Hypotheken « Terug naar discussie overzicht

Ik ben 35. Kan ik UIT mijn pensioenen stappen, cash opvragen?

7 Posts
[verwijderd]
0
Dag allen,

Dit idee krijg ik net van een forum, dat zoals de meeste ami-centrisch was. Mensen die hun pensioen de nek omdraaiden en zelf de inleg en belegging gingen doen, wegens geen vertrouwen op goede bedoelingen van hun overheid en big money instellingen. Ik ben uit hetzelfde hout gesneden. Zie geen enkele manier waarop mijn pensioenpremies ooit zullen optellen tot een behoorlijke oudedagvoorziening. Indexaties zijn zelfzaam, inflatie is al (per ontwerp) meer maar is nog amper begonnen, en de overheid en big money hebben geen goede trackrecord. Eindloon werd middenloon, kortingen links en rechts, verboden voor fondsen behoorlijk te beleggen in goud, bizar hoge kostenaftrek, en zo volgen er wel meer trucs.
Ik ben een gruwelijk slechte daytrader, maar weet steeds meer van lange-termijn beleggingen, en ik MOET ook nog 35 jaar voor ik op mijn lauweren kan rusten. 2047, hoe ziet de wereld er dan uit? Ik wil niet doodliggen en wachten of er dan nog iets van mijn 50 jaar aan premies overgebleven is.

Kan ik mijn pensioenen (er lopen er meerdere) openbreken, cash opnemen? Ik zou het linea recta omzetten in een mandje van edelmetalen en BRICS valuta denk ik. Misschien minder goed dan doodliggen en wachten, maar het is dan wel MIJN fout.

Wat is er mogelijk onder NL pensioenwetten?

DANK!
theo1
0
Een jaar na dato toch een antwoord ;-).

Bestaande pensioenen kun je voor zover ik weet niet benaderen zonder met pensioen te gaan. Sommige fondsen bieden flexibiliteit qua pensioenleeftijd en dat kun je zo vroeg mogelijk kiezen. Je krijgt dan natuurlijk wel een lagere uitkering.

Heel kleine pensioenen kun je laten afkopen, maar die zullen je vanzelf wel benaderen omdat de administratiekosten voor dat soort mini-pensioentjes nogal hoog zijn.

Je kunt "uit het systeem" stappen door zzp'er te worden (of op een andere manier ondernemer). De kunst is dan wel om de pensioenpremie terug te verdienen via de tarieven die je rekent. Je kan er dan mee doen wat je wil. Het is dan wel voor je te hopen dat dat nieuwe plannetje vanuit de politieke jongeren om ook zzp'ers verplicht voor pensioenen te laten sparen niet doorgaat. Anders zit je alsnog in een pensioenfonds.
[verwijderd]
0
een jaar later mooi moment om terug te kijken.

zilver -25%, goud -20%.

het "domme" abp meer dan +10%.
[verwijderd]
0
Mijn pensioenen : niet geindexeerd voor inflatie, en 1 uitkering 0.5% gekort.
Ik zou graag meer goud/zilver in mijn pensioen steken nu. Elke cent waa rik wel bij kan zit er in.
[verwijderd]
0
de huidige stand van zaken is dat er een toename van weerstand/tegenstand/afkeer van de overheid gaande is. Gezien de overheden (met name Brussel en pro-Brussel overheden) van geen wijken weten, alsook dat zij geen idee hebben hoe verbeteringen te brengen in de europese economie....maar juist het tegenovergestelde, zal zilver en m.n. goud de komende jaren in waarde toenemen.
Het verlies van vertrouwen in de overheden met de reële mogelijkheid dat dit zou kunnen escaleren te samen met de neergaande economie, zullen edelmetalen alsmaar verder toenemen in waarde. Het is een van de weinige alternatieven waar men nog zijn vermogen in kan vastzetten en behouden zonder een directe dreiging van verlies/in beslag name ed.

Mooi dat jullie dit als een van de weinigen destijds hebben zien aankomen. Hopelijk kunnen er velen hier nu hun voordeel mee doen.
objectief
0
quote:

Skater schreef op 30 juni 2012 14:37:

Dag allen,

Kan ik mijn pensioenen (er lopen er meerdere) openbreken, cash opnemen? Ik zou het linea recta omzetten in een mandje van edelmetalen en BRICS valuta denk ik. Misschien minder goed dan doodliggen en wachten, maar het is dan wel MIJN fout.

Wat is er mogelijk onder NL pensioenwetten?

Goed dat je dit aankaart op jonge leeftijd...je huidige inleg aan pensioenpremies en opbouw is normaliter nog klein en dus onbelangrijk. (laten doorlopen)
Maar zelf hiernaast eigen woning kopen en in aandelen beleggen voor de lange termijn..uitkomst wordt een flink vermogen voldoende voor dik pensioen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,90  +8,63  +0,99%  12:55
 Germany40^ 18.048,00 +0,73%
 BEL 20 3.862,44 +0,12%
 Europe50^ 4.973,42 +0,70%
 US30^ 38.104,17 -0,05%
 Nasd100^ 17.584,91 +0,90%
 US500^ 5.079,55 +0,69%
 Japan225^ 37.893,05 +0,45%
 Gold spot 2.348,62 +0,71%
 EUR/USD 1,0730 +0,01%
 WTI 84,08 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +7,46%
EBUSCO HOLDING +5,80%
Corbion +4,35%
Alfen N.V. +3,85%
ADYEN NV +3,37%

Dalers

IMCD -7,68%
Wereldhave -7,33%
SIGNIFY NV -7,30%
BESI -4,45%
ABN AMRO BANK... -3,97%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront