Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK DD 30-8: Gezellig in het groen

368 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
bouwdroger
1
ZUCHT,

zullen we het maar gewoon weer over het ene ding hebben dat ons alle bind, DE BEURZEN!!

en begin nu geen welles -nietus.

Mijn dank is groot.

P.S> ik verwacht dat we nog in het rood gaan, heb daarom ook d-opties 284 ;-)
[verwijderd]
2
quote:

TikkieSnugger schreef:

[Modbreak IEX] Gelieve inhoudelijk te reageren.]
Ach, ik heb een tijdje de post op het forum US Markets zitten volgen en daar ging het er precies hetzelfde aan toe.
Als iedereen nu iets meer elkaars mening respecteerde en de beren en/of stieren lekker hun gang laten gaan, zullen de verwijten ook minder worden.
Ik merk dat er nu heel veel op de man wordt gespeeld en dat lokt natuurlijk ook wel weer een reactie uit.
Zou zeggen: laat iedereen lekker in zijn waarde en respecteer wat meer een andermans mening en probeer af en toe iets meer te negeren ipv te reageren.
[verwijderd]
1
quote:

turbo-1 schreef op 30 augustus 2011 12:45:

[...]

[Modbreak IEX] Gelieve inhoudelijk te reageren.]
Omdat ik een post quote, en vervolgens degene beweerde dat die dit nooit gepost heeft. Ik wil geen partij trekken, ken ook verder niemand van het forum, maar wil gewoon graag kennis delen om zo m'n winst op te bouwen. Deodorant plaats vaak nieuws dat ik graag wil weten.

Zullen we een apparte dagdraad aanmaken waarin Deodorant, ik en anderen hun kennis kunnen delen. Immers we willen allemaal winst maken, hoeven we ook niet elke dag dezelfde dramatische soap af te spelen.
[verwijderd]
0
quote:

bouwdroger schreef op 30 augustus 2011 12:53:

ZUCHT,

zullen we het maar gewoon weer over het ene ding hebben dat ons alle bind, DE BEURZEN!!

en begin nu geen welles -nietus.

Mijn dank is groot.

P.S> ik verwacht dat we nog in het rood gaan, heb daarom ook d-opties 284 ;-)
Ook volledig mee eens :). Maar over dat rood gaan, ik hoop het, maar de beurs kan gekke sprongen maken...
[verwijderd]
1
Mooi stukje:

Kwestie van perspectief

De laatste tijd is het Griekenland, Griekenland, Portugal, Griekenland, Griekenland, Ierland, Griekenland, Griekenland en af en toe een beetje Jackson Hole of iets anders tussendoor. De hele wereld vindt dat Europa zal moeten weten dat het een crisis heeft; tot aan de enorme ruzies over het VS-schuldplafond waren zelfs de grote Amerikaanse media zeer eenzijdig gericht op Europa en dan vooral Griekenland. Ze deden botweg alsof er in eigen land helemaal geen probleem was en ondertussen kreeg Europa zo ongeveer de schuld van alles. Conservatieve media in de VS durfden zelfs te beweren dat Griekenland een groot deel van de problemen in de VS had veroorzaakt door de eurozone in het verderf te storten ! Je wordt sowieso zeer droevig over het verlies aan vrijwel alle journalistieke winst die de laatste eeuw is geboekt, als je die conservatieve media in de VS bekijkt.

Ze hebben er geen enkel probleem mee om keiharde leugens en aantoonbare onjuistheden als hun waarheden te brengen en daarmee grote groepen Amerikanen vierkant te manipuleren. De volksmennerrij die daarmee gemoeid is neemt zódanig grote vormen aan, dat vergelijkingen met Zimbabwe-tv of Chavez’ urenlange toespraken vol retoriek zich terecht opdringen. En dan te bedenken dat diezelfde media hun mond constant vol hebben over vrijheid van meningsuiting, eigen belangen eerst en andere ondemocratische onzin ! Ach, en dan die Bachmann weer, de vrouw die VS-president wil worden. Het is toch een zielig mens die de ellende van hurricane ‘Irene’ misbruikt voor politieke doeleinden: “Irene is een waarschuwing van God dat de VS haar beleid moet veranderen”. How low can you go ...

Ierland krijgt in rap tempo grip op de situatie

Het is nog een beetje vissen in troebel water, maar het lijkt erop dat Ierland zijn problemen (voornamelijk ontzagwekkend begrotingstekort van meer dan 30% !) door hard werken en strenge maatregelen onder controle heeft gekregen. De Ierse economie kreeg daardoor keiharde klappen, begon die wonden te likken en lijkt nu het ergste achter de rug te hebben. Want ik zie op veel terreinen enige tot forse verbetering, ook al is er op diverse terreinen nog sprake van stilstand of zelfs achteruitgang. De marktrente, die voor het land momenteel niet van belang is omdat zij in het schuldsaneringtraject van EU en IMF zit, is al drastisch gedaald. Ik vind ook de ontwikkeling van risicoperceptie, vanuit allerlei gezichtspunten bekeken (rente, CDS etc.), richting Ierland hoopgevend. Het lijkt er steeds meer op dat Ierland niet alleen de juiste maatregelen heeft genomen maar ook de juiste weg, die grofweg vergelijkbaar is met het traject zoals bewandeld in IJsland.

Ook dat land heeft het dieptepunt al enige tijd achter de rug en is weer onderweg naar veel normalere verhoudingen (afgezien van Icesave etc.). In tegenstelling tot wat veel doemdenkers beweren, zoals het failliet gaan van landen als Ierland of het uiteenspatten van de eurozone, is het dus wel degelijk mogelijk om gigantische saneringen te overleven. De historie staat bol van allerlei (vaak westerse) succesvolle saneringen, noodzakelijk na allerlei optredende extremen (crisis, uiteenspattende zeepbelen, natuurrampen etc.). Natuurlijk zijn er ook landen die letterlijk en figuurlijk keihard falen in een dergelijk traject, maar daar zijn vaak andere redenen belangrijk voor geweest.

Mits keihard én goed wordt gewerkt is tijd winnen werkbare strategie

De strategie van tijd winnen en extra (tijdelijke) leningen als onderdeel van de schuldencrisis-bestrijding in de eurozone kan dus wel degelijk werken, maar de effectiviteit ervan zal van land tot land zeer sterk verschillen. De Griekse economie lag (en ligt) zo achterlijk ver achter op de rest van Europa, dat het maar de vraag is of een dergelijke strategie daar wel voldoende werkt. In allerlei internationale media waren daar de laatste tijd verschillende, vaak ongelooflijk onthutsende verhalen over te lezen: het gemiddelde ambtenarenlonen, vriendjespolitiek of de nationale sport belastingontduiking; je werd er misselijk van. Ik denk dat Portugal qua situatie en (on)mogelijkheden tussen de zeer complexe en moeilijke situatie van Griekenland en de inmiddels sterk verbeterde situatie in Ierland in zit. Dit betekent dus dat Portugal zijn problemen waarschijnlijk ook wel zal overwinnen, mits het de tijd krijgt en goed op weg wordt geholpen om weer uit de problemen te komen.

De 1e tekenen zijn licht bemoedigend maar het land heeft nog een lange weg te gaan om weer een positieve rol van betekenis binnen de eurozone te kunnen spelen. Griekenland moet van héél ver komen en is dan ook met afstand het zwakste van de 3 landen die aan het EU-IMF-infuus liggen. Maar ja, de Grieken hebben dan ook zo ongeveer alles in de laatste 20 jaar fout gedaan wat er maar fout te doen was en dan is het een ‘long, hard road’ om al die fouten ongedaan te maken. Maar Ierland laat zien dat het kan en EFSF-chef Regling zei dat dit weekeinde ook: de eurozone kan in 2-3 jaar over de schuldencrisis heen zijn als de juiste hervormingen worden gedaan voor betere financiële
[verwijderd]
0
quote:

vinneke7373 schreef op 30 augustus 2011 10:58:

Ben niet zo thuis in de soorten "olie", maar wat me wel opvalt is dat Binck (BE) de goedkope soort toont, en dat de meeste turbo's enzo op de andere zitten. Waarom is dat eigenlijk? (of snap ik het niet)
klopt. viel mij ook op.

volgens mij kun je beter handelen in de duurdere WTI spot
Roepivogel
0
quote:

turbo-1 schreef op 30 augustus 2011 12:15:

[...]

Zo is het ! Vandaag ook ene Kookebak zie ik. Hoeveel schermen zal hij ter beschikking hebben ?
Ik heb er hier 12~schermen aan de ene wand hangen en 14 aan de andere. Alle aliassen, columns komen voor mijn rekening hier. Niets is wat het lijkt!
[verwijderd]
0
quote:

filter roze brillen schreef op 30 augustus 2011 12:59:

[...]

klopt. viel mij ook op.

volgens mij kun je beter handelen in de duurdere WTI spot
;)

Op het moment van schrijven:

New York WTI spot (Light sweet crude oil) $ 86,..
London Brent Crude Oil $ 111,..

Twee verschilende oliën uit verschillende omstreken met waarschijnlijk ook verschillende samenstellingen.

Volgens mij kunnen opties en turbo's hier op de Euronext alleen verhandeld worden over London Brent.
[verwijderd]
0
Nou als het voor jullie hetzelfde is dan mag de de London Brent Crude serieus zakken :) Mijn speeds doen niet veel. (lees: niks)

Ik kan wel verkopen en mijn transactiekosten terugverdienen :)
ai0l0s78
0
quote:

Lindemansje schreef op 30 augustus 2011 12:57:

Mooi stukje:

Amen. Graag meer van dit soort bijdragen of andersoortige beursgerelateerde hersenspinsels!
[verwijderd]
1
Standard & Poor's: 'Europa ontsnapt aan dubbele dip'

DINSDAG 30 AUGUSTUS 2011, 12:07 uur | 857 keer gelezen

LONDEN (AFN)

Europa ontsnapt aan een dubbele dip van de economie. Hoewel de groei in de meeste landen van de eurozone in het tweede kwartaal afnam, zal hij in een traag tempo aanhouden. Dat voorspelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) dinsdag.

Een dubbele dip is een situatie waarin een recessie snel wordt opgevolgd door een tweede periode van economische krimp. S&P verlaagde wel de groeiverwachtingen voor de eurozone, van 1,9 procent tot 1,7 procent in 2011. In 2012 zal de eurozone naar verwachting met 1,5 procent groeien, waar S&P eerder rekende op 1,8 procent.

,,We zien een aantal signalen dat de groei de komende 18 maanden zal aanhouden'', aldus de kredietbeoordelaar. S&P wijst daarbij onder meer op de vraag uit opkomende economieën en het aanhoudende herstel van de investeringen.

S&P verlaagde zijn verwachting voor de Duitse economische groei in 2012 naar 2 procent van een eerdere 2,5 procent. Frankrijk zal volgend jaar met 1,7 procent groeien waar S&P eerst rekende op 1,9 procent.
Excalibur
2
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
Nee de vola lijkt dood te gaan op de AEX.... saaaaaaiiiiiii

Premie short en niet meer kijken.. :-)
[verwijderd]
1
quote:

Boeliebear schreef op 30 augustus 2011 13:19:

Nee de vola lijkt dood te gaan op de AEX.... saaaaaaiiiiiii

Premie short en niet meer kijken.. :-)
Kun je ook ergens iets van een VIX op de AEX volgen, zoals die op de Ami's? Of stel ik nu een ietwat domme vraag :)...
368 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 0,00%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront