Nokia Oyj « Terug naar discussie overzicht

Het gezicht achter het masker

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Beste mede-nokia beleggers,

Na een lichte peiling in het januari-draadje, bleek er wel wat animo om meer te weten te komen over onze collega beleggers.

Interessant vind ik, persoonlijk om zaken zoals leeftijd, opleidingsniveau en gevolgde opleidingen, hoelang je al doet beleggen, waarin je doet beleggen, hoe je ermee in aanraking bent gekomen, enzovoorts te weten te komen! N.A.W. gegevens mag iedereen lekker voor zichzelf houden haha..

Ik zou geen goede topic-houder zijn als ik niet zelf af zou trappen.

Jullie kennen me als deelaan, een naam zonder betekenis dat gewoon komt van het woord aan-deel. Woonachtig in het zuiden des Nederlands en ben 22 jaar jong. De opleiding HBO facility management onlangs succesvol afgerond en op dit moment zoekende naar een nieuwe HBO opleiding, universiteit of master, meer in de richting van mijn interesses (marketing/communicatie/productdesign/productontwikkeling, breed ja, ik weet het).

Beleggen heb ik altijd al interessant gevonden, meerdere familieleden beleggen. Een iemand is onlangs kunnen stoppen met werken en een ander is tijdens de crisis 400k verloren, jawel.

Op mijn 15 levensjaar ben ik begonnen met beleggen. Nadat mijn ouders meerdere papieren hadden ondertekend, mocht ik dan eindelijk aan de slag. Louter fondsen, om het risico te beperken maar te proberen om net een paar procenten meer te pakken dan mijn vrienden met pietluttige spaarrekeningen.

Op de middelbare school maakte ik uiteindelijk een profielwerkstuk over de aandelenmarkt. Iedereen uit de economie-les gaf mij 5 euro en ik zette in op Nestlé, een tijdje later kreeg iedereen 5.50 euro terug, achteraf een lachertje. Dat werkstuk sloot ik als enige af met een dikke 10, een van mijn meest memorabele scores tot nu toe haha.

Ik hou van het risico, maar probeer realistisch te blijven en kansen zorgvuldig te selecteren. Op dit moment handel ik louter in aandelen en liefst op de lange termijn. Van het vermogen waarmee ik beleg zit op dit moment alles in Nokia. Mijn gemiddelde inkoop ligt rond de 2.15 (eur) en zolang alles goed gaat blijf ik nog lekker lang zitten. Heerlijk, ik hoef mij niet in andere markten te verdiepen en het rendement tot nu toe is voor mij prima.

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen,

Gegroet.

boldie
0
zelf ben ik 38 jaar werkt zelf bij een groot chemie bedrijf.
beleg nu 10 jaar en heb wel eens wat missers gemaakt door dollar tekens in mijn oogjes en te veel risico (pharming amt brand funding). Hier flink wat verloren en de beurs is niet mijn geluksplekje zo maar te zeggen.
woon in het westen en heb 3 dochters en ben getrouwd.
Opleiding is mts proces en milieutechniek.
gemiddelde van nokia ligt nu rond de 3,28 door diverse te hoge aankopen.
hoop dus hiermee nog wat verlies goed te maken maar dan zou de koers rond de 4,5 moeten staan wil ik dit weggewerkt hebben maar goed niks is onmogelijk:)

prettig weekend in iedergeval
[verwijderd]
0
Hier 26 jaar, wonende in België. Ik werk als onderzoeker aan de universiteit van Gent en doe vooral onderzoek naar sensornetwerken. Ik ben industrieel ingenieur van opleiding.

Ik ben al lang geïnteresseerd in de beurs, maar had nooit voldoende doorzetting of tijd om me eens goed in te lezen en een beleggingsrekening te openen. Vorig jaar heb ik dit toch eindelijk kunnen doen en ik heb er nog geen spijt van. Wat is de beurs een verslavende 'hobby'.

Ondertussen ben ik 8 maanden aan het handelen, vooral in specifieke aandelen (tomtom, postnl, nokia). Na mijn vingers redelijk verbrand te hebben aan TomTom en PostNL (50% verlies) heb ik gelukkig al mijn verlies dubbel en dik goed gemaakt met Nokia.

Ik hou van risicovol handelen (hefboomproducten; turbo's en CFD's) met een beperkte som geld terwijl de rest van mijn spaargeld mooi op een saaie spaarrekening staat.
domin8tor
0
22 Jaar, op kamers in Enschede. Gemiddelde inkoopbedrag Nokia ligt op 4.50 ongeveer. Ja ik weet het, te vroeg ingestapt. Dacht v/d zomer helemaal geen licht maar aan einde van de tunnel te zien dus niet bijgekocht. Studeer momenteel bedrijfskunde aan de UT en ben eigenlijk via Nokia geïnteresseerd geraakt in de aandelenmarkt en allerlei andere manieren van speculatie. Wil niet zeggen dat ik Nokia fanboy ben, maar wou de lumia 800 een kans geven en tevens het aandeel door in te kopen , destijds op 4.50...
[verwijderd]
0
Hallo; hier een vlaming aan de kant van zeeland 40 jaar en werkzaam in een chemiebedrijf ingekocht op 2;75 op aanraden van goede vriend, al mijn geld erin . Is eerste maal dat ik aandelen gekocht heb. heb er nog geen seconde spijt van, mvg
[verwijderd]
0
47 jaar, nuchtere import brabander, Kritische ICT-er bij onderdeel van "Het bedrijf". Ingekocht op 2,85 een maand geleden, ook nooit eerder echt in aandelen. Op aanraden van collega ingestapt. Theoretisch zou ik insite info kunnen hebben, maar in praktijk nooit iets van gemerkt. Ik verbaas me over de rollercoaster ride. Heb sinds een jaar een Lumia 800 en ben er geweldig tevreden over. Voorlopig zit ik "long", want zie nog veel groeipotentie. Ga binnenkort wel actiever andere fondsen volgen en beleggen. The only way is UP!
[verwijderd]
0
42, CFO,Belg aan de kust wonend, geef mijn geld niet in andermans handen, ik beslis zelf over aankopen of verkopen. ik beleg risicovol anders vind ik het saai. Veel op gevoel. TA geloof ik niet in.

Erik9400
0
35, woon in het hoge noorden. Ben begonnen met beleggen toen ik werkte bij De Bank. Mooie klapper gemaakt met Getronics (in 1x studieschuld weg) . Veel verloren met tt en wil deel terugwinnnen met nokia

Beleg als in casino... volgens mij is het gokken omdat grote partijen de koersen bepal
[verwijderd]
0
33 jaar, getrouwd, 2 dochters. Sinds 3 jaar woonachtig in brabant, geboren & getogen fries maar mijn vrouw wilde graag terug naar haar roots.
Ooit afgestudeerd Software Engineer maar via detachering beland in Business Intelligence (datawarehousing & reporting).
10 jaar geleden enthousiast amateur belegger maar gestopt nadat ik flink verloren had met Baan ICT.

Afgelopen september weer begonnen omdat ik Nokia een te mooie kans vond om te laten liggen. Zat long in het aandeel maar toen ik een sprong naar boven miste omdat ik zenuwachtig was geworden en (automatisch) uitstapte op mijn inleg ben ik begonnen met Turbo's. Het is een hobby aan het worden. Ben nog nooit ergens short op gegaan en wil dat eens gaan proberen.
ktm1970
0
hallo, ik kom uit friesland woonachtig vlak bij drachten.
zit zo'n 7 jaar in beleggingen en ben 30 jaar.
heb veel geld verloren met pharming, fortis, en ing.
zit sinds september in nokia en heb gekocht op 1.95.
ik verkoop zo nu en dan een deel en koop een beetje lager weer bij.
zo heb ik al veel verdient de laatste paar maanden., hoop dat nokia zijn best nog doet de aankomende maanden.
ben sinds een dag lid van het forum, en in het begin kon ik er nog veel informatie uit krijgen maar de laatste tijd zijn er veel die heeeel positief zijn, maar we zullen zien.

iedereen succes.

gr.
[verwijderd]
0
Ben 27 jaar samenwonend in zuid-limburg. Heb vliegtuig onderhoud technicus geleerd maar werk in de horeca sinds m'n 14de, electronica interesserd me ook en heb NID nog 1 jaar gevolgd maar heb 2 jaar geleden besloten om verder te gaan in de horeca.
Sinds m'n 18de al interesse in beleggen maar nooit aan begonnen.
In juni viel me nokia al op maar pas in september een rekening bij bink aangevraagd,
en pas in oktober ingestapt op 2.00€.
Sindsdien al genoeg foutjes gemaakt en veel geleerd.
Ik zie genoeg potentie en een toekomst voor nokia, maar nokia moet nog genoeg doen om te laten zien dat beleggers vertrouwen krijgen.

(waar ik op hoop een iphone 5 maar dan met wp van nokia, en ik zie geen toekomst in Android voor nokia.)

Aandacht en service is nodig in de wereld van nu.
[verwijderd]
0
Afgestudeerd journalist, 27 jaar en woonachtig in Amsterdam. Tijdje bij dagblad Metro en FD gewerkt en heb nu een wijn webwinkel en doe nog freelancewerk als journalist.

Na de val van Lehman Brothers echt geïnteresseerd geraakt in beleggen, beleg zelf sinds 2010. Ingestapt in Nokia met gemiddelde aankoopprijs € 2,55. Ik blijf zitten totdat ik geen vertrouwen meer heb in de telefoons die Nokia maakt en hopelijk is dat tot ver boven de € 20.
[verwijderd]
0
Erg leuk om op deze manier iets meer te weten te komen over de mede-beleggers!

Echter zie ik een kleine 500 topic views en een luttele 12 reacties. Dat is alsof je een mooie koers volgt maar niet instapt...Kom maar op met die verhalen!
[verwijderd]
0
Omdat jij het bent ;-)

Ik ben 25 jaar en zit in het laatste jaar van HBO opleiding International Business and Management. Hiervoor heb ik een IT Management opleiding afgerond. De beurs heeft mij altijd gefascineerd en ben enige tijd geleden dus begonnen met handelen.

Zoals deelaan aangeeft volledig in NOK te zitten, zit ik dat ook. Ik geloof niet in het behalen van goede rendementen zonder het nauwlettend te kunnen volgen en/of te spreiden. Voor mij is het naast werk/school onmogelijk om 5 fondsen goed in de gaten houden en in te springen indien nodig. Wel volg ik andere aandelen zoals eerder aangegeven (KPN, HEIJM, SBMO en GOOG is inmiddels toegevoegd wegens mogelijke Android successen).
[verwijderd]
0
Eind veertig, noord holland, beleg voor de lol met wat centjes die ik over heb. Heb gedeelte nok op 2,11 gekocht en vorige week verkocht. Heb nog wat op 4,25. Die laat ik lekker staan. Komt zeker goed eind van het jaar of al eerder. Op aanraden van familielid gaan beleggen. Doe nu een jaar of 4. Opleiding Hbo niveau. Werkzaam in de IT. Helaas te weinig tijd om alles goed bij te houden dus neem ik nu meestal 1 fonds en zorg dat ik daar alles van weet/ lees.
[verwijderd]
0
ooit begonnen met aandelen tulip (wie kent ze nog?) omdat de universiteit vol stond met gloednieuwe tulpjes, veel geleerd some gewonnen, veel verloren, nokia als volatiel aandeel vind ik leuk om in te beleggen, tryin' to act different from the crowd. verder ben ik getrouwd met een superlief schatje, sport graag liefst kort en intensief, en ben graag buiten te vinden

succes allemaal met nokia!!!
Tilburg013
0
Goeiemorgen medebeleggers,

ik ben 26j en woonachtig in <- Afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige en onlangs als HBO-Bedrijfskundige. Sinds 5j werkzaam in de financiële dienstverlening waarvan de laatste 2j als assistent beleggingsspecialist bij een 'grootbank'. Ik heb dus met recht van mijn hobby mijn beroep kunnen maken al zal dat binnenkort wel ten einde lopen. Ik beleg sinds 3j waarvan 2011 een bijzonder teleurstellend jaar was en helaas veel verloren heb. 2012 afgesloten met een netto maandsalaris en voor 2013 heb ik ook hooggespannen verwachting met dank aan Nokia.

Veel succes iedereen!
Erg chebbi
0
OK! 53, academicus en ondernemer, woonachtig in de buurt van Apeldoorn. Een van de ouderen, maar er zijn er meer! Beleg alleen in aandelen. Vanaf mijn 25e, met wisselend succes. Probeer me op drie tot vier partijen van een 10-tal te focussen. Dat zijn nu BAM,Delta Loyd, Shell en Nokia.
Probeer een beetje te handelen, maar vanwege de stijgende trend doe ik het met zeer grote mate. Zit behoorlijk vol in Nokia.
[verwijderd]
0
Ik ben 17 jaar (waarmee ik waarschijnlijk de jongste ben), en ik ga nog naar de middelbare school (International School Hilversum), waar ik in mijn 6e jaar zit en het vakkenpakket Economie en Maatschappij neem. Het plan is om hierna economie te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar ik heb nog geen richting bedacht.

Echte ervaring in beleggen heb ik niet, maar ik heb een algemene interesse in economie (en specifiek dus in beleggen). Dit zijn mijn eerste aandelen (deze heb ik gekocht eind november tegen 2.65 euro) hoewel ik wel al enige tijd interesse heb in beleggen. De reden dat ik in Nokia ben gestapt ligt in de vorige zomer, toen met de aankondiging van windows phone 8 ben ik wat gaan onderzoeken en kwam ik tot de conclusie dat nokia aandelen zwaar ondergewaardeerd werden. Uiteindelijk dus pas in november ingestapt, omdat ik zelf eigenlijk niet eens mag beleggen (min leeftijd is 18), en ik mijn ouders eerst moest overhalen dat ik dit kan.

De hoeveelheid waar ik mee beleg is natuurlijk niets vergeleken met jullie, maar ik vind het gewoon leuk om te doen en het is wat ervaring. Bovendien is het meer een echte ervaring dan gewoon met van die beurspellen meedoen omdat ik zo meer te maken krijg met emotie en moet proberen rationeel te blijven denken.
[verwijderd]
0
Ik moet trouwens zeggen dat we idd hier wel een leuke combinatie van verschillende mensen hebben. Allemaal van verschillende walks of life met hele verschillende achtergronden. Het is leuk om jullie te leren kennen!
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,52  -0,99  -0,11%  18:05
 Germany40^ 18.659,00 -0,36%
 BEL 20 3.996,70 +0,14%
 Europe50^ 5.022,37 -0,49%
 US30^ 39.852,00 -0,07%
 Nasd100^ 18.737,50 +0,11%
 US500^ 5.319,96 -0,05%
 Japan225^ 38.687,30 -0,47%
 Gold spot 2.391,84 -1,25%
 EUR/USD 1,0842 -0,13%
 WTI 78,15 -0,60%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +11,63%
HEIJMANS KON +7,98%
Alfen N.V. +5,96%
Avantium +5,41%
Pharming +3,56%

Dalers

AALBERTS NV -3,66%
SBM Offshore -2,89%
INPOST -2,14%
RENEWI -1,98%
Aperam -1,87%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront