Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Kunst en vliegwerk

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Belabberd advies

Jos Koets - 2 nov; 12:45 uur

"Ligt het aan het slechte kennis-niveau van adviseurs dat velen een te hoge hypotheek nemen...?"

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
U adviseerd nog steeds om een deel van de aflossing met een beleggingshypotheek bij elkaar te beleggen? 8% is na 30 jaar 86.000 en 127.000 euro. Wordt tijd dat dit sprookje eens naar het rijk der fabelen wordt verwezen. Een minderheid met een beleggingshypotheek zit op koers om het eind kapitaal te halen. Een grote meerderheid zal het niet halen, vooral na wat over de opmaat hypotheek naar buiten is gekomen.

Groet, Jan.
[verwijderd]
0
Tja die adviseurs, gebonden als ze zijn aan banken en verzekeraars, hoewel ze doen voorkomen onadhankelijk te zijn, lopen alleen maar hun zakken te vullen en produkten te verkopen voor banken en verzekeraars, kennisniveau is niet bijster hoog, is ook niet vn belang want er geldt maar een credo en dat is verkopen aan die consument. Dus te hoge hypotheken, teveel levensverzekeringen afkopen, klant merkt dat toch niet direkt, arbeidsongeschiktheid meeverzekeren, terwijl je bijna dood moet gaan om nog een uitkering te krijgen, te hoge rentes laten betalen, en de klant laten geloven dat ze na al deze jaren van renteverlagingen nog steeds meer overwaarde gaan krijgen in de nu al te hoog geprijsde ontroerendgoedmarkt, dit alles gaat hand in hand met die andere oplichters de zogenaamde betrouwbare makelaarsgroep, die huizen belachelijk hoog lopen aan te prijzen en dan wel 1 of 2 procent afdingen voor de domme klant, terwijl erop dit moment zeker in het hogere segmet 10 tot 15 % afgedwongen kan worden, maar daar hoor je niemand over, stel je voor dat de klanten dit door gaan hebben. En oh ja klant, neem vooral je eigen makelaar niet mee, kost klauwen met geld en dat zijn gewoon komedianten die weer meer provisie willen opstrijken nu de huizen markt aan de verkoopzijde gaat stagneren. DUS OPLETTEN GEBLAZEN VOOR DEZE MOOIE HEERTJES !!!!
[verwijderd]
0
Provisie hypotheek gemiddeld euro 4.000
De Nederlandse huizenkoper is gemiddeld euro 4.000 kwijt aan hypotheekadvies.

Dat is de hoogte van de gemiddelde provisie die door een hypotheekaanbieder wordt uitgekeerd aan een tussenpersoon. De provisiegegevens van bijna alle hypotheekaanbieders in Nederland zijn openbaar op de vandaag gelanceerde website ProvisieOverzicht.nl.

Uit het onderzoek blijkt dat de provisie bij een beleggingshypotheek van euro 300.000 kan oplopen tot meer dan euro 6.000 en bij een spaarhypotheek zelfs tot bijna euro 7.000. Bij een aflossingsvrije hypotheek worden lagere provisies uitgekeerd tot nog steeds meer dan euro 2.000. Tussenpersonen zijn vanaf 2009 verplicht om hun beloning aan de klant te melden.

Klant betaalt de rekening

Paul Lefering van ProvisieOverzicht.nl: 'Een vergoeding van euro 4.000 voor een paar adviesgesprekken en een fles champagne is wel heel erg veel. Want de klant betaalt uiteindelijk de rekening. Dan is het winst als hij weet hoeveel er aan hem wordt verdiend. Met die kennis kan hij gaan onderhandelen met zijn tussenpersoon.'

ProvisieOverzicht.nl is een initiatief van DGN Publishers. DGN Publishers is een internetbedrijf dat sinds 2000 werkt aan het vergroten van transparantie via internet. Eerdere projecten waren onder andere DeGoedkoopsteNotaris.nl, ZorgKiezer.nl en FundaBedrijvengids.nl.

Hypotheekadviseurs schieten vaak tekort

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
0
Niet te depressief Jos!Die cijfers lijken mij nogal overdreven. Veel van de fouten die AFM constateert gaan over de reproduceerbaarheid van het advies: er is naderhand niet meer na te kijken hoe en waarom er is geadviseerd, dan is het nog niet meteen een wereldschokkend drama. Het onderzoek is natuurlijk ook gebaseerd op bestaande dossiers die denk ik vaak net na de nieuwe regelgeving zijn aangelegd, toen moest veel ook nog wennen. In het AFM rapport wordt geheel ten onrechte beweerd dat koopsommen arbeidsongeschiktheid niet aftrekbaar zijn, dat is wel het geval, dus dat verklaart al deels het hoge % fouten bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. En er zijn ook wel produkten met normale provisie. En wat is een niet passend advies? Is een verzekering op basis van passende arbeid een goed advies? En als je -zoals ik- die polis vaak ontraad, is dat dan ook weer verkeerd?? Als er bij een overlijdensdekking niet aantoonbaar is bekeken wat er in de pensioenregeling is opgenomen wordt dit al als fout gezien. Vaak is een bepaalde dekking al verplicht door de geldverstrekker of NHG, is dat dan fout? Ik reken op voorheen mijn sigarendoos meestal grofweg uit dat het inkomen vaak met bijna 50% daalt bij overlijden, en dat sociale uitkeringen ook al geen vetpot meer zijn, als dan de hypotheek voor een groot deel wordt afgelost uit een weinig extra kostende risicodekking dan is het dus fout, want teveel verzekerd. En wat als je niet de goedkoopste hypotheekoplossing hebt geadviseerd? Zo is het ook nooit goed! De AFM hoort helemaal niet op deze wijze te oordelen. En de meeste klanten willen toch graag dat nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. Als je het rapport goed leest, zie je ook dat veel gaat over nogal voorspelbare fouten in de oversluittijd. Dat soort adviseurs is er inmiddels veel minder, mijn inschatting is dat er zo langzamerhand beter volgens de regels wordt gewerkt. Als adviseur zeg ik regelmatig NEE tegen een klant! De standaard reactie (echt in 100% van de gevallen) is dan: dan proberen wij het wel bij iemand anders. In de afgelopen jaren kon je ook aan niemand uitleggen dat het ECHT NIET GOED is om een lopende hypotheek over te sluiten, een nieuwe polis te nemen,en liefst een korte rente. Veel consumenten luisteren nergens naar, en als het dan fout gaat zijn ze opeens gedupeerd, en lopen ze te jammeren. Wie tien adviseurs afsjouwt om er tenslotte een te vinden die "het wel kan regelen" heeft volgens mij elk recht op klagen verspeeld.

Het rapport geeft dat ook wel aan, en ook dat de klant teveel uitgaat van het gratis zijn van het advies, maar in de publiciteit is het natuurlijk weer allemaal de schuld van de hypotheekadviseur, alsof wij er wat aan kunnen doen dat jonge mensen willen starten met een leuke hoekwoning met garage in gewilde buurt, alsof wij persoonlijk de schaarste aan betaalbare huizen veroorzaken. Mensen willen een huis kopen en doen van alles om dat mogeijk te maken. Vervolgens kunnen zij hier in de reacties dan weer aangeven dat wij er niks van weten en onze zakken lopen te vullen. Gelukkig heb ik zeer tevreden klanten, die bij zijn met alle hulp en advies die zij krijgen. Maar al het commentaar is soms inderdaad ontmoedigend, omdat je steeds in dezelfde hoek wordt gezet als de dubieuze adviseurs, en de klant het onderscheid niet kan maken.
Jos Koets
0
Koopsom arbeidsongeschiktheid lijkt mij zeker niet verstandig om te adviseren. Of er moet zoveel rentekorting worden gegeven dat deze bijna gratis is.

De AFM bedoelt dat de hypotheekrente over deze koopsom die in het hypotheekbedrag zit (dus wordt meegenomen), niet aftrekbaar is.

Gr. Jos
Jos Koets
0
Rapport van de AFM is trouwens heel netjes uitgewerkt en ik vind heel duidelijk (compliment hiervoor). Het enige wat nog ontbreekt zijn uniforme formulieren die iedere adviseur moet gaan gebruiken. Over het rapport kom ik nog terug in een column.

Gr. Jos
[verwijderd]
0
Het zwartepieten is begonnen, zou het aan de tijd van het jaar liggen?

Grote koppen in de media over de provisie voor de hypotheekadviseurs. Over de winsten van de banken en verzekeringsmaatschappijen hoor je (bijna) niemand. Koopsompolis van 10 mille, 4 mille provisie voor de adviseur. Wat zou de maatschappij er aan verdienen?

Een slimme consument kijkt eerst wat hij/zij per maand uit kan geven aan woonlasten en gaat dan pas een huis zoeken.
Echter, als deze slimme consument bij een bank binnenstapt krijgt hij nauwelijks info en wordt vriendelijk verzocht terug te komen als hij een woning op het oog heeft.

Ik vind het nog steeds idioot dat er met percentages gerekend wordt. Waarom moet je voor een simpele hypotheek van 3 ton veel meer betalen dan voor een van 2 ton.
Uurtarief zou beter zijn, eerlijker ook.
Dit geldt overigens niet alleen voor de hypotheekadviseurs.

Huizen zijn duur in Nederland. We willen teveel. We vinden dat we overal recht op hebben, mooie auto (liefst 2), plasma tv enz. enz.
Eigen verantwoordelijkheid daar houden we niet zo van, het moet vooral leuk zijn.
Dus kiezen we met zorg een nieuwe stereo.

Veel mensen verliezen de realiteit uit het oog als ze een huis kopen. Ze zien een leuk huis, worden er verliefd op en willen het hebben. Dat hypotheekgedoe is veel te moeilijk. Vertel maar wat de maandlasten zijn; niet laag genoeg dan ga ik naar de volgende adviseur. Er wordt niet gekeken naar rente-vaste periodes, verhuisregelingen enz. Die voorwaarden zijn veel te moeilijk, dus die lezen we niet.
Als het achteraf tegenvalt, kunnen we altijd nog gaan klagen.

Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over de mensen die belazerd zijn met hun Op-Maathypotheek.

Ik verbaas me er steeds weer over dat zoveel mensen trappen in de verkooppraatjes van de 'adviseurs' via telefoon of zelfs aan de deur.

Tot slot: er is nu veel kritiek op de tussenpersonen, maar hoe zit het met de hypotheekadviseurs van de banken? Zijn die allemaal zoveel beter? Hoe zit het daar met de provisie?

Daven

[verwijderd]
0
quote:

daven schreef:

Het zwartepieten is begonnen, zou het aan de tijd van het jaar liggen?

Grote koppen in de media over de provisie voor de hypotheekadviseurs. Over de winsten van de banken en verzekeringsmaatschappijen hoor je (bijna) niemand. Koopsompolis van 10 mille, 4 mille provisie voor de adviseur. Wat zou de maatschappij er aan verdienen?

Een slimme consument kijkt eerst wat hij/zij per maand uit kan geven aan woonlasten en gaat dan pas een huis zoeken.
Echter, als deze slimme consument bij een bank binnenstapt krijgt hij nauwelijks info en wordt vriendelijk verzocht terug te komen als hij een woning op het oog heeft.

Ik vind het nog steeds idioot dat er met percentages gerekend wordt. Waarom moet je voor een simpele hypotheek van 3 ton veel meer betalen dan voor een van 2 ton.
Uurtarief zou beter zijn, eerlijker ook.
Dit geldt overigens niet alleen voor de hypotheekadviseurs.

Huizen zijn duur in Nederland. We willen teveel. We vinden dat we overal recht op hebben, mooie auto (liefst 2), plasma tv enz. enz.
Eigen verantwoordelijkheid daar houden we niet zo van, het moet vooral leuk zijn.
Dus kiezen we met zorg een nieuwe stereo.

Veel mensen verliezen de realiteit uit het oog als ze een huis kopen. Ze zien een leuk huis, worden er verliefd op en willen het hebben. Dat hypotheekgedoe is veel te moeilijk. Vertel maar wat de maandlasten zijn; niet laag genoeg dan ga ik naar de volgende adviseur. Er wordt niet gekeken naar rente-vaste periodes, verhuisregelingen enz. Die voorwaarden zijn veel te moeilijk, dus die lezen we niet.
Als het achteraf tegenvalt, kunnen we altijd nog gaan klagen.

Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over de mensen die belazerd zijn met hun Op-Maathypotheek.

Ik verbaas me er steeds weer over dat zoveel mensen trappen in de verkooppraatjes van de 'adviseurs' via telefoon of zelfs aan de deur.

Tot slot: er is nu veel kritiek op de tussenpersonen, maar hoe zit het met de hypotheekadviseurs van de banken? Zijn die allemaal zoveel beter? Hoe zit het daar met de provisie?

Daven

Deze dames en heren van banken en verzekeraars, verdienen een vast salaris plus een bonus als zij veeeeeeeel verkopen, verkopen ze te weinig, dan kunnen zij hun biezen pakken en een ander beroep gaan kiezen, vandaar dat er veel verkeerde adviezen worden gegeven, het is te doen om de verkoop, eigenlijk is de bank of de verzekeraar degene die aangeklaagd dient te worden omdat dit stelsel van beloning totaal niet deugd, het werkt oplichting in de hand, maar jaaaaaa, daar hoor je de AFM niet over, die Hoogervorst is echt lachwekkend, net als met de zorgpolis, ook zo'n farce, die engerd doet precies wat hem word opgedragen, zelfstandig een standpunt innemen is te duur want dan word ie ontslagen nietwaar, dus is hij geen haar beter dan de adviseurs waar hij dit oordeel over geeft, deze hebben ook geen keuze anders kunnen zij ook hun biezen pakken, is de cirkel weer rond, en moet het uiteindelijk bij de consument zelf komen, maar ja, met deze leerachterstanden waar iedereen het in dit land over heeft kun je dat ook wel vergeten dus modderen we gewoon door, dus beste consument, ZELF OPLETTTTTTTTTEEEEEEEEEEN !!

[verwijderd]
0
Genoemde voorbeeld van een hypotheek van 338.000,- op een inkomen van 52.000 lijkt me niet correct, max hypotheek is wel 6,5 maal jaarinkomen, maar max brutolast 35% totaal bruto inkomen, dus lijkt me bedrag van 310.000,- totaal beter, en maximale koopsom rond de 285.000,-.
Nog steeds hoger dan de NHG-norm, maar toch iets minder spectaculair.

paul
rubbergrover
1
Het probleem is volgens mij niet zozeer het aanbieden van hoge hypotheken op zich. In mijn ogen moeten aanbieders de vrijheid hebben om in incidentele gevallen mensen aan het begin van een carriere met veel perspectief een relatief hoge hypotheek aan te bieden. Het probleem is wel dat dit nu meer de standaardpraktijk wordt dan incidenten. En dat heeft er weer mee te maken dat de consument het idee heeft dat een bepaald hypotheekbedrag moet kunnen, in verhouding tot het inkomen (vooral als kennissen dat ook hebben), ondanks dat het rentepercentage en daarmee de rentelasten met bv. een kwart zijn gestegen.

Mensen hebben zich dan ingesteld op een bepaalde mogelijke koopsom (gebaseerd op de maximale hypotheek bij een lager rentepercentage). Dan is het moeilijk om in een lager segment te gaan zoeken of sneller tevreden te zijn. Zeker omdat veel mensen tegenwoordig zo verwend zijn en het idee hebben dat ze overal recht op hebben.

En dan komen ze bij de geldverstrekker die er een hypotheek bij moet zoeken... Om dat huis dan toch nog mogelijk te maken wordt er algauw een zo hoog mogelijk hypotheek bij gezocht, met een zo laag mogelijk rentepercentage (zodat de hypotheeklasgten binnen de normen vallen). Andere voorwaarden komen dan op de tweede plaats.

En ja, als dan die lage (variabele) rente ineens gaat stijgen, dan zit je als huisbezitter natuurlijk wel even met een probleem. Maar gelukkig heb je dan de hypotheek al en kijkt niemand meer of je het eigenlijk wel kunt betalen. En vervolgens gaan ze dus klagen dat de huizen zo duur en onbetaalbaar zijn en dat niemand dat toch kan betalen...
sebpb
0
wij komen er nu dus ook achter dat wil je in Breda een beetje fatsoenlijk wonen (en nee ik ben niet strontverwent) je niet eens meer in de categorie NHG komt.
Wordt je dus 0,2% rente door de neus geboord omdat de gemiddelde huizenprijs belachelijk hoog staat.

Maar 5 jaar geleden werd er ook al gezegd dat de markt in zou klappen, maar ondankt dat de variabele rente met 2,5% verhoogd is wordt het nog steeds in het middensegment duurder en duurder.

Overigens ben ik 2 weken geleden bij de Hypotheker geweest en die kerel legde netjes uit hoe hij betaald werd, zegde er alleen niet bij hoeveel maar toch.

Toch fijn dat Jos elke week z'n thema aansnijdt, geeft een hoop punten om extra op te letten, hetgeen zweetdruppeltjes bij de adviseur teweeg bracht.
handyman6
0
Weinig,want er wordt teveel aan verdiend ,door de branch...dat geef je niet 1,2,3 op!
Zelfs de Rabobank ,hoopt ,door niet te verschijnen bij TrosRadar opmaathypotheekitem,dat alle rumoer vanzelf wel weg gaat ,als je het maar lang genoeg doodzwijgt..soms lukt dat namelijk...dus:ga door met alle bekendmakingen svp!H6
rubbergrover
1
Als ik kijk wat er in een straal van zo'n 5 km om Breda (fietsafstand dus) te koop staat onder de 2 ton, dan vind ik toch een heleboel resultaten. Ook als ik criteria invul zoals minstens 100 m² woonruimte, woonhuis en tuin (zo'n beetje standaardcriteria tegenwoordig...), dan vind ik nog meer dan 100 huizen.

Dan is mijn conclusie dus: of je zoekt niet goed en ziet die meer dan 100 huizen over het hoofd, of je bent wél strondverwend (met een d) en je wilt, zoals zoveel starters, voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
Jos Koets
0
Ach wat is verdienste. Een notaris verdient direct wat en wij als adviseurs hebben tal van shoppers die ergens anders hun hypotheek afsluiten. Er wordt wel eens vergeten dat iedere info direct gratis is. Soms word ik er wel eens moedeloos van om weer diegene die gemaild heeft in het weekend te bellen en dan een uurtje te woord te staan. Verdienste reken even mee met mij nihil!!

Vraag je om een bedrag dan wordt direct de telefoon op de hoorn gelegd. Dat noemen ze nu netjes en eerlijk met elkaar omgaan!!

Het komt mij in ieder geval de spuigaten uit wat er op het ogenblik gaande is in de branche. Dit geldt ook voor de kranten en tijdschriften die wat meewillen pikken voor natuurlijk een euro van nul.

Gr.Jos
R-KNOW
1
Wat is het opleidingsniveau van een gemiddelde hypotheekadviseur eigenlijk? Ik ken het volgende voorbeeld uit mijn omgeving: Na de basisschool heeft deze persoon geen beroepsleiding afgerond maar heeft hij enkele jaren balie-werk gedaan bij een bank. Dit jaar heeft hij 4 maanden een opleiding hypotheekadviseur gedaan, georganiseerd door de bank waarvoor hij nu werkt. Tijdens de opleiding ga je dan 1 dag in de paar weken naar "school" en aansluitend zijn er tentamens.

Blijkbaar is een gedegen HEAO niet nodig en kan iedereen na enkele maanden studie hypotheekadviseur zijn, mits je een vlotte babbel hebt.
willlem2
0
quote:

rubbergrover schreef:

Het probleem is volgens mij niet zozeer het aanbieden van hoge hypotheken op zich. In mijn ogen moeten aanbieders de vrijheid hebben om in incidentele gevallen mensen aan het begin van een carriere met veel perspectief een relatief hoge hypotheek aan te bieden. Het probleem is wel dat dit nu meer de standaardpraktijk wordt dan incidenten. En dat heeft er weer mee te maken dat de consument het idee heeft dat een bepaald hypotheekbedrag moet kunnen, in verhouding tot het inkomen (vooral als kennissen dat ook hebben), ondanks dat het rentepercentage en daarmee de rentelasten met bv. een kwart zijn gestegen.

Mensen hebben zich dan ingesteld op een bepaalde mogelijke koopsom (gebaseerd op de maximale hypotheek bij een lager rentepercentage). Dan is het moeilijk om in een lager segment te gaan zoeken of sneller tevreden te zijn. Zeker omdat veel mensen tegenwoordig zo verwend zijn en het idee hebben dat ze overal recht op hebben.

En dan komen ze bij de geldverstrekker die er een hypotheek bij moet zoeken... Om dat huis dan toch nog mogelijk te maken wordt er algauw een zo hoog mogelijk hypotheek bij gezocht, met een zo laag mogelijk rentepercentage (zodat de hypotheeklasgten binnen de normen vallen). Andere voorwaarden komen dan op de tweede plaats.

En ja, als dan die lage (variabele) rente ineens gaat stijgen, dan zit je als huisbezitter natuurlijk wel even met een probleem. Maar gelukkig heb je dan de hypotheek al en kijkt niemand meer of je het eigenlijk wel kunt betalen. En vervolgens gaan ze dus klagen dat de huizen zo duur en onbetaalbaar zijn en dat niemand dat toch kan betalen...
Volgens mij sla je de spijker op z'n kop! Prima analyse!
Aanbeveling waard.

Het is inderdaad de hebzucht, het elkaar overtroeven, de welstand, status, sociale positie, en het ingebeelde recht op meer en beter, dat mensen er toe brengt om meer op zich te nemen dan ze aankunnen.

Naar beneden kijken met het idee van "zo, die ben ik gepasseerd" en het naar boven kijken van "dat zal mij ook lukken, hoe dan ook"

Niet de adviseur is schuldig. De adviseurs die het meeste opstrijken (want ook koophuis) zijn wel diegenen die de hoogste hypotheek kunnen lospeuteren.

Misdadig? Misschien.
Maar de klant geeft de opdracht, en hij is diegene die de beslissing neemt.
Met andere woorden: de adviseur legt de strop om de nek, maar de klant zelf is diegene die vrijwillig van het krukje af springt.



[verwijderd]
0
tegenwoordig gaat heel erg veel om snelle en hoge winst...overmorgen duurt te lang...gisteren is niet snel genoeg...hit&run...

Het is een klote(excusez-le-mot)branche als het gaat om eerlijkheid(dat duurt het langst en daar houden winstjagers niet van)!

Ik heb zelf ook financieel verleden; kapitaalverzekeringen, zijdlings pensioenen...het stinkt enorm allemaal, allemaal verdiensten d.m.v. kleine letters(als ze er al instaan)
Ik begrijp niet dat NL nog niet op zijn achterste benen staat, want het gaat enorm veel mensen aan...kapitaal/leven/pensioenen/hypotheken...

Nu (en ook indertijd) was me al duidelijk dat de meeste mensen liefst verhalen horen die mooier zijn dan de waarheid en slecht nieuws betreft altijd anderen(kop ih zand)! Die aandelenlease constructies heb ik indertijd velen voor gewaarschuwd, maar velen wilden niet luisteren(ik had zelfs betere constructies als men toch zoiets dergelijks wilde!)...

Ik ben van mening dat zaken doen een kwestie is van gunnen en dat open en eerlijk zaken doen uiteindelijk het meeste oplevert(voor mij betekende dat indertijd weinig royementen)...maar ik behoor helaas tot een kleine minderheid!

succes Jos, jouw columns getuigen van dezelfde instelling en je bent gelukkig niet de enige!

mvg ivet
[verwijderd]
0
quote:

jkoets schreef:

Een notaris verdient direct wat en wij als adviseurs hebben tal van shoppers die ergens anders hun hypotheek afsluiten. Soms word ik er wel eens moedeloos van om weer diegene die gemaild heeft in het weekend te bellen en dan een uurtje te woord te staan. Verdienste reken even mee met mij nihil!!

Vraag je om een bedrag dan wordt direct de telefoon op de hoorn gelegd. Dat noemen ze nu netjes en eerlijk met elkaar omgaan!!

Het komt mij in ieder geval de spuigaten uit wat er op het ogenblik gaande is in de branche. Dit geldt ook voor de kranten en tijdschriften die wat meewillen pikken voor natuurlijk een euro van nul.

Gr.Jos
Jos,
Volgens mij is een eerste orienterend gesprek bij een notaris gratis.

Blijkbaar hebben de mensen die de hoorn op de haak gooien geen belangstelling voor een goed advies of second opinion. Vreemd eigenlijk want het feit dat ze bij jou aankloppen betekent volgens mij dat ze het eerste advies niet (helemaal) vertrouwen.
Velen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Persoonlijk betaal ik liever voor een goed advies of second opinion.

De branche zal van binnen uit zaken moeten gaan veranderen.
De goede adviseurs zouden het voortouw moeten nemen.

Vriendelijke groet,

Daven
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
899,60  -0,46  -0,05%  18:05
 Germany40^ 18.507,70 +0,42%
 BEL 20 4.015,67 +0,48%
 Europe50^ 5.042,52 +0,53%
 US30^ 39.078,70 +0,54%
 Nasd100^ 18.093,00 +0,01%
 US500^ 5.190,63 +0,07%
 Japan225^ 38.415,60 -0,76%
 Gold spot 2.308,55 -0,24%
 EUR/USD 1,0745 -0,11%
 WTI 79,16 +0,89%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,72%
INPOST +3,07%
EBUSCO HOLDING +3,01%
Van Lanschot ... +2,61%
Vopak +2,32%

Dalers

OCI -3,49%
Accsys -2,94%
Avantium -2,21%
ForFarmers -2,07%
NX FILTRATION -2,01%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront