Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon 2023

7.910 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Bullwish
0
quote:

Waar staat dat ? schreef op 10 oktober 2023 10:49:

Daalt vanmiddag wel weer....
Ja, zo gaat dat vrijwel altijd. Helaas een bekend patroon. Als ik zie hoe het nu hoger staat, durf ik ook wel te wedden dat het straks inkakt.
mvliex 1
0
quote:

Waar staat dat ? schreef op 10 oktober 2023 10:49:

Daalt vanmiddag wel weer....
Als je dat van mening bent moet je verkopen, doe je dat ook?
mvliex 1
0
quote:

Bullwish schreef op 10 oktober 2023 10:56:

[...]
Ja, zo gaat dat vrijwel altijd. Helaas een bekend patroon. Als ik zie hoe het nu hoger staat, durf ik ook wel te wedden dat het straks inkakt.
En ik durf te wedden dat je daar niet zeker van bent!
;-)
nine_inch_nerd
1
Ter info.
Algemeen verhaal waarom markten gisteren US reageerden en nu de EU markten positief reageren.

Eén van de redenen voor de stijging waren uitlatingen van Fed-official Lorie Logan. Volgens haar hoeft de Fed op dit moment geen actie te ondernemen, aangezien de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties de economie al voldoende afkoelen. Op sectorniveau zagen we de grootste stijgingen in de energie- en industriële sector.
Waar staat dat
0
quote:

mvliex 1 schreef op 10 oktober 2023 10:59:

[...]Als je dat van mening bent moet je verkopen, doe je dat ook?
Nee, ik ben geen daghandelaar.
Tino
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 10 oktober 2023 11:09:

Ter info.
Algemeen verhaal waarom markten gisteren US reageerden en nu de EU markten positief reageren.

Eén van de redenen voor de stijging waren uitlatingen van Fed-official Lorie Logan. Volgens haar hoeft de Fed op dit moment geen actie te ondernemen, aangezien de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties de economie al voldoende afkoelen. Op sectorniveau zagen we de grootste stijgingen in de energie- en industriële sector.
Ja mooi die marktwerking.

Omdat de verwachting er nog was dat de rente nog wat verder omhoog zou kunnen gaan was de rente in de markt al verder opgelopen.

De opmerking dat daardoor de rente niet verder omhoog hoeft verwijderde juist deze reeds opgelopen rente.

Waardoor de rente dus mogelijk wel weer omhoog moet omdat het effect waarom de rente niet meer omhoog zou hoeven door de opmerking verwijderd is.

Daarnaast stijgen olie gas en kunstmest behoorlijk gezien het geografisch belang van de locatie van het conflict terwijl de economie niet echt geraakt wordt omdat economisch gezien die locatie niet zoveel voorstelt.

Puur even economisch bekeken, wat daar gebeurt is verschrikkelijk natuurlijk.

Dus dat de safe haven flow juist zorgt voor lagere rentes zou ook juist slechts tijdelijk moeten zijn zonder andere nieuwe economische data die een lagere rente verantwoorden.
En als deze nieuwe data die een lagere rente verantwoorden uit blijven en olie gas en kunstmest blijven langer hoog door het conflict zou je juist op korte termijn aan iets hogere rentes kunnen denken.
nine_inch_nerd
0
We zullen zien hoe dit verder gaat.....

Financials en tech blikvangers in bijna groene AEX

De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger geëindigd. Met een slot van 738,89 punten steeg de AEX 1,8 procent.

"Eén van de redenen voor de stijging waren uitlatingen van Fed-official Lorie Logan. Volgens haar hoeft de Fed op dit moment geen actie te ondernemen, aangezien de stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties de economie al voldoende afkoelen", legde beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx uit.

"Zelfs met de veranderende situatie in het Midden-Oosten blijven beleggers gefocust op het huidige denken van de Fed over rentetarieven en de noodzaak om de inflatie onder controle te houden," voegde Interactive Investor toe.

Marktkenners waarschuwen evenwel voor de mogelijke impact van een oorlog tussen Israël en Hamas op het beleid van de Fed. Door het conflict stijgen de olieprijzen en dit kan weer leiden tot een stijging van de inflatie. Analisten van Deutsche Bank wezen daarbij op een verhoogde kans op stagflatie.

Daar waar de Fed voorlopig klaar lijkt met het verhogen van de rente, is de Europese Centrale Bank dat mogelijk nog niet, bleek dinsdag uit een interview met de voorzitter van de Oostenrijkse centrale bank. Zowel de Fed als de ECB komen later deze week met de notulen van hun meest recente beleidsvergaderingen. Ook volgen later in de week inflatiecijfers.

De obligatiemarkten in de VS zijn dinsdag weer open, na de Amerikaanse feestdagen op maandag. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag op 4,63 procent. Vorige week piekte de rente nog rond 4,85 procent. De rente op de Duitse tienjarige Bund daalde tot 2,78 procent.

Het Internationaal Monetair Fonds ziet een steeds kleiner risico op een mondiale recessie, bleek dinsdag uit een nieuwe outlook. Daarin werd het IMF positiever over de Amerikaanse groei, maar werd de raming voor de groei voor de eurozone naar beneden bijgesteld.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag vrij rustig. De euro/dollar handelde bij het slot rond 1,06. WTI werd een procent goedkoper na de forse stijging op maandag.
A3aan
0
quote:

A3aan schreef op 28 september 2023 13:24:

Onaangename verrassing vanmorgen. Grote hoeveelheid geschreven puts dec/5,50 in mijn maag geschoven gekregen. Was wat mij betreft niet de bedoeling, maar zo is het spel nu éénmaal. En nu puzzelen hoe ik dat op ga lossen. Aandelen er weer uit en opnieuw schrijven. Overigens ga ik er toch vanuit dat na enkele dagen er wel weer een herstel zal plaats vinden van de koers.
De onaangename verrassing is zowaar helemaal weggewerkt na 9 beursdagen. Door diverse malen te verkopen en weer wat lager terug te kopen. Met de ontvangen premie van 70 cent heb ik nu zelfs een klein winstje gerealiseerd. Het waren voor mijn doen best veel aandelen die ik binnen kreeg.
mvliex 1
0
Beurzen in oorlogstijd
Door Fintessa (Jan-Willem Nijkamp)Marktoverzicht
10.10.2023 15:22

Oorlog in het Midden-Oosten
Israël maakt zich op voor een langdurige grondoorlog in de Gazastrook, nadat het dit weekend de grootste invasie van het land in vijftig jaar te verduren kreeg. De aanval van Hamas zaterdag verraste het Israëlische leger en inlichtingendiensten volledig. ”Dit is ons 9/11. Onze tweede Jom Kipoer-oorlog”. Het financiële nieuws wordt dezer dagen bepaald door de hernieuwde geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten met de oorlog tussen de Palestijnse groepering Hamas en Israël. Nog een oorlog erbij in de wereld. Met de nog voortslepende strijd in Oekraïne zorgt dat voor nog meer onrust op de beurzen.

Het aanpassingsvermogen van de mensheid
Na zo’n negatieve gebeurtenis krijgt het doemdenken al snel de overhand. Natuurlijk zijn er nare effecten te bespeuren, maar het is belangrijk om je daar als belegger niet volledig op te richten. Merkwaardig genoeg blijkt namelijk uit de historie dat oorlogen helemaal niet zo slecht voor de beurs hoeven uit te pakken. Zo zou men er goed aan doen om ook aandacht te hebben voor het aanpassingsvermogen van bedrijven, consumenten en overheden. Mensen blijken onder hoge druk tot veel in staat als het gaat om aanpassingen aan veranderende omstandigheden.

Het laatste dat je wil hebben is cash
Zo verklaarde ’s werelds meest vermaarde belegger Warren Buffett in een interview met CNBC: “Je moet in iets beleggen. En als we zeker van iets kunnen zijn, dan is het dat oorlogen de waarde van geld aantasten. Dat gebeurde voor zover ik weet in iedere oorlog. Het laatste wat je dus wil bezitten tijdens een oorlog is cash. Tijdens de Tweede Wereldoorlog steeg de beurs”. Een jonge Buffett kocht zijn eerste aandelen in 1942. De fameuze belegger Sir John Templeton deed in dat jaar overigens hetzelfde. Het gitzwarte oorlogsjaar 1942 bleek achteraf de bodem van de sinds 1929 durende bearmarket. Het was het jaar waarin de beurs aan een decennialange rally begon.

Beleggen in oorlogstijd
Beleggen in oorlogstijd? Even terug in de tijd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog steeg de Dow Jones-index tussen 1914 en 1918 met ruim 43 procent. Een rendement van 8,7 procent gemiddeld per jaar. In september 1939 viel het Duitse leger Polen binnen. Het was de start van de Tweede Wereldoorlog. De reactie op de beurs? De Dow Jones-index steeg met bijna 10 procent op één dag. Beurzen blijken volkomen harteloos en bij tijd en wijle zelfs volledig pervers. Toen in 1945 het bloedigste militaire conflict uit de moderne geschiedenis beëindigd was bleek de Dow Jones-index gedurende deze periode met ruim 50 procent te zijn opgelopen. Een rendement van gemiddeld 7 procent per jaar.

Korea, Vietnam, Irak en Oekraïne
De Koreaanse oorlog woedde van 1950 tot 1953. Beleggers bleken in deze periode een rendement van 16 procent gemiddeld per jaar te kunnen bijschrijven. Vietnam? Tussen het zenden van de Amerikaanse troepen in 1965 en het overhaaste vertrek in 1975 realiseerde de index gemiddeld 5 procent per jaar. De invasie van de VS in Irak? De index steeg de daaropvolgende dag met 2,3 procent en zou het jaar met een winst van meer dan 30 procent stijgen. En Oekraïne dan? Na de invasie van het Russische leger zakten de beurzen inderdaad. De AEX-index bijvoorbeeld met 5,5 procent. Een maand later stond de index echter 1,5 procent hoger dan op de dag voor de invasie.

Wachten leidt tot niets
Niet zozeer de oorlog zelf, maar de enorme onzekerheid die eraan voorafgaat zorgt voor koersdalingen. De oplopende kans dat er een oorlog komt draagt bij aan dalende koersen. Op het moment dat de langverwachte oorlog uitbreekt verdwijnt de onzekerheid en beginnen de koersen te stijgen. Onderzoek wijst uit dat de volatiliteit op de beurzen tijdens oorlogen lager is dan gemiddeld. Spaarders zijn vaak geneigd om toch nog even af te wachten met beleggen in tijden van onzekerheid. Gevoelsmatig lijkt dat een goed idee, maar het heeft meestal een averechts effect. Beurzen verwerken nieuws razendsnel in de koersen. Zodra de lucht is opgeklaard staan de beurzen al weer fors hoger en is de kans voorbij.

Als de kanonnen bulderen
Door niet alleen rekening te houden met alles wat er verkeerd kan gaan, maar ook oog te hebben voor het aanpassingsvermogen van bedrijven, consumenten en overheden kunnen beleggers een strategie opstellen die overeind blijft bij diverse uitkomsten. Cash blijkt op lange termijn een slechte belegging die alleen maar in waarde daalt. Tijdens een oorlog versnelt dat proces alleen maar. Beleggers zijn beter af met productieve activa zoals aandelen. Een oude beurswijsheid luidt dan ook dat je moet kopen zodra de kanonnen bulderen.

nl.investing.com/analysis/beursen-in-...
Kralingen
0
… omdat…..kijk naar de waardering, marginale speler geworden, zichzelf in NL buitenspel gezet!
[verwijderd]
0
quote:

Kralingen schreef op 11 oktober 2023 14:38:

… omdat…..kijk naar de waardering, marginale speler geworden, zichzelf in NL buitenspel gezet!
Ook buiten het geloofwaardige.geplaatst.
voda
1
ASR schrapt na overname Aegon 260 banen bij hypotheekbedrijf
ANP

2 min geleden in FINANCIEEL

UTRECHT - Verzekeraar ASR gaat de komende tweeënhalf banen schrappen van 260 medewerkers bij zijn hypotheekactiviteiten. Het concern nam vorig jaar de Nederlandse activiteiten van branchegenoot Aegon over en voegt de hypotheekbedrijven van beide verzekeraars samen. Daardoor dubbelen ook veel functies.

Het is nog niet duidelijk op welke manier ASR in het aantal arbeidsplaatsen gaat snijden. Of er ook ontslagen vallen kan een woordvoerster niet zeggen. "Een deel zal natuurlijk verloop zijn, een aantal mensen gaat met pensioen of vindt ergens anders werk."

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/558949527...
Wadloper
0
quote:

zilvermeeuw schreef op 11 oktober 2023 20:31:

Transamerica named top choice for life insurance

www.aegon.com/newsroom/news/2023/tran...
Dat zijn nog eens berichten.
nine_inch_nerd
0
quote:

Wadloper schreef op 12 oktober 2023 07:36:

[...]

Dat zijn nog eens berichten….
….met inhoud!
7.910 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 5,876
Verschil +0,056 (+0,96%)
Hoog 5,910
Laag 5,838
Volume 3.621.980
Volume gemiddeld 6.634.722
Volume gisteren 5.203.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront