Reesink « Terug naar discussie overzicht

Reesink verdubbelt winst

13 Posts
voda
0
RTRS-Reesink verdubbelt winst
ZUTPHEN (ANP) - De technische handelsonderneming Reesink
heeft vorig jaar de winst bijna verdubbeld. Dat was mede te
danken aan eenmalige meevallers. Dat heeft Reesink vrijdag
bekendgemaakt.

De winst na belasting steeg van 3,2 miljoen euro naar 6
miljoen euro. De omzet groeide met 30 procent naar 169 miljoen
euro. Het bedrijf maakte verder bekend het dividend te willen
verhogen van 4 naar 5 euro.

Reesink meldde dat incidentele mee- en tegenvallers hebben
bijgedragen aan de forse winststijging. Bovendien steeg het
bedrijfsresultaat met 70 procent.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
gerrie2000
0
6 miljoen euro winst gedeelt door 671000 aandelen geeft een WPA van 9 euro. Dan is de KW nu een kleine 12. Erg laag voor dit aandeel want:

- voorgesteld dividend van 5 euro geeft nu al het hoge redenement van 5%! (waarom trouwens niet 7 euro dividend per aandeel???, Reesink zwemt in het eigen vermogen)

- Reesink zal dit jaar waarschijnlijk wel doorgroeien, met in het achterhoofd de succesvolle aquisities van vorig jaar, het gunstige economische klimaat en de nog steeds lage marges (6 miljoen winst op 169 miljoen omzet is niet veel)

- De schadeclaims van Reesink aan het adres van de gemeente apeldoorn, die nog lopen en waarvan de rechter al heeft gezegd dat Apeldoorn schuld heeft. Alleen de hoogte van het bedrag moet nog worden vastgesteld. Reesink claimt 47 miljoen. Dat zal het wel niet worden, maar stel dat het 10 miljoen wordt. Dat is 15 euro per aandeel!! zeg maar een superdividend?!?!

Kortom de koers kan omhoog. Ik vind een KW van 15 nog niet eens hoog, en danb kom je op 135 euro per aandeel!! met 5 euro dividend en een mogelijk superdividend van 15 euro kom ik boven de 150 euro per aandeel uit!!!

Mijn advies: kopen op deze lage koersen nu het nog kan...

[verwijderd]
0
Nou, dat zijn wel hele gunstige berekeningen... Dat de koers iets te laag gewaardeerd word, kan ik mij in vinden. Maar koersen voor het aandeel Reesink van minimaal 150 euro, daar maakt u het(zelfs voor de liefhebber) wel heel erg kras. Op 1 januari 2006 sloot het aandeel op 76,35 Euro, en het had toen al een forse winst geboekt in vergelijking tot 1 januari 2005. Deze stijging had deels te maken met overname berichten en "stille" reserves. Reesink is door de jaren heen altijd een stabiel aandeel geweest en binnen zo'n korte tijd nog een keer "verdubbelen" zie ik niet zo snel gebeuren.

Ik ben het wel met u eens dat u er nu in moet stappen, dit is wel een goed moment. Er zit nog veel in het "vat"!
gerrie2000
0
Ik verwacht ook niet dat die 150 euro volgende week op de borden staat. Maar eind dit jaar ga ik uit van een koers van 140 a 150 euro (het realistische koersdoel).
En als ik optimistisch ben kom ik uit op 10 miljoen winst (15 euro WPA) voor 2007 met een koersdoel van 200 euro eind dit jaar. Maar dan moet ook alles meezitten.
[verwijderd]
0
Als aandeelhouder hoop ik dat u gelijk krijgt, maar erg realistisch zijn uw berekeningen helaas niet.
In het netto resultaat over 2006 van Euro 6,0 mln. is een bedrag van Euro 1,1 mln. begrepen als herwaardering op onroerend goed , almede een nog niet nader bekend gemaakt bedrag aan incidentele baten. Dit zal vermoedelijk ook enkel tonnen zijn, waarmee de operationele winst per aandeel over 2006 ca. Euro 7,00 bedraagt.

Dat de actuele k/w op basis van de operationele wpa een (zeer) hoge factor 15 bedraagt, komt dan ook uitsluitend door het aantoonbare EV per aandeel plus mogelijke opbrengsten uit de schadeclaim richting de gemeente Apeldoorn. Hiervan valt de omvang moeilijk in te schatten evenals het tijstip waarop Reesink een bedrag tegemoet kan zien.

Dat Reesink een goede investering is ben ik van harte met u en de Zwolsche jager eens, maar spectaculaire koersontwikkelingen liggen m.i. niet in het verschiet. Het is vooral een safe belegging waar je weinig omkijken naar hebt. Niet meer en niet minder.





gerrie2000
0
De operationele winst in 2006 is 70% gestegen ten opzichte van 2005. Ik verwacht dat die stijging zich wel doorzet, zeker gezien de totale omzet van 169 miljoen die ook nog eens 30% is gestegen tov 2005).

En om het even over een andere boeg te gooien. Andere velingfondsen met goeie winstcijfers (Gouda Vuurvast, Exendis) hebben afgelopen jaar spectaculaire stijgingen laten zien. Reesink nog niet, dus het ligt in lijn van mijn verwachting dat dat dit jaar gaat gebeuren.

Maar ik dank de Zwolsche Jager en Gram32 hartelijk voor hun kritische beschouwingen op mijn betoog. Daarvoor is een forum tenslotte bedoeld.

Tenslotte: eind dit jaar spreken we elkaar weer...
[verwijderd]
0
Daar durf ik wel een haas met u op te zetten, want ik zie uw voorspelling dit jaar (helaas) nog niet gebeuren. Ik zie het meer als "de wens is de vader van de gedachte", maar je weet inderdaad maar nooit.
[verwijderd]
0
De omzet is mede door 2 acquisities met 30% gestegen, maar daarvan telde de omzet van ene (Packi Agro) in 2006 al volledig mee en de andere (Safety Centre) vanaf de 2e helft 2006. Het effekt op de omzet in 2007 is derhalve relatief bescheiden t.o.v. 2006.
De autonome groei in 2006 bedroeg 7%, heel netjes, en dat is een veel belangrijkere graadmeter.

De groei van de operationele winst met 70% zal ongetwijfeld ook voor een belangrijk deel te maken hebben met voornoemde acquisities vanwege het synergie voordeel. Het is daarom absoluut niet reeel te veronderstellen dat de winst in 2007 wederom zo sterk zal stijgen. Ik ben er wel van overtuigd dat er opnieuw een stijging in het vat zit, maar ben al blij als die uitkomt op de nettowinst van dit jaar, Eur 6,0 mln., maar dan dus zonder eenmalige posten. Een sterkere groei is m.i. alleen maar haalbaar indien er opnieuw flink omzet (en winst) wordt bij gekocht.

Dat de door u genoemde veilingfondsen afgelopen jaar een koersverdubbeling hebben laten zien zegt natuurlijk niets over de koersontwikkeling van Reesink of welk ander fonds dan ook maar.

Omdat ik beide fondsen niet volg heb ik er een snelle blik op geworpen.

De koersverdubbeling in Exendis is makkelijk verklaarbaar omdat er in 2006 voor het eerst in 5 jaar geld is verdiend, nl. 1,5 mln. ofwel Eur 0,83 per aandeel. In dat licht is de koers momenteel eigenlijk nog zeer laag, want de k/w bedraagt ca. 5,5. Aan de andere kant is de omzet is 5 jaar gedaald van 37,5 mln. naar 6,5 mln. en dat is een beursfonds onwaardig.

De laatse informatie over Gouda Vuurvast dateert van 30-08-06. Men maakt bekend de de winst over het 1e halfjaar is gedaald, maar dat voor het hele jaar een stijging wordt verwacht. Het is bijzonder opmerkelijk dat het aandeel pas veel later, vanaf medio november, en zonder nieuws in 2 mnd. tijd zo'n 45% in waarde stijgt. Je zou haast vermoeden dat er iets speelt en dat er mensen zijn die meer weten dan een ander.......

Ik hoop niet dat ik u nu van een illusie heb beroofd, maar zonder bijzondere gebeurtenissen in de vorm van b.v. een of meer mooie acquistities of een "Van Herk" achtig scenario voorzie ik (helaas) echt geen grote opwaartse koersbewegingen.

Om met de woorden van de heer ten Doeschate te spreken: Reesink is geen aandeel voor de hip-hop belegger.



gerrie2000
0
Prima onderbouwd stuk. Alleen is beleggen niet alleen ratio, maar ook veel emotie. Soms gaan aandelen schijnbaar zonder reden omhoog (zie bijv Gouda Vuurvast).
Dus ik blijf bij mijn koersdoelen en ga voor minimaal 140 euro aan het eind van dit jaar.
gerrie2000
0
Prima onderbouwd stuk. Alleen is beleggen niet alleen ratio, maar ook veel emotie. Soms gaan aandelen schijnbaar zonder reden omhoog (zie bijv Gouda Vuurvast).
Dus ik blijf bij mijn koersdoelen en ga voor minimaal 140 euro aan het eind van dit jaar.
[verwijderd]
0
Hierbij een krantenbericht van De Stentor, de plaatselijke krant van regio Apeldoorn Deventer en Zwolle.

Rechter geeft Reesink ongelijk

APELDOORN/ZUTPHEN - Technisch groothandel Reesink heeft geen recht om 2,3 miljoen aan dwangsommen op te eisen van de gemeente Apeldoorn. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Zutphen.
Reesink gaat waarschijnlijk in hoger beroep. De uitspraak is een stapje in een hele reeks processen tussen gemeente en Reesink. Het bedrijf stelt dat de gemeente de verhuizing van Zutphen naar Apeldoorn heeft bemoeilijkt en won tot nu toe alle zaken.

Met de eerste resultaten van de claim zal het nog wel even duren denk ik, gezien het krantenbericht.

Reesink is altijd een stabiel aandeel geweest dat een bepaald publiek beleggers trekt. Plotselinge koerssprongen of koersdalingen zijn het aandeel sinds 1959, naar mijn weten, ook vreemd. Het gekozen dividentbeleid is stabiel te noemen. "Emotionele beleggers" trekt dit aandeel hierom alleen al niet, of men moet van een animerende AVA houden. Daarom kijk ik bij forse koersstijgingen of dalingen altijd eens even goed in de diverse kranten, want dan kan er wel eens iets aan de hand zijn.

Naar mijn mening heeft het bedrijf van nature geen echte "acquisitie drift". De laatste aankopen van afgelopen jaar zijn, naar mijn weten, de eerste aankopen sinds de acquisitie in 1995 van de firma Dutec uit Den Bosch. Er moeten dan wel hele mooie "pareltjes" op korte termijn in de verkoop komen, want ik denk dat ze zich op de claim en de verdere optimalisering van de bedrijfsvoering richten in 2007. Al was het alleen al om die eenmalige baten van 2006 op te vangen.

Ik zie, als aandeelhouder, om deze redenen dan ook de 140 euro voor dit jaar (helaas)echt nog niet in zicht. Ik kan gerrie2000 van harte aan bevelen het boek "Van Smederij tot handelshuis" te lezen. Dit zeer interessante en leuk te lezen boek gaf mij, als aandeelhouder, wat meer inzicht hoe het bedrijf in het verleden is gegroeid en in het verleden heeft gehandeld. Zo zijn denk ik de toekomstige stappen van deze "haas" beter te voorspellen/ te begrijpen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,71  +0,35  +0,04%  18:05
 Germany40^ 18.547,30 -0,56%
 BEL 20 3.900,39 -0,42%
 EURO50 5.042,41 -0,56%
 US30^ 38.783,90 -0,23%
 Nasd100^ 18.997,40 -0,11%
 US500^ 5.344,04 -0,17%
 Japan225^ 38.664,30 +0,07%
 Gold spot 2.293,78 -3,46%
 EUR/USD 1,0818 -0,67%
 WTI 75,26 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,85%
Nedap N.V. +2,60%
Alfen N.V. +2,55%
Sligro +2,36%
HEIJMANS KON +1,83%

Dalers

Arcadis -5,00%
CTP -2,50%
WDP -2,48%
SIGNIFY NV -2,07%
NX FILTRATION -2,05%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront