Reesink « Terug naar discussie overzicht

Koersgevoelge informatie

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Omdat Reesink niet bekend staat om haar transparantie en openheid en onderstaande koersgevoelige informatie is start ik maar een nieuw draadje:

De verhandelbaarheid van het aandeel REESINK is nog steeds treurig en wordt er in de laatste transacties wordt rond de € 75,00 gehandeld, zie onderstaand. Ook de (dure) pogingen om het verkoopproces aan te jagen hebben tot nu toe weinig soelaas gebracht. Ik constateer ook dat de belangstelling op dit forum sterk gedaald is. We horen nog maar weinig enthousiaste geluiden van de heer Heijkers cum suis.

Toch is er wel wat gaande op dit moment waarvan hier geen melding wordt gemaakt:

1) SNS volgt sinds 14 november Reesink met een koopadvies met als koersdoel € 100,00.
2) F.L.H. van Delft, commissaris bij Reesink, heeft op 6 november 5000 aandelen (privé) gekocht voor € 74,00 . Het betreft hier een insider.
3) F.L.H. van Delft is tevens Manager en aandeelhouder Bibiana Beheer.
4) Bibliana Beheer bezit een ruim 5% belang in Reesink

De koers heeft tot nu toe nauwelijks op deze berichten gereageerd.

Mogelijk gaat de koers nu wat meer beweging laten zien. In ieder geval laten het orderboek wat hogere koersen zien, zie onderstaand:

Tijd Prijs Verhandeld volume
12:14:33 75,00 200
12:14:31 75,25 135
10:04:33 75,00 45
10:04:33 75,25 16
10:04:33 75,25 6

Orderboek:
74,83 200 63 76,24
74,55 100 75 76,25
73,00 100 150 76,44
72,50 200 200 77,00
72,00 100 15 77,50

[verwijderd]
0
Correctie:

Van Delft kocht niet 5.000 stuks maar 6.000 stuks.

Aankoopbedrag: 444.000,00 EURO.
[verwijderd]
0
Aanmerkelijk hoger volume na 15.00 tegen gemiddeld rond de € 75,50.

Koers ligt in ieder geval lager dan gisteren.

Laatste transacties:

Tijd Prijs Verhandeld volume
17:25:55 slot: 75,45 0
17:25:55 75,45 65
15:40:45 75,50 180
15:31:44 75,50 390
15:29:48 75,50 345


Orderboek:

Bied Volume Volume Laat
74,83 200 150 76,44
74,55 100 200 77,00
73,00 100 15 77,50
72,50 200 500 79,50
72,00 100 25 88,00

Ik acht het niet onmogelijk dat de koers gemanipuleerd wordt.
[verwijderd]
0
De laatste insiders transactie vond plaats in 2008 door B.J. ten Doeschate die toen gefaseerd 155 aandelen kocht.

Dat F.L.H. van Delft, een insider, ruim 4 jaar later 6.000 aandelen koopt voor € 74,00 is op zijn minst opvallend te noemen.

Ik raad kopers en verkopers van aandelen aan de omzetten en het orderboek goed te volgen. Het aantal verhandelbare aandelen is beperkt en de koers kan eenvoudig door belanghebbende partijen gemanipuleerd worden.
[verwijderd]
0
Beste Hummax,

Ik schaar deze berichten als stemmingmakerij. Er bestaat toch een Corporate Governance? Misschien mis ik iets?

Tekent met vriendelijke groet,

Haring Arie
[verwijderd]
0
Goedemiddag,

Bedankt voor uw EERSTE post, u heeft er wel heel erg lang over gedaan, want u bent sinds 7 mei 2009 lid, zij komt mij verdacht voor.

Voor de goede orde hier is geen sprake van stemmingmakerij het gaat hier om bekende en controleerbare feiten die niet onvermeld kunnen en mogen blijven.

In deze kaats ik de bal terug en neem uw melding voor kennisgeving aan.

[verwijderd]
0
Voor de goede orde nog even:

Mijn draadje "Reesink is een treurig fonds" is van 13 maart 2009. De heer Arie Haring is sinds 7 mei 2009 lid, maar heeft NOOIT deelgenomen aan voormelde discussie. Hij zou daar in zijn optiek redenen voor gehad kunnen hebben. Vanwaar NU pas, nota bene in zijn eerste post en in dit specifieke draadje, mij van stemmingmakerij te betichten? Het is evident dat ik daar grote vraagtekens bijzet.

Derhalve kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat de heer Haring stemmingmakerij jegens mij probeert aan te wakkeren en mij in een kwaad daglicht probeert te plaatsen. Op dergelijke stemmingmakerij zal ik dan ook niet meer reageren.

Wordt vervolgd.
[verwijderd]
0

Geachte heer Haring,

nog een opmerking over uw opmerking over Corporate Governance. Kennelijk volgt u de zaak niet en "mist" u daarom iets. Voordat u de beschuldigende vinger jegens mij opheft moet u wel weten waarover het gaat.

M.b.t. het informeren van aandeelhouders schaar ik mij achter de heer ten Doeschate die de heer Veerman, die "slechts toezichthouder" is, beschouwt "als een zeer intelligente man, maar ook als een bedenkelijke opportunist, die er ook niet voor schroomde om de aandeelhoudersvergadering van Reesink verhalen voor te houden die naar mijn mening (ten Doeschate) bepaald in strijd zijn met de verplichting de aandeelhouders correct te informeren".

Let op: d.i. een persoonlijke mening maar wel een zeer ernstige beschuldiging aan het adres van het huidige bestuur. Mocht de heer ten Doeschate zijn bovengemelde mening gewijzigd hebben en "de achterbroek aantrekt", dan kan hij dat hier uiteraard laten weten.

De behandeling door het bestuur van Reesink van de heer ten Doeschate, die ik als CEO buitengewoon hoog achtte en die zoveel voor Reesink heeft betekent, vind ik ronduit ONFATSOENLIJK en dan druk ik mij nog politiek uit.

Dat kleine aandeelhouders in Reesink helemaal niets in te brengen hebben moge inmiddels wel duidelijk zijn. Het is klip en klaar dat de kleine aandeelhouders volledig afhankelijk zijn van wat de grote spelers met het aandeel Reesink voor hebben.

Overigens staat Reesink niet voor niets aan de Alternex genoteerd, de bestuurders van Reesink houden niet van pottenkijkers in de keuken. Daarbij houden zij ook niet van mensen die kritische geluiden laten horen.

Het moge duidelijk zijn dat ik dan ook weinig vertrouwen heb in het huidige bestuur en haar toezichthouders.
[verwijderd]
0
Geachte heer/ mevrouw Hummax,

"hap zegt de krokodil!", een dergelijke reactie had ik wel verwacht....

Wanneer je met boerenverstand naar deze zaak kijkt, is het inderdaad een vreemde zaak wat hier gebeurd. Ik wilde alleen maar met mijn reactie aangeven dat hier volgens mij geen onoorbare zaken gebeuren. Het zou moeten passen binnen het corporate governance. Wanneer dit niet het geval zou zijn, zijn de rapen gauw gaar.

Ik ben het met u eens dat de oud CEO niet netjes wordt behandeld. Dit is gewoon geen chique manier van doen, die men logischerwijs wel zou verwachten van een bestuur van Koninklijk bedrijf. Hopenlijk normaliseren deze zaken snel. De man heeft veel betekend voor het bedrijf en verdiend dit niet!

Het is overigens wel opmerkelijk dat u nu "moeite" heeft met de bestuurders. Een google sessie leerde dat men een eigengereide persoonlijkheid naar binnen haalt in ondermeer de vorm van de heer Veerman. Toendertijd was het allemaal fantastisch, fijn "geilen op grote namen" met z'n allen! Er was geen wanklank, nu lijden en last? Deze "bokito" is helaas niet in een vroegtijdig stadium kortgehouden....

Het fonds Reesink is naar mijn weten altijd een stabiel, maar uiterst slecht verhandelbaar fonds geweest. Een notering aan de Alternext geeft het bedrijf meer vrijheden met het delen/ vrijgeven van informatie t.o.v. een notering aan de euronext, als ik mij niet vergis? Van pottekijkers is het bedrijf volgens id dan niet gediend. Gezien een nare ervaring met Van Herk, kan ik me dat voorstellen.

Anyway, het is geen fonds voor de hip-hop belegger, om de woorden van de heer Ten Doeschate te gebruiken.

Gr.

P.S. Mijn TWEEDE post!

[verwijderd]
0
Geachte heer/ mevrouw Hummax,

Ik ben nog wat vergeten te schrijven: Op de Reesink site valt te lezen, bericht dd 5 november, dat SNS securities optreed als agent voor de uitgifte van een aandelen emissie. U verwonderd zich in het draadje van 21 november over een koopadvies van die zelfde bank? Tijdens de AVA werd deze bank ook al genoemd? Let wel, ik geef geen waarde oordeel, maar dergelijke adviezen sla ik in deze situaties in de wind.. Temeer wanneer u nader naar de huidige situatie van deze bank kijkt... of u moet Limburgse roots hebben?

Dat de heer Van Delft een belang in het bedrijf heeft, is in het verleden nooit een probleem geweest. Hij had altijd al een "substantieel" belang. Dat hij er nu nog wat extra geld in stopt, is prima. Alleen wekt het fronsende wenkbrauwen op en krijg je al gauw de schijn tegen, met dergelijke draadjes als resultaat.

Ik vind het belangrijker om over de gekozen en gevoerde strategie te hebben. Het gekozen risicoprofiel van het bedrijf veranderd in rap tempo in vergelijking met het profiel dat het altijd geweest is in het verleden...... Laat uw gedachten daar maar eens over gaan!

Tekent met vriendelijke groet,

Haring Arie

[verwijderd]
0
@ Boek49, meneer of mevrouw Hummax slaat er het boek" van smederij tot handelshuis" nog eens op na.
[verwijderd]
0
quote:

Haring Arie schreef:

@ Boek49, meneer of mevrouw Hummax slaat er het boek" van smederij tot handelshuis" nog eens op na.
De hint naar het boek is door mij zeer wel begrepen
[verwijderd]
0
Ik stel vast dat wij het op een aantal punten wel eens zijn.

Uiteraard had ik ook gezien dat SNS Reaal belang heeft bij de uitgifte. Hier is sprake dat de slager zijn eigen vlees keurt, "Reaal regelt het allemaal". Een reactie had ik dan ook verwacht, met dank daarvoor. Iedere verstandige belegger weet wat adviezen waard zijn.

Omdat er in het Reesink forum over van alles en nog wat een draadje wordt gemaakt, waarover door mij geen waardeoordeel, heeft het mij bevreemd dat er over zo'n gevoelig onderwerp geen draadje was. Vandaar dat ik het maar heb gedaan.

"Dat de heer Van Delft een belang in het bedrijf heeft, is in het verleden nooit een probleem geweest. Hij had altijd al een "substantieel" belang." . Dit is uw persoonlijke opvatting en het is maar hoe je een belang ziet.

Laten we teruggaan naar de feiten en de positie van de heer Frits van Delft m.b.t. nog even samenvatten:

Van Delft is "manager" en aandeelhouder bij Bibiana Beheer BV, dat ruim 5 % van de aandelen Reesink bezit.

Van Delft is ook lid van de Stichting Administratiekantoor Aandelen voor Recopart dat 31.65% van de aandelen Reesink bezit.

Sinds 2004 is van Delft lid van de raad van commissarissen bij Koninklijke Reesink.

Op 6 november 2012 kocht hij 6.000 aandelen Reesink totaal € 444.000,00.

In deze gaat het wel om een substantieel PRIVE belang. Daarbij kunnen wij hier toch wel spreken van iemand die wel heel erg dicht bij het vuur zit en dat wordt een "insider" genoemd. Want wie kan er nu beter in de keuken van Reesink kijken dan de heer van Delft!

Ook ik vind het belangrijker om over de gekozen en gevoerde strategie te hebben en wat dat in de toekomst voor de KLEINE aandeelhouder betekent!!!

Ik hoop op een zinvolle discussie, in ieder geval heb ik nog wel een aantal vragen.

In zeer goede hum geschreven.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
@ Hummax, ik kan u nu niet meer volgen. Op 21 november trekt u een "grote broek" aan met verschillende punten: SNS en verschillende punten over de heer Van Delft. Daarna nog een sneer over stemmingmakerij. De SNS bank is nu van tafel, terwijl dit het eerste punt van uw betoog was?

Er is volgens mij nooit een probleem geweest met de heer Van Delft op dit forum, op rare vindbare artikelen op internet, noch in de notulen van de AVA. Nu is het op eens kommer en kwel? Deze man staat natuurlijk onder de loep bij alle handelingen die hij doet. Vreemde fratsen zal deze man, mijns inziens, wel uit het hoofd laten. Om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen is het misschien wel zo handig dat hij zich niet meer laat herbenoemen voor een functie bij Recopart. Voor de paar "stuivers" hoeft hij, gezien het genomen belang, niet meer te doen. Het gaat goed, dus het zou niet mijn eerste benodigde verandering voor RR zijn.

Indien u toch de ontembare behoefte heeft wat reuring in de tent te brengen, zijn er veel betere onderwerpen te bedenken. Gezien uw reactie heeft u het boek weer eens uit de kast gehaald. Dan heeft u kunnen zien dat men voornemens/ begonnen is een hele andere koers te varen. Het risicoprofiel is aan het veranderen.... Over deze zaken zou ik eerder een punt maken dan dergelijke stemmingmakerij ter stelling te brengen. Of had u ambities?
[verwijderd]
0
Ik constateer dat akelig stil blijft, Hummax, over mijn ingebrachte punt over Royal Reesink.
[verwijderd]
0
Als ik de epistels van max en arie lees dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat beide personen zeer goed in de keuken van R hebben kunnen kijken. Er zal in het verleden ergens onenigheid hebben plaatsgevonden en men poogt zijn gram op dit platform te halen.
Hoewel ik daar geen probleem mee heb zou ik het veel interessanter vinden om wat meer te horen over dat op stapel staande Kazachstan project. Komop Max, u zit dicht bij het Reesink-vuur en praat waarschijnlijk regelmatig met de koks die daar nog werkzaam zijn. Vertel en maak ons deelgenoot van het Kazachstan-plan. (En nu niet boos worden hoor!)
[verwijderd]
0
@boek49: Helaas heeft u dan een verkeerde indruk gekregen van mijn inbreng over, zoals u wilt, Koninklijke Reesink. Door de stemmingmakerij van dit draadje, heb ik gemeend om eens te reageren. Wanneer de jaarverslagen en de notulen (dit is van toepassing voor alle fondsen) eens goed werden gelezen en bewaard, voorkomt dat een hoop onzin. Wat ook helpt is om zich goed in de historie van het bedrijf te verdiepen.
[verwijderd]
0
@boek49: op marktplaats is het boek nog te vinden, ze worden aangeboden voor €12,00. Het boek is uigegeven in 2004. Ik neem aan dat u dit boek niet in bezit heeft? Het blad "beleggersexpres" is waarschijnlijk ook niet in het bezit van een exemplaar.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  0,00  0,00%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 0,00%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.355,84 -0,21%
 EUR/USD 1,0772 +0,00%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront