Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - 15.000 ontslagen

75 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ineens net doen of ze ook maar enige compassie hebben met de werknemers...in het verleden hebben ze dat nooooooooooit gehad als er werd ontslagen....kopen,kopen,kopen....mijn hemel wat een toppunt van hypocrisie!En nu proberen alles te verdraaien zodat ze nog een paar eurocentjes meer eruit kunnen wringen...wat een gotspe de meeste aandeelhouders!
[verwijderd]
0
Positief verhaal over The Bank of America.

10x winst en 4,41% dividend en straks de inkomsten uit een megaclaim is niet voor de poes.

Lees dit artikel van Business Week van 14!!mei 2007.

www.businessweek.com/magazine/content...

Groet.
hha deflatoir
1
Over een ding ben ik het roerend eens. Een hoop graaiers liggen op de loer om posities in te nemen in deze mega - deal. Megaclaims, advocaten, die een aanzienlijk graantje meepikken, inhuurders van bedrijven om het begeleidingsproces in goede banen te leiden en noem maar verder op. Niet goed voor medewerkers van de bank, niet goed voor aandeelhouders en wel goed voor Rijkman en de zijnen, die ik meer zie als omhooggevallen managers dan echte ondernemers. We verkwanselen ons erfgoed. Steeds meer Nederlands Nuchter Koopmansschap gaat verloren. Ik vind het triest dit te moeten concluderen. Dus wat heeft Rijkman gedaan. Saneren en nog eens saneren, dan aan zichzelf denken en dan pas aan de aandeelhouders met een chauffinisme, die ongepast is. Aandeelhouderswaarde is gecreeerd, maar niet dankzij Rijkman. Hij wil nu alsnog zijn zin. De RvB en RvC blijven achter hem staan. Wat een macht.
[verwijderd]
0
Het personeel dient niet alleen redelijk behandeld te worden, het personeel is de bakermat van ieder bedrijf. De top is immers niets zonder zijn medewerkers. Als ondernemer heeft Rijkman Groenink weinig gepresteerd. Door reorganisatie op reorganisatie leek het uiteindelijk nog wat. Overigens droegen deze reorganisaties alleen maar bij aan verlies van loyaliteit bij medewerkers en KLANTEN. Het sluiten van een aantal winkels heeft er zelfs toe bijgedragen dat interessante klanten zijn overgestapt naar de concurrent.

Opsplitsing van de bank lijkt gemakkelijker dan het is. Met name in Brazilië bestaat veel terechte weerstand tegen opsplitsing daar dit onherroepelijk zal bijdragen aan het verlies van een groot aantal banen. Voor de Spaanse bank in kwestie zijn hier grote synergie voordelen te behalen.

Eigenlijk zou het niet mogen gebeuren dat een prachtig Nederlands stukje erfgoed wordt verkocht omdat het dit bestuur aan goed ondernemerschap ontbreekt. Groenink had veel eerder moeten worden weggestuurd! Nu vertrekt hij met de hoogste bonus ooit uitgekeerd aan een slecht ondernemer.
[verwijderd]
0
Wat mij vooral bezig houdt: hoe houdt de heer De Vries contact met zijn achterban? Vertegenwoordigt hij nog wel het geluid van zijn achterban? Mijn indruk is dat 90% van de particuliere beleggers niet voor de laatste euro gaat. De particuliere belegger hecht waarde aan meer zaken dan geld alleen. Ik begrijp best dat de heer De Vries graag zijn Famoust Last Hour wil beleven. Als dat lukt vrees ik voor een lelijke plaats voor hem in de geschiedenis: Over 10 jaar kijken we met z'n allen terug en constateren dat we 'dat toch niet hadden moeten laten gebeuren'. Misschien is er dan een belangenvereniging die compensatie eist voor de overige stakeholders die tekort zijn gedaan door de VEB?!
[verwijderd]
2
De Vries weet zich er mooi uit te praten om zijn eigen gelijk te halen en doet dat opnieuw door Groenink de zwarte Piet toe te spelen.
De eerdere reorganisaties bij ABN AMRO in Nederland waren op basis van vrijwilligheid waarbij het vertrek (10.000 personeelsleden) met een vette premie gepaard ging en vooral bedoeld om er een efficiente slagvaardige bank van te maken.

In de optie met Barclays vervallen de banen in Londen (18.500 plus 10.000 die naar lage lonen landen gaan) en niet in Nederland, blijft het logo van de bank bestaan en hetzelfde personeel werkzaam dat nu ook de klanten van de bank bedient.

In de combinatie met Fortis is zonder meer duidelijk dat ABN AMRO veel efficienter werkt met 22.000 personeelsleden en meer dan 560 kantoren tegenover Fortis met een kleine 150 kantoren en ruim 13.000 personeelsleden. Tel daarbij op de ervaring van Groenink dat Amro een blauwtje liep bij de poging tot overname van de Generale Bank (thans Fortis), met name door cultuurverschillen in de beide ondernemingen en de problemen met de integratie van voormalig AA dochter Mees Pierson bij Fortis en de klanten die de overname door Fortis niet zien zitten.

Dat zijn de argumenten die je tegenover de mening van De Vries kunt plaatsen.
Hieruit kun je concluderen waarom Groenink een voorkeur heeft voor Barclays en de voorgestelde deal met het consortium niet als niet superieur bod bestempeld.
ABN AMRO is weliswaar de partij die opgaat in Barclays, maar heeft wereldwijd veel sterke punten waarin zij zich onderscheiden binnen de nieuwe organisatie en waarin de ABN AMRO-cultuur zal voortleven.
Chichi21
1
Ik neem PPdV slechts 2 dingen kwalijk:

1. De algemene antipathie (in NL) richting Rijkman Groenink gebruiken als drijfveer om zijn eigen gelijk (proberen) te halen.
2. De mogelijke claim van BoA. "Valt wel mee", stelt hij. Ik volg dit "overname-proces" voortdurend maar heb nog geen zinnige opmerking van de nieuwe roerganger PPdV gehoord om deze vrees weg te nemen. En dat allemaal voor die 1,5 euro ?.

Kortom HR PPDV: WAAROM HEEFT DE AANDEELHOUDER NIETS TE VREZEN VAN EEN BOA CLAIM VAN EEN PAAR MILJARD ??
Graag beargumenteerd, want tot op heden bespeel je slechts de onderbuik gevoelens van vele mensen. Ik heb een zeker niet onrealistisch voorbeeld gegeven alhier (http://www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=5&topic=1123650&Page=8).

Hr PP

Graag antwoord op mijn volgende hypothese:

Over 5 jaar, dacht ik, moet 20 % van alle auto's in de VS op bio-fuel draaien. En waar kan de mais, graan, ed prima groeien in de VS ?. Juist, in het 'groot Chicago gebied cq Midden-Westen' (bron: DePers !). En wat moet je dan doen als ondernemer wanneer je hier op in wilt spelen ?. Investeren. Doorgaans middels het het aangaan van een lening bij een bekende retail bank. Bij LaSalle wellicht ? T'is tenslotte de tweede bank in het desbetreffende gebied.

Wanneer BoA niet de beschikking heeft over een goed functionerend netwerk in dat gebied, missen ze al deze extra inkomsten gedurende vele jaren (Het bouwen van een netwerk ala LaSalle kost nl veel tijd en geld. Werd reeds genoemd in de reactie / claim van BoA)
Derhalve: (extra) schade kan al snel enkele miljarden bedragen.

Wanneer je DAADWERKELIJK een VENT bent, moet je hier toch een onderbouwd antwoord op kunnen geven.

Mvg CC
Met Effekt
0
Mijn probleem met Groenink is dat hij niet van plan lijkt een open en eerlijke discussie te voeren met alle relevante bieders. En dan komt hij achteraf met argumenten die zijn gelijk moeten tonen. Voor iemand op zijn positie een buitengewoon zwakke strategie.
Vergeten we niet dat hij dankzij de brief van TCI pas tot aktie is overgegaan. Een brief die hij aanvankelijk ook afwimpelde. Als hij echt zo goed is vraag ik mij echt af waarom hij zonder TCI geen aandeelhouderwaarde kon creeren.

Dankzij de Vries worden mensen als Groenink tot de orde geroepen. Langzaam gevolgd door de pensioenfondsen die eindelijk hun verantwoordelijkheid meer durfen nemen.

Hulde aan De Vries.
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef:

[quote=ffff]
Peter Paul: Puik werk verrricht! Ga zo door!
[/quote]

PP plotseling als belangenhartiger van werknemers? 't Kan raar lopen als de belangenbehartiger van aandeelhouders een list wil verzinnen om zijn gelijk in biedingsvoorkeur te staven.
ALLE banken hebben de voorbije jaren fors gesneden in de personeelskosten, net zoals veel andere bedrijven dat hebben gedaan. Nog nooit heb ik PP de barricaden op zien gaan om dit onrecht te bestrijden.
Nadat zelfs Marique PP van schijnheiligheid verweet, heb ik z'n stukje nog eens nagelezen. En aanbevolen.

Want ik kan er absoluut geen vakbondsmentaliteit in bespeuren. Hij ontzenuwt slechts Groenink's vakbonds-argumenten om voor Barclays te kiezen. En doet dat na een heel redelijk stukje onderzoek.

Ik ben het niet altijd met hem eens geweest (met de Unilever-cumprefs zat ie er volledig naast), maar toch is het jammer dat ie gaat.

Als PP het voor elkaar krijgt om een het bod met enkele €s te verhogen via het ontrafelen van Groenink's achterkamertje plan om ABN-AMRO te verkwanselen aan Barclays, is dat een prachtige afsluitactie (die volgens mij niet gepland was: PP kondigde toch al voor het Barclays-bod aan dat ie zou vertrekken?).

Ik sluit me daarom volledig bij ffff aan.

P.s. het is mischien interessant om te kijken what Santander met Abbey heeft gedaan. Volgens mij prima. Er zijn zover ik weet nauwlijks banen verdwenen.

P.P.S. Ik ken RBS, Santander, en Barclays als klant. De eerstgenoemde heb ik een stuk hoger in het vaandel dan de laatstgenoemde. Barclays is een arrogante bank, met hoge fees en lage rentes, en ligt in het V.K. onder vuur bij de consument. Wat dat betreft is AAB-Barclays een goede combinatie. Maar het zal geen verjonging opleveren, en als ik (sinds een half jaar AAB aandeelhouder, ;)) Barclays aandelen krijg, gaan ze meteen de deur uit.
Ido van Dijk
1
Rancune is een slechte raadgever bij het schrijven van artikelen. (één van de 6673 uit 2001)
[verwijderd]
1
quote:

Met Effekt schreef:

Mijn probleem met Groenink is dat hij niet van plan lijkt een open en eerlijke discussie te voeren met alle relevante bieders. En dan komt hij achteraf met argumenten die zijn gelijk moeten tonen. Voor iemand op zijn positie een buitengewoon zwakke strategie.
Vergeten we niet dat hij dankzij de brief van TCI pas tot aktie is overgegaan. Een brief die hij aanvankelijk ook afwimpelde. Als hij echt zo goed is vraag ik mij echt af waarom hij zonder TCI geen aandeelhouderwaarde kon creeren.

Dankzij de Vries worden mensen als Groenink tot de orde geroepen. Langzaam gevolgd door de pensioenfondsen die eindelijk hun verantwoordelijkheid meer durfen nemen.

Hulde aan De Vries.
Verkoop La Salle was bij mijn weten allang met BoA beklonken voordat TCI in het spel kwam.
Dus hoezo pas tot aktie overgegaan na brief TCI?
Je kan van Groenink zeggen wat je wilt maar hij wil is dat ABNAmro als bank een grote speler blijft in Europa ook al is dat samen met Barclays(of juist door)....vergeten aandeelhouders dat maar liever alleen maar om een paar eurocentjes meer?....in het geval van het consortium verdwijnt de bank in zijn geheel en heeft het hele nare effekten over en weer.
Wat PPdV doet is een hele nare onaangename sfeer creeeren rond het geheel en dat zou hem kwalijk genomen horen te worden,en ik denk,hoe het ook loopt,dat dat achteraf ook zal gebeuren.
Je hoort van hem niets constructiefs...alleen het uiten van zijn rancune tegen Groenink....goed bezig jongen...niet dus!!
Het is niet voor NIETS dat men deze constructie wil en velen steunen ABNAmro daarin.
NewKidInTown
0
De VEB spreekt geen enkele voorkeur uit voor een fusie of overname met welke partij dan ook. Waar de VEB zich hard voor maakt, is dat de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over een bod en niet voor voldongen feiten geplaatst worden.
Wat Rijkman Groenink probeerde was de fusie met Barclays onvermijdelijk maken door LaSalle snel te verkopen.
RG heeft op deze wijze ABN/AMRO in een onmogelijke positie (in z'n eigen woorden: chaos) gemanoevreerd. Hij is doorvoor de hoofdverantwoordelijke.
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef:

De VEB spreekt geen enkele voorkeur uit voor een fusie of overname met welke partij dan ook. Waar de VEB zich hard voor maakt, is dat de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over een bod en niet voor voldongen feiten geplaatst worden.
Wat Rijkman Groenink probeerde was de fusie met Barclays onvermijdelijk maken door LaSalle snel te verkopen.
RG heeft op deze wijze ABN/AMRO in een onmogelijke positie (in z'n eigen woorden: chaos) gemanoevreerd. Hij is doorvoor de hoofdverantwoordelijke.
Dat is dus niet zo!!!! De rechter heeft dat zelfs uitgesproken dat de verkoop van La Salle niets te maken had om het fuseren met Barclays er door te drukken!
Vertel dus geen onwaarheden.
[verwijderd]
0
Perssonlijk vind ik het ook merkwaardig en misplaatst arrogant dat Groenink maar een kant op kijkt.

En die 15.000 medewerkers die overtollig worden die waren dat al. Deze groep werknemers hebben het geluk dat de arbeidsmarkt zeer goed is momenteel voor werkzoekende. Hier hoor je niemand over praten. Het is juist goed voor de markt dat er wat personeel vrij komt.

[verwijderd]
0
quote:

chichi21 schreef:

Ik neem PPdV slechts 2 dingen kwalijk:

1. De algemene antipathie (in NL) richting Rijkman Groenink gebruiken als drijfveer om zijn eigen gelijk (proberen) te halen.
2. De mogelijke claim van BoA. "Valt wel mee", stelt hij. Ik volg dit "overname-proces" voortdurend maar heb nog geen zinnige opmerking van de nieuwe roerganger PPdV gehoord om deze vrees weg te nemen. En dat allemaal voor die 1,5 euro ?.

De Vries heeft gelijk.
Het is zijn plicht er voor de aandeelhouders het meest uit te sleuren.
Hij heeft geen geen boodschap aan economische en arbeidsverhoudingen.

Weten wij welk recht op de verkoopovereenkomst van LaSalle van toepassing is verklaard en wat de forumkeuze is?
M.a.w. je kunt best in de VS een claim indienen bij een rechter daar om betrokkenen hier de stuipen op het lijf te jagen terwijl je contractueel alleen maar Nederlands of voor mijn part Zwitsers recht mag toepassen en dat misschien wel voor een rechter in het enge land.

[verwijderd]
0
te sleuren ja....alleen maar naar de centjes kijken,
hoe kan je het beter beschrijven ook anders
Chichi21
0
quote:

hermione schreef:

[quote=chichi21]
Ik neem PPdV slechts 2 dingen kwalijk:

....
[/quote]

De Vries heeft gelijk.
Het is zijn plicht er voor de aandeelhouders het meest uit te sleuren.
Hij heeft geen geen boodschap aan economische en arbeidsverhoudingen.

Weten wij welk recht op de verkoopovereenkomst van LaSalle van toepassing is verklaard en wat de forumkeuze is?
M.a.w. je kunt best in de VS een claim indienen bij een rechter daar om betrokkenen hier de stuipen op het lijf te jagen terwijl je contractueel alleen maar Nederlands of voor mijn part Zwitsers recht mag toepassen en dat misschien wel voor een rechter in het enge land.
Onder VS-recht. Geen vooraf bepaalde rechtbank, dacht ik.
M.a.w: Alles wat je vanaf 'M.a.w.' stelde is onjuist.
marique
0
quote:

Zwiebertje schreef:

Nadat zelfs Marique PP van schijnheiligheid verweet, heb ik z'n stukje nog eens nagelezen. En aanbevolen.

Want ik kan er absoluut geen vakbondsmentaliteit in bespeuren. Hij ontzenuwt slechts Groenink's vakbonds-argumenten om voor Barclays te kiezen. En doet dat na een heel redelijk stukje onderzoek.
Zwiebertje,
Het werkgelegenheidsargument van Groenink cs deugt niet. In een andere posting heb ik al uitgelegd waarom er hoe dan ook werkgelegenheid zal verdwijnen. En fors. Ongeacht wie de overnemende partij zal zijn.

Wat PP nu doet is een onjuist argument van zijn 'tegenstander' bestrijden met onjuiste argumenten. Want zoals ik aantoonde sneden en snijden ALLE banken in hun personeel. Dat kun je Groenink niet verwijten.

Wie sterk in zijn schoenen staat heeft maar één ijzersterk eigen argument nodig. Dan ga je dus niet vitten over een waardeloze doorzichtige smoes van de tegenpartij.
Ik vind dit uiterst zwak van PP, die ik verder zeer goed vind als VEB-voorman.

vrgr
marique
75 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,39  +2,76  +0,30%  18:05
 Germany40^ 18.864,00 +0,79%
 BEL 20 4.029,25 +1,52%
 Europe50^ 5.102,05 +0,43%
 US30^ 39.841,00 +0,73%
 Nasd100^ 18.593,70 +1,51%
 US500^ 5.301,65 +1,08%
 Japan225^ 38.670,50 +0,23%
 Gold spot 2.386,85 +1,22%
 EUR/USD 1,0875 +0,53%
 WTI 78,20 +0,63%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +6,22%
NX FILTRATION +6,15%
JDE PEET'S +4,86%
WDP +4,26%
ASMI +2,87%

Dalers

ABN AMRO BANK... -6,11%
AMG Critical ... -3,25%
Air France-KLM -3,06%
Fugro -2,30%
Pharming -2,07%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront