Forum: Koffiekamer » 2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN » Pagina: 1021 | DeBeurs.nl

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaiser
0
One Wall Street firm says a US earnings recession is looming — and warns it could spark a stock-market correction www.businessinsider.nl/next-stock-mar...

Merkel Adviser Warns of Rising Recession Risk on Industry Slump - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

The Recession In The Auto Industry Is Tanking The Global Economy | Zero Hedge www.zerohedge.com/economics/recession...

Kaiser
0
China’s Aging Population Bomb could lead to its Economic Collapse youtu.be/LYS234e7Axc

620,000 manufacturing jobs have been lost since financial crisis www.thelondoneconomic.com/business-ec...

3 reasons we could see a stock market crash in 2020 uk.finance.yahoo.com/news/3-reasons-c...

voda
0
InsingerGilissen start met negatieve rente

De private bank InsingerGilissen gaat per 1 januari 2020 een negatieve rente van 0,35% op jaarbasis berekenen. Dit besluit geldt niet voor alle rekeningen van alle klanten, maar is specifiek voor klanten die liquiditeiten op hun effectenrekening hebben staan bij de bank. Dat bevestigen Paul Balk en Tom Loonen, directieleden Private Banking van InsingerGilissen, desgevraagd aan het Financieele Dagblad.

Spaarrekeningen blijven dus buiten schot. 'Het gaat puur om geld- en effectenrekeningen die cliënten bij ons aanhouden. Tot € 100.000 op betaalrekeningen wordt geen negatieve rente berekend, daarna gaat het om 0,35% op jaarbasis', zegt Balk. 'De negatieve rentes van centrale banken nopen ons tot een reële weergave hiervan in ons eigen rentebeleid,' vult Loonen aan. Op de spaarrekening met een bedrag boven €1 mln zal de bank een positieve rente van 0,05% blijven vergoeden.

De Europese Centrale Bank rekent banken momenteel een negatieve rente van 0,5% op jaarbasis. Dat betekent dat banken geld moeten betalen om geld vast te houden voor hun klanten. Deze kosten worden niet overal doorberekend aan de klanten, en dus draaien banken hierop verlies.

fd.nl/economie-politiek/1324092/insin...
voda
0
Beursblik: groei Nederlandse economie gaat waarschijnlijk vertragen

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie zal het huidige groeitempo waarschijnlijk niet vast kunnen houden. Dit stelde econoom Nico Klene van ABN AMRO donderdag.

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met opnieuw 0,4 procent op kwartaalbasis gegroeid. "De groei viel hoger uit dan gedacht en lag tevens boven de gemiddelde groei in de eurozone", aldus Klene.

De toename in het derde kwartaal is vooral te danken aan de binnenlandse bestedingen. Met name de overheidsconsumptie nam toe terwijl de particuliere consumptie juist fors terugliep.

Wat Klene teven opmerkte was dat vooral de investeringen in transportmiddelen krompen en de investeringen in woningen stagneerden.

Ondanks een lichte verbetering in oktober wijst het niveau van de sentimentsindicatoren in binnen- en buitenland op een afzwakking van de economische groei. Ook de stikstofcrisis zal de groei waarschijnlijk de komende jaren drukken, denkt ABN AMRO.

"Veel is nog onduidelijk, waardoor het lastig is om de effecten al in cijfers uit te drukken. Wel verwachten we dat de bouwproductie volgend jaar krimpt, terwijl we tot voor kort nog uitgingen van een verdere toename", zei de econoom over het stikstofprobleem.

Voor dit jaar verwacht Klene dat het bruto binnenlands product zal groeien met 1,6 tot 1,7 procent. Voor het volgende jaar denkt Klene dat de groei wel eens onder de 1 procent zou kunnen uitkomen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wereldwijde schuldenberg tikt $250.000 mrd aan

De mondiale economie blijft zichzelf dieper in de schulden steken. Mede door de lage rentestanden is de wereldwijde schuldenberg in de eerste helft van 2019 met $7500 mrd toegenomen. Vooral China en de VS zijn verantwoordelijk voor de groei van de schuldenberg.

Inmiddels is de grens van $250.000 mrd (omgerekend €232.000 mrd) overschreden, zo blijkt uit periodiek onderzoek door het Institute of International Finance (IIF). Het instituut, de lobbyclub van de grote financiële instellingen in de wereld, zegt geen tekenen van vertraging te zien en verwacht dat nog dit jaar de $255.000 mrd wordt overschreden. Dat is circa drie keer zoveel als de wereld in 1999 aan schuld torste.

Groei bbp
Op zich is een toename van de schuldenlast in absolute termen geen probleem als de groei in de pas loopt met die van de bedrijvigheid. Maar dat is niet het geval. Ten opzichte van het mondiale bbp is de schuld die bedrijven, huishoudens en overheden dragen opgelopen naar een niet eerder geziene 240%, 3 procentpunt meer dan halverwege 2018.

Daar staat wel tegenover dat centrale banken bijna overal in de wereld een accommoderend beleid voeren, waardoor er tegen steeds lager rentetarieven geleend kan worden. Ook kunnen bestaande leningen steeds goedkoper geherfinancierd worden.

Staatsbedrijven
De grootste bijdrage aan de oplopende schuldenlast leveren de federale overheid van de Verenigde Staten en het Chinese bedrijfsleven. Die zijn goed voor ongeveer 60% van de toename in de eerste helft van dit jaar. Sowieso zijn het in de ontwikkelde wereld vooral overheden die de schuldengroei in het afgelopen decennium hebben aangejaagd. In de opkomende landen waren het juist de ondernemingen: van $10.000 mrd naar $30.000 mrd in tien jaar tijd.

Daarbij merkt het IIF op dat staatsbedrijven meer dan de helft van de schuldengroei voor hun rekening hebben genomen. Indien deze bedrijven in de problemen raken, komen de zorgen al snel op het bordje van de regeringen terecht, benadrukt het IIF daarom.

Opkomende markten
Veel opkomende markten zijn in grote mate afhankelijk van kortlopende leningen. Daardoor wordt veel risico genomen, stellen de IIF-onderzoekers. Veel obligaties en leningen - bij elkaar maar liefst goed voor $9400 mrd - lopen af voor het einde van 2021. Het risico bestaat dat het doorrollen van deze leningen lastig wordt nu naar verwachting 60% van de landen in de wereld in 2020 achterblijft bij de potentiële groei, aldus het IIF.

De groei van de schuldenlast in het afgelopen decennium heeft de kapitaalmarkten overigens een stevige impuls gegeven. Hadden die in 2009 nog een gezamenlijke omvang van $87.000 mrd, inmiddels is dat opgelopen tot $115.000 mrd. Het aandeel staatsleningen ligt op 47%, tegen 40% in 2009.

fd.nl/beurs/1324523/wereldwijde-schul...
voda
0
Omzet Nederlandse industrie opnieuw gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van de Nederlandse industrie is in het derde kwartaal aanzienlijk gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet daalde met 6,3 procent op jaarbasis. Daarmee daalde de omzet voor het derde kwartaal op rij.

De omzetontwikkeling in de industrie wordt vanaf het vierde kwartaal van 2018 afgeremd, en is in 2019 negatief, doordat bedrijfsactiviteiten zijn verplaatst van Nederland naar het buitenland.

In het binnenland zetten producenten in het afgelopen kwartaal 3,9 procent minder om dan een jaar eerder. De buitenlandse omzet lag zelfs 7,6 procent lager.

Producenten in de industrie verwachten volgens het CBS voor 2020 een toename van de omzet en de personeelssterkte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Happy
0
voda
0
Datacenters in Nederland raken in wurggreep van Amerikanen

Nederland dreigt de controle te verliezen over gegevens die consumenten en bedrijven opslaan in datacenters op Nederlandse bodem. Door een reeks overnames kan Amerika zich actief bemoeien met het merendeel van de Nederlandse datacenters, waarschuwen experts in het FD. Zij vinden dat de overheid deze kritieke infrastructuur beter moet beschermen.

'Ik maak me zorgen om het gemak waarmee we datacenters laten overnemen', zegt de invloedrijke IT-ondernemer Cint Kortmann. 'Politici maken zich druk over mogelijke spionage door het Chinese Huawei. Maar de Amerikanen, die hun achterdeurtjes in de wet hebben vastgelegd, laten we gewoon hun gang gaan.'

De Verenigde Staten kunnen Nederlandse gegevens opeisen op basis van de zogeheten Cloud Act, die in 2018 is ingevoerd. In theorie zijn ze ook in staat om stroom en koeling te staken van datacenters in Nederland, waardoor servers uitvallen en gegevens niet langer toegankelijk zijn.

Basis van het internet

Datacenters vormen de basis van 'de cloud' en het internet. De gebouwen bieden stroom, koeling en bescherming aan servers van bedrijven die ruimte in een datacenter huren. In deze gebouwen staat van alles en nog wat opgeslagen: van medische gegevens van patiënten tot bedrijfsinformatie.

Nederland telt veel van deze datacenters. Een aanzienlijk deel ervan was in handen van Nederlandse bedrijven, maar in enkele maanden tijd is een groot aantal doorverkocht, voornamelijk aan Amerikaanse partijen. Eind vorige maand betaalde het Amerikaanse bedrijf Digital Realty $8,4 mrd voor het Nederlandse datacenterbedrijf Interxion.
Geen kritische infrastructuur

De overheid ziet datacenters, in tegenstelling tot de telecomsector en internetknooppunt AMS-IX, niet als kritische infrastructuur. Toetsing of buitenlandse overnames de onafhankelijkheid van Nederland kunnen schaden ontbreekt daarom.

'We stellen wel hoge eisen aan het internetknooppunt zelf, maar de datacenters waarin zulke knooppunten staan laten we over aan de markt', zegt Michiel Steltman, directeur van DINL, een belangenvereniging voor digitale infrastructuur. 'Het laat zien dat er over de definities van kritieke infrastructuur niet echt goed is nagedacht.'

Vrees voor wurgcontracten

In de buurt van internetknooppunt Amsterdam zijn nog slechts twee Nederlandse uitbaters over: Dataplace en Atom86. Beide bedrijven zijn relatief klein. Het Nederlandse The Datacenter Group en NLDC kwamen dit jaar in Duitse handen. Eerder dit jaar kocht het Amerikaanse Equinix het Amsterdamse datacenter van Switch. Vooral de Amerikaanse multinationals Digital Realty en Equinix maken nu de dienst uit.

'Serieuze alternatieven voor Amerikaanse datacenters zijn er bijna niet meer', zegt Ludo Baauw, ceo van Intermax, dat onder meer ziekenhuizen adviseert bij de opslag van gegevens. Volgens Baauw is inmiddels zeker 90% van de datacenters rondom Amsterdam in buitenlandse handen. Amsterdam is binnen Europa het belangrijkste verbindingspunt voor internet en kent daarom veel datacenters.

Klanten van datacenters maken zich bovendien zorgen over waar ze in de toekomst met hun servers terecht kunnen. Zij vrezen wurgcontracten zoals die er volgens inkopers zijn met grote softwarebedrijven zoals Oracle en Microsoft. 'Ik vind dat de Europese Commissie hier nu al naar moet kijken, voordat het te laat is', zegt Baauw.

Bedrijven moeten beter nadenken over de vraag waar hun gegevens uiteindelijk staan opgeslagen, zegt Henk-Jan Knol, directeur van het Nederlandse IT-bedrijf Topicus. 'Bij sommige sectoren, zoals onderwijs en gezondheidszorg, wil je zeker zijn dat alleen Europese wetgeving van toepassing is.'

'Achterdeurtjes'

Marktleider Equinix ontkent de invloed van de Amerikanen stellig. 'Onze Nederlandse entiteiten en medewerkers zijn immers gehouden aan de hier geldende Nederlandse en Europese wetgeving', zegt Michiel Eielts, managing director Benelux.

Het probleem is dat de Amerikaanse Cloud Act ook buiten de VS van toepassing is, werpt ondernemer Kortmann tegen.

Equinix wuift ook zorgen over marktmacht weg. Zijn klanten vragen juist om schaalgrootte, zegt ceo Charles Meyers: 'Juist omdat wij overal ter wereld zitten, kunnen bedrijven hier hun digitale diensten gemakkelijk zonder investeringen uitbreiden naar Azië. Slaat het niet aan, dan trek je je even gemakkelijk terug.'

De DDA, de Nederlandse branchevereniging van datacenters die zowel Nederlandse als buitenlandse aanbieders vertegenwoordigt, vindt beschermingsbeleid onnodig. 'Ik denk dat het vooral van belang is dat we ons land interessant houden als vestigingsland voor datacenters', laat directeur Stijn Grove weten. 'Dan ontstaan vanzelf weer nieuwe Nederlandse initiatieven.'

fd.nl/ondernemen/1323399/datacenters-...
voda
0
Analisten waarschuwen voor wereldwijde schokgolf van stijgende voedselprijzen

Er is een stevige kans dat de voedselprijzen op korte termijn wereldwijd stijgen. De eerste signalen in die richting zijn de consequenties van de enorme epidemie van Afrikaanse varkenspest in China, de ontwrichtende bosbranden in Australië en de exploderende uienprijzen in India.

Zo'n nieuwe mondiale schokgolf van stijgende voedselprijzen heeft 'disproportioneel grotere gevolgen dan eerdere prijsstijgingen uit het verleden', waarschuwt de Japanse bank Nomura. Dat komt door het toegenomen protectionisme in de wereld, de groei van speculatieve beleggingen en de snel 'tot gevaarlijke hoogte gestegen en deels verborgen schuldenlast' van de meest kwetsbare landen.

Sinds de laatste golf van voedselprijsstijgingen in 2010 is de wereld ten onrechte weer in slaap gesust door acht jaar dalende prijzen, aldus Nomura-analisten Rob Subbaraman, Michael Loo en Sonal Varma in hun woensdag verschenen rapport Prepare for the next surge in food prices.

Kleinste areaal tarwe

De keerzijde van die prijsdaling is volgens de gealarmeerde analisten dat investeringen in de landbouw wereldwijd minder aantrekkelijk werden voor particuliere investeerders. Zo daalden in de Verenigde Staten de agrarische investeringen tot het laagste niveau van deze eeuw. Amerikaanse tarweboeren zaaiden deze herfst het kleinste winterareaal van de afgelopen 110 jaar in.

De vraag naar voedsel is ondertussen fors gestegen, waarbij de groei van de wereldbevolking is geconcentreerd in landen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Toevallig ook bijna allemaal landen die volgens Nomura de hardste klappen krijgen als de grondstoffenprijzen stijgen. In de vijftig kwetsbaarste landen woont 59% van de wereldbevolking.
Albanië en Montenegro

Nomura schaart ook Albanië en Montenegro tot de top-10 landen op de wereld die het hardst getroffen worden door wereldwijde stijgingen van de voedselprijzen. Het goede nieuws, voor zover van goed nieuws kan worden gesproken in het Nomura-scenario van voedselrellen en hongersnoden, is dat Nederland tot de tien landen hoort die het meest profiteren van exploderende voedselprijzen, vanwege de grote export van landbouwproducten.

?
Rapport Nomura over voedselprijzen (pdf)

Overheden in de kwetsbare landen hebben volgens de Nomura-analisten bovendien weinig ruimte om levensmiddelen te subsidiëren of te investeren in de eigen landbouw. Onder meer doordat ze zich de laatste jaren zwaar, en voor $200 mrd in het verborgene, in de schulden hebben gestoken bij China. De landen in deze 'schuldenval' zijn ook vaak de landen die het gevoeligst zijn voor klimaatverandering. 'Double trouble,' aldus Nomura.

El Niño en La Niña

Een schoksgewijze stijging van de voedselprijzen kan volgens Nomura makkelijker dan voorheen in gang worden gezet door bijvoorbeeld natuurrampen, zoals de periodiek optredende verstorende zeestromingen El Niño en La Niña. Economisch kwetsbare landen zijn volgens de analisten ook gevoeliger geworden voor de effecten van klimaatverandering, zoals woestijnvorming of overstromingen. De Japanse bank wijst erop dat de schade in de VS als gevolg van natuurrampen een recordhoogte nadert.

Een andere vonk in het kruitvat kan volgens Nomura een snelle waardedaling zijn van de volgens de Japanners nu relatief hoge Amerikaanse dollar. Maar ook een stijging van de olieprijzen kan deze ketenreactie op gang brengen. Dat is allesbehalve een denkbeeldig scenario, stelt Nomura, onder verwijzing naar de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld tussen Iran en Saoedi-Arabië, met de VS op het vinkentouw.

Tandem

Historisch lopen voedselprijzen vaak gelijk op met de olieprijs. Als zo'n tandem van dubbele prijsstijging vaart maakt heeft daar nog maar één land in de wereld baat bij volgens Nomura, en dat is Noorwegen. Dat zal het land te danken hebben aan de rijkdom aan olie en vis.

Dit zijn volgens Nomura geen gratuite denkoefeningen. De bank ziet in de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in China een mogelijke detonatie van de gevreesde ketenreactie. China fokte 58% van de varkens op de wereld, maar is nu de helft kwijt. Varkensvlees was in China vorige maand 101,3% duurder dan een jaar eerder. Volgens Nomura verspreidt die prijsstijging zich al over andere markten.

Nederland eet goedkoop

Nederlanders hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Hier besteedt een huishouden volgens Nomura 11,7% van het inkomen aan voeding. Weinig landen eten goedkoper. Zorgelijker vooruitzichten hebben de elf landen in Afrika en Azië waar huishoudens meer dan de helft van hun inkomen besteden aan voeding.


fd.nl/beurs/1325445/analisten-waarsch...
easy56
0
wallstreetonparade.com/2019/11/its-of...

It’s Official: JPMorgan Chase Is the Riskiest Big Bank in the U.S.
Among the biggest banks on Wall Street, JPMorgan Chase has the largest exposure to derivatives, with $45.2 trillion exposure, according to the National Information Center graphic. Yes, we said “trillion.”
--------------------
dus met ook al die triljoenen in DB en andere banken kom je dik over de 100 triljoen in derivaten die rond zweven in de financiele markt.
Wie weet dan nog wie wat heeft en wie wat bij een ander heeft zitten?
Gewoon een zooitje dus en wachten op ongelukken.
easy56
0
twitter.com/dlacalle_IA/status/119986...

Global debt surged by $7.5 trillion in the first six months of 2019. The IIF said the overall number hit $250.9 trillion at the end of this period, and will exceed $255 trillion by the end of 2019.
Happy
0
quote:

easy56 schreef op 28 nov 2019 om 11:41:


twitter.com/dlacalle_IA/status/119986...

Global debt surged by $7.5 trillion in the first six months of 2019. The IIF said the overall number hit $250.9 trillion at the end of this period, and will exceed $255 trillion by the end of 2019.


Dit zijn getallen waar je geen voorstelling van kunt maken. Gewoon wereldwijd het geldstelsel saneren en opnieuw beginnen.
luchtschip
1
quote:

Happy schreef op 28 nov 2019 om 14:54:


[...]

Dit zijn getallen waar je geen voorstelling van kunt maken. Gewoon wereldwijd het geldstelsel saneren en opnieuw beginnen.


$ 255 trillion schuld is $ 255.000 miljard.
Er wonen 7,7 miljard mesen op aarde.

255.000 gedeeld door 7,7 is 33.117

Iedere inwoner heeft gemiddeld een schuld van $ 33.117

Dit is toch niet dramatisch
Happy
0
quote:

luchtschip schreef op 28 nov 2019 om 15:01:


[...]

$ 255 trillion schuld is $ 255.000 miljard.
Er wonen 7,7 miljard mesen op aarde.

255.000 gedeeld door 7,7 is 33.117

Iedere inwoner heeft gemiddeld een schuld van $ 33.117

Dit is toch niet dramatisch


En de gemiddelde wereldburger verdient per jaar?
voda
0
Geen EU-akkoord belastingregels multinationals

Gepubliceerd op 28 nov 2019 om 15:27 | Views: 656

BRUSSEL (AFN) - De EU-landen zijn er niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een wettelijke verplichting voor multinationals om jaarlijks te rapporteren over hun winst en belastingen in elk land waar ze actief zijn. Het voorstel moet de transparantie over belastingafdrachten bevorderen en belastingontduiking wereldwijd tegengaan.

De onderhandelingen over het al uit 2016 daterende voorstel van de Europese Commissie lagen maanden stil door een blokkerende minderheid van lidstaten. Finland, dat momenteel het roterende EU- voorzitterschap heeft, zette het donderdag op de agenda in de hoop op een doorbraak. Het voorstel werd gesteund door grote landen als Frankrijk, Italië, Spanje maar ook Nederland, terwijl Duitsland zich onthield van stemming. Onder meer Luxemburg, Ierland en Malta houden de wet tegen.

De verplichte rapportage is bedoeld voor multinationals met een netto-omzet van meer dan 750 miljoen euro. Het moederbedrijf moet volgens het voorstel elk jaar een verslag publiceren, uitgesplitst per EU-land, over onder meer het aantal werknemers, winst of verlies voor belastingen en de betaalde winstbelastingen. Ook moeten ze dat doen per land dat op de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen staat. Landen in de rest van de wereld mogen ze bundelen.

Volgens sommige lidstaten gaat het voorstel over fiscale wetgeving en moet die unaniem worden goedgekeurd.

De fractie van sociaaldemocraten in het Europees Parlement is "zwaar teleurgesteld" en noemt de gang van zaken "onaanvaardbaar voor het publiek." De Groenen roepen de Duitse regering op haar positie te verhelderen.
voda
0
Warenhuisketen Hudson's Bay vraagt uitstel van betaling aan

Hudson's Bay Nederland heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat maakte de winkelketen vanavond bekend.

Binnenlandredactie 28-11-19, 19:24 Laatste update: 19:35

De onderneming kan, vanwege een gerechtelijke uitspraak en voortvloeiende dwangsommen, zijn crediteuren naar eigen zeggen niet langer ‘gelijkelijk behandelen’. In overleg met de bewindvoerder wordt gekeken of de winkels, zoals eerder aangekondigd, tot het einde van het jaar kunnen openblijven.

De Catalyst Capital Group heeft, zo werd gisteren bekend, een rivaliserend overnamebod uitgebracht op de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay (HBC). De investeerder heeft 2 miljard Canadese dollar, omgerekend bijna 1,4 miljard euro, over voor het retailconcern dat uit Nederland vertrekt.

Catalyst is al een van de grotere aandeelhouders van HBC, met een belang van 17,5 procent. Nu wil het 11 Canadese dollar in contanten per aandeel betalen voor het resterende belang. Een groep aandeelhouders onder leiding van HBC-voorzitter Richard Baker bracht recent al een bod van 10,30 Canadese dollar per aandeel uit op HBC.

Richard Baker gelooft nog steeds in zijn eigen plannen. Het bod van Catalyst zou niet uitvoerbaar zijn omdat de financiering volgens Baker niet volledig rond is. Hij beschuldigde de investeerder er woensdag van dat die de aandeelhouders zou misleiden.

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay Company (HBC) maakte half september bekend voor het einde van het jaar uit Nederland te vertrekken. Hudson's Bay heeft vijftien winkels in Nederland en circa 1400 mensen in dienst. Het destijds afgesloten sociaal plan voor het personeel blijft onveranderd van kracht.

Het van oorsprong Canadese Hudson’s Bay dacht even de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap te kunnen overnemen, maar dat is mislukt. Na het omvallen van V&D werden in de zomer van 2017 de eerste filialen geopend.

De warenhuisketen had aanvankelijk het plan om twintig winkels te openen, maar toen de geluiden over lage bezoekersaantallen en rode cijfers al flink de ronde deden, werd dat aantal teruggeschroefd en verkondigde het bedrijf zich te willen ‘concentreren op de vijftien steden’.

www.ad.nl/binnenland/warenhuisketen-h...
20.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
615,57  +3,51  +0,57%  17 jan
 AMS25-24h 615,30 -0,04%
 Germany30^ 13.504,10 +0,56%
 Dutch15-index 16.840,74 +0,79%
 BEL 20 4.007,20 +0,49%
 BRX20-24h 4.007,43 +0,01%
 Europe50^ 3.812,59 +0,11%
 Euro30-index 19.696,84 +1,03%
 US30# 29.310,47 -0,12%
 Nasd100# 9.159,49 -0,16%
 US500# 3.323,14 -0,19%
 Japan225# 24.055,82 +0,06%
 Gold World Spot (USD) 1.557,30 +0,31%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1090 0,00%

Stijgers

TomTom +3,01%
BESI +2,58%
ASMI +2,57%
Neways +2,24%
Heineken +2,22%

Dalers

VIVORYON THER... -8,45%
Alfen N.V. -4,55%
Eurocommercia... -3,12%
Vastned -1,75%
NSI -1,44%

Nieuws Forum meer

Consumentenvertrouwen VS loopt terug
Maan Arkenbosch op 18-jan-20 21:10
1
Leegstand in Nederlandse winkelstraat...
IceBear1 op 18-jan-20 21:09
22
Reggeborgh koopt opnieuw stukken Volk...
Maan Arkenbosch op 18-jan-20 21:06
5
Amerikaanse beurzen scherpen records ...
peter545 op 18-jan-20 20:24
8
Nederlanders blijven sparen ondanks a...
Dead cat bounce op 18-jan-20 20:11
11