Aegon « Terug naar discussie overzicht

21/12 AEGON WAT NU ?

91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
12:14:31 / 21-12-11 DJ Fitch: Duitse banken profiteren van binnenlandse economie
12:14:05 / 21-12-11 DJ Fitch: stabiele outlook Duitse banken in 2012
[verwijderd]
0
.
FRANKFURT (Dow Jones)-- De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag voor EUR489 miljard aan liquiditeitsvoorzieningen toegewezen aan 523 banken. De driejarige leningen hebben de langste looptijd ooit.
De veiling komt op een moment dat de ECB probeert een potentiele economische vertraging of zelfs recessie in 2012 tegen te gaan door ongelimiteerde liquiditeit te verschaffen aan banken in de eurozone.
Analisten verwachtten van tevoren dat de veiling meer dan EUR300 miljard zou opbrengen, nu banken liquiditeit voor langere tijd willen zekerstellen, omdat de interbancaire markt onder druk staat. De ECB meldt niet aan welke banken de toewijzing is gedaan. Sommige marktdeelnemers geloven dat de leningen private banken zal aanmoedigen om staatsobligaties van hun land op te kopen of hun bestaandelen obligaties niet te verkopen, waardoor de druk zou verminderen op de ECB om de obligatiemarkten financieel te steunen.
"Omdat de banken en hun overheden met elkaar vervlecht zijn, kunnen banken zichzelf redden door hun overheid te redden", aldus Christian Schulz, econoom bij Berenberg Bank in Londen.
Analisten waarschuwen dat banken wellicht weinig trek hebben extra risico te lopen om staatsobligaties op hun balans te zetten, omdat zij onder druk staan om hun financien op orde te krijgen en hun reserves op te bouwen. In plaats daarvan zullen banken wellicht meer liquiditeit bij de depositofaciliteit van de ECB blijven stallen, omdat zij hun overtollige contanten Dinsdag bleek dat banken afgelopen maandag alweer EUR251 miljard bij de ECB stalden. Maandag was dat nog EUR225 miljard.
Bij een aparte veiling van leningen met een looptijd van drie maanden kende de ECB EUR29,7 miljard toe aan 72 banken.
Een tweede toekenning voor een 3-jarige liquiditeitsvoorziening staat gepland voor 29 februari 2012.
Door Tom Fairless. Vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +3120-5715200; marleen.groen@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 21, 2011 06:34 ET (11:34 GMT)
© 2011 Dow Jones & Company, Inc.

zullen de banken van het weekend wel 740 miljard stallen.
mvliex 1
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 21 december 2011 11:49:

't is weer erg stil hier,
ter afleiding deze.
Hahaha, hij ie leuk maarrre, gaat dat echt zo?
Ben blij dat ik dan van de 1-n-st ben!
mvliex 1
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 21 december 2011 12:28:

3,181 , 't gaat lekker vandaag :-)
Sapperflap (zou volgens mijn opa pipo zeggen. Wtf is pipo? Broer van Pippa?).
;-)

Maar waarom nu ineens de daling?
mvliex 1
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 21 december 2011 12:40:

hupla futen omlaag, wat is er nu weer??
Deodorant 21 dec 2011 om 12:38
hmm, lunchdipje ? Of toch de €/$ die weer door de 1.31 is gegaan ?
Bundjes inmiddels op de 137.5

Aha,unicredit handel stopgezet.
mvliex 1
0
CORRECT: Bundesbank wil regeringssteun voor IMF leningen

FRANKFURT (Dow Jones)-- De Duitse centrale bank, de Bundesbank eist dat het Duitse parlement akkoord gaat met aanvullende leningen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dit bericht de Duitse krant Die Welt woensdag op basis van citaten van bronnen dichtbij de Bundesbank.

"De Bundesbank verwacht nog steeds dat de Bondsdag aanvullende leningen aan het IMF steunt", stelden de bronnen.

Tijdens een bijeenkomst van de begrotingscommissie van het Duits parlement vorige week nam de commissie alleen kennis van het voornemen van de centrale bank om meer geld te gaan lenen aan het IMF, maar weigerde ze zich uit te spreken over eventuele politieke steun voor de leningen. De Bundesbank wil echter dat het parlement dit wel doet.

Een woordvoerder van het ministerie van financien verklaarde tegen Die Welt niet te weten dat de centrale bank en het parlement niet op een lijn zitten. Hij zei te verwachten dat de begrotingscommissie alsnog zal voldoen aan het verzoek van de bank om zich politiek uit te spreken en daarmee de leningen zal steunen.

Maandag bevestigde de ministers van financien van de eurozonelanden nogmaals dat ze gezamenlijk EUR150 miljard aan bilaterale leningen gaan verstrekken aan het IMF om zo de schuldencrisis in Europa te lijf te gaan. Duitsland zou hiervan zo'n EUR45 miljard voor zijn rekening nemen.

Eerder sprak de president van de Bundesbank, Jens Weidmann al uit dat een aanvullende lening alleen verstrekt wordt wanneer zowel Europese als niet-Europese landen, zoals de Verenigde Staten, ook geld beschikbaar stellen en steun gegeven wordt aan alle landen die financiele hulp nodig hebben en dit zich niet beperkt tot de landen in Europa.

Dinsdag werd bekend dat de regeringsleiders in Europa op 30 januari opnieuw bijeenkomen voor een top waarbij het bestrijden van de eurocrisis wederom centraal zal staan.

Door Tom Fairless. vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +3120-5715200; marleen.groen@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 21, 2011 06:47 ET (11:47 GMT)
[verwijderd]
0
Stützungskredite
Drucken Bewerten 12:08
Europas Banken stürzen sich auf billiges EZB-Geld

Die europäischen Banken haben fast eine halbe Billion Euro Kapital bei der EZB abgerufen. Die riesige Geldmenge überrascht die Experten.

(die Welt)

Dat is voor de Kerstinkopen of de bonussen.........
[verwijderd]
0
Die Banken des Euroraums haben sich bei der mit Spannung erwarteten auf drei Jahre angelegten Finanzierungsmaßnahme der Europäischen Zentralbank (EZB) am Mittwoch mit sehr viel Liquidität für eingedeckt. Insgesamt liehen sich die Institute die Rekordsumme von 489,2 Milliarden Euro. Das war deutlich mehr als erwartet, hatten Bankvolkswirte im Durchschnitt doch lediglich mit rund 300 Milliarden Euro gerechnet.

Der Zins, den die Banken zahlen müssen, orientiert sich an den Sätzen der wöchentlichen Hauptrefinanzierungsgeschäfte der Institute mit der EZB über die Laufzeit von drei Jahren. Derzeit liegt er bei 1,0 Prozent - das entspricht dem Leitzins im Euroraum.

(Frankfurter Allgemeine)

Het zelfde bericht doch met wat commentaar..
[verwijderd]
0
Trachtend wat vraagtekens weg te nemen kan het natuurlijk zijn dat de banken een grote geldvraag vanuit het consumentenbereik(en Germanisme past in dit kader wel) verwachten met betrekking tot de Kerstinkopen(eerste reactie).

Dan is dat bedrag derhalve te zien als een verwachtingspatroon dat in de bestedingsrichting(en dat is een goed patroon) wijst hoewel afgewacht moet worden of die verwachting juist is.

Elders werd al opgemerkt dat het ook een blijk van wantrouwen kan betekenen ten opzichte van de handelwijze van de ECB met betrekking tot leningen aan landen van wie nog steeds aangenomen kan worden dat ze niet weten hoe anders aan pecunia te komen.

Voorts is het nog steeds een aanwijzing dat het onderlinge vertrouwen tussen banken nauwelijks is hersteld.

Ook kan de eis van de Bundesbank(in een ander bericht gemeld) een rol spelen al is niet duidelijk waarom.

Tenslotte kan een reden zijn hoewel niet erg waarschijnlijk dat elders hogere rendementen met ongeveer gelijke zekerheid blijken behaald te kunnen worden aangezien een rendement van 1% bij de ECB niet echt een rendement genoemd kan worden en de inflatie nog steeds rond de 3% ligt.
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef op 20 december 2011 23:17:

Eerstens om het nog maar een keer in de herinnering terug te brengen het volgende ;

´By Brett Arends, Market Watch

LONDON (Market Watch) — If the Italians can’t persuade the bond markets to keep them in business, they have another card up their sleeve.

Few people realize it, but Italy holds the world’s fourth biggest stockpile of gold, at 2,452 tonnes. That’s even more than France, and more than twice as much as China.

Only the U.S., Germany and the International Monetary Fund hold more.

We dit afwaardeert is niet goed snik.

Verder; nu AEGON duidelijk geen raad weet met haar liquiditeit en geen winstwaarschuwing heeft gegeven en wetende hoeveel het is kan opnieuw de vraag gesteld worden die zelfs tijdens de verantwoording(als men dat bij AEGON zo mag noemen)van het resultaat over het derde kwartaal kennelijk opgevist zijnde uit dit forum(het archief kan dit aantonen) of de inkoop van eigen aandelen niet het beste middel zou zijn om de stabiliteit wat meer vorm te geven dan nu het geval is en waardoor het bovendien mogelijk zou kunnen worden van het bekende dubbeltje als uiteindelijk revenue na jarenlang tarderen tot 11(jawel) cent te promoveren aldus aantonende dat gebrek aan durf want lef mag dit niet genoemd worden niet voorkomt in AEGON´s gebruikelijke vocabulaire.

De stoutmoedigheid dient wellicht nog gestalte te krijgen doch het valt niet in te zien waarom tot deze daadkrachtige beslissing niet ruim voor de AVA zou kunnen worden overgegaan en AEGON dan voorshands weer rustig achter de coulissen kan zinnen op wapenfeiten die al veel eerder van haar werden verwacht.

Lex, toon je ballen !
Als ze geld over hebben, dan kunnen ze altijd bij mij terecht! Maar om hoeveel overschot aan liquiditeit gaat het eigenlijk?

[verwijderd]
0
We heebn er waarschijnlijk niet veel aan maar toch leuk

Theodoor Gilissen presenteert de beurslievelingen voor 2012 door onze beursredactie
AMSTERDAM - Theodoor Gilissen verwacht dat in het nieuwe jaar de onzekerheid en de volatiliteit op de aandelenmarkten voortduurt, maar houdt er rekening mee dat het tij uiteindelijk zal gaan keren. De zakenbank bracht vandaag ook de favoriete Nederlandse aandelen voor 2012 naar buiten.

Ineke Valke, beleggingsstrategist bij Theodoor Gilissen, wijst er op dat de politieke ontwikkelingen, die de stemming dit jaar grotendeels bepaalden, ook in 2012 naar alle waarschijnlijkheid tot grote beweeglijkheid zal leiden op de economie en de financiële markten. Het hoofdscenario van Theodoor Gilissen gaat uit van een aantrekkende groei in de VS, Japan en de opkomende landen. In Europa zal de economie blijven kwakkelen vanwege het onvermogen van de Europese regeringsleiders om de schuldencrisis te beteugelen.

Bij de individele aandelen ziet de zakenbank voor 2012 onder meer brood in Ahold vanwege de sterke marktposities in Nederland en de Verenigde staten, waardoor het supermarktconcern in staat is om zijn goede winstgevendheid te behouden.

Een andere favoriet is Aegon. Analisten van Theodoor Gilissen denken dat de verzekeraar zal profiteren van de versterking van de kapitaalpositie door de verkoop van niet-kernactiviteiten, zoals Transamerica. De geplande dividendbetaling van €0,10 per aandeel over het tweede halfjaar zien zij ook als een positieve stimulans.

Detacheerder Brunel heeft door zijn relatief grote betrokkenheid bij grote Australische projecten in de olie- en gassector goede resultaten geboekt, stelt Theodoor Gilissen. Ook wijzen de analisten op de verbetering van de prestaties in de uitzendmarkten in Duitsland en Nederland.

Daarnaast gaat de voorkeur uit naar DSM. Het bedrijf gespecialiseerd in ingrediënten voor de voedingsindustrie, farmacie (life sciences) en hoogwaardige materialen vertoont volgens de analisten in zijn belangrijkste activiteiten op termijn een blijvende hoge groei. Andere positieve elementen zijn de groei van de activiteiten in China en de omzet van eigen innovaties.

Imtech staat ook in de lijst met favoriete aandelen van Theodoor Gilissen dankzij de sterke positie die de technisch dienstverlener heeft opgebouwd in Noordwest Europa en de toegevoegde waarde door de focus op energiezuinige gebouwen.

KPN is eveneens een steraandeel. De zakenbank is positief over de sterke positie van het telecomconcern in Nederland en verwacht een verdere uitbreiding van activiteiten op het gebied van televisie en breedbandverbindingen. Een mogelijke consolidatieslag op termijn binnen de Europese telecomsector kan de fanatsie in het aandeel een extra implus geven, menen de analisten.

Theodoor Gilissen heeft verder hoge verwachtingen van Philips vanwege de strategie van het electronicaconcern die gericht op groei in de sectoren licht, medische apparatuur en consumentenapparaten. De gezonde balanspositie van Philips en de verwachte periodieke dragen ook bij tot het optimisme van de analisten over het aandeel.

De keuze van Theodoor Gilissen voor RD Shell is te danken aan het relatief hoog dividenrendement en de verwachte jaarlijkse groei van het olie-en gasconcern. De marktleiderschap van Shell op het gebied van het olie- en gas en de toenemende gemiddelde productiegroei vinden de analisten ook triggers voor de koers.

Last but not least complementeert Unilever de favorietenlijst. Het streven van het levenmiddelconcern naar een bovengemiddelde omzetgroei en de sterke postie in opkomende landen maken het aandeel voor Theodoor Gilissen kansrijk.

mvliex 1
0
MADRID (MarketWatch) — U.S. stock-market futures clung to gains on on Wednesday, in the wake of the prior day’s rally, after a European Central Bank funding operation for the region’s banks showed a higher level of lending than expected.
[verwijderd]
0
quote:

Leidenaar schreef op 21 december 2011 13:26:

[...]

Als ze geld over hebben, dan kunnen ze altijd bij mij terecht! Maar om hoeveel overschot aan liquiditeit gaat het eigenlijk?

Op ´fundamenteel´ vind je veel info.

En het Q3 verslag geeft nog wat extra.
[verwijderd]
0

LISSABON (Dow Jones)--Portugal ligt op schema in het doorvoeren van structurele hervormingen waarmee het land de concurrentiepositie versterkt, maar een terugval is mogelijk in 2012 als het land de noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen niet implementeert of als de Europese schuldencrisis zich verder uitbreidt, waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op dinsdag.
Het IMF, dat op maandag een nieuwe tranche aan financiele ondersteuning voor Portugal goedkeurde, meldt daarnaast dat het waarschijnlijk is dat de banken aanspraak moeten maken op EUR12 miljard van het EUR78 miljard tellende reddingsfonds om de herkapitalisatie mogelijk te maken.
"De gedurfde en concrete maatregelen die opgenomen zijn in de begroting over 2012 komen overeen met de ambitieuze doelstelling om tot een begrotingstekort van 4,5% van het bruto binnenlands product te komen over 2012", aldus het IMF in het rapport over Portugal.
"Het budget bevat echter weinig buffers voor het opvangen van negatieve ontwikkelingen, en de politieke bereidheid voor het uitvoeren van de begroting in 2012, waaronder het strikt vasthouden aan de overheidsuitgaven, zal bepalen of het programma succesvol zal zijn."
Portugal heeft dit jaar volgens het IMF voldaan aan de meeste aan de financiele steun verbonden voorwaarden. Maar het land laat het afweten in het onder controle krijgen van de schuldenlast van de staatsondernemingen, welke alarmerend snel oplopen. De overheid erkent het probleem en geeft aan de wetgeving zo aan te passen dat het voor ondernemingen is de schuld verder te laten oplopen.
In september zag Portugal zich gedwongen het begrotingstekort te herzien naar 9,8% van het bbp over 2011, in plaats van een eerder geraamde 9,1%, nadat de overheid verborgen schulden tegenkwam in de boeken van het autonome eiland Madeira.
Het Zuid-Europese land komt dit jaar uit op een begrotingstekort van 5,9% van het bbp, en herzag onlangs de economische verwachting voor komend jaar, vanwege een scherpere daling in de interne vraag en de verslechterde economische situatie wereldwijd.
Portugal verwacht nu dat de economie met 3% terugloopt in het komende jaar, na een daling met 1,6% in 2011. De werkloosheid, momenteel 12,4%, zal oplopen naar 13,6% in 2012. Het IMF meldt dat Portugal goed vordert in het doorvoeren van de structurele hervormingen, waaronder een flexibilisering van de arbeidsmarkt door een verlaging van de ontslagkosten. Deze hervorming werd echter sterk bekritiseerd door de vakbonden, die vorige maand een staking organiseerden en aangaven dat dit voorlopig niet de laatste zal zijn.
Door Patricia Kowsmann. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 21, 2011 08:22 ET (13:22 GMT)
© 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens de Rabobank is het een goed idee om aandelen ING Group (INGA.AE) te kopen, voorafgaand aan de voor 13 januari geplande beleggersdag waarop de bancaire tak centraal zal staan. Rabobank verwacht dat de beleggersdag een nieuwe groep investeerders aan zal trekken, te weten bankanalisten. Daarnaast voorziet Rabobank dat ING nieuwe doelen bekend zal maken, waaronder een winstdoel van EUR3,7 miljard voor de bank. Een derde reden is voor Rabobank dat ING met een aantal positieve berichten naar buiten kan treden. Rabobank handhaaft een preferred buy-advies met een ongewijzigd koersdoel op EUR10,20. Omstreeks 14.30 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR5,44, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (EVG)
Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 21, 2011 08:42 ET (13:42 GMT)
© 2011 Dow Jones & Company, Inc.

AAND ING GROEP /ADR DE NOT
US4568371037
CT A ING GROEP @ EUR 0.24
NL0000303600

hup omhoog, dan kan aegon mooi mee liften.
[verwijderd]
0
Een andere favoriet is Aegon. Analisten van Theodoor Gilissen denken dat de verzekeraar zal profiteren van de versterking van de kapitaalpositie door de verkoop van niet-kernactiviteiten, zoals Transamerica. De geplande dividendbetaling van €0,10 per aandeel over het tweede halfjaar zien zij ook als een positieve stimulans.

91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 5,882
Verschil +0,024 (+0,41%)
Hoog 5,940
Laag 5,854
Volume 4.842.031
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 5.366.703

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront