Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 305 306 307 308 309 » | Laatste
voda
0
Kabinet wil extra bezuinigen
20 augustus 2010, 12:58 | ANP
DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil miljarden extra bezuinigen om de begroting ,,netjes'' over te dragen aan een nieuw kabinet. Dat zei demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het kabinet had in de oude samenstelling van CDA, PvdA en ChristenUnie in het voorjaar van 2009 al afgesproken in 2011 3,2 miljard te bezuinigen, mits de economie voldoende hersteld zou zijn. Gerekend werd op meevallers door loonmatiging, maar dat levert vooralsnog niet meer dan 400 miljoen euro op.

Daarom zoekt De Jager nu met de andere demissionaire ministers van CDA en ChristenUnie naar extra geld. Volgens de minister gaat het in ieder geval om meer dan dan de helft van de oorspronkelijke 3,2 miljard.
voda
0
Frankrijk verlaagt groeiraming 2011


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Franse president Nicolas Sarkozy heeft vrijdag de groeiramingen voor 2011 verlaagd, maar onderstreepte dat het verlagen van het begrotingstekort tot 6% van het bruto binnenlands product (BBP) volgend jaar het belangrijkste doel blijft.

De Franse overheid gaat nu uit van een economische groei van 2% in 2011, in vergelijking met de eerder voorspelde stijging van het BBP van 2,5%, die door veel economen als onrealistisch werd gezien.

De regering stelde in een verklaring dat de nieuwe verwachting van 2% in lijn is met de ramingen van de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

"De verlaging van het begrotingstekort moet worden bereikt door de uitgaven te verlagen. Noch de inkomensbelasting, BTW of bedrijfsbelastingen zullen worden verhoogd", staat in de verklaring.

De overheid wil het tekort verlagen van een verwachte 8% van het BBP in 2010 tot 6% in 2011 en 4,6% in 2012, alvorens in 2013 de 3% te bereiken.

De verklaring volgt op een ontmoeting op Sarkozy's zomerverblijf op vrijdag tussen belangrijke leden van de Franse regering, onder wie minister van financien Christine Lagarde, premier Francois Fillon en budgetminister Francois Baroin.

Sarkozy herhaalde eerdere verklaringen over de doelen voor verlaging van de uitgaven, en zei dat EUR10 miljard aan belastingvrijstellingen in de herfst zullen worden afgeschaft.

Voor 2010 zal de Franse regering het doel van een BBP-groei van 1,4% behalen of zelfs overtreffen, meldde Sarkozy verder.



Door William Horobin en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com

[verwijderd]
0
Vandaag weer een andere para-meter die de nul(0,000) heeft bereikt, werkelijk alles staat nu uit het lood.
Maar wat moet je nu dan doen of kopen?
Aandelen, obligaties, OG, grondstoffen, baar geld ...allemaal te onzeker, zet verder in op dalingen en blijf meespelen zolang het duurt ....
Maandag op +0,3% openen door onwetende suckers(particulieren) en na 10.00 uur verder wegzakkend .......
NoRiskAtAll
0
And Now We're Headed For The GREATEST Depression, Says Gerald Celente (The Worst Has Yet 2 Come...)

New details about the coming apocalypse

www.businessinsider.com/gerald-celent...
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/story/ambac-slump...

Eens een machtig bedrijf, bijna onmisbaar.
Vandaag de dag een penny-stock dat wordt gaargekookt voor aanstaand failliet.
Wat ze met de uitstaande belangen hebben gedaan ...only god knows.
[verwijderd]
0
"Uit een donderdag gepubliceerd rapport van de ECB blijkt dat Noord-Europese banken geleidelijk aan weer op eigen benen kunnen staan. Instellingen uit landen als Griekenland, Portugal en Spanje zijn echter nog goeddeels afhankelijk van ECB-gelden. Zo leenden Portugese banken in juli vijf keer zoveel bij de ECB als een jaar geleden"

Sorry Herrkaiser, ik moet het echter wel hier melden.
De banken gaan nog geweldige klappen krijgen ...

Take care.
[verwijderd]
0
quote:

paulta schreef:

Vandaag weer een andere para-meter die de nul(0,000) heeft bereikt, werkelijk alles staat nu uit het lood.
Maar wat moet je nu dan doen of kopen?
Aandelen, obligaties, OG, grondstoffen, baar geld ...allemaal te onzeker, zet verder in op dalingen en blijf meespelen zolang het duurt ....
Maandag op +0,3% openen door onwetende suckers(particulieren) en na 10.00 uur verder wegzakkend .......
Als je iets koopt dan koop je bedrijven of een akker die hebben immers opbrengsten in de toekomst .De eerste hebben als nadeel tov van de akker dat je zelfs met een stevig eigen vermogen nog altijd een minimum aan klanten nodig hebt.
Dit is niet om te lachen , ken er veel in oost europa die tegenwoordig leven in de schuur achter hun villa met een aantal varkens en moestuin en min uitgaven of geen , de houtstoof ,aan gas en elektriciteit .
[verwijderd]
0
*Het is zeker een goed idee..

"We lose 58 points on the Dow and it's headlines.
We lose 114 banks in 7 1/2 months and it's buried in the fine print"

By year end 180 - 200 banks and it won't even raise an eyebrow.

Dit weekend wel weer een bank met $3,5B, best wel groot dus.

*Neem nou zo n ABNOMRO, die winkels zien er niet meer uit tegenwoordig, het storten van geld is gewoon al een probleem: verstopt, buiten gebruik, storing, later terugkomen.....te veel, te vaak.
Er gaat geen vertrouwen meer vanuit, waarom breng ik er nog geld eigenlijk?
NoRiskAtAll
0
[quote=Mon-E-Man]
And Now We're Headed For The GREATEST Depression, Says Gerald Celente (The Worst Has Yet 2 Come...)

New details about the coming apocalypse

www.businessinsider.com/gerald-celent...

En nog een paar "bemoedigende" woorden van Dhr. Celente...

Gerald Celente remains hugely bearish as stocks tumble

www.arabianmoney.net/us-stocks/2010/0...
NoRiskAtAll
0
Even Tony Robbins Is Warning That An Economic Collapse Is Coming...

"...He is openly warning the public about a coming economic nightmare than you know that things are starting to get really, really bad out there."

theeconomiccollapseblog.com/archives/...
[verwijderd]
1
www.fd.nl/artikel/20080914/rabobank-k...

Toch twee banken minder failliet, een win-win situatie dus.
de FDIC neemt de afschrijvingen voor zijn rekening, Rabo neemt de infrastuctuur over.
[verwijderd]
1
Al 10 jaar lees ik hier elke dag dat de wereld vergaat.

Maar ja, de wereld is toch taaier dan men denkt.
NoRiskAtAll
0
Nel
0
Thinktank verwacht sterke rentestijgingZONDAG 22 AUGUSTUS 2010, 14:00 uur | 62 keer gelezen
LONDEN (AFN) - De rente in Groot-Brittannië en andere onwikkelde landen zou de komende jaren explosief kunnen stijgen. Hiervoor waarschuwde zondag het invloedrijke Engelse onderzoeksinstituut Policy Exchange.

Op dit moment staat de Engelse rente op 0,5 procent en die in de eurozone op 1 procent. Maar het cijfer zou in 2012 volgens Policy Exchange kunnen zijn gestegen tot 8 procent, zo schrijft de BBC.

Hoofdeconoom Andrew Lilico van Policy Exchange verwacht dat er op de huidige onzekere economische omstandigheden binnenkort een tweede recessie volgt. Daarna komt echter een forse opbloei met zeer snelle groei. Die wordt onder meer gevoed door de bezuiniginsmaatregelen die de overheden nu veelal nemen.

De economische 'boom' genereert dan een sterke behoefte aan geld en krediet. Het is dan niet onwaarschijnlijk dat de overheden de geldpersen laten draaien, waardoor de inflatie flink zal stijgen. Die zou over een paar jaar kunnen komen tot zo'n 10 procent, aldus Lilico. Om de inflatie te dempen, zal de centrale bank zich genoodzaakt zien tot een zeer sterke renteverhoging.

Kaiser
0
"Amerikaanse middenklasse verdwijnt, VS wordt derdewereldland"

Volgens Der Spiegel, Duitslands grootste en invloedrijkste weekblad, verdwijnt de Amerikaanse middenklasse langzaam maar zeker en lopen de Verenigde Staten het gevaar een derdewereldland te worden.

American Dream wordt nachtmerrie
Der Spiegel oordeelt dat als gevolg van de wereldwijde financiële crisis de middenklasse in de VS van de kaart geveegd zal worden. Volgens het artikel beginnen steeds meer Amerikanen te beseffen dat de American Dream een nachtmerrie is geworden: de jobmarkt krimpt zienderogen, lonen stagneren al decennialang en de ongelijkheid tussen sociale klassen neemt dramatisch toe.

Werkloosheidsgraad: 17 procent
Meer dan een jaar na het officiële einde van de recessie blijft de werkloosheidsgraad boven de 9,5 procent. Maar dat is slechts het officiële cijfer. Voeg er de mensen bij die niet meer naar werk zoeken, of zij die overleven met een parttimejob waarmee ze slechts enkele honderden dollar per maand verdienen en van hun spaargeld moeten leven, dan loopt de werkelijke werkloosheidsgraad op tot 17 procent.

Te weinig eten
In zijn jaarlijks rapport waarschuwt het landbouwministerie tevens dat de "voedselonzekerheid" toeneemt en dat 50 miljoen Amerikanen vorig jaar onvoldoende voedsel konden kopen om gezond te blijven. Een op acht Amerikaanse volwassenen en één op vier kinderen overleven dankzij voedselbonnen van de overheid. Dat zijn waanzinnige cijfers voor de rijkste natie ter wereld.

Derdewereldland
Vorige week lanceerde de leidinggevende online columniste Arianna Huffington de apocalyptische waarschuwing dat "Amerika op weg is een derdewereldland te worden". In een recent coververhaal onder de titel 'So Long, Middle Class' somde de New York Post 25 statistieken op die aantonen dat "de middenklasse systematisch weggevaagd wordt". (lb)
22/08/10 14u01

www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/arti...
Focus
2
Lag me helemaal rot. De negatieve lading druipt er weer vanaf dit weekend. Ik zat er al op te wachten. In de KK staan de zwarte draden weer bovenaan. De negatievelingen duikelen over elkaar heen met linkjes naar de meest absurde veronderstellingen. Dit is voor mij het signaal dat we er ongeveer wel zijn en weer up kunnen en zullen gaan.

Je zou er zo een grafiekje van kunnen maken. Ben je een zware negatieveling of shorter en post je veel in onderandere dit forum kijk dan eens wanneer je de meeste negatieve berichten schrijft en zet dat in een grafiek. Laat hier voor de aardigheid eens de Indexen over heen lopen. Je zult verbaast staan. Je synchroniseert na! Behalve dan een enkeling die synchroniseert helemaal niet. Maar die wil ik liever al helemaal niet zijn.

Voor de longers idem dito.

Ik heb het met die dubbele dip overigens nu ook wel gehad, kunnen we het al niet vast hebben over de driedubbele dip. Er moet toch wat te zeuren blijven.

Mijn prognose voor korte termijn is long en zeer binnenkort vertrekt deze trein, stopt vervolgens een aantal keer, rijdt soms wat punten terug en komt eind deze jaar keurig aan zo rond de 400 punten (een beetje lef moet je toch hebben).

Quote voor de liefhebbers van aandelen voor de lange termijn.

"Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago."
Warren Buffett

ps. aandelen zijn nu goedkoop, maar pik wel de goeie.

Fijne dag verder.

[verwijderd]
0
Het is toch al lang bekend dat de particulier op z'n negatiefst is als de beurs al flink is gedaald?

Meestal is dat een koopsignaal. Maandag weten we meer.

@Focus welke aandelen zijn volgens jou koopwaardig?
[verwijderd]
0
quote:

Ignatius schreef:

Het is toch al lang bekend dat de particulier op z'n negatiefst is als de beurs al flink is gedaald?

Meestal is dat een koopsignaal. Maandag weten we meer.

@Focus welke aandelen zijn volgens jou koopwaardig?
bouw hoewel de meningen daar erg verdeeld over zijn. Ik praat uiteraard ook naar eigen porto ;-)
Maar aandelen als amg en wessanen hebben ook wel potentie denk ik.
Kaiser
0
Moegetergde belegger laat beursvloer links liggen
Beleggers voeren beduidend minder transacties uit op de Brusselse beurs. "Ze zijn murw geslagen door de crisis en wachten gelaten tot het weer beter gaat", zo zeggen specialisten in De Tijd.

Lagere omloopsnelheid
Een doorsneebelegger houdt een Bel20-aandeel liefst 25 maanden in portefeuille. Een jaar geleden was dat nog 17 maanden. De lagere omloopsnelheid betekent niet dat beleggers opnieuw meer focussen op de lange termijn. Wel dat zij wachten op beterschap.

"Kleine beleggers zijn ontgoocheld dat de beurzen blijven slabakken. Professionele beleggers wachten af tot er meer duidelijkheid komt over de economie", zegt Gert Potvlieghe van het beurshuis Petercam.
"Beleggers zijn wat murw geslagen", klinkt het ook bij de vermogensbeheerders Dierickx, Leys en Value Square. "Veel beleggers blijven ook op hun verliesposities zitten ten gevolge van de crash in 2007 en 2008."

Minder beurstransacties
Die gelaten houding vertaalt zich in een forse daling van het aantal beurstransacties. De handelsvolumes nemen traditioneel een duik in de zomer, maar juli en augustus waren veel kalmer dan in voorgaande jaren. Gemiddeld lag het aantal transacties 16 procent onder het peil van vorig jaar. De beurshandel zakt jaar op jaar al zeven maanden op rij.

"Vooral juli was erg zwak", zegt Thierry Ternier, de CEO van de grootste Belgische onlinebeursmakelaar Keytrade Bank. "In augustus was er weer meer activiteit, maar de heropleving was niet spectaculair." (belga/lb)
21/08/10 09u48
6.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 305 306 307 308 309 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -1,18%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.296,27 -1,70%
 EUR/USD 1,0672 +0,02%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront