Moolen, van der « Terug naar discussie overzicht

bonus factor

26 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
en france ergerde me ook aan die reclame van aegon. MET EERLIJK OVER LATER. stel leugenaars zijn het die de boel verdoezelen. Al die lijfrente(woeker)polissen. Komen ze iedere keer aanzetten met belastingvoordeel om je over de streep te trekken. Uiteindelijk zou over 15 jaar een goede spaar/depositorekening hetzelfde of meer opgeleverd hebben. Echter die kun je eerder zonder hoge kosten opnemen en weinig risico. Alleen veel mensen denken niet na en zijn lui en willen er niet heel de dag mee bezig zijn. Daarom geld bij bedrijven als Aegon. Banken worden teveel bevoordeeld. O.a. hypotheekrente-aftrek. Banken en rijken hebben er voordeel van. Voor de rest van de markt was kort na aanvang het effect al weg. Immers prijzen van de huizen gaan gelijk naar een hoger niveau. Netto maakt het geen verschil voor een koper. Ook spaarloon. Verplicht 4 jaar vastzetten. Belastingvoordeel. Worden banken weer goed van. En dan de Lijfrente/Lvenesverzekering(woeker)polissen. Worden weer de banken financiele dienstverleners over onze rug goed van. Ze praten de mensen maar wat aan. Ben je als je niet nadenkt meer kwijt dan noodzakelijk. Waar betalen ze hun gebouwen en salarissen van? Juist en woutertje bos doet niets. Die durft niet die lafaard en vriend van hen. Met hypotheek aflossingsvrij en geen levensverzekering als je alleen bent het beste. hooguit als hogere maandlast de eerste tien jaar een arbeidsongeschiktheidsverzekering overwegen. Al die spaar -en beleghypotheken kan ik zelf beter. Die lui zijn er niet actief in en veel kosten. Maar genoeg hierover. Mensen bij VDM heb ik vertrouwen in. Zijn actief en weten wat ze doen. En eigen belang. Komt allemaal goed. zijn de goede weg ingeslagen. gegroet...
[verwijderd]
0
en france heb vertrouwen in Den Drijver. Die man deed het destijds niet slecht met zijn Curvalue. Echter heeft veel puin moeten ruimen bij VDM. Dat gaat niet vd ene dag op de andere. En eind vorig jaar die afschrijving van online trader. Goede beslissing en durf ook. Daardoor dit jaar hogere winst en door GSFS nog beter resultaat. Omzet en winst in de plus en groei. Dus niets te klagen. Alleen eerst zien en dan geloven velen het pas echt. Daardoor ligt de koers vh aandeel op zijn gat. Maar een ieder die het bedrijf echt volgt weet wel beter. Goede tijden om VDM in te slaan nu...
Legion2000
1
Ik heb gewoon ergens ook het idee dat dit wel eens een heel mooi moment zou kunnen zijn om in te slaan (lees: bijkopen) maar ik wacht toch maar even af tot de cijfers van Q1/Q2. Maar dan ben je waarschijnlijk al weer te laat idd.... Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er nu geen hele mooie koopkansen op de markt zijn trouwens...
[verwijderd]
0
quote:

Legion2000 schreef:

Ik heb gewoon ergens ook het idee dat dit wel eens een heel mooi moment zou kunnen zijn om in te slaan (lees: bijkopen) maar ik wacht toch maar even af tot de cijfers van Q1/Q2. Maar dan ben je waarschijnlijk al weer te laat idd....

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er nu geen hele mooie koopkansen op de markt zijn trouwens...
ik ook niet, of misschien toch wel, in ieder geval de economie ontwikkelt zich onzekerder dan ooit.

VDM is op de grote hoop gegooid met alle financials, die terecht helemaal afgeslacht gaan worden, maar VDM is geen bank met een solvabiliteit van slechts 10%.

VDM heeft meer geld in kas dan haar beurswaarde.

is het natuurlijk wel de bedoeling dat VDM in staat is winst te genereren, anders is het terecht dat ook VDM zo onderuit gaat.

Ik ben benieuwd naar de cijfers, ook dan is het nog niet te laat om te kopen.

Ik verwacht er overigens niet veel van, immers het derde kwartaal was een deceptie vandaar de trugval van 5.50 naar 1.84 nu.

netto winst VDM in Q3 een half miljoen te verdienen, dat is 3 keer niets.

Ik neem aan dat dat bij benadering ook de winst zal zijn in Q4.

Ik zou wel eens willen horen wat voor dit bedrijf de ideale marktomstandigheden zijn.

mvg, aandeelhouder.

( +- het enige aandeel wat ik nog bezit)
[verwijderd]
0
En Iris zegt nog steeds houden, als je het misschien maar lang genoeg roept zal het vast wel een keer uitkomen. Van mij mag hij 100% omhoog alleen het zal zo als met de meeste zaken in het leven tijd nodig hebben. De cijfers kunnen een duw in de goede richting geven. En zolang het stil blijft bij VDM is er niets dringends aan de hand wat de koers zou kunnen beïnvloeden. Geen nieuws is hopelijk goed nieuws. En gezien het algehele sentiment de afgelopen dagen is de daling wel te verklaren jammer genoeg.

IRIS-advies: Houden
Het aandeel Van der Moolen is naar onze huidige inschatting meer dan 50% ondergewaardeerd. In de koers is een langetermijnwinstgroei van 5% ingeprijsd, terwijl wij uitgaan van een winstgroei van 11%. Daarmee behoort de onderneming ons inziens tot de meest gunstig gewaardeerde Nederlandse bedrijven. Het technisch beeld is slecht. Op industriegroepniveau zijn de vooruitzichten voor overige financiële dienstverlening gemiddeld. Op de meeste factoren is er geen onderscheid met de markt. De optelsom van de kwantitatieve variabelen is negatief. Relatief gezien zijn dividendrendement, trend in de winstverwachtingen, betrouwbaarheid van winstschattingen en rentabiliteit van het eigen vermogen zwakke punten. Van der Moolen scoort gemiddeld op efficiënt kapitaalgebruik. Tot slot is kasgenererend vermogen een sterk punt.

Auteur: Jurriaan Hofman, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Publicatiedatum: 19-02-2009 15:07
[verwijderd]
0
en deze geeft een uitleg waarom VDM minder last zou moeten hebben is al van een tijdje bij de samenwerking met GSFS terug maar misschien geeft het mensen inzicht in de positie van VDM in deze crisis. Heb er toen niet zo opgelet maar vind hem toch nog interessant om hem hier te plaatsen. Het gaat vooral om het stukje na de crisis daarvoor hebben ze net als de concurrenten last van de crisis maar daarna zouden ze er sterker moeten uitkomen.

Advies: Houden
Ons advies is Houden. We verwachten dat het slechte klimaat op de financiele markten en de afbouw van schulden in het financiele systeem een negatieve invloed heeft op de toekomstige handelsvolumes. Bovendien verwachten we op korte termijn geen opwaardering van het aandeel. Het lijkt ons in het huidige onzekere klimaat namelijk onwaarschijnlijk dat de markt een veel hogere waardering voor MOO overheeft dan voor zijn branchegenoten in de financiele sector.

MOO komt naar onze mening beter door de huidige moeilijke marktomstandigheden heen dan vele branchegenoten in de financiele sector. Het handelshuis kampt bijvoorbeeld niet met afboekingen op ingewikkelde beleggingsproducten. Bovendien heeft de onderneming nog altijd voldoende financiele slagkracht en ondernemerszin om nieuwe activiteiten op te zetten. De zojuist aangekondigde nauwere samenwerking met GSFS is hier een goed voorbeeld van. MOO kan als een van de weinige ondernemingen aangeven dat het de winst in 2009 kan laten stijgen ten opzichte van 2008, dankzij de veelheid aan groei-initiatieven die het bedrijf onderneemt.

Auteur: Jurriaan Hofman, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Publicatiedatum: 24-11-2008 11:54
26 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.320,69 +1,53%
 EUR/USD 1,0716 +0,05%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront