Reesink « Terug naar discussie overzicht

Mooi bericht.

127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0
KONINKLIJKE REESINK N.V. DOET MAJEURE OVERNAME EN VOEGT STERKE MERKEN TOE

•De voorgenomen overname betreft de activiteiten van Pon Material Handling Europe (PMH-E).
•PMH-E is met sterke merken voor intern transport, schoonmaakmachines en hydraulische componenten en systemen actief in aanpalende markten.
•Over 2012 realiseerde PMH-E een omzet van ruim € 218 miljoen.
•Door de overname wordt Reesink in een keer een grote Europese speler op het gebied van equipment en material handling.
•Vergroot internationale footprint Reesink.
•Synergievoordelen met bestaande activiteiten.
Bijdrage aan de winst per aandeel.
De overname wordt mede gefinancierd door een emissie van € 16,0 miljoen (gegarandeerd door Project Holland Fonds), door een onderhandse plaatsing van certificaten van gewone aandelen Reesink bij Pon (€ 9,6 miljoen) en een door Pon verstrekte achtergestelde converteerbare lening.
Koninklijke Reesink N.V. (“Reesink”) en Pon zijn voornemens een transactie aan te gaan met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen van Pon Material Handling Europe B.V. en Motrac Hydraulic GmbH en 75,04% van de aandelen van Pelzer Fördertechnik GmbH. De voorgenomen transactie is onder andere voorwaardelijk op goedkeuring van de aandeelhouders in de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van 2 juli 2013 en overige betrokken instanties. De transactie kan naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 worden afgerond.

Profiel PMH-E

Onder PMH-E vallen de activiteiten van Motrac Intern transport, Motrac Handling & Cleaning, Pelzer Fördertechnik en Motrac Hydrauliek. Deze zijn actief op het gebied van verkoop, verhuur, onderhoud en marketing van onder andere Linde vorkheftrucks in Nederland, België en Duitsland, Tennant reinigingsmachines in België en hydraulische componenten en systemen van de merken Linde, Bucher en Völker in Nederland en Duitsland.

PMH-E bedient voornamelijk klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens) en agri.

Met sterke A-merken en een door service gedreven business model realiseerde PMH-E met 683 medewerkers over 2012 een omzet van ruim € 218 miljoen.

Kijk op www.pon.com voor nadere informatie over Pon en klik door naar www.pon.com/producten-en-diensten/int... voor de activiteiten binnen PMH-E.

Gerrit van der Scheer (CEO Koninklijke Reesink): “Met deze grootste overname uit de geschiedenis van Reesink verwezenlijken wij in een keer een aantal van onze doelstellingen. Wij voegen sterke merken in aanpalende markten aan onze activiteiten toe. Door toetreding tot de Duitse markt worden we in toenemende mate een internationale speler. Het door PMH-E gehanteerde business model sluit met zijn focus op sterke merken en de daarbij behorende service naadloos aan op ons business model. Hierdoor verwachten wij aanzienlijke synergievoordelen te kunnen realiseren. Met PMH-E voegen wij een organisatie met een enorme hoeveelheid expertise, een uitstekend track record en sterke groeipotentie aan onze Groep toe en daar zijn wij trots op.”

Janus Smalbraak (CEO PON Holdings): "Wij zijn ervan overtuigd dat de activiteiten van Pon Material Handling Europe en Reesink elkaar zullen versterken. In deze overtuiging blijven wij dan ook met een substantieel aandelenbelang betrokken bij Reesink."

Theodor Maurer (CEO Linde Material Handling GmbH): "Het doet ons veel genoegen Reesink te verwelkomen als onze nieuwe strategische partner. Reesink heeft veel ervaring met de verkoop van A-merken en de bijbehorende dienstverlening. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij in de toekomst de klanten van Linde nog beter van dienst kunnen zijn, en dat Reesink zodoende Linde verder kan doen groeien."

Marco de Bos (Vice President PMH-E):”Wij zijn van mening dat PMH-E perfect past binnen de strategie van Reesink en dat wij door deze stap ons succes van de afgelopen jaren kunnen voortzetten, terwijl zich extra kansen voordoen. Wij krijgen toegang tot voor ons relatief nieuwe markten: de agrarische sector en de staalindustrie. Doordat wij in aanpalende markten, maar voor een deel wel aansluitende markten actief zijn, zien wij extra kansen voor cross-selling. De aanwezige expertise binnen beide organisaties en de overeenkomende cultuur geeft ons veel vertrouwen in de toekomst van PMH-E bij Reesink.”

Strategische fit

Op het gebied van equipment voor de agrarische sector en landschappelijk onderhoud, bos, tuin en park is Reesink al jaren een sterke speler in de Benelux. Met de overname van de Kemp Groep en Hans van Driel in 2012 respectievelijk 2013 in de aanpalende markt van grondverzet is een sterke Benelux-organisatie ontstaan. Door het realiseren van cross-selling met de reeds bestaande activiteiten heeft Reesink zijn marktpositie nog verder versterkt. Door de overname van PMH-E wordt Reesink in een keer een grote Europese speler op het gebied van equipment en material handling met een jaaromzet van ruim € 400 miljoen en circa 1.000 medewerkers.

De doelstelling van Reesink is om op het gebied van equipment een ‘major full line distributor’ te worden in de voor haar relevante markten. Met de overname van PMH-E wordt daar nadere invulling aan gegeven. Verder voldoet de overname aan een aantal belangrijke criteria. Zo vertegenwoordigt PMH-E A-merken als Linde (vorkheftrucks) en Tennant (reinigingsmachines), gecombineerd met een hoogstaand serviceniveau. De verdere uitbreiding in België en toetreding tot de Duitse markt vergroot de internationale aanwezigheid van Reesink, zodat de afhankelijkheid van de Nederlandse markt afneemt.

Door sterk te investeren in het verkoopapparaat, medewerkers en IT heeft PMH-E een platform gecreëerd voor verdere groei in haar markten. Bovendien resulteert het door service gedreven business model, de focus op groei van de installed base en efficiënt contractmanagement in een duurzame winstgevendheid en marge.

Daar de business modellen van Reesink en PMH-E uitstekend op elkaar aansluiten, wordt verwacht dat op afzienbare termijn de aanwezige synergiemogelijkheden kunnen worden benut.

Partijen streven ernaar om na goedkeuring door de BAVA van Reesink en overige betrokken instanties de aandelen van Pon in PHM-E in het derde kwartaal van 2013 over te dragen aan Reesink.

[verwijderd]
0

Management en organisatie

Zoals reeds in het jaarverslag over 2012 beschreven heeft Reesink besloten haar structuur aan te passen. De handelsmaatschappijen worden geclusterd in Reesink Industries en Reesink Equipment. Reesink Equipment wordt onderverdeeld in Kamps de Wild Holding, Reesink Green Equipment en Reesink Construction Equipment. Na afronding van de overname van PMH-E wordt daaraan onder de (voorlopige) naam Reesink Material Handling Equipment (RMHE) toegevoegd. De huidige holding directie zal worden uitgebreid.De medewerkers van PMH-E behouden hun functie en ook de managing directors en management teams blijven aan.

Financiering

De koopsom is opgebouwd uit een vaste koopprijs, die bij de closing zal worden voldaan, en een performance afhankelijk element (earn-out), dat eventueel in het eerste kwartaal van 2014 moet worden voldaan. De vaste koopprijs bedraagt € 62,5 miljoen en wordt als volgt gefinancierd:



- Publieke emissie van € 3 miljoen ten behoeve van de retail. Hiervoor zal naar verwachting medio september/oktober 2013 een prospectus gepubliceerd worden. Inschrijving retail is mogelijk na publicatie van de prospectus. De voorwaarden van de retail emissie zijn gelijk aan die van de private placement.

- Private placement van € 13 miljoen bij gekwalificeerde beleggers. Een aantal bestaande aandeelhouders heeft zich gecommitteerd.

- Project Holland Deelnemingen B.V. (Project Holland Fonds) garandeert de volledige emissie.

- Onderhandse plaatsing van certificaten van gewone aandelen Reesink bij Pon, resulterend in een 10% belang (na emissie).

- Een door Pon beschikbaar achtergestelde converteerbare lening van € 10,3 miljoen met de volgende structuur:

- Looptijd vijf jaar, met de mogelijkheid tot een (gedeeltelijke) verlenging voor een periode van maximaal één jaar.

- Rente van 5,25% per jaar.

- Conversie mogelijk na drie jaar; uitoefenprijs 27,5% hoger dan de gemiddelde koers (€ 63,85) van het aandeel Reesink over 30 handelsdagen tot en met 12 juni 2013.

- Restant van de vaste koopsom wordt voldaan vanuit de acquisitiefaciliteit zoals overeengekomen met ABN AMRO Bank en Rabobank eind 2012.

- De eventuele earn-out zal tot € 12,5 miljoen voor iets meer dan voor de helft worden gefinancierd door uitbreiding van de achtergestelde converteerbare lening en voor het restant vanuit de acquisitiefaciliteit. Indien de earn-out meer bedraagt dan € 12,5 miljoen, dan zal deze tot een maximum van € 5 miljoen door Pon worden gefinancierd door een achtergestelde lening. Het maximum van de totale koopprijs zal nimmer meer dan € 80 miljoen bedragen.

- De uitgiftekoers voor de bij Pon te plaatsen certificaten van gewone aandelen, de private placement en de publieke aandelenemissie is gesteld op € 63,85 en daarmee gelijk aan de gemiddelde koers zoals gehanteerd bij de achtergestelde converteerbare lening.



Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Een voorstel ter goedkeuring van de overname van PMH-E zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders van Koninklijke Reesink N.V. in overeenstemming met artikel 2:107a van het Burgerlijk Wetboek. Hiertoe zal op 2 juli 2013 een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders worden belegd. De convocatie volgt binnenkort. De oproepadvertentie voor de vergadering zal in ‘Het Financieele Dagblad’ worden geplaatst alsmede op de website van de onderneming.



Adviseurs

De volgende partijen treden op als adviseurs van Reesink inzake de acquisitie en de financiering:

- Rabobank International M&A
- DLA Piper
- PwC
- SNS Securities
- De Brauw Blackstone Westbroek

De volgende partijen treden op als adviseurs van Pon inzake de transactie:

- KPMG
- Lazard
- Clifford Chance



Apeldoorn, 14 juni 2013 Directie Koninklijke Reesink N.V.

[verwijderd]
0

Blijft natuurlijk wel jammer dat er niet een paar euro's div. over 2012 voor de,(bij dit fonds over het algemeen) trouwe aandeelhouder vanaf kon.

Groeten,

Ro57
voda
0
Reesink doet transformationele overname - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities geeft aan dat de overname van Pon door Reesink (ALRRE.AE) gezien kan worden als een transformationele overname die het bedrijf verandert in een belangrijke speler binnen verschillende marktsegmenten. Hoewel de uitvoeringsrisico's toenemen, stelt analist Martijn den Drijver van SNS dat het bedrijf afdoende maatregelen heeft genomen om dit effect tegen te gaan. De structuur van de overname betekent wel dat de schuld van het bedrijf oploopt, maar de leverage is controleerbaar. SNS hanteert een hold advies met een koersdoel op EUR82,50. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op EUR63,50. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

benito c.
0
Als ik op de achterkant van een bierviltje e.e.a. uitreken kan het aantal aandelen na uiteindelijke conversie ong. 1.4 miljoen bedragen, dus een kleine verdubbeling. Ook de koopsom lijkt nogal aan de forse kant, max. 80 milj. voor een ebita van 5,5 milj. in 2012. De toename van de winst per aandeel kan waarschijnlijk alleen niet fully diluted zijn, als het fully diluted moet worden berekend weet ik het nog niet.

Heeft iemand, bijv. BJ, een oordeel over de gekochte bedrijven, hoe daar de vooruitzichten zijn, hoe het zit met de vertegenwoordigingen of dat het alleen dealerschappen zijn, en of er werkelijk synergie te behalen is?

Zelfs als zou dit een goede overname zijn, blijven we zitten met een management en pres. commissaris, waar bij mij in elk geval geen vertrouwen in is. Of moeten we het zien als een reverse overname op termijn?
[verwijderd]
0
quote:

Ro 57 schreef op 14 juni 2013 12:12:

Blijft natuurlijk wel jammer dat er niet een paar euro's div. over 2012 voor de,(bij dit fonds over het algemeen) trouwe aandeelhouder vanaf kon.[/quote]

[quote alias=benito c. id=6957992 date=201306160951]
Zelfs als zou dit een goede overname zijn, blijven we zitten met een management en pres. commissaris, waar bij mij in elk geval geen vertrouwen in is. Of moeten we het zien als een reverse overname op termijn?
Allemaal wel heel leuk en aardig, maar vervolgens verschijnt men gelaten of helemaal niet op de AVA.

Het is dan ook onbegrijpelijk om hier de strijdverhalen te lezen, maar vervolgens te constateren dat, op een enkele uitzondering na, men NIET tegen passeren van het dividend en decharge van de directie/RvC stemt!

De daad wordt hier veelvuldig niet bij het woord gevoegd!
BeeJee
0
Benito C vraagt hierboven om opinies. Hierbij de mijne:

* Reesink heeft de laatste jaren een bar slechte hand wat overnames betreft. De strategie is daarbij onduidelijk en daarbij steeds weer wisselend. Was het eerder een focus op 'groen', wat onder die noemer was geacquireerd werd vervolgens als 'aanpalend' geduid. Wat de 'overname' van de poot van PON betreft is het me volstrekt onduidelijk waar dat nu weer bij hoort. Het heeft er alle schijn van dat Reesink in het kader van de opdracht die de Van Beuningen c.s. meegaven om groter te groeien alles wat onder handbereik komt 'passend praat' binnen de 'strategie'. Reesink wordt een lappendeken van van alles en nog wat, waarbij het met name draait om de handel in kapitaalgoederen. Dit laatste is, zoals ik al eens eerder meldde, erg risicovol in een open mondiale handelsruimte waarin we leven.

* PON is zelf zeer rendement gericht en leurt al lang met de door Reesink te kopen poot. Het laat zich makkelijk raden waarom de bedrijven waar het hier om gaat geen plekje meer onder de zon van PON mogen blijven innemen. Reesink betaalt een zodanige hoofdprijs dat het er klaarblijkelijk makkelijk van af kan om ook nog eens te participeren op een wijze die de 'afname' door Reesink helpt zeker stellen. De prijs die de huidige beleggers van Reesink betalen is een extreme verwatering, waarbij een selecte groep beleggers tegen een weggeefprijs (de resultante van veel ongewisheid, verlies, geen dividend en onzekerheid over het Kazachstan-avontuur) mogen instappen.

* Zoals ik in de AVA van 23 mei jl. al zei gaat PC Veerman het naar mijn mening niet meer meemaken dat voor zijn terugtreden de winst per aandeel weer komt op het niveau van toen hij bij Reesink aan trad. De extreme verwatering waarvan door het PON-avontuur sprake is draagt bij aan een betere WPA, wat niet moeilijk is als die van onder het nulpunt moet komen, maar over de gehele linie de WPA weer naar eerder bij Reesink gebruikelijke niveau's tillen raakt m.i. echt helemaal uit het zicht. Het zou veel beter zijn om geen nieuwe avonturen meer te beginnen en eerst wat er nu al is geacquireerd deugdelijk in de groep te integreren. Al was het maar om te zorgen dat hetgeen ik in de richting van PC Veerman memoreerde (en hiervoor aanhaalde) niet uit gaat komen.

* Reesink moet groeien. In volume? Ik voorspel dat als de beukenboom dik groeit zoals Reesink het zich nu voorstelt er straks jarenlang onder de boom beukennootjes blijken te liggen die in overwegende mate leeg zijn. De mooie nootjes pikken de 'grote' beleggers er bovendien voor zichzelf uit.

* Ik ben TEGEN, maar wie ben ik? Slechts een belegger die met lede ogen aan moet toe zien dat men steeds verder het moeras in loopt.
benito c.
0
Dank BJ, het is wel heel erg jammer van een goed geleid bedrijf, dat Reesink zo lang onder jouw leiding was.
[verwijderd]
0
Maak ons ook deelgenoot. Wat stond er dan in "Beursgenoten" Die Geert Schaaij schijnt er wel een goede neus voor te hebben, parels noemt hij kansrijke aandelen.
arreno
0
Door overname PON wordt Reesink grote speler in Europa
Hadden zelf omzet van 185 miljoen komt nu door PON 400 miljoen bij
WPA 2012 € -6,15 Verwachtte WPA 2013 € 4,50 2015 € 8,50
Koersdoelen gegeven door diverse analisten € 80,-- tot € 85,--
[verwijderd]
0
Arreno,

Bovenstaande lijkt mij onjuist, volgens de berichten ontstaat er een bedrijf met een gezamenlijke omzet van 400 mln i.p.v. 585 mln zoals u aangeeft. Verder kan ik niet zoveel met deze informatie.
[verwijderd]
0
REESINK handhaaft omzet in moeilijke markt

Kernpunten eerste halfjaar 2013

Commercieel/operationeel

- Krachtenbundeling De Kemp Groep en Hans van Driel onder Reesink Construction Equipment.
- Aankondiging overname van de activiteiten van Pon Material Handling Europe (PMH-E). Closing vindt op korte termijn plaats.
- Wijziging transactiestructuur CT Agro GmbH; voornemen volledige overname per 1 januari 2014 (géén joint-venture).

Financieel

- Omzet € 111,5 miljoen (H1 2012: € 110,5 miljoen), autonoom daling € 6,4 miljoen.
- Bedrijfsresultaat zonder afschrijvingen (EBITDA) € 7,3 miljoen (H1 2012: € 7,6 miljoen).
- Bedrijfsresultaat (EBIT) € 5,8 miljoen (H1 2012: € 6,6 miljoen).
- Nettoresultaat € 3,6 miljoen (H1 2012: € 3,9 miljoen).
- Cashflow (resultaat na belastingen plus afschrijvingen) € 5,1 miljoen (H1 2012: € 4,9 miljoen).


Gerrit van der Scheer (CEO Koninklijke Reesink):“ Wij zijn in staat geweest om de omzet te handhaven in deze moeilijke tijden. Daarbij moet aangetekend worden dat dit mede door de recente acquisities van De Kemp Groep en Hans van Driel werd gerealiseerd. Bijna al onze bedrijven hadden het eerste halfjaar nog last van de aanhoudende crisis en een lange winter. Inmiddels zien wij wel enige stabilisatie ontstaan. Naast onder andere het samenvoegen van De Kemp Groep en het in januari 2013 geacquireerde Hans van Driel, hebben wij het eerste halfjaar veel aandacht besteed aan de overname van Pon Material Handling Europe (PMH-E). Met de afhandeling hiervan liggen wij op schema. Dit betekent dat Reesink als full line equipment leverancier haar omzet zal verdubbelen. Een enorme stap in ons streven een major full line distributor te worden. De activiteiten sluiten goed op elkaar aan en de bedrijven hebben veel gemeen qua cultuur en werkwijze: zeer klantgericht en met beide benen op de grond. De reacties binnen onze bedrijven en in de markt zijn dan ook bijzonder positief.”

Kerncijfers

(in miljoenen euro’s tenzij anders vermeld)
1 januari t/m 30 juni 2013
1 januari t/m 30 juni 2012





Netto-omzet
111,5
110,5

Bedrijfsresultaat zonder afschrijvingen (EBITDA)
7,3
7,6

Bedrijfsresultaat (EBIT)
5,8
6,6

Nettoresultaat
3,6
3,9

Cash-flow (resultaat na belastingen plus afschrijvingen)
5,1
4,9




Algemene ontwikkelingen

Reesink Equipment (Reesink Green Equipment en Reesink Construction Equipment)

Al onze bedrijven binnen Reesink Equipment ondervonden in meer of mindere mate hinder van de aanhoudende crisis. Dit uitte zich in een terughoudende investeringsbereidheid. Daarbij waren de effecten van de lange winter en het slechte voorjaar voelbaar. Per sector en per land was er wel sprake van verschillende ontwikkelingen. Zo werd er in de akkerbouw dankzij het hoge prijsniveau goed geïnvesteerd. De melkveehouderij kampte met terughoudendheid. Na een slecht inkomen over 2012, waarin sprake was van onder andere sterk gestegen voerprijzen, en afschaffing van de rode diesel begin 2013, maakte men pas op de plaats. Daarnaast sporen banken melkveehouders, anticiperend op het vrijkomen van de melkquota, aan meer af te lossen op hun leningen. Naar verwachting zal de investeringsbereidheid door de recent gestegen melkprijzen binnenkort weer aantrekken. Bezuinigingen van overheidswege drukten nog steeds hun stempel op de ontwikkelingen op het gebied van landschappelijk onderhoud, bos, tuin en park. De loonwerkers werden in alle sectoren hard geraakt door de sterk gestegen kosten, met name veroorzaakt door afschaffing van de rode diesel. De markt voor grondverzetmachines had het in Nederland zwaar vanwege de geringe financiële armslag van veel ondernemers. In België daarentegen was nog steeds sprake van een zich goed ontwikkelende markt in de grond-, weg- en waterbouwsector.

Reesink Green Equipment
Ondanks dat de markten in het eerste halfjaar flink onder druk stonden, hebben wij goed gepresteerd en onze marktpositie weten te behouden. De terughoudendheid in de melkveehouderij was vooral voelbaar bij Reesink Technische Handel en Packo Agri. De omzet bij Jean Heybroek werd negatief beïnvloed door de bezuinigingen van de kant van de overheid. Door de afvlakking van de biogasmarkt in Duitsland liep de export van de transportwagens van Kaweco naar Duitsland fors terug.

In het persbericht van 4 oktober 2012 meldde Reesink een principe overeenstemming te hebben bereikt over het opzetten van een joint-venture met CT Agro GmbH voor de Kazachstaanse markt. In loop van de verdere onderhandelingen en het uitwerken van de transactie zijn partijen tot de conclusie gekomen dat een volledige overname van de activiteiten van CT Agro GmbH en daarmee ook van de 100% dochter CT Agro TOO in Kazachstan wenselijk is. Dit heeft echter tot gevolg gehad dat het proces langer duurt dan aanvankelijk verwacht. Uitgangspunt van de partijen is in ieder geval dat de overname per 1 januari 2014 plaatsvindt.

Reesink Construction Equipment
Eind januari van dit jaar werd de overname van Hans van Driel afgerond. Door de krachtenbundeling van De Kemp Groep en Hans van Driel heeft de strategie van Reesink om een ‘major full line distributor of equipment’ te worden, ook in de ‘Construction Equipment’ wereld, binnen een jaar gestalte gekregen. De Huur&Stuur-activiteiten worden nu eveneens vanuit de Hans van Driel vestigingen in Tiel en Ommen aangeboden. Hiermee is verder vormgegeven aan het streven naar landelijke dekking. Daarnaast is er bij Hans van Driel een aantal zaken gereorganiseerd, mede ingegeven door de integratie van een aantal activiteiten, om zo de kosten te verlagen. Terwijl de markt voor grondverzet in Nederland moeilijk in beweging kwam, lieten de Huur&Stuur-activiteiten wederom groei zien. De omzet werd tevens positief beïnvloed door de goede gang van zaken in België.

Verder is het distributeurschap van Kobelco verworven. Kobelco is een belangrijke en technologisch gezien vooraanstaande Japanse producent van rupsgraafmachines, die vanaf 2014 door ons zullen worden gedistribueerd in Nederland.

[verwijderd]
0


Reesink Industries

Het industriële segment had te maken met een terughoudende markt in alle sectoren waarin wij vertegenwoordigd zijn.

Safety Centre International
Het eerste halfjaar stond de omzet hier onder druk vanwege de slechte vraag uit de markt. Vanaf juni is de verlate introductie van een nieuwe lijn veiligheidsschoenen gestart. Het nieuwe concept wordt goed ontvangen in de markt.

Reesink Staal
Aanhoudende druk op de prijzen en marges in combinatie met een aanzienlijke daling van volume houden de staalmarkt in haar greep. Hoewel dit ten koste van de omzet gaat is ook Reesink Staal bewust terughoudend met het uitvoeren van orders gezien de financiële gang van zaken bij een aantal klanten. Positieve kanttekening is dat de vraag naar met name bewerkingen de laatste maanden een kleine opleving vertoont. Door mondiale ontwikkelingen is een stijging van prijzen waarneembaar.

Financiële gang van zaken

Omzet

De geconsolideerde omzet over de eerste helft van 2013 bedroeg € 111,5 miljoen (H1 2012: € 110,5 miljoen), een stijging van 0,9%. De autonome omzet daalde met € 6,4 miljoen.

De omzet van Reesink Equipment steeg met € 10,0 miljoen (+12,0%) naar € 93,2 miljoen (H1 2012: € 83,2 miljoen). Autonoom daalde de omzet van Reesink Equipment met € 6,4 miljoen. Ter bepaling van autonoom is de omzet van de Kemp Groep (vanaf mei 2012 in de consolidatiekring) over de eerste zes maanden van 2012 meegenomen en werd de omzet van Hans van Driel (vanaf februari 2013 in de consolidatiekring) volledig geëlimineerd. Het jaar kwam door de lange winter en het koude voorjaar moeilijk op gang. Verder was de investeringsbereidheid bij de melkveehouderij matig wat resulteerde in minder afzet van machines voor de hooibouw, voederwinning en tractoren. Ook bezuinigingen door de overheid op bijvoorbeeld onderhoud van openbaar groen en de afvlakking van de biogasmarkt in Duitsland hadden een negatief effect. De afzet van grondverzetmachines in Nederland liet te wensen over maar daarentegen werd er groei gerealiseerd in België en bij Huur&Stuur.

De omzet van Reesink Industries daalde van € 27,0 miljoen in de eerste helft van 2012 naar € 18,0 miljoen in de eerste helft van 2013. Deze daling was toe te schrijven aan de herstructurering van de staalactiviteiten (concentratie in Zutphen) in de tweede helft van 2012 en de desinvestering van Stalutech Benelux in juni 2012. Door de concentratie steeg de omzet bij Reesink Staal duidelijk maar de totale tonnage van de staalactiviteiten daalde aanzienlijk. De omzet in persoonlijke beschermingsmiddelen was duidelijk lager. De (vervangings-)vraag naar bijvoorbeeld veiligheidsschoenen volgt het economische tij (stijgende werkeloosheid).

Bruto-omzetresultaat
Het bruto-omzetresultaat in de eerste helft van 2013 steeg met € 0,5 miljoen naar € 15,4 miljoen, een stijging van 3,4%. Autonoom daalde het bruto-omzetresultaat met 10%. Het bruto-omzetresultaat van Reesink Equipment steeg met € 1,0 miljoen (+7,2%), autonoom een daling van 8,7%. Het bruto-omzetresultaat van Reesink Industries daalde met € 0,5 miljoen (-/-34,7%), autonoom een daling van 25,6%.

Verkoop- en algemene beheerskosten
Het totaal van de verkoop- en algemene beheerskosten steeg met € 1,1 miljoen van € 9,4 miljoen naar € 10,5 miljoen. De uitbreiding van de Reesink Groep met Hans van Driel en het volledig eerste halfjaar van de Kemp Groep had een impact van € 1,7 miljoen. De concentratie van de staalactiviteiten in Zutphen en de desinvestering van Stalutech Benelux resulteerde in € 0,5 miljoen lagere kosten. Autonoom daalde dus het totaal van verkoop- en algemene beheerskosten met € 0,1 miljoen.

Overige bedrijfsopbrengsten
De overige bedrijfsopbrengsten ad € 0,9 miljoen betroffen de externe huuropbrengsten. De daling met € 0,2 miljoen van de overige bedrijfsopbrengsten wordt volledig gedreven door de met THR B.V. overeengekomen huurverlaging vanaf 1 januari 2013.

Bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat zonder afschrijvingen (EBITDA) daalde per saldo met € 0,3 miljoen naar € 7,3 miljoen, een daling van 3,9%.

De Kemp Groep heeft door de verhuurvloot hoge afschrijvingslasten. Dit eerste halfjaar werd € 0,7 miljoen afschrijvingen op de verhuurvloot in de consolidatie betrokken, tegenover € 0,2 miljoen over de maanden mei en juni in 2012. Mede hierdoor was het bedrijfsresultaat (EBIT) ad € 5,8 miljoen, € 0,8 miljoen lager dan over de vergelijkbare periode 2012.

Netto financieringslasten en beleggingsresultaten
De netto financieringslasten stegen met € 0,3 miljoen door het hogere bankkrediet (met name overnamefinanciering Kemp) en de amortisatie van de afsluitkosten van de financieringsovereenkomst aangegaan per 31 oktober 2012.

Nettoresultaat
Per saldo bedroeg het nettoresultaat € 3,6 miljoen, een daling van € 0,3 miljoen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2012.

Vooruitzichten 2013

Het ziet ernaar uit dat de markten in Nederland zich enigszins aan het stabiliseren zijn. In welke mate en hoe structureel is echter nog onzeker. Onze strategie heeft in crisistijd haar nut al bewezen en zal bij het aantrekken van de markt een nog groter positief effect hebben.



Apeldoorn, 29 augustus 2013 Directie Koninklijke Reesink N.V.



[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - Het advies voor het aandeel Reesink is door analisten van SNS Securities verhoogd naar buy van hold. Dat maakten ze vrijdag bekend in een rapport.

Het koersdoel is daarbij gezet op 88,50 euro. Volgens SNS verdubbelt de overname van Pon Material Handling de omvang van de onderneming, zorgt het voor een toename van de winstgevendheid en voor geografische diversificatie. Daar komt ook nieuw groeipotentieel bij, en kosten- en omzetsynergieën.

Het aandeel Reesink sloot donderdag op 67,51 euro.
effegenoeg
0
Zat er gister na te kijken,van wat moet ik er mee.........
Mooi in porto laten staan dus.
voda
0
Europese Commissie keurt overname Pon door Reesink goed


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie heeft donderdag bekendgemaakt dat het de overname van Pon Material Handling Europe door Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) heeft goedgekeurd.

Wat de EC betreft voldoet de overname aan de kaders van de fusieregeling van de Europese Unie (EU).

De overname betreft zowel Pon Material Handling Europe als Motrac Hydraulik GmbH, beide volledige dochters van Pon Holdings bv, alsmede het belang van Pon in Pelzer Fordertechnik GmbH, wat een joint-venture is tussen Pon en het Duitse Linde Material Handling GmbH. Laatstgenoemde is onderdeel van de KION group.

Reesink maakte de overname 14 juni bekend, waarna een meerderheid van de aandeelhouders op 3 juli zijn fiat gaf. Reesink neemt Pon over voor de vaste koopprijs van EUR62,5 miljoen waar bovenop nog een van de prestaties afhankelijke prijs kan komen.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com


voda
0
Reesink rondt overname Pon Material Handling Europe af


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRE.AE) heeft de overname van Pon Material Handling Europe afgerond, waarmee de onderneming uit Apeldoorn internationaal groeit en de jaaromzet boven de EUR400 miljoen uitkomt.

Reesink maakte de overname in juni bekend en betaalt een bedrag van ten minste EUR62,5 miljoen, waar bovenop nog een bedrag komt dat van prestaties afhankelijk is. Reesink heeft eerder laten weten dat de verkoopprijs in ieder geval niet boven de EUR80 miljoen zal uitkomen en waarschijnlijk zal komen te liggen tussen de EUR70 miljoen en EUR75 miljoen.

"Deze overname is een enorme stap in ons streven om een major full line distributor op het gebied van equipment te worden. Ook staan wij internationaal ineens een stuk sterker", zegt CEO Gerrit van der Scheer.

Met de overname heeft Reesink nu ongeveer 1.000 werknemers in dienst en komt de omzet uit tot boven de EUR400 miljoen per jaar. In 2012 bedroeg de omzet EUR218 miljoen.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

voda
0
Reesink onderdeel neemt deel Jans-VanGemeren Mechanisatie over


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) werkmaatschappij Kamps de Wild bv neemt een deel van de dealeractiviteiten van Jans-VanGemeren Mechanisatie te Veghel over, meldt het bedrijf uit Apeldoorn vrijdag. Reesink zal de overname financieren uit een recent afgesloten aandelenemissie. De overnameprijs "loopt eerder in de tonnen dan in de miljoenen euro's", zegt CEO Gerrit van der Scheer in een telefonische toelichting. De jaaromzet van de overgenomen activiteiten bedraagt EUR4-5 miljoen, voegt hij toe.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  0,00  0,00%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 0,00%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.352,98 -0,33%
 EUR/USD 1,0771 0,00%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront