Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Een blik in de keuken van Ten Cate, waar liggen de kansen?

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Bir
0
Ik heb de verschillende marktgroepen van Ten Cate nog eens bekeken, en er is veel meer waarmee flink meer omzet kan worden gegenereerd, ik loop ze even door:

- Protective Fabrics: toenemende eisen aan bescherming en preventie algemeen en van industrie inhet bijzonder tegen brand en of andere invloeden / schade. Brandbescherming, wering en preventie is misschien wel het meest bekend. Ondere de brandwerende pakken voor brandweer en andere personeelsgroepen staan goed bekend. Maar ook Defender-M hoort in het rijtje thuis, pakken die extra bescherming bieden en toepasbaar bij Defensie, politie, enz. Naast de US-armed frorces, die nog maar net begonnen zijn hun eenheden uit te rusten met pakken die beter beschreming bieden, is ook het Australische leger inmiddels een grote klant. En ook de Nederlandse strijdkrachten en een aantal andere krijgsmachten zijn inmiddels druk met vervangen van hun gevechtskleding. In beschermende middelen voor Defensie, brandweer, poliiediensten en industrie zit enorm veel potentieel . Er is belangstellling uit heel veel landen.

- Space composites en Aerospace composites: metname Aerospace heeft veel potentie, omdat het toepsssingen betreft die in elk vliegtuig terugkomen. In potentie een grote markt dus. Aerospace is relatief beperkt, maar zou wel eens aan belang kunnen winnen, als ruimtereizen (snelle vliegreizen door hoger deel van het (lucht) ruim.

- Protective Armor: in het moderne conflict wordt steeds kleinschaliger opgetreden door militaire of politie eenheden. De letaliteit van wapens, explosieven inbegrepen, is gigantisch toegenomen. Ook de bereidheid dit soort middelen in te zetten is gegroeid en daarbij zien we een toename in beschikbaarheid voor kleinere groepen. Als gevolg is de belangstelling voor protective armor voor personeel en materieel explosief gestegen. Er zijn inmiddels beschermende stoffen ontwikkeld waarmee effecten van projectielen en bermbommen sterk terug gebracht kunnen worden. Er zijn inmiddels proeven gedaan die duidelijk maken dat gebruik van de systemen van TenCate een grote (ongeschonden) overlevingskans betekent. Als gevolg zal de vraag naar protective armor voor mensen, voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen enorm aantrekken. Bij sterk kleiner wordende krijgsmachten en andere veiligheidinstanties is er meer bereidheid te investeren in bescherming.

- Geosynthetics kom je tegen in tal van toepassingen. Je ziet ze terug in bruggen, wegen, dijken en andere waterwerken en infrastructurele toepassingen. In dit marktsegment is er meer concurrentie en vind ik Ten Cate niet uniek, wel bestrouwbaar.

- industrial farics. Oa ontwateringstechnologie is natuurlijk een marktgroep die past bij een land als Nederland. Toepassingen in landbouwgebieden spreken hetbmeest tot de verbeelding. Ontwateren van natte gebieden, watermanagement, droge gebeden vruchtbaar maken door ssytemen die water vast kunnen houden, enz. Interessante toepassingen tegen het licht van ontwikkeling van derde wereldlanden, zowel nat (bijv Bangladesh) als droog (Midden-Oosten, Noord Afrika).

- Grass. Marktgroep die misschien wel weer potentie heeft als de vraag naar nieuwe generaties kunstgrassen toeneemt. Wel een onderdeel wat natuurlijk beter draait als het economische beter gaat in de wereld. De bereidheid om investeringen te doen neemt dan toe.

Resume: Ten Cate moet het op dit moment niet hebben van de marktgroep Grass, maar alle andere groepen hebben behoorlijk, behoorlijk veel of zlfs enorme potentie. En dat maakt ook dat de risico's bij Ten Cate gespreid zijn, er is al lang geen afhankelijkheid meer van 1 marktsegment in het bijzonder.
In mijn beleving is het in elk geval volledig gerechtvaardigd te geloven in een substantiele groei van Ten Cate op niet al te lange termijn, zelfs als het economische tij wereldwijd nog even blijft tegenzitten.

Grtn Bir.
Bir
0
Deze keer zonder een diaree aan schrijffouten:

Ik heb de verschillende marktgroepen van Ten Cate nog eens bekeken, en er is veel meer waarmee flink meer omzet kan worden gegenereerd, ik loop ze even door:

- Protective Fabrics: toenemende eisen aan bescherming en preventie algemeen en van industrie inhet bijzonder tegen brand en of andere invloeden / schade. Brandbescherming, wering en preventie is misschien wel het meest bekend. Vooral de brandwerende pakken voor brandweer en andere personeelsgroepen staan goed bekend. Maar ook Defender-M hoort in het rijtje thuis, kleding die extra bescherming biedt en toepasbaar is bij Defensie, politie, enz. Naast de US-armed frorces, die nog maar net begonnen zijn hun eenheden uit te rusten met pakken die beter bescherming bieden, is ook het Australische leger inmiddels een grote klant. En ook de Nederlandse strijdkrachten en een aantal andere krijgsmachten zijn inmiddels druk met vervangen en verbetering van hun gevechtskleding. In beschermende middelen voor Defensie, brandweer, poliiediensten en industrie zit enorm veel potentieel . Er is belangstellling uit heel veel landen.

- Space composites en Aerospace composites: metname Aerospace heeft veel potentie, omdat het toepasssingen betreft die in elk vliegtuig terugkomen. In potentie een grote markt dus, waar orders onderweg zijn. Aerospace is qua potentie momenteel nog relatief beperkt, maar zou wel eens aan belang kunnen winnen, als ruimtereizen aan belang wint. (snelle vliegreizen door hoger deel van het (lucht) ruim).

- Advanced Armor: In het moderne conflict wordt steeds kleinschaliger opgetreden door militaire of politie eenheden. De letaliteit van wapens, explosieven inbegrepen, is gigantisch toegenomen. Ook de bereidheid dit soort middelen in te zetten is gegroeid en daarbij zien we een toename in beschikbaarheid voor kleinere groepen. Als gevolg is de belangstelling voor protective armor voor personeel en materieel explosief gestegen. Er zijn inmiddels beschermende stoffen ontwikkeld waarmee effecten van projectielen en bermbommen sterk terug gebracht kunnen worden. Proeven maken duidelijk dat gebruik van de systemen van TenCate een grotere (ongeschonden) overlevingskans betekent. Als gevolg zal de vraag naar protective armor voor mensen, voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen enorm aantrekken. Bij sterk kleiner wordende krijgsmachten en andere veiligheidinstanties is er meer bereidheid te investeren in bescherming.

- Geosynthetics kom je tegen in tal van toepassingen. Je ziet ze terug in bruggen, wegen, dijken en andere waterwerken en infrastructurele toepassingen. In dit marktsegment is er meer concurrentie en vind ik Ten Cate niet uniek, wel bestrouwbaar.

- industrial fabrics Oa ontwateringstechnologie is natuurlijk een marktgroep die past bij een land als Nederland. Toepassingen in landbouwgebieden spreken het meest tot de verbeelding. Ontwateren van natte gebieden, watermanagement, droge gebeden vruchtbaar maken door systemen die water beter kunnen vasthouden bij irrigatie enz. Interessante toepassingen tegen het licht van ontwikkeling van derde wereldlanden, zowel nat (bijv Bangladesh) als droog (Midden-Oosten, Noord Afrika).

- Grass. Marktgroep die misschien wel weer potentie heeft als de vraag naar nieuwe generaties kunstgrasvezels toemeemt. Wel een onderdeel wat natuurlijk beter draait als het economische beter gaat in de wereld. De bereidheid om investeringen te doen neemt dan toe.

Resume: Ten Cate moet het op dit moment niet hebben van de marktgroep Grass, maar alle andere groepen hebben behoorlijk, behoorlijk veel of zelfs enorme potentie. En dat maakt ook dat de risico's bij Ten Cate gespreid zijn, er is al lang geen afhankelijkheid meer van 1 marktsegment in het bijzonder.

In mijn beleving is het volledig gerechtvaardigd te blijven geloven in / vertrouwen op een substantiele groei van Ten Cate op niet al te lange termijn, zelfs als het economische tij wereldwijd nog even blijft tegenzitten. Vergeet niet dat Ten Cate in het toch niet bepaald makkelijke beursjaar 2011 een recordomzet draaide! Wat dat betreft lijkt het alleen maar nog beter te kunnen gaan in de toekomst.

Grtn Bir.
Bir
0
Iemand een id waarom Ten Cate zo blijft liggen vandaag? Lijkt ondertussen wel heel goedkoop te worden. Er is in drie weken 15 % van de koers af!

Iemand een advies?

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Trading update TenCate eerste kwartaal 2012 Omzet en bedrijfsresultaat X € miljoen Eerste kwartaal 2012 Eerste kwartaal 2011 Mutatie Omzet 257 279 -8% EBITA 13,2 20,1 -34% Nettowinst 5,1 10,0 -49% De gerealiseerde omzet en winst in het 1e kwartaal van 2012 zijn conform verwachting.

ze waren volgens het bedrijf conform verwachting maar misschien niet voor beleggers.zo bij zo niet voor mij en heb direct na dividend driekwart verkocht.
Bir
0
Begrijp ik, maar inmiddels is er al weer 1,5 € af. En zo slecht waren ccijfers ook wer niet!
[verwijderd]
0
TenCate: Vliegtuig van carbon

De nieuwste generatie vliegtuigen van Airbus en Boeing bestaan al voor meer dan de helft uit carbon. TenCate levert de technische weefsels, waardoor de toestellen lichter en gezonder worden.

De oerdegelijke weefmachines zijn uit een tijd van voor de computer en daardoor storingsvrij voor zwevende deeltjes koolstof. Maar het weefsel is het modernste dat op de wereldmarkt te verkrijgen is. In Nijverdal gaan superdunne zwarte draden carbon op in foutloos geweven matten, die vervolgens als stapel geperst worden tot een composietplaat die sterker en lichter is dan een plaat aluminium. En dat is interessant, want zonder deze metaalsoort kan voorheen geen vliegtuig vliegen. Is de Airbus van de toekomst volledig gemaakt van carbon?

Dat is nu al zo, horen we bij Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) in Nijverdal, een van de oudste industriële bedrijven van ons land. Nou ja, voor het grootste deel dan. Als passagier valt je dat niet zo snel op. Een deel van de vleugel en de romp van het vliegtuig is gevormd uit composiet, maar het meeste composiet dient als lichtgewicht verbindingsstukken om de huid en passagiersruimte van de nieuwe in aanbouw zijnde Airbus A350 XWB met elkaar te verbinden. Net als bij een mens zie je dit geraamte niet.

Groepsdirecteur Frank Meurs van TenCate Advanced Composites pakt er een foto bij van de nieuwe Airbus. “Hier is 23 ton aan composiet in verwerkt. In deze nieuwste generatie verkeersvliegtuigen is het percentage composiet al groter dan het percentage aluminium, namelijk 53 procent. Het gaat om duizenden clips, koppelstukken en ribben. Dankzij composiet kan de romp van dit toestel iets groter worden, en is het totale vliegtuig toch lichter. Met betere motoren erbij wordt er zo 25 procent bespaard op operationele kosten.” Eenzelfde rekensom gaat op voor de Boeing 787 Dreamliner. Hoeveel gewicht scheelt het dan? Meurs: “Het gaat om een verschil van enkele duizenden kilo’s.”

Elke kilo telt vandaag, in een wereld waar niet alleen de prijzen aan de pomp steeds verder omhoog schieten. De kopers van verkeersvliegtuigen zetten voor aankoop nu ook een vliegtuig eerst op de weegschaal, voordat ze een koopcontract ondertekenen. Minder gewicht betekent ook in de lucht simpelweg minder verbruik van kerosine. Het kan zomaar het verschil tussen winst of verlies op een vlucht maken, zeker op trajecten waar een heftige prijsconcurrentie heerst. Meurs: “Je kunt dus nog wel een vliegtuig van aluminium maken, maar je krijgt hem niet meer verkocht.”

Er zijn ook nog wat andere voordelen aan de platen thermoplastisch composiet, die TenCate onder de merknaam Cetex vermarkt. Meurs: “Een vliegtuigromp van composiet kan een grotere druk aan dan een romp van ander materiaal. Nu is de druk voor passagiers vergelijkbaar met die op 3000 meter hoogte in de bergen, wanneer je bijvoorbeeld bovenop een gletsjer staat. Met composiet kan de luchtdruk lager worden ingesteld, naar een berghoogte van 2000 meter. Dat is een heel stuk aangenamer. Het is een verademing zelfs. Ik voorspel dan ook dat de passagiers van de toekomst een vliegtuig zullen uitkiezen waar de luchtdruk in de cabine op dat lagere niveau ligt. Dat wordt een concurrentievoordeel. Nu vliegen er nog maar een paar, maar van de nieuwe Boeing 787 Dreamliner zijn er 800 in de maak en van de Airbus A350 wel 700.”

Volgens Meurs is er met het productenportfolio van TenCate ook nog een gezondheidsvoordeel te behalen. “De luchtvochtigheid in de passagierscabine kan omhoog. Nu is het zo dat passagiers tijdens een vlucht langzaam uitdrogen. Zeker op lange vluchten is dat niet prettig. Kunststof corrodeert niet, dus extra vocht is geen probleem.”

www.p-plus.nl/nieuws/TenCate-vliegtui...
Bir
0
Tja, dan heb je zulke mooie producten en gaat je aandeel toch gewoon 2 € in 2 dagen omlaag. De dag voor ex-dividend stonden we 3,21€ hoger. En dat is toch nog echt maar een paar dagen geleden. Ongelooflijk! Al denk ik wel dat we stilaan in de buurt komen van een bodem. KTCa is verhoudingsgewijs veel meer gedaald dan de AEX.

Aan de andere kant, we weten dat Ten Cate ook zomaar weer 4 € kan stijgen in een paar weken. Kwestie van geduld. Juist in een tijd dat elke cent telt, is innovatie essentieel. En daarin doet Ten Cate goed mee!

Grtn Bir.

[verwijderd]
0
riemen vast....

De AEX opent 4,5 tot 5 punten lager. De schrik zit er goed in. We zijn weer terug bij af en stevenen af op niveaus van november 2011. De grote vraag blijft wat de verkiezingsuitslagen in Frankrijk en Griekenland gaan betekenen voor de aanpak van de eurocrisis. Technisch gezien liggen de markten er slecht bij en het is nog onzeker waar de bodem zal liggen'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...
jan4210
0
Kan iemand mijn geheugen opfrissen? Er was vandaag een 3 uur durend interview op de Amerikaanse zakenzender CNBC met Warren Buffet die gedurende het interview bekend maakte dat hij pas geleden nog een bedrijf in Nederland had overgenomen. Kan iemand mij vertellen over welk Nederlands bedrijf het gaat? Bij voorbaat dank voor de info.
[verwijderd]
0
quote:

jan4210 schreef op 7 mei 2012 15:34:

Kan iemand mijn geheugen opfrissen? Er was vandaag een 3 uur durend interview op de Amerikaanse zakenzender CNBC met Warren Buffet die gedurende het interview bekend maakte dat hij pas geleden nog een bedrijf in Nederland had overgenomen. Kan iemand mij vertellen over welk Nederlands bedrijf het gaat? Bij voorbaat dank voor de info.
www.quotenet.nl/biz/warren-buffett-ga...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0


Published: 08:00 CEST 16-05-2012 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Ten Cate NV /XAMS: KTC /ISIN: NL0000375749

Koninklijke Ten Cate nv : Promovendus PEC Zwolle kiest voor duurzaam kunstgrasveld

PEC Zwolle maakt zich, na een afwezigheid van acht jaar, op voor een terugkeer in de eredivisie. De club heeft de ambitie uit te groeien tot een stabiele eredivisionist. Daar hoort een veld bij dat in alle opzichten eredivisiewaardig is. De keuze is gevallen op een duurzaam kunstgrasveld dat is geproduceerd op basis van geoctrooieerde 3D kunstgraspollentechniek van TenCate. Dit kunstgrasveld is volledig recyclebaar en wordt door GreenFields, dochteronderneming van TenCate, wereldwijd vermarkt. Bij Heracles Almelo wordt deze zomer eenzelfde type duurzaam kunstgrasveld geïnstalleerd.

De ontwikkelingen op het gebied van kunstgras zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dat is mede te danken aan het Nederlandse bedrijf GreenFields, dat wereldwijd geldt als ontwikkelaar en leverancier van innovatieve kunstgrassystemen. Het nieuwste product is uiterst duurzaam omdat het uit één materiaalsoort is vervaardigd en daardoor 100% recyclebaar.

PEC Zwolle was direct gecharmeerd van dit duurzame kunstgrasveld, zo vertelt algemeen directeur Edward van Wonderen: 'De gebruikte kunstgrasvezel heeft zich al geruime tijd bewezen en de toegepaste innovatieve graspollentechniek zorgt ervoor dat het kunstgras voor de spelers enorm natuurlijk aanvoelt. Het veld ziet er bovendien fantastisch uit. Een groep spelers heeft op verschillende velden getraind, waarna de keuze op dit type kunstgrasveld is gevallen'.

Innovatieve 3D kunstgraspollentechniek
Het vernuft van het kunstgrassysteem van GreenFields zit hem in de geoctrooieerde driedimensionale kunstgraspollentechniek van TenCate, waarin de vezels onlosmakelijk met de toplaag zijn verbonden. Het kunstgrasveld bestaat niet langer uit traditionele rijen getufte kunstgrasvezels maar uit afzonderlijke, geweven kunstgraspollen. Deze graspollen zorgen voor een natuurlijke balrol en een aanzienlijk betere dekking, waardoor het kunstgras optisch gezien sterk is verbeterd. Ook zal een voetballer eenvoudiger zijn noppen tussen de kunstgraspollen kunnen plaatsen, net als bij natuurgras.

Dankzij de nieuwe techniek worden uitsluitend materialen gebruikt van dezelfde grondstof (polyolefine). Dat maakt het veld na bewezen diensten gemakkelijker, volledig en tegen lage kosten recyclebaar. De infill is eveneens gemaakt van polyolefine. De backing is tevens voorzien van een milieuvriendelijke polyolefine coating.

Harde kunstgrasvelden behoren tot het verleden
Het nieuwe kunstgrassysteem van GreenFields rekent af met nog een nadeel van traditionele kunstgrasvelden. Spelers ervaren overmatige infill soms als hinderlijk. De infill zet zich in traditionele kunstgrasvelden vast tussen de vezels, waardoor het veld op den duur relatief hard wordt. Dankzij de 3D kunstgraspollentechniek van TenCate kan de infill vrij rondom de pollen bewegen, waardoor het veld ook na intensief bespelen zijn zachte, grasechte beleving behoudt.

Dicht bij huis
PEC Zwolle is na Heracles Almelo de tweede betaaldvoetbalorganisatie die op het hoogste niveau uitkomt en kiest voor het kunstgrassysteem van GreenFields. Dit veld voldoet als vanzelfsprekend aan de strengste FIFA-normering voor profvoetbalteams. Het veld wordt in juni 2012 aangelegd door C.S.C. Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. In de maand juli, als PEC Zwolle start met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, zal het kunstgrasveld voor het eerst worden bespeeld.

Hugo de Vries, commercieel directeur van GreenFields, is blij met de opdracht: 'Het feit dat opnieuw een club uit de eredivisie kiest voor onze innovatieve en duurzame systemen streelt ons. Dat het ook nog een voetbalclub is op steenworp afstand van onze vestiging in Genemuiden maakt het extra bijzonder. Wij kunnen nieuwe klanten dicht bij huis laten zien dat het heel goed en bijzonder aangenaam voetballen is op het geweven kunstgrassysteem dat GreenFields levert, juist op het allerhoogste niveau'.

Genemuiden, woensdag 16 mei 2012
[verwijderd]
0
TenCate maakt verwisselverhouding bekend
15 mei 2012

Onder verwijzing naar de dividendaankondiging gedateerd 19 april 2012 inzake de uitkering van het dividend over het boekjaar 2011, maakt Koninklijke Ten Cate nv ten aanzien van het keuzedividend bekend dat het aantal dividendrechten dat recht geeft op 1 nieuw aandeel is vastgesteld op 22 dividendrechten per gewoon aandeel van € 2,50 nominaal.

De gewogen gemiddelde beurskoers van 7, 8, 9, 10, 11 en 14 mei 2012 bedroeg EUR 21,2610 per gewoon aandeel en is bij de vaststelling van 22 dividendrechten die recht geven op 1 nieuw gewoon aandeel als maatstaf aangehouden.

Op basis van deze koers vertegenwoordigt 1/22e deel van een gewoon aandeel een waarde van EUR 0,9664 hetgeen 1,73% meer is dan het dividend in contanten van EUR 0,95 per gewoon aandeel.

Betaling van het dividend en levering van de gewone aandelen uit hoofde van verwisseling van keuzedividendrechten zal met ingang van 16 mei 2012 geschieden via de bank of commissionair waar uw gewone aandelen in administratie zijn.

Voor de nieuwe gewone aandelen, die in het kader van het stockdividend zullen worden uitgegeven, zal bij NYSE Euronext in Amsterdam een verzoek tot toelating tot de notering worden ingediend op grond van artikel 5:4 onderdeel e Wet op het financieel toezicht.

Raad van bestuur
Almelo, 15 mei 2012

[verwijderd]
0


Datum meldingsplicht:

16 mei 2012

Uitgevende instelling:

Koninklijke Ten Cate N.V.

Inschrijving handelsregister:

06016321

Plaats:

Almelo

www.afm.nl/nl/professionals/registers...
[verwijderd]
0
Ten Cate wordt flink afgestraft in deze gure beurs dagen. Enig idee waarom dat meer is dan het gemiddelde? Heb ik iets gemist?
Bir
0
quote:

dickbuy schreef op 18 mei 2012 17:42:

Ten Cate wordt flink afgestraft in deze gure beurs dagen. Enig idee waarom dat meer is dan het gemiddelde? Heb ik iets gemist?
Is mij ook opgevallen. Natuurlijk zijn de huidige marktomstandigheden niet gemakkelijk, maar dat geldt voor veel bedrijven. En van een eventuele winstwaarschuwing of ander slecht nieuws heb ik geen weet.

Sterker, ik weet dat Ten Cate momenteel in de race is met een aantal tenders voor grote orders brandwerende kleding en bescherming voor militaire voertuigen. Meerdere landen hebben belangstelling en zijn in onderhandeling. Daaronder de VS, Australie en ook de Nederlandse krijgsmacht heeft belangstelling en is momenteel met Ten Cate in gesprek. En zou dat geen mooi uithangbord zijn? Alleen heeft de geboden kwaliteit wel een prijskaartje, maar ik kan me niet voorstellen dat Ten Cate niet scherpt concurreert.

Andere cyclische fondsen zoals IMTECH presteerden vandaag overigens ook bovengemiddeld slecht.

Kijkend naar TA lijkt het er op dat Ten Cate kan gaan uitbodemen. Wellicht dat we ons deze zomer dan weer kunnen opmaken voor een stevige rit omhoog. Dat mag ook wel trouwens, in minder dan 2 maanden is het fonds bijna 30% gedaald.

Dus mits de beurzen weer een beetje tot rust komen en Ten Cate geen onverwachte tegenwind krijgt, kunnen we ons opmaken voor een mooie tweede helft van 2012.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Ik hoorde gisteren vandaag een onderwerp op TV over blauw speelveld in de sport. Het leidt tot hogere prestaties in tennis en hockey. Natuurlijk zijn voetballers niet immuun voor het nadelige groen.
Blauw gras bestaat niet (of het moet genetisch gemanipuleerd worden).
Iedereen wil Blauw Kunstgras dus. Wie het bedacht heeft weet ik niet. Maar het is een meesterlijke zet voor/(door?) TenCate.
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  18:05
 Germany40^ 18.717,70 -0,29%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.072,37 -0,25%
 US30^ 39.432,90 -0,19%
 Nasd100^ 18.188,20 +0,17%
 US500^ 5.219,57 -0,04%
 Japan225^ 38.181,60 -0,02%
 Gold spot 2.336,56 -1,02%
 EUR/USD 1,0790 +0,17%
 WTI 78,98 +0,89%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront