woensdagavond verbaasd naar Mark Rutte: ‘Wat zegt hij nou?!’

Premier Mark Rutte schoot woensdag zo uit zijn slof, dat zijn kabinet wankelde en viel. Er kwamen nog wel gemompelde excuses, ‘in een bijzin’. Wat gebeurde er achter de schermen?

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog, 7 juli 2023, 20:24

Iedereen kijkt verbaasd naar premier Mark Rutte. En dan naar elkaar. Wát zegt hij nou?! Het is woensdagavond, op het ministerie van Algemene Zaken, als Rutte ineens keihard is. Hij wil, nee, éíst strenger asielbeleid. “We hebben mooie dingen gedaan, maar ik heb dit nodig…,” zegt de premier. “Zeg het maar,” aldus Rutte tegen de anderen. “Anders gaan we naar de koning.” Wat wil zeggen: ontslag aanbieden.

De woorden zijn vooral gericht aan Sigrid Kaag (D66) en Carola Schouten (ChristenUnie). Die willen niets van Ruttes ‘te strenge’ plannen horen. Kaag laat zich niet afbluffen. “Laten we er dan maar meteen mee stoppen.’’ Maar ook CDA’ers Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge schrikken zich rot.

Rutte schuift pas net aan voor onderhandelingen, is het gevoel. Al ruim negen maanden praat het kabinet achter de schermen over de vraag hoe het meer grip kan krijgen op migratie. Natuurlijk, Rutte kwam weleens aanwaaien. Uurtje hier. Halfuurtje daar. Maar voor de rest had hij zich afzijdig gehouden.

VVD eist resultaten
Tot maandagmiddag. Ruttes eigen VVD heeft resultaten geëist voordat de zomervakantie begint. En aan het begin van de week horen de onderhandelaars Rutte zeggen: “Als die nareisbeperking er niet bij zit, dan wordt het niets.”

Dat is het heikele punt: de VVD vindt dat Nederland het asielzoekers te makkelijk maakt om familieleden over te laten komen voor gezinshereniging.

Maar gezinshereniging bemoeilijken ligt heel gevoelig bij ChristenUnie, die daar ‘een rode lijn’ heeft getrokken. En Rutte weet dat, klinkt het bij deze partij. Sterker: hij zou tegenover partijleider Mirjam Bikker zijn begrip daarover hebben uitgesproken.

Maar binnen de VVD fluit Rutte een ander wijsje. Ja, die ‘rode lijn’ is dan jammer. “Er moet iets gebeuren,” aldus VVD’ers. Er moet een signaal komen dat Nederland mensen niet welkom heet, zodat ze een ander land uitkiezen om asiel aan te vragen. “Op Tripadvisor kijken asielzoekers waar ze heen moeten,” stelt een hoge VVD’er.

En dus stelt Rutte woensdag alsnog voor dat oorlogsvluchtelingen twee jaar moeten wachten op gezinshereniging. En dat er per maand niet meer dan 200 van zulke ‘nareizigers’ mogen komen.

Schouten is verbijsterd
Een ‘kinderquotum’, sneert men binnen de ChristenUnie, die laatdunkend spreekt over ‘het weren’ van gezinnen van ‘oorlogsvluchtelingen’. Aan zulk beleid gaan zij niet meewerken. Vicepremier Carola Schouten is verbijsterd. Juist dit onderwerp was besproken, afgeschoten en afgelegd. En nu komt Rutte er wéér mee? “Dit trekken we niet.”

VVD-bewindslieden Dilan Yesilgöz en staatssecretaris Eric van der Burg proberen nog te sussen. “Maar Rutte kapte dat gewoon af.”

Ook het CDA is furieus op de powerplay van Rutte. “Hij heeft 8,5 maand geen poot uitgestoken, er helemaal niets aan gedaan,” briest een partijkopstuk. “Toen was het opeens: het wordt kabinetscrisis als jullie dit niet slikken.”

Noodlijdende partij
Hoekstra en De Jonge zitten helemaal niet te wachten op verkiezingen, dan wordt de noodlijdende partij mogelijk gedecimeerd. Vooral De Jonge probeert te bemiddelen tussen VVD en ChristenUnie. “Willen we nou zo samenwerken?,” vragen ze Rutte. Die staat helemaal alleen, ziet iedereen.

Blaast Rutte nou met opzet zijn vierde kabinet op? Of is het onderhandelingstactiek? Als de onderhandelaars diep in de nacht naar huis vertrekken, is iedereen vertwijfeld.

Geste van Rutte
De volgende ochtend haasten VVD’ers zich te zeggen dat Rutte juist met een geste kwam. Rutte had alleen zijn eerste voorstel willen afzwakken: de twee jaar wachttijd wilde hij schrappen, en in plaats van 200 nareizende familieleden mochten er best 250 komen. Daarmee dacht de premier ChristenUnie juist tegemoet te komen.

Maar zo heeft die partij het niet opgevat. Er is ‘iets kapotgegaan’ omdat Rutte ‘het ruig speelde’.

Als de onderhandelaars donderdag weer bijeenkomen, wordt er eerst doorgepraat over de inhoud van de plannen. Rutte lijkt weer gewoon te willen onderhandelen, maar moet iets over zijn eerdere dreigementen zeggen. Het gesprek is al een tijdje gaande als hij een beetje ‘mompelend, in een bijzin’ komt met iets wat op excuses lijkt. Zonder dat dit woord letterlijk valt. “Maar hij begreep wel dat dit niet helemaal de route naar Rome is.”

Vergevingsgezind
De anderen lijken dat te accepteren; ChristenUnie is van nature vergevingsgezind. Dit mag niet stukgaan omdat iemand in dit proces te hard heeft ingezet, is de overtuiging van een CDA-betrokkene.

Ook Rutte houdt de blik vooruit. Nog voor het overleg donderdagavond is begonnen heeft hij een gesprek met een kandidaat die de afgetreden Dennis Wiersma moet vervangen als onderwijsminister. Die persoon wordt nu lid van een demissionair kabinet, want de verwachting is dat het nog lang duurt voordat er een nieuwe ploeg aantreedt. De formatie van een volgende regeringsploeg kan immers nog weleens héél lang duren.

www.parool.nl/cs-b7d0177a
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 8 juli 2023 14:30:

Wilders was gisteren door het dolle heen toen het kabinet viel.
En wilde meteen met de VVD gaan afspreken, maar Sophie Hermans heeft hem meteen terug in zijn hok geduwd.
Hij blijft ook de komende jaren de duurste werkloze van Nederland.
De PVV heeft nog nooit iets kunnen bereiken in de tweede kamer, evenals FvD. Het is een verspilling van belastinggeld dat deze partijen in de tweede kamer zitten. Het domme stemvee blijft maar geloven in de mooie praatjes van Wilders en Baudet.
JP Samosa
0
De dames Carola en Kaag hebben heeeel veel tijd gehad om wat water bij de wijn te doen,om iets te doen aan de asielinstroom, maar nee
Ze zetten hun scherpste naaldhakken in het zand, waardoor het kabinet is gevallen.

Tegelijkertijd was het een meesterzet van Rutte om dit zo aan te pakken. ( op n dag is het genoeg, en dat was gisteren)
AttjeKuiken vindt natuurlijk van niet ( zag net een stukje in de herhaling van gisteren….ik kreeg bijna oorpijn van haar bekende riedel…meteen maar afgezet)
Succes
3
quote:

izdp schreef op 8 juli 2023 02:36:

Goh, gevallen over gelukszoekers en hier zoveel mensen blij om die reden.
Ik kan dat maar niet begrijpen. Iedereen is toch ok die voor het geluk gaat?
Dat zijn in mijn ogen juist de beste mensen die er op deze aardkloot rondlopen.
De initiatiefnemers, die juist doen ipv bankhangen en klagen van niet eerlijk.

...

Idd … een goed voorbeeld in deze is Amerika.
Vele Europese -gelukzoekers- gingen op zoek naar een beter leven ... mensen die vooruit durfden te kijken, hard te werken en creativiteit te tonen om zodoende -in een nieuw land- een welvarend bestaan op te bouwen voor henzelf en hun kinderen.

Deze 'gelukzoekers' hebben Amerika groot gemaakt!
Zij staan aan de basis van de 'American dream' en de grote welvaart / rijkdom die Amerika nu te deel is gevallen.

"Gelukzoekers' zijn voor het merendeel mensen met initiatief, die hard willen werken (voor weinig) en zouden dus moeten worden gekoerst i.p.v. worden uitgekotst.
Met goede begeleiding en duidelijke regels kunnen deze mensen een verrijking zijn voor Nederlandse samenleving.

Maar Nederland(ers) laten zich liever leiden door de angst (voor het onbekende) en leggen de focus op negativiteit (lees: de problemen die worden veroorzaakt door een klein groepje 'gelukzoekers').

De politiek speelt hier graag op in -door mensen zoals Wilders- om zeiltjes te winnen en roept om het hardst dat het minder-minder moet met de instroom.
Niemand heeft echter een eenduidige oplossing of zelfs maar een visie (op het asielgebied)!

Landen zoals Duitsland kijken gelukkig wel verder dan hun neus lang is ... zien het potentieel van deze mensen en slaan nu een ander weg in.
Niet tegenhouden en minder-minder roepen; maar toelaten, grenzen (selectief) openen en focussen op de positieve bijdrage die deze mensen leveren aan de samenleving.

In de trant van ... if you can't beat them, join them ...
En "mark my words" deze strategie zal Duitsland geen (economische) windeieren leggen!

In tegen deel zelfs, deze mensen zullen hard nodig zijn om de welvaart in Duitsland / Europa op pijl te houden (en om een vuist te kunnen blijven maken tegen de enorme groei in de rest van de wereld).

Ik zou zeggen: ,,politiek kom met een visie en durf verder te kijken dan de waan van de dag”.

Oftwel, zet z.s.m. de deuren verder/wagenwijd open voor de zogenoemde 'gelukzoekers' en alle andere mensen/vluchtelingen, die willen werken en/of een goede opleiding hebben genoten... want anders zal Nederland / Europa binnen enkele decennia economisch worden gemarginaliseerd.

Als men niet openstaat voor een (radicaal) ander beleid, dan zal een ander/nieuw kabinet weer geen oplossing gaan bieden voor het asielvraagstuk.

Tegenhouden is kortzichtig, achterhaald en een (reeds keer op keer bewezen) doodlopende weg!!
A3aan
5
Wel een verschil. De Europeanen die naar Amerika gingen kregen daar geen uitkering, gratis geld, gemeubileerd huis, gratis gezondheidsverzorging, gratis onderwijs enz. Wel hebben ze de inheemse bevolking grotendeels uitgeroeid Ik vraag mij altijd af waarom die gasten niet naar Saudie Arabië, Rusland etc. Gaan. Daar is plaats zat.
Kaviaar
0
quote:

GakGak schreef op 8 juli 2023 10:19:

objectief schreef op 8 juli 2023 08:21:
[...]
Mijn mening is duidelijk, dat hoeft geen nadere uitleg
.

Bespaar ons dan ook die dagelijkse dooddoeners van je.
We weten het inmiddels wel, ook al is die hooggeprezen overheid van je gisteren gesneuveld.
Je kunt je blijven wentelen in je verrijkingen onder Rutte 1 tm 4 want jouw toekomst is onzeker.

Misschien groeit je kapitaal, zoals WOZ waarde, de komende jaren wel niet....
Of je dan ook de democratisch gekozen vertegenwoordiging blijft aanprijzen en verdedigen tot de laatste
snik, alleen maar omdat ze ´democratisch´ gekozen zijn....we gaan het zien.

Ik heb mijn twijfels, bij voorbaat al.
Objectief zit nog in de ontkennisfase. Net als Paternotte.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
904,21  +4,61  +0,51%  09 mei
 Germany40^ 18.721,40 +0,19%
 BEL 20 3.985,40 -0,75%
 Europe50^ 5.062,43 +0,16%
 US30^ 39.408,60 0,00%
 Nasd100^ 18.118,60 0,00%
 US500^ 5.215,72 0,00%
 Japan225^ 38.437,90 0,00%
 Gold spot 2.347,34 +0,05%
 EUR/USD 1,0783 +0,32%
 WTI 79,61 +0,56%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +3,60%
ForFarmers +3,08%
PROSUS +2,49%
NSI +2,07%
Ahold Delhaize +1,97%

Dalers

TKH -3,54%
CTP -3,07%
VIVORYON THER... -2,41%
AMG Critical ... -2,40%
DSM FIRMENICH AG -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront