Reesink « Terug naar discussie overzicht

ha Benito, Hans en anderen

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
2
Allereerst haak ik even in op wat Benito hierboven zegt. Ten Doeschate is het juist geweest die de agrarische activiteiten uitbouwde, autonoom maar juist ook door acquisities van flinke omvang. Hij kocht Kamps de Wild en later Packo, die slecht liepen en stuurde direct de reorganisaties aan. Verder nog even over de jaarvergadering van 19 mei jl. en het verslag daarover van Hans. Ik heb het niet zo ervaren dat Veerman het onmogelijk maakte de vraag die je klaarblijkelijk wilde stellen, ook te stellen. Veerman kapte Ten Doeschate wel iedere keer af. Tussen die twee zal het denk ik niet meer goed komen.Dat Ten Doeschate uit rancune vragen stelde, is denk toch niet zo. Hij kocht 25 jaar geleden met eigen geld aandelen Reesink, toen hij daar kwam. Nogal wiedes dat iemand zoals hij die wij toch kennen als een rasonderhandelaar, zich er zorgen over maakt of Van der Scheer, die veel zachter overkomt, wel voldoende aandeelhouderswaarde uit put. De argumenten die hij noemde riepen bij mij zelf in ieder geval wel twijfel op of er niet veel meer van te maken was geweest. Als je bijvoorbeeld kijkt voor welke bedrag het terrein aan de Waalhaven in Rotterdam weer is terugverkocht aan het Havenbedrijf, dan denk ik dat men daar nu zit te lachen. Ook vind ik het onbegrijpelijk dat men zich zo maar door de Ter Hoeven groep in de hoek liet zetten. Als je zegt te willen groeien door acquisities, had dan maar in een klap jouw eigen positie vergroot in een markt die je al kent. Ten Doeschate hebben ze in 2004 bijna ontslagen omdat hij vasthield aan industrie en groen waar de commissarissen toen afscheid van wilden nemen en nu is dat opeens het enig zaligmakende.
Ik heb alle getuigenverklaringen gelezen die in de door Ten Doeschate aangespannen zaak door de rechter in Zutphen onder ede op papier zijn gezet.De rechter vroeg aan de accountant van Reesink hoe het toch kan dat er eerder door een beëdigde taxateur een wat hogere waarde aan de gronden op de Kar werden toegekend en dat die opeens door de put werden gespoeld door nieuwe taxaties toen Ten Doeschate weg was. De accountant verklaarde dat het in alle gevallen om kundige taxateurs gaat, maar dat het verschil in de uitkomsten komt door de uitgangspunten die Reesink als opdrachtgever meegaf aan de taxatieopdracht. Eerder werd een beperkte speculatieve waarde waarvan iedereen uit ging, niet uitgesloten. Ik ga daar nog steeds van uit en de nieuwe ontwikkelingen ter plaatse steunen mij daar in. Men heeft het nu, op een klein stukje te bebouwen grond na, strikt als landbouwgrond laten taxeren.Als je dit als president-commissaris opeens doet na een ruzie met je verdwenen topman en je zet hem ook nog eens te kakken, zoals Veerman deed vorig jaar met de verwijten dat Ten Doeschate zat te knoeien me de waardering, dan zou ik ook over de zeik gaan. Bovendien liet ook de in 2009 afgetreden president-commissaris Bemelmans zich er bij de rechter super-duidelijk over uit dat de commissarissen steeds van de hoed en de rand wisten en steeds prima waren geïnformeerd. Dat maakt het optreden op de vergadering van Veerman in mijn ogen ook weer uiterst dubieus. Hij lijkt mij een dubbele agenda te hebben. Leg je oor maar eens te luister: in landbouwland staat hij ook bekend als een opportunistisch figuur, in de politiek was het water en vuur tussen hem en Balkenende, die niet meer met hem wilde praten en bij USG People zou hij er binnen de kortste keren de nieuwe CEO uit hebben gewerkt die een zak geld mee kreeg om zijn mond te houden.
Verder hoop ik maar dat het goed blijft gaan bij Reesink. Ik ken het bedrijf al jaren en verkoop mijn stukken voorlopig in ieder geval niet. Wat vonden jullie eigenlijk van het aannemen van het nieuwe dividendbeleid? Ik begreep uit een van de eerdere opmerkingen die hier op de site werden geplaatst dat jullie daar niet echt warm voor liepen.
gerrie2000
0
Ook ik heb Ten Doeschate best wel hoog zitten en vind het jammer dat het nu allemaal trammelant is tussen hem en Reesink. Dat verdient ie toch niet. Hij is inderdaad de man die eigenzinnig zijn visie neerzette en een conservatieve bedrijfsvoering voerde gebaseerd op risicospreiding en gedegen financieel management. Daar plukt Reesink nu de vruchten van (hoog eigen vermogen en vele overnames). Maar met zijn eigenzinnigheid heeft hij ook wel eens de bal mis geslagen (bijv met die idioot hoge schadeclaim richting Apeldoorn en het niet willen schikken op 7 miljoen). Daarom is het wel gezond dat er nu een (iets) andere wind waait in de directie van Reesink, meer gericht op overleg. En meer focus op de groentak en staal en retail uit te besteden. Daarbij heb ik geen idee of die 36% deal met de Ten Hoeven groep een goede deal was en ook over dat bedrag voor dat haventerrein kan ik niets zinnigs zeggen. Maar de deals op zich zijn logisch en er spreekt een duidelijk strategie uit.
Dus ik moet zeggen dat ik tevreden ben met de gang van zaken bij Reesink. Met dank aan oude en huidige directie!
[verwijderd]
0
Dank je Gerrie voor jouw reactie. Het was iedereen bekend dat er onder leiding van de in schadezaken bekende professor Jolink een forse claim uit de hoed kwam, maar waar hoorde jij dat de gemeente € 7 miljoen zou hebben geboden en dat dit geweigerd zou zijn??
Je pleit verder voor focus op de groentak en het dan maar uitbesteden (zoals je dat noemt) van de staaltak. Ik zou daar maar mee uitkijken. Reesink is wat de groentak betreft afhankelijk van een paar hele grote jongens. Eentje daarvan is het Franse Kuhn. Een paar jaar geleden ontstond er onder de Kuhn dealers van Reesink onrust omdat het hoofdkantoor van Kuhn begon om machines onder de naam van tractorfabrikant John Deere ook via de John Deere dealers te verkopen. De oude directie van de NV heeft dat in de kiem kunnen smoren, Kuhn zegde toe dat het beperkt zou blijven tot de machine waarover men toen met John Deere afspraken maakte. Maar het hek is nu naar het mij lijkt toch van de dam aan het raken. Er gaan nu verhalen rond dat Kuhn veel meer via John Deere gaat leveren en zelfs ook via het tractormerk Deutz. Dat betekent dan dat Reesink om te beginnen de huidige afzet aan Kuhn machines via de dealers van de tractormerken John Deere en Deutz in Nederland en Belgie kwijt gaat raken. De Kuhn dealers die overblijven zullen er van balen dat hetzelfde product onder een andere naam op dezelfde markt verschijnt. Op de aandeelhouders vergadering zei Van der Scheer twee weken geleden nog dat hij geen samenwerking met John Deere wenste en dat die z'n eigen plan maar moest trekken. Nou dat doen die dus klaarblijkelijk ook.
Afwachten maar weer.
benito c.
1
Dag Fons,
Dank voor hetgeen je schreef over Reesink. Ik beleg al heel lang in Reesink, met name vanwege het vertrouwen in Ten Doeschate. Net als jij heb ik bij een aantal daden van de huidige directie mijn aarzelingen. Ik denk dat je gelijk hebt, dat Ten Doeschate zijn huid veel duurder verkocht, dan nu het geval is. Die onverzettelijke houding van Ten Doeschate heeft nadelen, maar ook grote voordelen gehad.
Veerman ben ik ook geen fan van. De man heeft te veel baantjes, en overal belangen. Ik kan niet beoordelen, of die tegenstrijdige belangen Reesink potentieel of daadwerkelijk kunnen benadelen, ik hoop maar dat de andere commissarissen hier alert op zijn.
Verder ben ik ook niet van plan mijn aandelen te verkopen, in Darlin hebben we overigens een goede en critische nieuwe aandeelhouder. Van Beuningen volgt zijn beleggingen goed, en is niet te beroerd om aan de bel te trekken als dingen hem niet bevallen.
Overigens begrijp ik niet waarom die door Ten Doeschate indertijd ingekochte aandelen verkocht moesten worden. Ik heb wel eens iets gehoord dat de fiscus moeilijk deed, maar ik vraag me af of er geen andere oplossing was geweest. Verder was de timing nogal ongelukkig, Van Beuningen zal wel blij zijn geweest.
Nou ja, we wachten af, in ieder geval loopt het qua winstgevendheid goed. En zal de staalsector ook wel eens een keer weer wat beter gaan draaien.
[verwijderd]
0
Aangezien ik normaal alleen maar kijk naar mijn meest actieve discussies en daar niet automatisch de nieuwe discussies in komen van de fondsen die ik wel volg heb ik dit draadje volledig gemist.

@ Fons;

Ik wachtte rustig mijn beurt af en bij de rondvraag maakte ik via het opsteken van mijn hand merkbaar dat ik nog een vraag wou stellen, maar omdat ten Doeschate steeds maar op bleef staan met nog meer vragen kapte Veerman ineens de rondvraag af en sloot de vergadering.

Ik had graag geweten of er nog reacties zouden zijn uit de vergadering op het id om de aandelen te splitsen.

Ik heb het meteen na de vergadering met van der Scheer besproken dus al met al toch tevreden.

====
Over het nieuwe dividend beleid, ze lieten doorschemeren dat ze eigenlijk gewoon doorgaan met uitkeren van een groter deel van de winst maar het mogelijk in de toekomst zo kan zijn dat ze het geld nodig hebben voor een grote overname, dat zie ik ook wel zitten dus we zien wel.
[verwijderd]
0
quote:

Ro57 schreef op 1 augustus 2011 09:31:

Liggen er 285 stuks tot en met 121 euro ?
Klopt, en er liggen er maar 500 in totaal in de bieding.

Van die aantallen zijn er 200 aan beide zijden van de liquidity provider (AEK) en de rest weet ik niet.

Er is heel veel met stukken geschoven rond dit niveau maar nu is het wel erg leeg weer.
DNFTT
0
Hans en anderen,

Na een half jaartje elders ben ik weer met een klein beetje terug.
De koers is gelijk aan verkoop destijds + transactiekosten, alleen het dividend heb ik moeten missen!
benito c.
0
Ja, maar de hele beurs is 20% omlaag. Er ligt een behoorlijke verkoper op 72, die telkens nadat de 280 stukken zijn gegaan met een nieuwe 280 komt. Enfin, bij een dividend van opnieuw 7 euro is de koers belachelijk laag, ik heb nog wat bijgekocht van deze grote verkoper.
[verwijderd]
0
De handelsondernemingen van de Reesink-groep
leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij
gaat het om, walserijproducten (Reesink Staal B.V. en
Nederlandse Staal Unie B.V.), kabeldraagsystemen en
montage (Stalutech Benelux B.V.), tractoren, machines
en gereedschappen voor de ‘groene’ -d.w.z. de
agrarische en bosbouwsector (Reesink Technische
Handel B.V., Stierman B.V., Jean Heybroek B.V., Packo
Agri N.V. en Kamps de Wild B.V.). Safety Centre
International B.V. handelt in persoonlijke beschermingsmiddelen.
Voorts verleent Reesink Support B.V. diensten
met betrekking tot F&A, P&O alsook automatisering,
primair aan de broers en zusters binnen de Reesinkgroep.
PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.
Datum: 26 augustus 2011
Bruggeman Mechanisatie nieuwe dealer Claas en participatie door Kamps de Wild
Kamps de Wild Participaties B.V., een dochteronderneming van Koninklijke Reesink N.V.,
heeft met de eigenaar van Bruggeman Mechanisatie te Broekland en Lemele
principeovereenstemming bereikt over de overname per 30 september 2011 van de
activiteiten van de landbouwmechanisatiebedrijven. Kamps de Wild gaat 75% van de
aandelen van de nieuw op te richten vennootschap Bruggeman Mechanisatie B.V. houden
en de familie Bruggeman 25%. Reesink zal het eigendom van het onroerend goed te
Broekland overnemen en verhuren aan Bruggeman Mechanisatie.
Bruggeman Mechanisatie kan qua werkgebied naadloos ingepast worden in het bestaande
exclusieve dealernetwerk van Kamps de Wild en zal per 1 september a.s. starten als full line
dealer voor de merken CLAAS, KAWECO en AMAZONE. Het is de intentie van Bruggeman
Mechanisatie de overige vertegenwoordigingen, voor zover deze niet concurrerend zijn met
de door Kamps de Wild gevoerde merken, voort te zetten. De operationele leiding blijft in
handen van de huidige directeur/eigenaar, de heer A.J.G. Bruggeman. Bruggeman heeft met
de beide vestigingen en 21 medewerkers een jaaromzet van circa € 8 miljoen.
Door deze samenwerking heeft Kamps de Wild nadere uitvoering gegeven aan haar beleid
van rationalisering van haar dealernetwerk en voorwaartse integratie. Naar verwachting
wordt de overname in de tweede helft van oktober afgerond.
Zutphen, 26 augustus 2011 Directie Koninklijke Reesink N.V.
[verwijderd]
0
Wat een nieuws vandaag !
Teslin vergroot belang in Reesink
Gepubliceerd op 29 aug 2011 om 12:31 | Views: 133

Artikel Reacties Gerelateerde instrumenten Reesink 12:39
€ 70,00 +0,51 (+0,73%)

•Teslin vergroot belang in Reesink
•Reesink-dochter doet overname
AMSTERDAM (AFN) - Teslin Capital Management heeft zijn belang in Reesink vergroot tot 10 procent. Dat meldt het investeringsfonds maandag in een persbericht.

Teslin gaf niet aan wat het vorige belang in Reesink was. Aandeelhouders zijn verplicht hun belang bij de AFM te melden als dit 5 procent, of een veelvoud daarvan, overschrijdt.

Teslin investeert in Reesink via Todlin, een van de drie fondsen van de vermogensbeheerder. Todlin neemt belangen van ten minste 5 procent in beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een beurswaarde onder 100 miljoen euro op het eerste moment van investeren.
DNFTT
0
Het was al een persbericht van de 24e..... beetje laat gebracht maar beter laat dan nooit!!
Beeld is natuurlijk veel beter als er gekocht wordt dan dat ze verkopen en Teslin is geen snelle uitstapper dus al met al best positief!
benito c.
0
Zeker niet ongunstig, Teslin is een goede en kritische aandeelhouder. Als Van Beuningen van mening is, dat het management verkeerde keuzes maakt, laat hij dat duidelijk blijken, nu hij al 10% heeft, zal het management dan rekening met hem moeten houden. In ieder geval koopt hij goedkoop, want de koers is krankzinnig laag.
[verwijderd]
0
PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.
Datum: 9 september 2011
KONINKLIJKE REESINK N.V. REALISEERT AANZIENLIJKE STIJGING RESULTAAT
Samenvatting eerste halfjaar 2011
· Autonome omzetgroei +16% (€ 11,8 miljoen), omzet stijgt met 5% naar € 103,6 miljoen;
· Autonome stijging bruto-omzetresultaat +13% (€ 1,3 miljoen), bruto-omzetresultaat stijgt
met 15% naar € 14,1 miljoen;
· Resultaat na belastingen stijgt met 32% naar € 4,5 miljoen.
Kernpunten eerste halfjaar 2011
Financieel
- Belangrijke autonome omzetgroei door positieve omzetontwikkelingen in het groene en
industriële segment.
- Belangrijke autonome groei bruto-omzetresultaat dankzij positieve bijdrage van het
groene segment.
- Aanzienlijke toename autonoom resultaat na belastingen vooral dankzij ontwikkelingen in
het groene segment.
Operationeel
- De bos-, tuin- en parkafdeling van Packo (Packo Greentech) en Jean Heybroek BVBA
België worden samengevoegd.
- De eerste TYM compact tractoren zijn binnen.
Gerrit van de Scheer, CEO Koninklijke Reesink N.V.
‘In het eerste halfjaar 2011 hebben wij ons sterk kunnen richten op het groene en het
industriële segment nu de doe-het-zelf activiteiten anders zijn gestructureerd. De aanzienlijke
stijging van de omzet en het resultaat toont aan dat dit effect heeft gehad.’

Kijk op de Reesink site voor het complete verhaal.
gerrie2000
0
De halfjaar cijfers zijn wederom prima. Winst is riant en eigen vermogen ver boven de huidige koers. Geweldig dividend rendement, zal ook volgend jaar zeker hoog zijn (8 a 10 euro per aandeel?)

Alleen, het algehele beurssentiment is natuurlijk waardeloos. Hierdoor kan reesink ook nog wel wat zakken (naar 60 a 65 euro?). Kortom, er komen binnenkort vast wel weer prachtige bijkoopmomenten!

[verwijderd]
0
Ik denk dat we met het nieuwe dividendbeleid ( payout van 45 tot 55% ) de 7€ niet gaan halen, tenzij ze een geweldig tweede halfjaar hebben natuurlijk.
[verwijderd]
0
quote:

Ro57 schreef op 5 oktober 2011 18:25:

Ik denk dat we met het nieuwe dividendbeleid ( payout van 45 tot 55% ) de 7€ niet gaan halen, tenzij ze een geweldig tweede halfjaar hebben natuurlijk.
Tijdens de jaarvergadering zeiden ze duidelijk dat het nieuwe dividendbeleid is ingevoerd omdat mogelijk in te toekomst na een eventuele grotere overname er minder geld in kas is dan ze willen en ze dan het dividend naar dit payout level aanpassen om deze reserves weer aan te vullen.
Tot die tijd werd aangegeven wordt er zeker aan de aandeelhouder gedacht.
Ik verwacht nog steeds 7 euro.
[verwijderd]
0
Uit de jaarvergadering :De heer Van der Scheer memoreert dat een dividendbeleid is geformeerd dat inhoudt
dat tussen de 45% en 55% van de winst uitgekeerd wordt.
Het lijkt mij dat ze op voorhand meer geld in kas willen hebben voor eventuele overnames, en niet achteraf de reserves gaan aanzuiveren dmv een lager dividend.
[verwijderd]
0
quote:

Ro57 schreef op 7 oktober 2011 15:42:

Uit de jaarvergadering :De heer Van der Scheer memoreert dat een dividendbeleid is geformeerd dat inhoudt
dat tussen de 45% en 55% van de winst uitgekeerd wordt.
Het lijkt mij dat ze op voorhand meer geld in kas willen hebben voor eventuele overnames, en niet achteraf de reserves gaan aanzuiveren dmv een lager dividend.
Ro57,

Ik was aanwezig bij de vergadering.
Ze hebben genoeg middelen voor een flinke overname mocht die zich aandienen.
Dus nog meer door nu al minder dividend uit te gaan keren is niet nodig.
Komt er geen overname heb je alleen maar nog meer geld in kas waar je niets mee doet.

Eerst de mogelijk overname en dan de reserves weer aanvullen door het dividend in lijn met het beleid te laten zijn ipv het hogere percentage van de afgelopen jaren.
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,07  +1,48  +0,16%  16:26
 Germany40^ 18.746,90 -0,14%
 BEL 20 3.977,61 -0,89%
 Europe50^ 5.077,93 -0,14%
 US30^ 39.606,20 +0,25%
 Nasd100^ 18.218,20 +0,34%
 US500^ 5.231,02 +0,18%
 Japan225^ 38.174,30 -0,04%
 Gold spot 2.343,61 -0,72%
 EUR/USD 1,0801 +0,28%
 WTI 79,36 +1,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,52%
JUST EAT TAKE... +2,96%
NX FILTRATION +2,42%
EBUSCO HOLDING +2,34%
Akzo Nobel +2,31%

Dalers

VIVORYON THER... -4,40%
RENEWI -1,99%
FASTNED -1,93%
BESI -1,61%
Flow Traders -1,40%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront