Reesink « Terug naar discussie overzicht

Vreemd bericht

7 Posts
[verwijderd]
0
In het Financiele Dagblad stond onlangs een artikel waaruit onderstaande is overgenomen:

“Toenmalig bestuursvoorzitter Bernard ten Doeschate wreef zich in zijn handen, want hij had gehoord dat Vos een keiharde saneerder was. Een paar jaar later stond Ten Doeschate zelf op straat. Vos, nog steeds commissaris bij Reesink, heeft geen goed woord over voor de voormalige topman, die volgens hem veel te lang op die post was blijven zitten”

Heeft de auteur van dit artikel nu een wat onhandige woordkeuze gebruikt? De indruk zou kunnen ontstaan dat de voormalig bestuursvoorzitter op straat gezet is. Hij is toch gewoon met pensioen gegaan?
BeeJee
0
Het navolgende is niet geschikt voor lezers die niet houden van het kaatsen van ballen!

Bas Vos is oud en vergeetachtig aan het worden, of geeft blijk van een heel kwade geest. Ik houd het nog even op dit laatste. Vanaf mijn aantreden bij Reesink eind 1985 lag (behoudens tussentijdse opzegging) mijn definitieve vertrek per mei 2009 schriftelijk vast. De eind 2004 aangetreden nieuwe RvC (waarvan Bas Vos deel uitmaakte) evalueerde begin 2006 mijn beleid en concludeerde dat ten volle te steunen. Mij werd gevraagd te willen overwegen na mijn 60e door te gaan. In 2007 manifesteerde zich een inoperabele oogziekte waarvan de medicatie niet aansloeg, reden voor mij om de eindstreep bij mei 2009 te laten. De jaren tot mijn vertrek kreeg ik steeds een uitstekende beoordeling, met mede van Bas Vos applaus. Men liet te lang na een opvolger te zoeken, vroeg hoe het met de ogen ging, hoopte klaarblijkelijk op een doorstart. Ik bleef er bij in mei 2009 te vertrekken. De vraag dringt zich op waarom Bas Vos dan nu zo reageert.

Bas Vos werd in 2004 als commissaris benoemd. Hij had zich naar ik van de toenmalige districtsbestuurder begreep zeer indringend bij de FNV voor deze functie opgeworpen, waarvoor de COR van Reesink (gelet op de nieuwe wettelijke bepalingen) een bindende voordracht mocht doen. Vos functioneerde vervolgens uitermate slecht, waarvan bij mijn weten weinig werd gezegd: Hij was bindend voorgedragen. Waarop stoelt het slechte functioneren?
* Niet of te laat op vergaderingen aanwezig zijn;
* Stukken niet gelezen hebben;
* Claimen dat het secretariaat de stukken niet of te laat naar het goede adres zond;
* Claimen dat het secretariaat (die naar het email-adres ging sturen) verzuimde het goede email-adres te gebruiken;
* Het niet hebben gelezen van de stukken overcompenseren door als een ongeleid projectiel standpunten ter vergadering uitdragen;
* Er later blijk van geven geen kennis te hebben van de notulen en de genomen besluiten;
* Tijdens de vergaderingen voicemail afluisteren en SMS-en;
* Tijdens de vergadering telefoontjes aannemen en de gesprekken op de gang vervolgen.

Een goed voorbeeld van dit laatste was dat klaarblijkelijk het bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging hem onvoldoende steunde en zijn contract niet verlengde. Op de vide voor de vergaderruimte stond hij hierover een felle discussie te voeren, waarvan medewerkers die een verdieping lagen stonden het nodige 'mee kregen'.

Na mijn terugtreden heb ik Bas Vos schriftelijk laten weten wat ik van zijn functioneren vond en hem gevraagd zoiets in ieder geval mijn opvolger niet aan te doen. Als je als directie met de president-commissaris een vergadering goed voorbereidt en het verslag daar goed op in richt, verstiert een gedrag zoals hij dat vaak aan de dag legde een effectief overleg. Bas Vos was des duivels. Hij werd met Veerman een van de gangmakers om mij na mijn terugtreden op alle mogelijke manieren te beschadigen.

Tijdens de laatste AVA heb ik het nodige gezegd (staat niet in het verslag van Fons Lagrand zag ik!) over de recentelijk doorgevoerde wijzigingen in de statuten van de stichting AK. Alle vergaderdeelnemers hebben op hun netvlies gekregen dat het aanwezige AK-bestuur niet eens kon reproduceren wat deze (voor de beleggers bepaald niet leuke) aanpassingen inhielden, waarbij ook nog eens inbreuk wordt gemaakt op de Corporate Governance afspraken zoals Reesink die naar beleggers toe maakte. Reesink bleek de statutenwijziging te hebben geëntameerd. Het door Reesink te benoemen bestuurslid in het AK krijgt een zeer sterke positie. Dat wordt Bas Vos, u weet wel de man die nergens lang wil blijven zitten maar straks nog eens met een horizon van 12 jaar Reesink in het AK gaat 'dienen'. In de aanloop naar zijn infame uitlatingen in het FD werd Bas Vos er mee bekend dat ik het bestuur van het AK met klem afraadde om die benoeming te accepteren. Het FD bood dus een mooi platform voor een trap na.

Tot slot maar even rechtstreeks: Jammer Bas dat uit geen van de notulen van eerder gevoerd overleg blijkt van commentaar van jou in lijn met wat je in het FD bazelt. Zoals ik tijdens de laatste AVA al meldde gaat Cees Veerman het niet meer meemaken dat de winst per aandeel weer op het niveau komt van zijn beginjaren bij Reesink. Voor jou geldt hetzelfde. Concentreer je nu verder op het voorkomen dat ik op dit punt gelijk krijg, opdat de belegger er wat meer vertrouwen in gaan krijgen. Met de overname van de PON-poot die al een paar jaar in de etalage staat gaat het naar mijn stellige overtuiging in ieder geval niet lukken.
[verwijderd]
0
Heldere uiteenzetting van Beejee. Ik ging ervan uit dat daarmee de zinsbouw wat ongelukkig van samenstelling was. Maar, nu lees ik, als trouwe lezer van het FD wederom een artikel met woorden van dezelfde strekking en ik citeer:

“Het is al weer vier jaar geleden dat handelshuis Reesink groot nieuws was.

Toen moest topman Bernard ten Doeschate gedwongen het veld ruimen. Daarna volgden de vergetelheid en rode cijfers.”

Deze berichtgeving staat toch haaks op de uiteenzetting van Beejee en alle berichtgeving die er destijds ten aanzien van zijn vertrek geweest over is geweest, namelijk dat al 2 jaar voor zijn vertrek e.e.a is aangekondigd en dat ie gewoon met pensioen is gegaan. Verder een lezenswaardig artikel waarin de schrijver de complexiteit weet uit te filteren tot daar waar het om gaat als belegger, de winst per aandeel.
BeeJee
0
Nadat ik het FD vroeg hoe ze er bij kwamen om zich te uiten zoals hierboven door Dries aangehaald kreeg ik zojuist het bericht dat ze inmiddels concludeerden de plank helemaal mis te hebben geslagen. Ze gaan het rectificeren. Het hoe en waarom werd me niet duidelijk, maar de samenloop met het verhaal van Bas Vos is treffend. Over diens uitlatingen heb ik al het nodige gezegd en aan die man maak ik hier verder geen woorden meer vuil.
BeeJee
2
Apeldoorn 9 mei 2009 23.00 uur: Meneer en mevrouw Veerman nemen mij op mijn afscheidsfeest apart. Ze zeggen veel vertrouwen in mij te hebben en zien graag dat ik me ontferm over een naaste die flink in de problemen zit. Ik zeg dat meteen toe, alles is tot dan dus bepaald koek en ei.......
Daarop pak ik om te beginnen de klussen op die ik pro Deo nog voor Reesink zou klaren. Snel wordt duidelijk dat Cees Veerman via decreten regeert en mijn betrokkenheid slechts wenst voor zover het in zijn persoonlijke straatje past. Ik maak dan gebruik van mijn recht om mijn opdracht aan Reesink terug te geven. Cees Veerman explodeert, meldt op hoge toon dat ik mij dus tegen hem keer en het dan wel zal gaan merken. Hij blokkeert direct via de CFO de financiële afwikkeling van mijn (al in 2004 met instemming van de AVA van Reesink -ter compensatie van de jarenlang te lage pensioenafdracht- vastgelegde) 'incidentals-regeling'. Ik moet o.a. die vervolgens in arbitrage bevechten, ernstig gehandicapt daarbij omdat mijn dossier nog op kantoor lag en ik dat niet meer kan inzien. Reesink nam met de klaarblijkelijke opdracht de kachel met mij aan te maken speciaal voor deze klus Mr René van de Klashorst in de arm. Zoekt en gij zult vinden: Genoemde advocaat kwam in het verleden vaker op het tapijt als het rond de persoon Veerman ergens rommelde.

Ruim een week geleden kreeg ik een brief op poten van dezelfde Mr Van de Klashorst, die een tweede unieke klus voor Reesink mag opknappen, het uit de wind houden van Bas Vos. Mij wordt verweten dat ik in strijd met mijn geheimhoudingsplicht handelde door op deze IEX-site over Vos uit de school te klappen. Bas Vos mag klaarblijkelijk in de optiek van de heren ongestraft onwaarheden verkondigen, ik mag niet reageren zoals ik deed. Ik vroeg advocaat Van de Klashorst om mij in het zicht van een afsluitend bericht, dat ik aangaf aan dit draadje toe te willen voegen, op korte termijn te laten weten of en zo ja welke onwaarheden ik verkondigde. Immers, als ik Bas Vos ten onrechte 'neerzette' zoals ik dat hierboven deed, dan had ik dat uiteraard niet onvermeld willen laten. Er volgde geen reactie, alleen een verhoogde activiteit bij het naslaan van dit draadje, het aantal bezoeken steeg na eerdere stabilisatie met meerdere tientallen tot nu 538.

Een mooie zomer verder!
[verwijderd]
0
De teller staat nu op 672 BeeJee. Wat een gedoe. Het aantal lezers van dit draadje stijgt harder dan de koers! Kennelijk heeft men tijd over? Met de grote plannen in het vooruitzicht en de cijfers, zou ik toch anders vermoeden? Maar nee, er is tijd en geld gevonden om even een succesvol oud topman in deze drukke tijd te "bashen". Wat mij betreft een kansloze handeling dat de koers en de winst per aandeel echt niet omhoog helpen.
DNFTT
0
Als je de zwakte van een ander nodig hebt om je eigen sterkte te laten zien dan zul je niet veel winnen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,84  +1,25  +0,14%  11:29
 Germany40^ 18.738,10 -0,19%
 BEL 20 3.985,54 -0,69%
 Europe50^ 5.076,86 -0,16%
 US30^ 39.545,60 +0,10%
 Nasd100^ 18.206,70 +0,27%
 US500^ 5.230,67 +0,18%
 Japan225^ 38.103,50 -0,23%
 Gold spot 2.341,39 -0,82%
 EUR/USD 1,0784 +0,12%
 WTI 78,50 +0,28%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Akzo Nobel +2,47%
Alfen N.V. +2,01%
EBUSCO HOLDING +1,54%
DSM FIRMENICH AG +1,36%
ABN AMRO BANK... +1,23%

Dalers

Nedap N.V. -1,55%
Avantium -1,29%
FASTNED -1,28%
ASML -1,08%
OCI -1,01%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront