USG People « Terug naar discussie overzicht

Valt USG op 1 september ook tegen?

11 Posts
[verwijderd]
0
Met verbazing heb ik deze week de koersontwikkelingen na de cijferpresentaties van Vedior en Randstad gevolgd. Ook USG deelde mee in de malaise.

en waarom ?

De cijfers waren prima, alleen de analisten hadden meer verwacht. Ik vraag mij daarom ook af wanneer het wel goed is. De analisten hebben hun verwachtingen te hoog gesteld en zijn dan zopgenaamd teleurgesteld als het "ietsje "minder is.

Wat een onzin. Zij stellen hun verwachtingen te hoog en de particuliere kleinere belegger is de klos. De koersen worden bewust lager gezet en de grote jongens pikken de aandelen daarna weer lekker goedkoop op. Een deel van de kleine beleggers heeft in paniek ( NOOIT DOEN) verkocht en zijn de verliezers.

Ik ben een eenvoudige belegger met een heldere denkwijze over beleggen, maar dit begrijp ik niet meer. Verliesgevende bedrijven die bij de cijfers wat minder verlies melden schieten soms als een speer omhoog. Wat is dan nog logica in dit verhaal?

Kwaliteit komt wel boven want alle uitzenders staan er goed voor en met die koersen komt het wel goed..............................maar ik vrees de cijferdag voor USG People op 1 september. Krijgen we dan weer zo'n soap? Ik hoop het niet.
[verwijderd]
0
Ik denk dat het wel mee kan vallen . De cijfers van de branche organisatie ABU laten toch een hoge groei zien. Als Vedior en Randstad dit niet in gevulg hebben zou USG wel eens de grote winnaar kunnen zijn. Ook heb ik gekeken naar de reactie van de koersen na de cijferpublicaties van het 1e kwartaal. Toen gingen de koersen ook naar beneden,maar een week later namen ze een spurt omhoog. Ik verwacht toch het zelfde. Tevens staat de RSI van USG nu dik onder de 40 dus veel ruimte om te dalen lijkt niet reeel. Wat mij wel opvalt is dat er s'morgens amper gehandeld word, soms maar 10000st voor 12.00, einde van de dag zijn er even goed weer meer als 100000 st verkocht.Dit is al een paar dagen zo. Evengoed een klein aantal. Afgelopen week nog geen 700000 stuks.
[verwijderd]
0
Ik denk zeker, dat het met alle uitzenders qua koersen ook wel goed komt. Het is natuurlijk deels sentiment maar mijn posting had alleen de intentie mijn onbegrip te uiten. Dit geldt wat mij betreft niet alleen voor dit fonds maar ook wel voor Vedior en Randstad. Logisch, dat ik dat vind, want ik heb ze alle drie. Ik laat ze nu verder rustig "rijpen " in alle vertrouwen richting 1 september en daarna

groet
Jan
Eddy Raymann
1
Sorry JanK, maar ik word altijd een beetje moe en kwaad als ik dat gezeik van posters lees over 'de grote jongens' waar 'de kleine belegger' de dupe van is. Dat zal dan wel de reden zijn dat die klein blijft misschien ?

Want wat is jouw "heldere denkwijze over beleggen" dan wel ? Dat de koers omhoog moet gaan als een bedrijf winst maakt en omlaag als ze verlies lijdt ? Dat dat de logica moet zijn ? En dat, als jouw logica niet klopt, het dan wel weer 'een spel van de grote jongens' zal zijn ? Denk eens na: hoe zetten zij de koers dan lager ? Door te verkopen. En dat doen ze dan om ze dan later goedkoop weer op te pakken ? Klopt iets niet, hè. Je zult moeten weten dat de beurs niet altijd doet wat JanK logisch vindt. Het lijkt wel alsof je dat oneerlijk vindt.
Ja inderdaad, bij Vedior en Randstad (en trouwens vandaag ook bij ABN/AMRO) waren de cijfers goed en ging de koers omlaag.

Probeer nu eens (als je een goede belegger wil worden, misschien wel een 'grote jongen') te bedenken wat daarvan de redenen kunnen zijn, behalve dat gezeur over de analisten en grote jongens. Serieus ! Als je dat weet, of op zijn minst moeite voor doet, leer je wat en kun je voortaan beter anticiperen. Een goede belegger krijgt zijn gelijk niet van de logica, maar van de koersen. De beloning zit in je portemonnee, niet in je hoofd.
Alvast een tip: kijk ook eens naar de k/w verhoudingen van de uitzenders (en zeker USG), kijk eens hoe de koers van USG bij uitstek gefundeerd is op verwachtingen in de toekomst, nee misschien wel meer op hoop op de toekomst. En die ligt hoog en is dus breekbaar. Kijk ook naar koerswinst van USG dit jaar al. In de afweging rendement/risico kán dat een verweging zijn. Begrijp je me ? Okee.
Jij zegt wel dat je nooit moet verkopen (in kapitalen), maar als jij denkt dat USG straks ook zakt moet je dus wél verkopen (en eventueel lager terugkopen). Dat is misschien niet logisch in jouw denkwijze ("want de cijfers zijn toch goed"), maar nogmaals het gaat niet om jouw logica maar om het geld.
[verwijderd]
0
Eddy,

Dat was een heel verhaal, maar bedankt voor jouw commentaar. Ik kan heel goed tegen opbouwende kritiek en zo ervaar ik deze posting dan ook. Ik zal er voor mijzelf de pluspunten uithalen.

Overigens heb ik gisteren iets gedaan, wat ik normaliter nooit deed.

Na mijn slechte ervaringen met Randstad en Vedior heb ik mijn Binckaandelen ivm de cijfers de deur uit gedaan. En nu werkte het , want ook Binck ging vanmorgen na goede cijfers onderuit. Ik heb ze vanmorgen al weer teruggekocht op 1,05 euro lager.Dit was voor ik jouw posting las, dus toch wel iets wijzer geworden door de eerdere negatieve ervaringen.

Ik ben een hobbybelegger en wil geen grote worden maar verliezen heb ik een hekel aan en dan bedoel ik uiteraard gemiddeld. Mijn redement tot heden is nog steeds ongeveer 25% en dat wil ik graag zo houden.

Maar, jij bent toch geen analist he ?

groet
Jan
Eddy Raymann
2
Beste Jan,

Mijn complimenten en respect voor je reactie en incasseringsvermogen. Ik betwijfel of ik daar zelf toe in staat zou zijn.

Mijn reactie op jou was erg fel en, zoals ik dat noem, met teveel speeksel. Dat had er ook mee te maken dat ik vaker postings lees van beleggers die teleurgesteld zijn in de koers van hun aandeel, de logica daarvan niet begrijpen en de schuld zoeken bij manipulerende 'grote jongens'. Net daarvoor had ik een soortgelijke reactie gelezen in het Smit-forum. Die ergernis ontlaadde zich tegenover jou.

Het gaat er mij om dat je, als dingen anders lopen dan je wil of gedacht (laat staan zelf beredeneerd) had, je daarvan wel de reden bij anderen, althans buiten jezelf kunt zoeken, maar dat je daar (behalve misschien opluchting en enig behoud van je zelfbeeld) niks mee opschiet, zelfs al zou je gelijk hebben. Begrijp me goed, ik heb zelf die neiging ook en ik reageer ook soms zo, maar als je het bij anderen ziet is het toch gemakkelijker te analyseren en te corrigeren. Hetzelfde als bij sporters die verloren hebben en de schuld daarvan bij scheidsrechters, het weer etc. zoeken.

Want stel nou dat je gelijk hebt met het idee dat anderen de koers manipuleren, dan zou je van die kennis ook weer gebruik moeten (kunnen) maken in je eigen voordeel. Bijvoorbeeld door na te gaan wat hun belang daarbij is, wanneer ze dit doen en waarom. En vooral hóe ze dit doen. Als dit zo zou zijn en je zou dit weten, zou je daar op in kunnen spelen. Ik zelf geloof niet in dit soort ideeën (die een complot tegen 'de kleine belegger' suggereren), maar als je dit wel denkt, moet je ook consequent zijn en ervan (proberen te) profiteren. Gelijk je bij Binck hebt gedaan !

Ik ben geen analist, ik ben ook een kleine (wanneer ben je dat ? ik heb zo'n 150 k uitstaan) belegger.
Mijn rendement over 2006 is nu 15% (inclusief een pak slaag met SanDisk op de Nasdaq). Vorig jaar had ik 59%, maar dat was ook wel mijn beste jaar ooit hoor.
Ik zit ook in USG, ben daarmee ook enorm verwend het laatste jaar en vind het jammer niet op 80 verkocht te hebben. Maar hé, ik was er zelf bij: ik had zelf kunnen bedenken dat je na zo'n koersontwikkeling en met zo'n kw-verwachting kwetsbaar bent. Ja, ook ik vrees de cijfers, niet zozeer of ze goed/slecht zijn, maar de grote kans op een terugval van de koers erna wanneer ze niet boven de (zeer hoge) verwachtingen uittornen. Idem bij ING. Maar ik weet ook dat ik in het verleden tevaak spijt heb gehad wanneer ik fondsen, na sterk opgelopen koersen (bv. + 150%) verkocht. Te vroeg bleek achteraf (zoals bij BAM en Accell). En dan ga ik nog liever mee omlaag, desnoods door manipulerende 'grote jongens', in de hoop dat het later mee omhoogklautert. Als ik in een fonds (fundamenteel) geloof, laat ik 'mijn jongens' niet snel vallen, ook al is dat soms koerstechnisch onverstandig. Dat is mijn manier van beleggen. Daarmee ga ik regelmatig het schip in, maar ik kan en wil niet anders omdat ik daar, op langere termijn, in geloof.

Nogmaals, mijn bewondering voor jouw reactie.
Groet,
Eddy
[verwijderd]
0
Bedankt voor jouw reactie Eddy

Ik ga er altijd vanuit, dat forums er zijn om je ei kwijt te kunnen, maar vooral om van elkaar te kunnen leren door ervaringen uit te wisselen. Daarom had ik geen moeite met jouw reactie . Als ik daarom boos was geworden had ik niet eens gereageerd. En tegengas is ook wel eens goed.

Ik heb in ieder geval geleerd van de Randstad en Vedior gebeurtenissen qua koersontwikkeling. Dat is ook de reden dat ik uit Binck stapte voor de cijfers.

Verder veel succes met beleggen en als het om USG gaat hoop ik nog meer van je te lezen als daartoe een aanleiding is.

groet,

Jan
[verwijderd]
0
Dat was weer eens een positief dagje voor USG. Hopelijk gaat het nu eens enkele dagen zo. Ik ben ervan overtuigd, dat de oude koersdoelen heus wel weer eens worden gehaald maar ik moet nog héél diep na gaan denken of ik ze er vóór de cijfers uit moet doen. Maar daar heb ik nog 4 weken de tijd voor en wie weet staan we dan weer boven de 60 euro. Ik blijf positief.
[verwijderd]
0
Om de andere dag behoorlijke verschillen in de koers. Het nu echt een aandeel om te daytraden. Als de beurs morgen weer groen is gaat dit fonds weer even hard omhoog.
[verwijderd]
0
Het verging de uitzenders niet zo goed vandaag maar voorlopig blijf ik zitten. Ik ben ook weer in DPA-Flex gestapt en hoop, dat het tij weer gaat keren

[verwijderd]
0
Jan leg mij eens uit wat beweegt je om in nog meer uitzenders te stappen. Je hebt Randstad,USG en DPA.
Hoe en grote belegger ben jij?
Zouden anderen ook hun mening over de uitzendbranche willen geven.Wil mij positieve mening graag toetsen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.321,77 -0,60%
 EUR/USD 1,0717 +0,45%
 WTI 81,58 -1,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront