Reesink « Terug naar discussie overzicht

Motie van wantrouwen op zijn plaats

15 Posts
[verwijderd]
0
Ik hoef hier verder weinig aan toe te voegen. De zaak is duidelijk, het bestuur heeft heel wat uit te leggen op de komende algemene jaarvergadering. Het huidige bestuur gedekt door de commissarissen maakt er een potje van. Het bevestigt mijn 4 jaar geleden begonnen draadje: Reesink is een treurig fonds.

Ik kan mij niet voorstellen dat van Beuningen cum suis, de zgn. bevriende grote beleggers, die verkondigen voor een solide belegging te gaan, " amused " zijn. Tenzij zij over die tegenvallers voorkennis hebben gehad en of deze te voorzien waren.

Ook zij hebben heel wat uit te leggen aan hun klanten. Als van Beuningen dit slikt is hij in mijn ogen geen knip voor de neus waard.

Wat mij betreft verdienen het bestuur en commissarissen de rode kaart. Ik roep hierbij op voor een MOTIE VAN WANTROUWEN, deze is hier op zijn plaats. Praatjes vullen geen gaatjes meer.

Je moet toch op je achterhoofd gevallen zijn als je dit allemaal slikt. Overigens zullen er altijd wel onnozele mensen blijven die in mooie praatjes geloven en de gehele gang van zaken "normaal" vinden, zie mijn andere discussie. Naar de hun moverende redenen kan ik slechts gissen!

En de handel in het aandeel Reesink? Die is zoals gewoonlijk lachwekkend!

De jaarvergaderingen waren onder ter Doesschate meestal gezellig ik vermoed dat het er nu wel heet aan toe zal gaan.

Uw Hummax
[verwijderd]
0
Doodstil geen reacties.

Kennelijk is het nog niet doorgedrongen of is men de mokerslag nog niet te boven gekomen?

Er moet nu ingegrepen worden. Ophouden met gepap en nathouden en de markt en de omstandigheden de schuld geven. Gewoon de hand in eigen boezem steken.

Het is nu de hoogste tijd! Nu moet er leiderschap getoond worden zoals BeeJee dat in de moeilijke jaren van Reesink ook met succes heeft getoond

Reesink begint al het lachertje van de beurs te worden en dat is het ergste dat een bedrijf kan overkomen.

Tot slot: het moet je toch pijn aan de ogen doen als zoals BeeJee het bedrijf waaraan je de beste jaren van je leven hebt gegeven op deze amateuristische wijze naar de knoppen ziet gaan.

Ik doe hierbij een klemmend beroep op de kleine aandeelhouders ik zal een motie van wantrouwen voorbereiden.

Uw Hummax
[verwijderd]
0
Dat er heel wat uit te leggen valt moge duidelijk zijn Hummax.Eerst maar het jaarverslag grondig bestuderen,ik heb het nog niet gelezen maar het staat ongetwijfeld weer vol met mooie praatjes,bijgestelde strategieen die een jaar geleden nog als de de nieuwe werkelijkheid werden verkocht en opgeblazen visioenen. Maar met een koers die zoals u schreef, "pijn doet aan de ogen" moet je er toch niet aan denken dat er nog een keer een emissie uitgeschreven gaat worden, of een slimme witte ridder er met de "poet" vandoor gaat.
[verwijderd]
0
Juist, Dries. Eerst maar eens het jaarverslag grondig bestuderen. Ik las overigens op pagina 129 dat de bestuurder heeft afgezien van zijn tantièmes. Nou, ......
[verwijderd]
0
Hummax,

Het lijkt erop dat iedereen nog moet bijkomen van deze mokerslag. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de massa de gang van zaken volstrekt normaal vindt. Hopelijk gaat het gezonde verstand zegevieren en wordt er nu echt prioriteit gesteld aan het verbeteren van de kwalitatieve winst per aandeel. Ik maak me daar echt grote zorgen over. Voor nu, een forse waardedaling en geen dividend, die mokerslag voel ik in mijn knip.
benito c.
0
quote:

Dries van Dribbelen schreef op 25 april 2013 22:43:

Hummax,

Het lijkt erop dat iedereen nog moet bijkomen van deze mokerslag.
Zoals voor het uitdelen van de mokerslag hier gemeld, heb ik geen positie meer in dit fonds, vanwege een zeer groot wantrouwen mijnerzijds jegens het huidige management en de president-commissaris.
Ik begrijp niet goed dat jullie er nog in zitten, want BJ heeft hier toch geen woord Spaans gebruikt. Iedereen had daar zijn voordeel mee kunnen doen. Ik geloof niet, dat alles nu weer beter zal gaan, ze zijn door het dolle heen met verdere acquisitieplannen, en dat door mensen die hun onbekwaamheid al dik bewezen hebben.
[verwijderd]
0
De landbouwmachines gaan goed in Nederland en dus ook bij Reesink. Wat niet goed gaat bij Reesink is de slimheid van de directie en commissarissen. Gewaarschuwd als zij waren, zijn zij met een minderheidsaandeel in zee gegaan met de THR groep. Resultaat is een negatief bedrijfsresultaat voor Reesink wegens wanprestatie van de groep. Hoogste tijd voor vervanging van directeur en voorzitter commissarissen van Reesink. Dat is het belang van het bedrijf.
Vreemd dat BtD zich nooit eens laat horen. Hij heeft toch ook aandelen?
BeeJee
0
Nota bene onze zoon Barend belde zo net, hij volgt deze discussie en vroeg waarom ik inderdaad niet eens wat zeg.

Wat de door Hummax voorgestelde motie van wantrouwen betreft lijkt me dat dit jammer genoeg niet gaat lukken. De stukken zijn gecertificeerd en de Stichting Administratiekantoor van Aandelen Reesink zal het bestuur door dik en dun steunen en daarmee dus de motie niet. Veel beter lijkt het mij dat aanwezige beleggers bij de diverse agendapunten tegen stemmen. Dan wordt als het straks echt mis gaat (waar ik ernstig rekening mee houd) vanzelf duidelijk wie er klakkeloos en idioot lang achter het bestuur bleven staan.

De advocaat van Reesink liet mij inmiddels al weten dat ik er mee moet rekenen beperkt te worden in mijn optreden in de komende aandeelhoudersvergadering. Ik verwacht dat ze ook enige sissers inhuren die voor achtergrondgeluid gaan zorgen als ik kritische opmerkingen maak, of zelfs gaan voorstellen dat de voorzitter mij maar het woord ontneemt. Daar laat ik me overigens echt niet door afschrikken. Het komt er al met al wel erg op aan dat de oppositie ter vergadering breed wordt ingevuld.

Wat de vraag van Fons betreft of ik ook aandelen heb merk ik op dat ik met mijn directe familieleden bijna 10.000 stukken heb. Ik kocht die certificaten van aandelen jaren geleden met eigen geld (dus geen optieplan) en we koesterden ze als een mooie belegging. Maar het kan verkeren. Ze zijn aan de straatstenen niet te slijten, de rentabiliteit is naar de knoppen en de intrinsieke waarde holt achteruit. Slechte tijden voor Reesink-beleggers dus, maar voor de vele medewerkers die door m.i. wanbeleid hun baan verloren zijn het zeker zo moeilijke tijden.

Ik kom in de komende dagen nog even terug op de ontwikkelingen zoals die via het jaarrapport en de persberichten naar buiten zijn gebracht. De majeure strategiewijziging die het bestuur de laatste jaren doorvoerde zonder de voorgeschreven consultatie van de aandeelhoudersvergadering pakte, zoals nu wel duidelijk is, dramatisch uit. Het bestuur zal ongetwijfeld opnieuw proberen om ons met mooie verhalen weer een tijd koest te krijgen. Ik vrees echter (en dat is nog zacht gezegd) dat een wending ten goede er niet in zit indien er niet heel hard wordt ingegrepen.
benito c.
0
Fons, je kunt Bernard toch niet verwijten zich volkomen stil te houden. Meerdere malen heeft hij op dit forum zijn zienswijze gegeven, hij heeft gewaarschuwd welke kant het op ging, hetgeen bevestigd werd door de slechte cijfers. Verder kan hij niets doen, behalve op de AVA zijn zegje doen. Maar het is duidelijk dat de meeste grotere aandeelhouders er voor zullen kiezen, zich rustig te houden. Interessant wordt op Van Beuningen nog iets doet, die heeft tenslotte ook aandeelhouders, en een klakkeloos van de directie volgen wordt wellicht van die zijde niet op prijs gesteld.
Ter info, Todlin heeft vorig jaar 23000 aandelen bijgekocht en heeft er per eind 2012 90.000(van de 775000 gewone aandelen). Daarnaast zit Delta Lloyd er in, normaal gesproken ook een kritische aandeelhouder.
[verwijderd]
0
Afgelopen dagen heb ik het jaarverslag van Reesink over 2012 gelezen en laten bezinken. Als particuliere en kleine belegger volg ik Reesink al enkele jaren.
Het was een prachtig aandeel met ook een mooi dividendrendement.
Ik maak mij steeds meer zorgen over het beleid van Reesink.
* Ik merk op dat er vrijwel geen communicatie is met de aandeelhouders over belangrijke strategische keuzes. Ik zou hier geen punt van maken als de strategische keuzes van de afgelopen jaren succesvol zouden zijn geweest en als de keuzes zouden hebben geleid tot een toename van de beurswaarde en dividend. Ik denk dat er slechte strategische keuzes zijn gemaakt binnen Reesink. Dit is wel een punt!!!
* De strategische keuzes van de laatste paar jaar zijn jammer genoeg uitgedraaid zijn op een fiasco. In een volgend jaarverslag wordt met het grootste gemak weer afstand genomen van de eerder gemaakte keuzes. De reden van de koerswijzigingen ligt telkens extern.
Door het slechte beleid verdampt waarde van het aandeel en bovendien is het mooie dividendrendement in twee jaar tijd afgebouwd tot nul!

Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat het bij het huidige bestuursteam ontbreekt aan visie en daarmee dus (!!) aan de capaciteiten om deze in potentie mooie onderneming te leiden.

Misschien gaat mijn suggestie wat ver, maar ik meen het wel serieus......Is/ wordt het geen tijd dat het bestuur van Reesink opstapt?
In dit draadje op IEX-forum lees ik kritiek op het beleid van Reesink. Bij mij zit de onvrede erg hoog.
Wanneer dat niet vrijwillig gebeurt, dan heb ik er geen bezwaar tegen wanneer op één of andere manier (juridische?) druk uitgeoefend zou worden.
Zijn er forumleden die hier iets van vinden en/of die suggesties hebben?
BeeJee
0
Hierboven gaf ik aan nog even terug te komen op het in het jaarrapport gestelde. Net zoals Kolifant heb ik de inhoud eerst maar even laten bezinken. Met wat Kolifant er over schrijft ben ik het eens. Er zijn bovendien zo langzamerhand weinig touwen meer aan vast te knopen: Wat men over achtereenvolgende jaren schrijft is onderling niet consistent en dit jaar valt op dat de verslaglegging over 2012 op zich eveneens niet consistent is. Het lijkt er op dat een mooi bureau de verhalen schrijft, terwijl het bestuur zelf de richting kwijt is.
Er valt heel wat te vragen tijdens de komende AVA en -vooral- veel uit te leggen, hoewel ik vrees dat zodra het lastig gaat worden we afgeknepen worden door voorzitter Veerman.

Hier en daar klinkt in de draadjes door dat de omstandigheid dat de club van Van Beuningen en DeltaLloyd participeren een positieve is. Zou je normaliter denken, maar die vlieger gaat hier denk ik niet op. Zoals mij onlangs door DeltaLloyd werd bevestigd zitten zij heel regelmatig met het bestuur van Reesink aan tafel, houden daarbij 'de vinger aan de pols' zoals Van Beuningen dat noemt. Binnen dat 'toezichtmodel' is in het voorjaar van 2011 de vergaande beslissing gekomen waardoor de bedrijvigheid in het grote (logistieke) centrum in Apeldoorn speelbal van de Ter Hoeven-groep werd. Daarvan plukten veel ontslagen medewerkers en wij beleggers inmiddels de wrange vruchten. Ik heb het bestuur toen dit nog slechts plannen waren er voor gewaarschuwd dat het zou gaan zoals het nu is gegaan en ik stelde ze meteen aansprakelijk voor het als beleggers te lijden nadeel indien dit niet eerst (zoals wet en statuten ook vraagt) in de AVA besproken zou worden. Dat vonden ze niet nodig, want de 'grootaandelhouders' hadden zich er al achter geschaard. Van Beuningen en DeltaLloyd gaan nu vanzelf merken wat er van komt als je mooie verhalen gelooft en overleg in de AVA frustreert. Ze zullen zich nu echt niet snel van het huidige bestuur kunnen distantiëren, maar dat komt vanzelf: De vernietiging van aandeelhouderswaarde die doortikt in hun portefeuilles en de wending ten goede die er m.i. niet in zit komt ze vanzelf in eigen geledingen zwaar te staan.

De vraag van Kolifant of juridische actie niet op z'n plaats is zou ik met 'ja' willen beantwoorden. Er is m.i. sprake van wanbeleid. Om een dergelijke procedure mogelijk te maken moet er van een gekwalificeerd belang sprake zijn. Met mijn cva's doe ik graag mee, mijn belang via het participatieplan legt daarnaast nog gewicht in de schaal.
[verwijderd]
0

Geen bovengemiddelde omzetten en dalende koers na de AVA. Viel het toch nog enigzins mee?

Groet,

Ro 57
[verwijderd]
0
Tja, de AVA.
Aan het begin van de vergadering nam een belegger, die ook een juridische achtergrond heeft, het woord. Volgens hem was vorig jaar de jaarrekening helemaal niet goedgekeurd, terwijl de notulen wel melding van maakten dat die er was. Hoe kan je in de notulen iets constateren wat helemaal niet gebeurde?
President-Commissaris Veerman meldde dat iedereen van het bestuur de nieuwe strategische lijn steunde. (Als streekgenoot hoorde ik dat de heer Van der Weerden zich vorig jaar niet langer als commissaris herkiesbaar wilde stellen omdat voorzitter Cees Veerman geen enkele tegenspraak duldt en van iedereen eist dat de ingezette lijn wordt gevolgd.) Wat houdt die lijn in? Voorlopig nog de staalhandel en in ieder geval de handel in landbouwmachines. In dat laatste geval ziet men veel uitbreidingsmogelijkheden, hoewel men inmiddels de acquisities van de laatste tijd niet meer als groene activiteit (landbouw gericht) benoemt maar als aanpalend. Men brengt daarbij een full service pakket, bestaande uit levering van de producten maar ook de daarmee samenhangende diensten en o.a. ook de financiering waaraan volgens Van der Scheer veel behoefte is.
Ter vergadering hebben twee partijen zich duidelijk uitgesproken. De representant van Todlin gaf blijk van onvoorwaardelijke steun aan de huidige strategie, inclusief het voornemen om de acquisitie van het bedrijf in Kazachstan door te zetten. Ex.CEO Ten Doeschate gaf blijk van zijn grote twijfels. Op zich vond hij het onbegrijpelijk dat de samenvoeging van de staal- respectievelijk de doe het zelf-activiteit niet tot de verwachte efficiency-slag en dito uitkomsten hadden geleid die de directie zelf eerder ook uitdroeg. Hij waarschuwde verder voor het insteken op handel met een sterk accent op kapitaalgoederen. Als voorbeeld noemde hij dat de financiering nu wellicht van de leverancier wordt gevraagd, maar dat, zodra de banken wat scheutiger worden met financiering, de kopers zelf via internet gaan shoppen in het buitenland. Dan moet de officiële importeur het doen met een veel minder lucratief pakket. Hij vond het onbegrijpelijk dat de bundeling van krachten in de Doe het zelf branche zo'n janboel was geworden en weet dat, gelet op uitlatingen naar hem toe van medewerkers, aan mismanagement. Anders dan de handel in kapitaalgoederen is een goed georganiseerde handelaar, die een breed pakket kleinere artikelen op voorraad heeft liggen, veel minder kwetsbaar volgens hem. Zijn opvolger Van der Scheer bleek het daar totaal oneens mee te zijn, gaf zelfs aan graag van de deelname in de joint venture THR af te willen.
De vergadering mopperde nog over het niet uitkeren van een dividend, zeker nu het bedrijf zelf zo hoog opgeeft en zegt dat Reesink nu veel beter gepositioneerd is dan eerder en klaar is voor een goede toekomst. Dan zou er nu best een paar euri dividend af kunnen. Het bestuur weigerde daar in mee te gaan. Het viel mij wel op dat er in de vergadering verder helemaal geen oppositie werd gevoerd, ondanks dat Humax toch zo'n beetje tot muiterij opriep. Waren jullie er wel???
Dat de koers niet verder onderuitging, komt denk ik omdat de vergaderbezoekers voorlopig het bestuur het voordeel van de twijfel geven. Het bestuur is nou aan zet om te zorgen dat er een goede winstontwikkeling volgt. Ten Doeschate twijfelde daar aan. Hij hield voorzitter Veerman voor dat die volgens hem niet meer gaat meemaken dat Reesink weer op de winst uitkomt die er werd gemaakt toen hij aantrad. Laten we maar hopen dat het bestuur gelijk krijgt, want anders wordt het een hopeloze vertoning.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Commissaris Vos wees met een beschuldigende vinger naar oud-directeur Ten Doeschate in een openbare krant. Hij weet ook dat daarmee drie vingers naar zichzelf wijzen. Het bedenkelijk ondermaatse niveau van de commissarissen is hiermee weer eens aangetoond. Soit.
PONs Pon Material Handling Europe staat al jaren in de etalage wegens onvoldoende winstbijdragen aan PON. PON staat ook bekend om een zeer scherp varen in een winst koers. Gelet op het echec met de THR groep, zal Reesink een riante hoofdprijs hebben gegeven voor de majeure overname. Hopen dat het uiteindelijk wat positiefs oplevert voor Reesink.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,73  +1,14  +0,13%  14:20
 Germany40^ 18.724,30 -0,26%
 BEL 20 3.979,22 -0,85%
 Europe50^ 5.073,36 -0,23%
 US30^ 39.586,00 +0,20%
 Nasd100^ 18.209,60 +0,29%
 US500^ 5.233,61 +0,23%
 Japan225^ 38.076,80 -0,30%
 Gold spot 2.348,48 -0,52%
 EUR/USD 1,0796 +0,23%
 WTI 78,79 +0,65%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +2,42%
Alfen N.V. +2,29%
Akzo Nobel +1,90%
Philips Konin... +1,85%
Basic-Fit +1,83%

Dalers

VIVORYON THER... -4,40%
FASTNED -2,36%
Flow Traders -1,55%
Avantium -1,47%
Sligro -1,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront