Reesink « Terug naar discussie overzicht

Reesink nog in gesprek over Doe Het zelf Tak 6 dec 2010

20 Posts
[verwijderd]
0
Reesink nog in gesprek over fusie doe-het-zelf-tak
6-12-2010 7:58:00


Reesink NV
70,00 ( 03/12 )



AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) heeft de gesprekken over een mogelijke krachtenbundeling met branchegenoten in de doe-het-zelf-markt nog niet afgerond en verwacht hier begin volgend jaar nader over te berichten.

Eerder verwachtte het bedrijf dit jaar nog meer duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijke fusie of overname.

Het bedrijf heeft te lijden onder de malaise in de bouwmarkt als gevolg van de kredietcrisis. Reesinks doe-het-zelfketen Fixet is vooral gevestigd in plattelandsgemeenten.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, archie.vanriemsdijk@dowjones.com

[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Maxeda Retail Group bv (Maxeda), het voormalige Vendex KBB, meldt dinsdag dat het ook zijn laatst modeketen uit zijn portefeuille heeft verkocht.

M&S Mode, een internationale winkelketen voor damesmode met 417 winkel, wordt verkocht aan Excellent Retail Brands groep (ERB). De overnameprijs wordt niet gegeven.

ERB is een Nederlands bedrijf dat eigenaar is van modeketens als Cool Cat, America Today en Wonder Woman. Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk en Italie.

Volgens een woordvoerster van Maxeda hebben verschillende partijen interesse getoond in de overname van M&S Mode. Hoeveel partijen dit zijn geweest en wie dit waren, kan ze daarbij niet vertellen.

De voorgenomen verkoop van M&S Mode is de laatste stap in de afronding van de begin dit jaar aangekondigde 'strategische herorientatie'. Waar eerst nog alle opties werden onderzocht, maakte Maxeda in augustus bekend elk onderdeel afzonderlijk te willen verkopen.

Als eerste verkocht Maxeda de V&D, inclusief La Place, aan Sun European Partners LLP, onderdeel van het Amerikaanse Sun Capital Partners inc. De Bijenkorf gaat naar Selfridges Group, een dochteronderneming van het Britse Wittington Investments ltd., en lingerieketen Hunkemoller komt in handen van investeringsmaatschappij PAI Partners.

Alleen de verkoop van de V&D is al afgerond, die van de overige drie ketens zal naar verwachting begin 2011 worden bezegeld.

Vendex KBB werd in 2004 overgenomen door een consortium van investeerders onder leiding van private equity-bedrijf KKR, en in 2006 omgedoopt tot Maxeda. Na afronding van de verkoop van de mode-activiteiten blijft Maxeda achter met vier doe-het-zelf ketens, waaronder Praxis, Formido en Brico.

Maxeda heeft zich nog niet uitgelaten over wat het wil doen met de opbrengst uit de verkoop van de modeketens. Het stelt alleen dat het wil blijven investeren in Maxeda DIY, ofwel de doe-het-zelf activiteiten.

In 2007 verkocht Maxeda Hema bv aan Lion Capital LLP, dat momenteel opnieuw in de etalage staat. Het Financieel Dagblad meldde 15 november op basis van anonieme bronnen dat Koninklijke Ahold nv als laatste in de race zou zijn voor Hema, nadat investeerders CVC Capital Partners Ltd. and BC Partners Ltd. zich zouden hebben teruggetrokken.

wanneer word reesink opgekocht door maxeda?

[verwijderd]
0
Arjan, Reesink is te klein om door Maxeda overgenomen en uitgekleed te worden.
Verwacht eerder een kleinere partij die zin heeft in een leuk winstgevend project, maar ik heb zosnel geen namen.

Maar de reden waarom ik even naar het forum kom:

Worden 2153 aandelen Reesink in 1 pluk verhandeld via het scherm dus geen cross op 70.50, leuk aantal en op de openings trade van 1 aandeel na de enige andere trade.

Het wordt wachten op de opmerkingen bij de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van Reesink begin januari, dan weten we meer.
[verwijderd]
0
Hans, In hoeverre is deze kwestie uit de AVA opgelost? En zou er nu of straks een verband zijn of komen met de beurskoers ?

Uit de Stentor van 20 mei 2010:
"De aandeelhouders waren buitengewoon ongelukkig met de verstoorde verhouding tussen het bedrijf en zijn voormalige topman. Ten Doeschate werd tot aan zijn pensioen gerespecteerd voor de resultaten die hij met Reesink boekte en de manier waarop hij de serie rechtszaken tegen de gemeente Apeldoorn afwikkelde.

De aandeelhouders drongen er op aan dat de presidentcommissaris zou proberen 'in minnelijke sfeer' tot een oplossing komt. ,,Het is uitermate ongezond dat dit langer doorzet.'' "

[verwijderd]
0
De verhouding is in ieder geval nogsteeds verstoord.
Zie stukje over mogelijke gronddeal van 2 dec.

Verder niets van gehoord.
DNFTT
0
ZUTPHEN (AFN) - Handelsonderneming Koninklijke Reesink gaat zijn groothandelsactiviteiten voor de doe-het-zelfmarkt onderbrengen in een nieuwe joint venture met de naam THR bv. Branchegenoot Ter Hoeven Groep krijgt een meerderheidsbelang in het samenwerkingsverband.

Dat maakte Koninklijke Reesink maandag bekend. Financiële details brengt het bedrijf pas naar buiten als de transactie is afegrond. Dat zal naar verwachting binnen een aantal maanden zijn. De komende periode zijn de betrokken partijen druk bezig met een boekenonderzoek, aldus topman Gerrit van der Scheer van Koninklijke Reesink.

Het bedrijf maakte al eerder bekend gesprekken te voeren over samenwerking, omdat de omzet van de doe-het-zelfactiviteiten structureel onder druk zou staan.

[verwijderd]
0
hm een fusie tussen reesink retail en ter hoeven? .. ter hoeven heb geen trek in eigen winkels die schuiven heel die handel door naar DGN ( multimate, hubo )
[verwijderd]
0
De Fixet-formule wordt ondergebracht bij DNG Retail bv, dat ook andere doe-het-zelfformules zoals Multimate en Hubo exploiteert en hiermee de derde plaats op de Nederlandse doe-het-zelf-markt verwerft
www.fd.nl/artikel/21094554/reesink-ho...

het is DGN trouwens fd mannetjes..
[verwijderd]
0
ter hoeven had ook al ankor/mennema overgenomen nu reesink erbij, burgman heybroek ging jaren geleden failliet... nu zijn alle klassieke grote grossiers samengevoegd
benito c.
0
Erg onduidelijk wat er precies gaat gebeuren.Ik heb de directei onder meer het volgende gestuurd.

Geachte directie,
Hartelijk dank voor het persbericht inzake Reesink.

Na lezing is het me nog niet allemaal even duidelijk.
Is er een verband tussen de Ter Hoeven Groep en DGN Retail, zo ja, welke, behalve als klant.
Wordt Fixet nu verkocht aan DGN? Het is volkomen onduidelijk hoe de inbreng gaat geschieden en wat Reesink hier voor terugkrijgt.
Wel wordt er ergens gesproken over kapitaal dat extra beschikbaar komt, hoe dan?
De Ter Hoeven Groep is een familiebedrijf en wil dat ook zo houden, staat op hun webside. Een minderheidsbelang lijkt niet erg aantrekkelijk. Graag de visie van de directie daarop. Conflicterende belangen liggen op de loer, temeer daar het OG deels verhuurd gaat worden aan deze groep.
Wat betekent dit alles financieel. Voor de balans en V en W-rekening en voor het dividend?

Ik neem ook aan dat er een aandeelhoudersvergadering gaat komen, waarbij toestemming wordt gevraagd tot het effectueren van deze transactie. Het karakter van Reesink gaat immers nogal veranderen. Ik neem aan dat het om meer dan 1/3 van de omzet gaat, die van zeggenschap gaat veranderen, en dus dient volgens de code Tabaksblat toestemming aan de AVA gevraagd te worden. Daarbij zal dan ook een certificaathoudersvergadering belegd dienen te worden, waarbij certificaathouders vooraf het AK instructie kunnen geven hoe gestemd moet gaan worden.
[verwijderd]
0
het og van alle winkels in in handen van lokale ondernemers, het is alleen maar een franchise club en groothandel, het is simpel de groothandel gaat naar ter hoeven en de franchise naar dgn
gerrie2000
0
op zich goed nieuws dat de retail tak van Reesink nu aangepakt wordt. Alleen mis ik de financiele details wel, maar men gaat ervan uit dat dat in iedergeval positief uitpakt, gezien de koerswinst...
DNFTT
0
quote:

gerrie2000 schreef op 3 januari 2011 15:22:

op zich goed nieuws dat de retail tak van Reesink nu aangepakt wordt. Alleen mis ik de financiele details wel, maar men gaat ervan uit dat dat in iedergeval positief uitpakt, gezien de koerswinst...
zachte woorden als overname en fusie zijn tegenwoordig belangrijker dan harde resultaten.
[verwijderd]
0
quote:

gerrie2000 schreef op 3 januari 2011 15:22:

op zich goed nieuws dat de retail tak van Reesink nu aangepakt wordt. Alleen mis ik de financiele details wel, maar men gaat ervan uit dat dat in iedergeval positief uitpakt, gezien de koerswinst...
Exact, het moet natuurlijk nog helemaal afgerond worden en zelf moeten ze de cijfers onderling ook nog bekijken om tot een goede verdeling van het belang in de nieuwe JV te komen.

Maar zien wat dit voor invloed zal hebben op het eigen vermogen.

Verder natuurlijk erg benieuwd wanneer er nieuws komt van de nieuwjaars receptie van Reesink met alvast een voorschot op de jaarcijfers.

Hopelijk komt er ook nog een update van de stand van zaken van de rechtzaak met Apeldoorn, hoe lang gaat het nog duren, het kan altijd erg lang duren en een paar miljoen meer of minder scheelt nogal met zo weinig uitstaande aandelen.
Omlaag is er in ieder geval maar erg weinig ruimte en met de huidige koers durf ik gerust te zeggen dat deze potentie helemaal niet is meegenomen want de koers doet zelfs te kort aan de winst uit normale bedrijfsvoering, heb ik het niet eens over het EV aan gebouwen en gronden en de potentie van enkele lopende zaken zoals de rechtzaak en de boekwinst op een verkoop die al aangekondigd is maar nog niet de hoogte.
[verwijderd]
0
Een market order van 5 aandelen kopen op het 97.35 offer voor 10 aandelen zorgt voor een veiling.
Deze 10 aandelen waren het enige offer.
Komop Liquidity provider, waar ben je nou??, of zit je al genoeg short?? :)
[verwijderd]
0
De aandelen lijken bijna op :), 84,50 gaan 5 aandelen.
Nu komen de offers langzaam in de markt net onder dit niveau.

Zet niet echt zoden aan de dijk natuurlijk maar wel grappig om Reesink weer eens 80+ te zien :)
[verwijderd]
0
quote:

benito c. schreef op 3 januari 2011 12:42:

Erg onduidelijk wat er precies gaat gebeuren.Ik heb de directei onder meer het volgende gestuurd.

Geachte directie,
Hartelijk dank voor het persbericht inzake Reesink.

Na lezing is het me nog niet allemaal even duidelijk.
Is er een verband tussen de Ter Hoeven Groep en DGN Retail, zo ja, welke, behalve als klant.
Wordt Fixet nu verkocht aan DGN? Het is volkomen onduidelijk hoe de inbreng gaat geschieden en wat Reesink hier voor terugkrijgt.
Wel wordt er ergens gesproken over kapitaal dat extra beschikbaar komt, hoe dan?
De Ter Hoeven Groep is een familiebedrijf en wil dat ook zo houden, staat op hun webside. Een minderheidsbelang lijkt niet erg aantrekkelijk. Graag de visie van de directie daarop. Conflicterende belangen liggen op de loer, temeer daar het OG deels verhuurd gaat worden aan deze groep.
Wat betekent dit alles financieel. Voor de balans en V en W-rekening en voor het dividend?

Ik neem ook aan dat er een aandeelhoudersvergadering gaat komen, waarbij toestemming wordt gevraagd tot het effectueren van deze transactie. Het karakter van Reesink gaat immers nogal veranderen. Ik neem aan dat het om meer dan 1/3 van de omzet gaat, die van zeggenschap gaat veranderen, en dus dient volgens de code Tabaksblat toestemming aan de AVA gevraagd te worden. Daarbij zal dan ook een certificaathoudersvergadering belegd dienen te worden, waarbij certificaathouders vooraf het AK instructie kunnen geven hoe gestemd moet gaan worden.

Natuurlijk heb ik lang niet alle antwoorden, maar ik heb wel geprobeerd op te schrijven hoe het één en ander jaarrekeningtechnisch zal wijzigen:

100% deelneming inruilen voor minderheidsbelang in joint-venture:

in de deelneming zitten voorraden, vordering en schulden.
Deze zullen van de balans van Reesink verdwijnen.
Daar voor in de plaats komt een post "financiële activa" ter grootte van het percentage van het eigen vermogen wat Reesink bezit.
Laten we er nu van uit gaan dat dit bedrag aan financiële vaste activa even hoog is als het huidige eigen vermogen van de Retail.
Het totale eigen vermogen van Reesink neemt hierdoor niet af. Dit blijft in verhouding tot de beurskoers erg hoog.
Het eigen vermogen in percentage van het balanstotaal zal zelfs toenemen, omdat er activa en passiva van de balans verdwijnt.

Waardering activa: als de activa niet meer dienstbaar is aan je eigen onderneming, is het een belegging, dit dien je te waarderen tegen actuele waarde. Nu gebeurt dit tegen vervangingswaarde. Het is aannemelijk dat de actuele waarde hoger is dan de vervangingswaarde. Neem als voorbeeld je eigen koophuis. Het opnieuw bouwen van de huis zal minder kosten dan de waarde die het huis heeft in de verkoop. Dus het feit dat de panden straks als belegging op de balans staan, lijkt aantrekkelijk voor de aandeelhouders.

Verlies- en winstrekening:
In de huidige situatie is elke omzet die de Retail behaald, er één voor Reesink.
Bij een minderheidsbelang in een joint-venture, neem je de omzet van deze JV niet op als eigen omzet. Dit doe je ook niet met de kosten.
Het enige wat je hier van zit is resultaat deelneming in de verlies- en winstrekening. Je neemt hier het bedrag op waar jij met je percentage recht op hebt.
Als we er van uit gaan de Reesink ongeveer even veel winst krijgt uit de JV als dat de Retail nu zelf ook genereert, zal de nettowinst voor Reesink niet wezenlijk veranderen door dit aspect. Wel zal natuurlijk de omzet dalen.

Verhuur pand aan de Joint-Venture:
Het pand zal verhuurd worden aan de JV. Nu kost het pand Reesink alleen maar geld, straks zullen er dus ook huurinkomsten tegen over staan. Ik neem aan dat de huur hoger zal zijn dan de werkelijke kosten. Hierdoor zal natuurlijk de winst van de JV ook iets lager worden. Nu betaalt Retail alleen de werkelijke kosten. Maar ik verwacht niet dat dit overal veel impact zal hebben op de winstgevendheid van Reesink.

Mijn Conclusie:
Schulden zullen afnemen
Eigen vermogen blijft ongeveer gelijk
Eigen vermogen in percentage van het balanstotaal zal stijgen (hierdoor wellicht wel lagere rentelasten voor Reesink omdat ze er financieel beter voorstaan)
Omzet gaat omlaag
Winst blijft ongeveer gelijk
benito c.
0
Dank je wel.
Ik heb nog geen reactie van de directie. Ook journalisten stellen blijkbaar geen vragen, is ook een klein fonds.

We wachten af.
[verwijderd]
0
De AVA van 19 mei j.l. heeft klaarblijkelijk veel stof opgeworpen.

Toevallig zag ik vandaag op de Reesink-site iets bijzonders. De complete geluidsband van deze AVA is voor iedereen te beluisteren !!
Wie een en ander nog eens wil horen, kan deze COMPLETE geluidsband van de AVA van 19 mei 2010 beluisteren via een linkje op de site van Reesink.(http://www.royalreesink.com/NV/Nieuws)

Waarom dit zo gaat is voor mij een raadsel......
[verwijderd]
0
Any day now kan de tradingupdate van Reesink komen.
Heb er alle vertrouwen in en kan daarom niet wachten op wat resultaten.

5 jan 2009 werd 14 januari 2010 wordt .. januari 2011.
Waarschijnlijk in ieder geval volgende week.
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,55  +0,96  +0,11%  11:02
 Germany40^ 18.733,40 -0,21%
 BEL 20 3.982,32 -0,77%
 Europe50^ 5.075,35 -0,19%
 US30^ 39.530,10 +0,06%
 Nasd100^ 18.190,80 +0,19%
 US500^ 5.228,53 +0,13%
 Japan225^ 38.068,50 -0,32%
 Gold spot 2.343,82 -0,72%
 EUR/USD 1,0785 +0,12%
 WTI 78,58 +0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Akzo Nobel +2,50%
Alfen N.V. +1,65%
DSM FIRMENICH AG +1,50%
ABN AMRO BANK... +1,39%
Vopak +1,28%

Dalers

Avantium -1,10%
NSI -1,09%
ASML -1,09%
FASTNED -1,07%
TomTom -0,99%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront