Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon 2023

7.910 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Zonder alias
2
quote:

Hope76 schreef op 18 juli 2023 10:31:

Heerlijk om te zien, hoe roder de koets van Aegon wordt, hoe feller men hier weer gaat reageren, hoop gevoelige kindertjes zitten hier weer in een hoekje te huilen. Dacht dat dit een serieus forum was, maar kom niet aan Aegon want de huilbaby's zijn gelijk op hun gevoelige teentjes getrapt wha ha ha

Normaal moet ik een kaartje kopen voor theater of circus.

Hier is het vermaak weer gratis, Heerlijk Heerlijk
Je fantaseert je toch wat bij elkaar:
Maar ik zal mijn felheid de volgende keer voor je wat inhouden;
[

Maak me maar eens wakker als het om hele %en gaat
Hope76
0
quote:

Zonder alias schreef op 18 juli 2023 11:00:

[...]

Je fantaseert je toch wat bij elkaar:
Maar ik zal mijn felheid de volgende keer voor je wat inhouden;
[

Maak me maar eens wakker als het om hele %en gaat

[Modbreak: gelieve het netjes te houden op het forum.]
Hope76
0
quote:

RJ 80 schreef op 18 juli 2023 10:40:

[...]

Wow, dit zegt veel over je. Er zijn best wat mensen geweest die welgemeende reacties hebben gegeven en dit is jouw reactie? Ik heb al spijt moeite voor je gedaan te hebben, sjonge.... Dacht dat je oprecht naar uitleg op zoek was maar helaas.

Ook je aanname dat mensen feller reageren op de 'rode koers', als je het goed leest zijn de mensen die op je gereageerd hebben hier helemaal niet zo 'bang' voor als je stelt. Ik was in ieder geval niet 'op mijn teentjes getrapt', en vind de koersbewegingen meer dan prima.

Blijf toch constructief joh, deze reactie van je was echt niet ok na de moeite die mensen genomen hadden om je te antwoorden.... Ik heb die button daarvoor dus ook maar gebruikt.
Waarom voelde u zich aangesproken dan?
U geeft samen met Jnjanver als enige een normaal antwoord. Dan hoeft u zich toch niet aangesproken te voelen?
Dat was voor al die anderen die niet lezen en de hele dag bashen, trappen en heel snel in de gordijnen hangen en huilie huilie doen, met vaak een N in de nickname, zoals Nice en Nerd enzo, maar die weten zelf ook wel dat ze knap irritant zijn, en dat vinden ze leuk. Dus bij hun reageer ik op hun ultra lage niveau terug
nine_inch_nerd
0
Ben even ergens anders geweest en als ik kijk wat hier gedropt nu ik weer inlog, 'word je daar een beetje misselijk van'.
Het probleem is dat er absoluut geen respect is voor elkaar en daar heeft één persoon jammergenoeg de lead in. Daarbij zijn er enkele meelopers. Constant suggestief mensen zitten te kietelen en absoluut niet op de inhoud ingaan . En dan ook nog de dingen verdraaien. Boeit ook niet, lekker wijzen naar anderen en vitten. Is van deze tijd in de wappie-era.
Geeft heel veel ruis hier wat ten koste gaat van de kwaliteit van het draadje en het overzicht teniet doet.

Ik hou me van nu af alleen met inhoud bezig en reageer niet meer op nikszeggende one-liners.
Fijne Tour dadelijk!
[verwijderd]
0
quote:

jnjanver schreef op 18 juli 2023 10:43:

Op 17 maart zijn er 68 miljoen aandelen verhandeld. Het gemiddelde ligt rond 7 - 8 miljoen per dag. Op die 17e maart is denk ik groots ingekocht door partijen die van de hoed en de rand wisten. En die hebben ook deguld vermoed ik. Het volume is nu erg laag, er wordt mondjesmaat verkocht. Ik doe dat in elk geval niet. De grote inkopende partij is nu Aegon zelf en die zit gebonden aan het volume-gewogen daggemiddelde voor de prijs. Dat blijft laag en dus zijn er weinig aanbieders. Afijn we draaien in cirkeltjes rond zolang de grootste inkoper aan dat prijsmechanisme gebonden is. Op het moment dat er meer vraag ontstaat stijgt de prijs, mag de inkoper meer betalen en wordt er meer interesse gewekt.
Ik vraag me af of die partij van 68 miljoen alweer terug op de markt is of dat die nog lekker staat te pruttelen op een warmhoudplaatje. Maar zoals gezegd, ik kan leven met een constante prijs scenario of een langzaam stijgende trend. Zolang de boel niet door de drain gaat vind ik het best. Verhelderend is het om eens naar de delta's van de diverse opties te kijken omdat die sterk gerelateerd zijn aan de verwachtingen. Zeg maar een een beetje een kristallen bol alhoewel wel met de nodige troebelheid natuurlijk.
17 maart - dieptepunt van een bankencrisis, alle Amerikaanse verzekeraars lagen onder vuur met gigantische beursvolumes.
Bijv. Prudential op die dag 16 mln, de week ervoor zo'n 5 tot 6 mln per dag en voor de crisis nog veel minder 1 tot 2 mln per dag.
Hope76
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
[verwijderd]
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 18 juli 2023 12:26:

Ben even ergens anders geweest en als ik kijk wat hier gedropt nu ik weer inlog, '
Over inloggen gesproken - normaal hoefde ik maar eens 1 in de maand of nog langer in te loggen. De laatste dagen tig x per dag.

IEX probleem of ben ik de enige ?

ter info - gebeurt zowel op mijn smartphone als PC ik gebruik Chrome dus niet de app.
nine_inch_nerd
0
quote:

kassa! schreef op 18 juli 2023 12:35:

[...]

Over inloggen gesproken - normaal hoefde ik maar eens 1 in de maand of nog langer in te loggen. De laatste dagen tig x per dag.

IEX probleem of ben ik de enige ?

ter info - gebeurt zowel op mijn smartphone als PC ik gebruik Chrome dus niet de app.
Afgelopen dagen toch een paar keer gehad. Zal wel tijdelijk zijn, hopelijk.
Ook met Macbook.
.
Cash collector
1
quote:

RJ 80 schreef op 18 juli 2023 10:05:

[...]

@ Hope, en ik bedoel dit goed even vooraf gezegd hebbende.... Ik denk dat we je goed gelezen hebben, en de vraag kunnen we je terugstellen. Uit deze reactie is het voor mij vrij duidelijk dat je de reacties van mij en anderen juist niet begrepen lijkt te hebben.

Ik denk dat je het je veel te simpel voorstelt. Verkopen kunnen partijen om zeer uiteenlopende redenen doen. Misschien zijn er partijen die in de loop van de tijd posities hebben uitgebreid, wetende dat er een fors inkoopprogramma zou komen om dan vervolgens langzaamaan de positie weer af te bouwen naar een betere weging in hun overall portefeuille. Ik denk dat er best wat partijen zijn die tussen 3,8 en 4,5 opgebouwd hebben (in ieder geval is dat wat ik, als kleine particulier, gedaan heb) en nu na de stijging naar huidige regionen besloten hebben en nu dus alvast na de toch best forse stijging de weging weer naar een 'normaler' niveau willen brengen. Ik weet het ook niet zeker, maar dit is een scenario dat ik me voor zou kunnen stellen bij grotere partijen.

Bij ons retail beleggers zit er gezien de historische pijn die ik vaak lees hier waarbij er ongetwijfeld mensen zijn die nu afscheid nemen na de huidige stijging uit wantrouwen vanuit het verleden. De frustratie van een decenniumlang of meer wordt vaak geuit hier en kunnen veel mensen niet los zien van de veranderingen die nu zichtbaar worden sinds Q1 cijfers. Aegon is een 'ander' bedrijf geworden, maar wordt door best wat lui getuige de posts hier op dit forum met argwaan bekeken, wat ik kan snappen als je de lijken gaat tellen die er uit die kast zijn gevallen over lange tijd, nog los van het matige beleid van de vorige (periodes) directie voordat de huidige CEO aantrad 3 jaar geleden. Het vertrouwen is gewoon weg, iets met paard en te voet..... dat vertrouwen is ook niet zomaar terug, ook al zijn ze de goede weg ingeslagen (ga ik vanuit....).

En daarnaast, zoals ik in een vorige post al vertelde, besef je ook dat we in beursluwte zitten gedurende de zomermaanden. Volumes zijn altijd lager dan gemiddeld en veel mensen hebben de zon in de bol, en even niet de beurs.

Eigenlijk voor Aegon enkel goed als die koers zijwaarts wat blijft bewegen, ze kopen zo alleen maar meer aandelen in, wat voor ons uiteindelijk ook alleen maar goed is want de EPS wordt daarmee gestut. En hiermee ook grotere kans op progressief groeiende dividenden in de komende jaren. Maar dan moet je uiteraard wel voor een langere termijn in het aandeel zitten. Wat in ieder geval mijn insteek is qua aandelenpositie. Ik probeer wel wat op koersgedrag in te spelen middels opties om er nog wat extra rendement uit te halen behalve enkel de dividenden.

Ik zal nog wel wat missen, maar hopelijk is de gedachtegang nu wel duidelijk voor je. Ik heb overigens niet perse gelijk, maar zo sta ik er op dit moment wel in. Advies: uitzoomen, en niet iedere dag dagbewegingen proberen te verklaren als die niet in je voordeel uitpakt... Beleggen is al moeilijk genoeg als je altijd in de goede sectoren wil zitten, en (dag)handelen is nog moeilijker.
De essentie is dat AGN in de periode juli 2023 - juni 2024 ongeveer 25% van de uitstaande aandelen inkoopt.

Er wordt hier door hen die dat graag willen geloven hardnekkig gepapegaaid dat inkoop van aandelen goed is voor de koers, er zou daardoor een bodem onder de koers worden gelegd.

Kan iemand mij uitleggen bij welke koers die bodem ligt?

Ik beweer al een tijdje dat inkoop van aandelen leidt tot verkoopdruk door speculanten die handelen op minimaal winstgevende volatiliteit. Dat lijkt bij AGN niet te gebeuren want de koers daalt sinds de start van de inkoop.

In het geval van AGN lijkt het er op dat de markt goed in de gaten heeft dat de waarde van een aandeel AGN lager is geworden door de verkoop van een winstgevend bedrijfsonderdeel en dat de inkoop louter dient tot herstel van die waarde.

Ik vermoed dat de huidige verkopers partijen zijn die hun aandelen AGN dankzij een lage GAK met forse winst kunnen verkopen. Waarom houden die partijen hun aandelen niet vast? Mogelijk ontstaat verkoopdruk door verlies van vertrouwen in AGN, dat is nu eenmaal een nadeel van aandelen inkoop.

Dat de koers van AGN daalt lijkt mij logisch en ik vind het prima. Ik zit met een GAK van 3,31 in AGN en ik laat geduldig die 9% dividend binnenstromen, in de blijde verwachting dankzij de belofte van Friese dat mijn ROI op AGN over anderhalf jaar 12% is.
hvasd2
1
quote:

kassa! schreef op 18 juli 2023 12:35:

[...]

Over inloggen gesproken - normaal hoefde ik maar eens 1 in de maand of nog langer in te loggen. De laatste dagen tig x per dag.

IEX probleem of ben ik de enige ?

ter info - gebeurt zowel op mijn smartphone als PC ik gebruik Chrome dus niet de app.
Viel mij ook al op. Zondag lag IEX er helemaal uit en dat kan ermee te maken hebben
nine_inch_nerd
0
quote:

buf schreef op 18 juli 2023 10:25:

Het wordt nog spannend met mijn geschreven putjes 4,70 21-07-23.
Als ik de aandelen vrijdag moet afnemen, schrijf ik er gelijk een call op.
Zijn ze niet 'leeg aan het lopen' en dus mogelijk om toch winst te nemen door ze voortijdig te sluiten?
Ik heb dit gisteren nl bij mijn twee puts gedaan.
RJ 80
0
quote:

kassa! schreef op 18 juli 2023 12:35:

[...]

Over inloggen gesproken - normaal hoefde ik maar eens 1 in de maand of nog langer in te loggen. De laatste dagen tig x per dag.

IEX probleem of ben ik de enige ?

ter info - gebeurt zowel op mijn smartphone als PC ik gebruik Chrome dus niet de app.
Ik heb hetzelfde gemerkt. Vlg mij wel als ik wissel van aparaat dat dat vaker gebeurd en minder la ik achter mekaar de ipad gebruik (gebruik ik het meest). Maar is me inderdaad ook opgevallen de afgelopen dagen/week.
[verwijderd]
0
quote:

RJ 80 schreef op 18 juli 2023 13:27:

[...]

Ik heb hetzelfde gemerkt. Vlg mij wel als ik wissel van aparaat dat dat vaker gebeurd en minder la ik achter mekaar de ipad gebruik (gebruik ik het meest). Maar is me inderdaad ook opgevallen de afgelopen dagen/week.
Als ik mijn browser sluit en (direct) weer start moet ik opnieuw inloggen. Dus eigenlijk wordt het vinkje "gegevens bewaren" genegeerd.
buf
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 18 juli 2023 13:04:

[...]

Zijn ze niet 'leeg aan het lopen' en dus mogelijk om toch winst te nemen door ze voortijdig te sluiten?
Ik heb dit gisteren nl bij mijn twee puts gedaan.
Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik wacht het nog even af.
RJ 80
0
quote:

Cash collector schreef op 18 juli 2023 12:46:

[...]

De essentie is dat AGN in de periode juli 2023 - juni 2024 ongeveer 25% van de uitstaande aandelen inkoopt.

Er wordt hier door hen die dat graag willen geloven hardnekkig gepapegaaid dat inkoop van aandelen goed is voor de koers, er zou daardoor een bodem onder de koers worden gelegd.

Kan iemand mij uitleggen bij welke koers die bodem ligt?

Ik beweer al een tijdje dat inkoop van aandelen leidt tot verkoopdruk door speculanten die handelen op minimaal winstgevende volatiliteit. Dat lijkt bij AGN niet te gebeuren want de koers daalt sinds de start van de inkoop.

In het geval van AGN lijkt het er op dat de markt goed in de gaten heeft dat de waarde van een aandeel AGN lager is geworden door de verkoop van een winstgevend bedrijfsonderdeel en dat de inkoop louter dient tot herstel van die waarde.

Ik vermoed dat de huidige verkopers partijen zijn die hun aandelen AGN dankzij een lage GAK met forse winst kunnen verkopen. Waarom houden die partijen hun aandelen niet vast? Mogelijk ontstaat verkoopdruk door verlies van vertrouwen in AGN, dat is nu eenmaal een nadeel van aandelen inkoop.

Dat de koers van AGN daalt lijkt mij logisch en ik vind het prima. Ik zit met een GAK van 3,31 in AGN en ik laat geduldig die 9% dividend binnenstromen, in de blijde verwachting dankzij de belofte van Friese dat mijn ROI op AGN over anderhalf jaar 12% is.
Voor veel van de vragen die je hier aan me stelt als reactie op mijn post wil ik je vragen eerst die posts te lezen, daar geef ik veel al aan.

Net als hope lijk je te verwachten dat de koers per direct reageert op starten inkoopprogramma. Wat kan, maar hoeft niet, vanwege eerder genoemde redenen door mij, en er zullen er zeker nog meer redenen te bedenken zijn. De koers houdt zich prima na een al forse stijging, en onderschat het herbalanceren van portefeuilles niet na een periode van goede stijging die Aegon al heeft gehad sinds Q1 publicatie (om wel even terug te komen op je vraag waarom partijen aandelen niet vasthouden, maar ook daar heb ik wat over geschreven in eerdere posts….). Je noemt verder ‘ verlies van vertrouwen in het aandeel’… ik denk niet dat dat recent toegenomen is, maar wel over een heel lange periode opgebouwd is (waar ik ook al aan refereerde). Maar er is geen toegenomen verlies van vertrouwen DOOR de aandeleninkoop lijkt me, wel maken de mensen die nog die frustratie historisch hebben nu wellicht gebruik van de stut onder de koers om afscheid te nemen van hun posities. Maar nu ben ik zelf ook aan het speculeren…. Ik ben zeer positief over potentieel voorlopig van Aegon en ben een houder van de aandelen over langere termijn zolangLard Frieze blijft doen wat hij zegt. En doorgaans doet hij dat als je hem een beetje gevolgd hebt (voor mij was zijn start bij Aegon 3 jaar terug reden om Aegon te gaan volgen, en na veel geduld in maart met posities gestart). Ik ben in ieder geval vrij overtuigd voorlopig en bespeel de boel ook wat met opties. Dat doe ik enkel daar waar mijn vertrouwen groot is en waar ik me voldoende in verdiept heb. Pakt per saldo (nee, helaas niet altijd lol, maar toevallig tot nog toe wel bij Aegon) goed uit.

Rest maar even teruglezen en zie maar of je daar iets mee kan of niet.
RJ 80
0
quote:

kassa! schreef op 18 juli 2023 13:33:

[...]

Als ik mijn browser sluit en (direct) weer start moet ik opnieuw inloggen. Dus eigenlijk wordt het vinkje "gegevens bewaren" genegeerd.
Hmm… oke, nee dat merk ik nu niet zozeer. Dat is wel nog wat extremer…..
Cash collector
1
quote:

RJ 80 schreef op 18 juli 2023 13:39:

[...]

Voor veel van de vragen die je hier aan me stelt als reactie op mijn post wil ik je vragen eerst die posts te lezen, daar geef ik veel al aan.

Net als hope lijk je te verwachten dat de koers per direct reageert op starten inkoopprogramma. Wat kan, maar hoeft niet, vanwege eerder genoemde redenen door mij, en er zullen er zeker nog meer redenen te bedenken zijn. De koers houdt zich prima na een al forse stijging, en onderschat het herbalanceren van portefeuilles niet na een periode van goede stijging die Aegon al heeft gehad sinds Q1 publicatie (om wel even terug te komen op je vraag waarom partijen aandelen niet vasthouden, maar ook daar heb ik wat over geschreven in eerdere posts….). Je noemt verder ‘ verlies van vertrouwen in het aandeel’… ik denk niet dat dat recent toegenomen is, maar wel over een heel lange periode opgebouwd is (waar ik ook al aan refereerde). Maar er is geen toegenomen verlies van vertrouwen DOOR de aandeleninkoop lijkt me, wel maken de mensen die nog die frustratie historisch hebben nu wellicht gebruik van de stut onder de koers om afscheid te nemen van hun posities. Maar nu ben ik zelf ook aan het speculeren…. Ik ben zeer positief over potentieel voorlopig van Aegon en ben een houder van de aandelen over langere termijn zolangLard Frieze blijft doen wat hij zegt. En doorgaans doet hij dat als je hem een beetje gevolgd hebt (voor mij was zijn start bij Aegon 3 jaar terug reden om Aegon te gaan volgen, en na veel geduld in maart met posities gestart). Ik ben in ieder geval vrij overtuigd voorlopig en bespeel de boel ook wat met opties. Dat doe ik enkel daar waar mijn vertrouwen groot is en waar ik me voldoende in verdiept heb. Pakt per saldo (nee, helaas niet altijd lol, maar toevallig tot nog toe wel bij Aegon) goed uit.

Rest maar even teruglezen en zie maar of je daar iets mee kan of niet.
Ik verwacht juist helemaal niets van aandelen inkoop omdat helemaal niet duidelijk is wat precies de effecten van aandelen inkoop zijn. Als je je inleest in de effecten die inkoop van aandelen kan hebben begrijp je dat mogelijk verlies van vertrouwen er één van is.

Concreet:
Wat is de veelgenoemde bodem onder de koers van AGN als is ingekocht tegen een koers die gemiddeld hoger is dan de huidige?
Als de ingekochte aandelen worden vernietigd, bestaat die bodem onder de koers straks dan nog?
Naar welke aandeelhouders gaat die 1,5 miljard?

Allemaal fundamentele vragen waar niemand hier een antwoord op heeft, er wordt simpelweg gepapegaaid wat men graag wil horen over waarde en dividend verdeling. Het feit dat een winstgevend bedrijfsonderdeel is verkocht wordt simpelweg genegeerd omdat men "vertrouwen" heeft. Dat is een mager fundament voor beleggingsbeslissingen.

Teruglezen is niet interessant, je gebruikt veel tekst voor weinig informatie en veel speculatie, je leest niet en je geeft geen antwoord op vragen. Als je het niet weet of als je niet zelf nadenkt, reageer dan niet.
nine_inch_nerd
2
Het is een ingewikkelde materie.
Ik heb Chat GPT ook eens erbij genomen...
Het is theorie, maar waarschijnlijk wel geput uit ervaringen/gevolgen vanuit het verleden.

De inkoop van eigen aandelen en het vernietigen ervan kunnen verschillende gevolgen hebben voor een bedrijf en zijn aandeelhouders. Hier zijn enkele mogelijke gevolgen:

Aandeelhouderswaarde: Wanneer een bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt en vernietigt, vermindert het aantal uitstaande aandelen op de markt. Hierdoor kan de winst per aandeel stijgen, wat de aandeelhouderswaarde kan verhogen. Bovendien kan de vraag naar de resterende aandelen toenemen, wat de aandelenkoers kan opdrijven.

Kapitaalstructuur: Het inkopen en vernietigen van eigen aandelen kan de kapitaalstructuur van een bedrijf beïnvloeden. Door de inkoop van aandelen kan het eigen vermogen van het bedrijf afnemen, terwijl de verhouding tussen schuld en eigen vermogen kan toenemen. Dit kan de financiële stabiliteit van het bedrijf beïnvloeden.

Controle: Als een bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt en vernietigt, kan dit de controlestructuur van het bedrijf veranderen. Aandeelhouders die hun aandelen verkopen, verliezen hun stemrecht en kunnen minder invloed uitoefenen op de besluitvorming binnen het bedrijf.

Liquiditeit: Het inkopen van eigen aandelen kan de liquiditeit van het bedrijf verminderen. Als het bedrijf veel geld besteedt aan het inkopen van aandelen, kan er minder kapitaal beschikbaar zijn voor andere investeringen of bedrijfsactiviteiten.

Belastingen: De fiscale gevolgen van het inkopen en vernietigen van eigen aandelen kunnen variëren afhankelijk van de wetgeving in het betreffende rechtsgebied. Het kan belastingimplicaties hebben voor zowel het bedrijf als de aandeelhouders.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke gevolgen van het inkopen en vernietigen van eigen aandelen afhankelijk zijn van de omstandigheden van elk individueel geval en de bedrijfsstrategieën die worden toegepast. Het is raadzaam dat bedrijven en aandeelhouders advies inwinnen bij financiële experts en juridische professionals om een goed begrip te krijgen van de mogelijke gevolgen in hun specifieke situatie.
Cash collector
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 18 juli 2023 14:09:

Het is een ingewikkelde materie.
Ik heb Chat GPT ook eens erbij genomen...
Het is theorie, maar waarschijnlijk wel geput uit ervaringen/gevolgen vanuit het verleden.

De inkoop van eigen aandelen en het vernietigen ervan kunnen verschillende gevolgen hebben voor een bedrijf en zijn aandeelhouders. Hier zijn enkele mogelijke gevolgen:

Aandeelhouderswaarde: Wanneer een bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt en vernietigt, vermindert het aantal uitstaande aandelen op de markt. Hierdoor kan de winst per aandeel stijgen, wat de aandeelhouderswaarde kan verhogen. Bovendien kan de vraag naar de resterende aandelen toenemen, wat de aandelenkoers kan opdrijven.

Kapitaalstructuur: Het inkopen en vernietigen van eigen aandelen kan de kapitaalstructuur van een bedrijf beïnvloeden. Door de inkoop van aandelen kan het eigen vermogen van het bedrijf afnemen, terwijl de verhouding tussen schuld en eigen vermogen kan toenemen. Dit kan de financiële stabiliteit van het bedrijf beïnvloeden.

Controle: Als een bedrijf zijn eigen aandelen inkoopt en vernietigt, kan dit de controlestructuur van het bedrijf veranderen. Aandeelhouders die hun aandelen verkopen, verliezen hun stemrecht en kunnen minder invloed uitoefenen op de besluitvorming binnen het bedrijf.

Liquiditeit: Het inkopen van eigen aandelen kan de liquiditeit van het bedrijf verminderen. Als het bedrijf veel geld besteedt aan het inkopen van aandelen, kan er minder kapitaal beschikbaar zijn voor andere investeringen of bedrijfsactiviteiten.

Belastingen: De fiscale gevolgen van het inkopen en vernietigen van eigen aandelen kunnen variëren afhankelijk van de wetgeving in het betreffende rechtsgebied. Het kan belastingimplicaties hebben voor zowel het bedrijf als de aandeelhouders.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke gevolgen van het inkopen en vernietigen van eigen aandelen afhankelijk zijn van de omstandigheden van elk individueel geval en de bedrijfsstrategieën die worden toegepast. Het is raadzaam dat bedrijven en aandeelhouders advies inwinnen bij financiële experts en juridische professionals om een goed begrip te krijgen van de mogelijke gevolgen in hun specifieke situatie.
"Aandeelhouders die hun aandelen verkopen, verliezen hun stemrecht en kunnen minder invloed uitoefenen op de besluitvorming binnen het bedrijf."

Je kunt jezelf altijd nog aan de auto van de CEO vastlijmen.

Wat een flauwekul.
nine_inch_nerd
0
Met alle respect: straffe uitspraak ….
Het archief is onuitputtelijk en bevat historische feiten.
Maar iedereen heeft recht op zijn mening.
7.910 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:36
Koers 6,006
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 6,062
Laag 5,984
Volume 5.228.380
Volume gemiddeld 6.589.699
Volume gisteren 5.228.380

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront