Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
voda
0
Farmaceut Indivior ziet beurswaarde verdampen na aanklacht fraude

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Indivior PLC
£ 0,24971 -0,8098 -76,43 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse Indivior staat woensdag zwaar onder druk nu Amerikaanse aanklagers de Britse farmaceut beschuldigen van frauduleuze praktijken om de verkoop van zijn afkickmiddel Suboxone op te krikken.

Het aandeel daalde liefst 78 procent.

Openbaar aanklagers in de Amerikaanse staat Virginia beschuldigen het bedrijf van het opzetten van een telefonisch en onlineprogramma waarbij klanten in contact kwamen met dokters waarvan Indivior wist dat ze Suboxone of andere opiaten op een onverantwoorde manier voorschreven. De VS gaat gebukt onder een opiaten-epidemie.

Amerikaanse justitie eist nu 3 miljard dollar van Indivior en de controle over het bedrijf, dat zich in 2014 afsplitste van Reckitt Benckiser.

Indivior ontkent de beschuldigingen en vindt de actie van justitie stemmingmakerij die wordt gevoed door de strijd die de VS momenteel voeren tegen het hoge medicijngebruik in het land.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ivet
0
tja,...stemmingmakerij doen we allemaal aan...of je nu long of short zit.

Als het met een sisser afloopt, dan mogelijk toch best wat potentieel met Indivior, maar vrees dat er wat politiek achter schuil gaat. Geldeis en controle zijn woorden die wel duidelijk zichtbaar in het bericht naar voren komen...what else?
voda
0
Professor kraakt code van antirimpelcrème ‘die écht werkt’

Een Japanse stamcelbioloog heeft mogelijk de code gekraakt van huidveroudering. Dat leidt mogelijk tot de ontwikkeling van een goed werkende antirimpelcrème.

Wetenschapsredactie 10-04-19, 09:59 Laatste update: 14:54

Ondanks een miljardenindustrie die het stellig belooft, bestaat er nog altijd geen enkel middeltje dat ons helemaal vrijwaart van rimpels en andere huidveroudering. Toch heeft de Japanse stamcelbioloog Emi Nishimura nu twee stoffen ontdekt die rimpeltjes voorgoed naar het achterplan kunnen verdrijven. Haar bevindingen zijn gepubliceerd in het vakblad ‘Nature’.

Alles draait om de stof collageen 17, die stamcellen in de huid stevig vastbindt aan het basaal membraan - het dunne stukje weefsel dat de onderste huidlagen met de opperhuid verbindt. In een jonge huid worden de cellen in de opperhuid voortdurend vernieuwd vanuit die reserve aan stamcellen. Die vermenigvuldigen zich ook in de onderste huidlagen, zodat er altijd voldoende zijn. Maar door veroudering - deels uitgelokt door uv-stralen - maken de stamcellen alsmaar minder collageen 17 aan. De huid gaat dan ‘afschilferen’: de gezonde stamcellen jagen de beschadigde huid ‘weg’. Op termijn blijven er in de diepste huidlagen nauwelijks nog stamcellen over, terwijl die wel nodig zijn om de huid jong en stevig te houden.

Crèmes of tabletten
,,Die competitie tussen stamcellen leidt tot huidveroudering”, aldus Nishimura. In tests zag zij dat apocynine, een molecuul van plantaardige afkomst, en de molecuul Y27632 het gehalte aan collageen opnieuw opkrikken als je het op de huid smeert. Ook wonden herstellen beter. ,,Dit kan de basis zijn voor crèmes of tabletten die de huidveroudering tegengaan. We werken nu samen met farmaceutische bedrijven en de cosmetica-industrie om dat te testen.”

Want het goedje is - helaas - nog niet op mensen getest.

www.ad.nl/wetenschap/professor-kraakt...
voda
0
Groter verlies Curetis ondanks hogere omzet

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
1,15 -0,054 -4,49 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in 2018 de omzet zien stijgen, maar het nettoverlies zien oplopen. Dit maakte de specialist in moleculaire diagnoses donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg op jaarbasis van 1,2 miljoen tot 1,4 miljoen euro. De kosten namen echter ook toe, van 20,1 miljoen tot 25,1 miljoen euro, mede door de introductie van Unyvero LRT in Amerika en door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

In Europa heeft Curetis al een distributiedeal gesloten met A. Menarini Diagnostics voor de verkoop van het systeem en in China denkt Curetis in 2020 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van Unyvero.

Onder de streep restte een operationeel verlies van 22,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 18,6 miljoen euro. Netto liep het verlies op van 19,3 miljoen naar 24,0 miljoen euro.

Eind december had Curetis 10,3 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 22 miljoen euro tegen 15,7 miljoen euro in 2017.

In april vorig jaar haalde Curetis nog 4,1 miljoen euro op via een private plaatsing van aandelen en werd er voor 10 miljoen dollar een kredietfaciliteit gesloten in New York. In oktober stelde het bedrijf een financieringsfaciliteit van maximaal 20 miljoen euro veilig.

Begin november werd er nog eens 8,9 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen. Dat was flink minder dan de 7,4 miljoen aandelen die Curetis had willen uitgeven. In totaal haalde Curetis afgelopen jaar 19,5 miljoen euro op.

Outlook

Curetis verwacht dit jaar meer Unyvero A50 Analyzers te installeren van 167 ultimo 2018 tot meer dan 200 tegen het einde van 2019. De omzet kan daarbij meer dan verdubbelen tot meer dan 3 miljoen euro dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming hard bekritiseerd door grote concurrent

Het Leidse biotechbedrijf Pharming is donderdag hevig bekritiseerd, omdat de onderneming het wettelijke verbod op publieksreclame voor geneesmiddelen aan zijn laars zou lappen. De kritiek is afkomstig van Shire, de grote concurrent van Pharming.

Volgens Shire stelt Pharming onderzoeksresultaten naar zijn medicijn soms ook mooier voor dan ze zijn.

Ceo Sijmen de Vries van Pharming Group
Ceo Sijmen de Vries van Pharming GroupFoto: Peter Strelitski
Om het Nederlandse bedrijf tot de orde te roepen, heeft Shire een rechtszaak aangespannen tegen Pharming PHARM€0,87+0,62% . De zaak diende donderdag in Amsterdam bij de Stichting Code Geneesmiddelenreclame. De twee bedrijven hadden de zaak het liefst achter gesloten deuren behandeld, maar de Codecommissie besloot na drie kwartier overleg tot een openbare zitting.

Berichtgeving 'in superlatieven'
Shire stelt dat Pharming over de schreef is gegaan bij de publicatie van drie persberichten begin dit jaar en eind vorig jaar. Daarin zou het bedrijf 'in superlatieven' hebben bericht over de uitkomsten van wetenschappelijke studies. Volgens Shire ging het om 'een doorzichtige poging' om reclame te maken voor Ruconest, het enige geneesmiddel van Pharming. Het maken van reclame voor geneesmiddelen is in Nederland verboden.

Pharming betoogde op zijn beurt dat het bedrijf de onderzoeksresultaten wereldkundig moest maken om al zijn beleggers gelijktijdig te informeren. Daarbij zijn enkele al te aanprijzende formuleringen door de controle 'geglipt', zo erkende het Nederlandse bedrijf. Inmiddels is de website van Pharming op diverse punten aangepast.

Pharming eerder veroordeeld
Shire en Pharming verkopen beide geneesmiddelen tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht en andere lichaamsdelen van patiënten plotseling kan zwellen. Shire is met afstand marktleider in dit domein. Voor Pharming is de concurrentiestrijd met Shire van levensbelang, omdat Ruconest het enige goedgekeurde geneesmiddel van het Leidse bedrijf is.
Lees ook

Interview met Pharming-topman Sijmen de Vries
De twee ondernemingen stonden vorig jaar al eens tegenover elkaar. Toen diende Shire een klacht in naar aanleiding van een lovend artikel in het blad Biotech News & Life Sciences, waarin de 'bijzondere' eigenschappen van Ruconest werden beschreven. De Codecommissie oordeelde destijds dat het artikel 'onmiskenbaar een aanprijzend karakter' had. De conclusie was dat Pharming de Geneesmiddelenwet had overtreden.

Wervende teksten
Een van de commissieleden merkte donderdag op dat de persberichten over Ruconest wel erg 'rooskleurig' van toon waren. 'Het zijn wervende teksten en dat is verboden.' Ook andere kritische opmerkingen van de Codecommisise doen vermoeden dat een nieuwe veroordeling van Pharming in het verschiet ligt.

De Codecommissie wees er bijvoobreeld op dat Pharming stevige conclusies had verbonden aan een klein onderzoek, onder zeven patiënten. 'Als je dat al een onderzoek mag noemen', aldus een commissielid. Het biotechbedrijf heeft volgens het commissielid ten onrechte geconcludeerd dat Ruconest in 100% van de gevallen effectief was. Dat percentage was in werkelijkheid 90%, waarmee het Pharming-medicijn op de derde plaats eindigde in een rijtje van vier middelen.

'Bedoelingen zijn oprecht'
Pharming onderstreepte donderdag dat de onderneming oprecht is geweest in zijn ambitie beleggers zo goed mogelijk te informeren. Dat gegeven is volgens het biotechbedijf van groot juridisch belang, omdat de aanprijzende informatie alleen onwettelijk zou zijn als het maken van reclame doelbewust is gebeurd. Het informeren van beleggers is voor Pharming extra belangrijk, zo betoogde de onderneming, gezien Pharmings verleden van grote koersschommelingen.

Uitspraak volgt over vier weken.

fd.nl/ondernemen/1296855/pharming-har...
flosz
0
voda
0
Grote concurrent roept Pharming tot de orde - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
0,838 -0,0322 -3,70 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het biotechbedrijf Pharming is door concurrent Shire voor de Codecommissie gedaagd, omdat het zijn onderzoeksresultaten soms mooier voor zou stellen dan ze zijn. Het wettelijke verbod op publieksreclame zou hiermee geschonden worden. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdagavond, naar aanleiding van een openbare zitting van de stichting Code Geneesmiddelenreclame donderdag.

Shire, met afstand marktleider op het gebied van geneesmiddelen tegen angio-oedeem, een zeldzame huidziekte waartegen Pharming met Ruconest ook een behandeling heeft, stelde dat Pharming de afgelopen maanden in drie persberichten een te rooskleurig beeld schetste van zijn onderzoeksresultaten.

Pharming erkende volgens het FD dat enkele al te aanprijzende formuleringen door de controle zijn 'geglipt'.

De uitspraak volgt over vier weken.

Vorige jaar stonden de geneesmiddelfabrikanten overigens ook al tegenover elkaar. De commissie concludeerde toen dat Pharming de Geneesmiddelenwet inderdaad had overtreden.

Het aandeel Pharming sloot donderdag op de Amsterdamse beurs ruim een half procent hoger op 0,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: kleine biotechs in trek op Damrak

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
1,518 0,118 8,43 % Euronext Amsterdam
Kiadis Pharma NV
9,86 0,02 0,20 % Euronext Amsterdam
Pharming Group
0,846 0,001 0,12 % Euronext Amsterdam
Probiodrug AG
5,44 -0,10 -1,81 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De kleinere biotechfondsen waren deze week over het algemeen zeer in trek bij beleggers. Probiodrug, Kiadis Pharma en Curetis zagen de beurswaarde toenemen. Pharming viel uit de toon.

De meest opvallende koersbeweging was voor Probiodrug, dat op weekbasis liefst 143,5 procent steeg.

Het Duitse biotechbedrijf maakte deze week bekend dat het met een private plaatsing van zo'n 4,1 miljoen aandelen, meer dan 8 miljoen euro heeft opgehaald. Een consortium van strategische investeerders kocht het merendeel van deze aandelen en investeerde zo 6,2 miljoen euro.

De opbrengst zal Probiodrug gebruiken ter voorbereiding en de gedeeltelijke uitvoering van een Europese Fase 2b studie om de werkzaamheid en veiligheid van zijn potentiële Alzheimer behandeling PQ912 te testen.

Het verse kapitaal komt bovenop de 15 miljoen dollar die het concern onlangs kreeg van de National Institutes of Health (NIH).

Vers kapitaal komt op goed moment

Deze financiering is ook hard nodig, want uit de jaarcijfers over 2018 bleek onlangs dat Probiodrug eind december nog maar 3,8 miljoen euro in kas had. Daarmee had het bedrijf zichzelf kunnen bedruipen tot en met het derde kwartaal van 2019, maar de kaspositie lijkt met de recente nieuwe financiering weer een stuk gezonder.

De beurswaarde is dat ook, hoewel Probiodrug op een slot van 5,54 euro vrijdag, nog altijd ruim onder de 15,25 euro noteert waarop het in 2014 zijn beursdebuut maakte.

Curetis ook naarstig op zoek naar vers kapitaal

Daar waar Probiodrug op financieel vlak afgelopen week goede zaken deed, geldt dat vooralsnog niet voor Curetis.

De Duitse specialist in moleculaire diagnoses maakte bekend dat hoewel de omzet afgelopen jaar steeg, men ook dieper in de rode cijfers dook. Bovendien komt de bodem van de kas in zicht.

De omzet steeg op jaarbasis van 1,2 miljoen tot 1,4 miljoen euro. De kosten namen echter ook toe, van 20,1 miljoen tot 25,1 miljoen euro, mede door de introductie van Unyvero LRT in Amerika en door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

In Europa heeft Curetis al een distributiedeal gesloten met A. Menarini Diagnostics voor de verkoop van het systeem en in China denkt Curetis in 2020 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van Unyvero.

Onder de streep restte een operationeel verlies van 22,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 18,6 miljoen euro. Netto liep het verlies op van 19,3 miljoen naar 24,0 miljoen euro.

Bodem kas in zicht

Eind december had Curetis 10,3 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 22 miljoen euro tegen 15,7 miljoen euro in 2017.

"Op 31 december 2018 waren er niet voldoende kasreserves om de kosten tenminste 12 maanden te dekken na de goedkeuring van het jaarverslag", aldus Curetis.

"Dit leidt tot aanzienlijke onzekerheid", erkent het bedrijf.

Curetis heeft er evenwel vertrouwen in dat de kaspositie kan worden verbeterd met een aantal initiatieven. Via partnerdeals, kostenbesparingen en steun vanuit een financieringsfaciliteit van de Europese Investeringsbank (EIB) plus toegang tot converteerbare leningen, verwacht het bedrijf zijn activiteiten te kunnen blijven financieren.

Kijkend naar 2019 rekent Curetis bovendien op een verdubbeling van de omzet tot meer dan 3 miljoen euro en verwacht het dat de installaties van zijn Unyvero A50 Analyzers stijgen van 167 afgelopen jaar naar meer dan 200 in 2019.

Het aandeel Curetis steeg deze week 17,3 procent.

Ook Kiadis in de lift

Rond Kiadis Pharma was er deze week geen groot nieuws, maar het aandeel zat net als Probiodrug en Curetis wel in de lift en steeg op weekbasis 7,2 procent. Het bedrijf focust zich momenteel vooral op de toekomstige commercialisering van zijn producten, en wil duidelijk geen overnameprooi worden.

Eind maart stemden de aandeelhouders bij de jaarvergadering daarom in met een beschermingsconstructie en gaven ze ook akkoord voor de bevoegdheid van het bestuur om extra aandelen uit te geven. Dit biedt Kiadis de mogelijkheid om meer kapitaal op te halen voor een eventuele beursgang in de Verenigde Staten.

De jaarcijfers over 2018 van Kiadis houden beleggers overigens nog wel te goed.

Pharming onder druk na tik op de vingers concurrent

Pharming was onder de kleinere biotechs een duidelijke dissonant deze week. Het aandeel verloor ten opzichte van afgelopen vrijdag 3,5 procent.

Het biotechbedrijf uit Leiden is door concurrent Shire voor de Codecommissie gedaagd, omdat het zijn onderzoeksresultaten soms mooier voor zou stellen dan ze zijn, schreef het Financieele Dagblad naar aanleiding van een openbare zitting van de stichting Code Geneesmiddelenreclame donderdag.

Hiermee zou Pharming mogelijk het verbod op publieksreclame schenden.

Shire is met afstand marktleider op het gebied van geneesmiddelen tegen angio-oedeem, de opzwelling van weefsels en dan vooral in de keel en het gezicht. Pharming heeft zijn vlaggenschip medicijn Ruconest als behandeling tegen de aandoening en hoopt het middel in de toekomst ook te kunnen vermarkten als medicijn om deze aanvallen te voorkomen. Daarvoor wacht het nog op goedkeuring van de Amerikaanse FDA.

Shire heeft sinds vorig jaar al een profylactisch middel, dus ter voorkoming van een aanval van angio-oedeem, op de markt. Het Amerikaanse concern beweert dat Pharming de afgelopen maanden in drie persberichten een te rooskleurig beeld schetste van zijn onderzoeksresultaten.

Pharming erkent dat enkele al te aanprijzende formuleringen door de controle zijn 'geglipt'. Maar verder liet CEO Sijmen de Vries van Pharming aan ABM Financial News weten dat hij de aanklacht toch echt "grote onzin" vindt. De topman wees op een studie uit Berlijn waarin Ruconest van Pharming veel beter uit de bus kwam dan Firazyr van Shire. Mogelijk zorgde dit voor wrevel bij Shire, denkt hij.

Vorige jaar stonden de geneesmiddelenfabrikanten overigens ook al tegenover elkaar. De commissie concludeerde toen dat Pharming de Geneesmiddelenwet inderdaad had overtreden.

De uitspraak volgt over vier weken.

Opboksen tegen grote farmaceuten

Bij de jaarcijfers over 2018 vertelde CEO De Vries al tegen ABM Financial News dat het soms lastig opboksen is tegen grote farmaceuten. Toch verwacht Pharming dat ook toekomstige profylactische middelen het middel Ruconest niet overbodig maken, omdat er altijd kans blijft op doorbraakaanvallen.

"Omdat ons middel het ontbrekende enzym levert en heel snel werkt, is er eigenlijk geen betere behandeling denkbaar bij een acute aanval", legde De Vries destijds uit.

Op 16 mei aanstaande komt het Leidse biotechbedrijf met de cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft het over het eerste kwartaal van dit jaar beter gedaan dan verwacht, stelde zijn winstoutlook voor het lopende boekjaar bij en handhaafde zijn outlook voor de omzetontwikkeling voor 2019. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

Over het eerste kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20.021 miljoen dollar tegen 20.009 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet uit de Verenigde Staten steeg met 1,8 procent, terwijl de omzet buiten de landsgrenzen met 1,7 procent terugliep.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,10 dollar tegen 2,06 dollar een jaar eerder . De gemiddelde verwachting voor deze post lag op 2,04 dollar per aandeel.

De brutowinst over de verslagperiode steeg ook fractioneel van 13.395 miljoen dollar naar 13.406 miljoen dollar.

In vergelijking met een jaar eerder is het aantal uitstaande aandelen gedaald van 2.731,9 miljoen naar 2.698,8 miljoen aandelen aan het eind van het eerste kwartaal van 2019.

Outlook

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nog altijd op een omzet van 80,4 miljard tot 81,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,53 tot 8,63 dollar. In januari lag de bandbreedte tussen de 8,50 en 8,65 dollar.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson 1,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis Pharma neemt Cytosen Therapeutics over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
10,62 0,64 6,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma gaat Cytosen Therapeutics overnemen. Dit werd door Kiadis woensdag voorbeurs aangekondigd.

Het gecombineerde bedrijf heeft een aanvullende ontwikkelingspijplijn gericht op het verbeteren van de resultaten voor patiënten die een hematopoëtische stamceltransplantatie (HSCT) ondergaan, aldus Kiadis.

“De unieke combinatie van eigen en synergetische celtherapieplatformen T-cel en NK-cel heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in HSCT en stelt Kiadis in staat om een pijplijn te creëren met nieuwe kankerbehandelingen”, aldus Kiadis.

Kiadis zal 1,94 miljoen eigen aandelen aan Cytosen aandeelhouders geven bij het sluiten van de overname. Als de zes klinische ontwikkeling en de regelgevende mijlpalen voor de NK-celproduct zijn voltooid dan zullen Cytosen aandeelhouders maximaal 5,82 miljoen aandelen van Kiadis ontvangen.

Het overnamebod moet nog door de Kiadis aandeelhouders worden goedgekeurd. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal op 29 mei plaatsvinden. Dan kunnen aandeelhouders hierover stemmen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: goede overname Kiadis

(ABM FN) Kiadis Pharma verstevigt zijn pijplijn met de verrassende overname van CytoSen Therapeutics. Dit menen analisten van NIBC.

CytoSen is een Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in NK-cell therapieën tegen verschillende soorten kanker.

Volgens NIBC kan Kiadis CytoSen combineren met ATIR101 voor hematopoëtische stamceltransplantaties.

Recent sprak Kiadis de ambitie uit om ook een Amerikaanse notering te krijgen. De overname van CytoSen is volgens NIBC een duidelijke steun in de rug voor deze plannen.

NIBC heeft een Neutraal advies op Kiadis met een koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel won woensdag 5,3 procent op 10,51 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer omzet voor Roche

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Roche Holding
234,00 -3,00 -1,27 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Roche Holding
CHF 266,60 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)

(ABM FN-Dow Jones) Roche heeft de omzet over het eerste kwartaal van 2019 zien stijgen, waarbij de verkopen uit vooral de dominante farmaceutische divisie aantrokken. Dit bleek woensdag voorbeurs uit een trading update van de Zwitserse farmaceut.

De omzet trok aan van 13.583 miljoen naar 14.826 miljoen Zwitserse frank, een stijging met acht procent op jaarbasis en negen procent tegen constante wisselkoersen. Bij de farmaceutische tak bedroeg de groei 10 procent.

Outlook resultaten 2019

Roche verhoogde woensdag op basis van de resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar zijn outlook voor het lopende boekjaar 2019.

Het bedrijf verwacht dat de omzet tegen constante wisselkoersen dit jaar met circa vijf procent oploopt. Begin dit jaar ging Roche nog uit van een stijging die lag tussen de nul en vijf procent.

Ook de winstgevendheid wordt voor dit jaar tegen constante wisselkoersen verwacht te stijgen met ongeveer vijf procent.

Dividend 2019

Roche verwacht verder een stijging van het dividend over 2019, uitgedrukt in Zwitserse franken.

Het aandeel Roche sloot dinsdag onveranderd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst Abbott Labs iets beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Labs heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorzien, terwijl de omzet meer dan zeven procent steeg. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,63 dollar per aandeel. Dit was iets beter dan de verwachting van analisten die rekening hielden met 0,61 per aandeel, zoals gepolst door FactSet.

De omzet groeide in het afgelopen kwartaal autonoom op jaarbasis met 7,1 procent naar 7.535 miljoen dollar. Het cijfer bleef achter bij de consensus, opgesteld door FactSet, van 7,8 miljard dollar omzet.

Outlook

Abbott Labs handhaafde de outlook en voorziet voor 2019 nog steeds een aangepaste winst per aandeel die uitkomt tussen 3,15 dollar en 3,25 dollar.

Het aandeel Abbott noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: intrigerende deal voor Kiadis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
10,32 0,34 3,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft met de overname van CytoSen een kleine, maar "intrigerende" overname gedaan. Dit stelde analist Philippa Gardner van Jefferies woensdag.

Met de overname krijgt Kiadis een volledig complementair celgebaseerd techplatform in handen, aldus Gardner, en een Fase II klaar product, dat in theorie kan worden gecombineerd met ATIR101 van Kiadis zelf.

Jefferies heeft een koopadvies op Kiadis met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 3,4 procent hoger op 10,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
jan941
0
ProQR nominates Bart Filius, COO and CFO at Galapagos and Theresa Heggie, Head of CEMEA at Alnylam for its Supervisory Board

ir.proqr.com/news-releases/news-relea...
voda
0
Therapie Novartis mogelijk oorzaak dode baby

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 09:53 | Views: 1.671

BASEL (AFN/BLOOMBERG) - Een baanbrekende behandeling van farmaciegigant Novartis heeft mogelijk geleid tot de dood van een baby. Dat liet het bedrijf weten na onderzoek. De baby is behandeld met Zolgensma, een experimentele gentherapie, die de ernstige spierziekte spinale musculaire atrofie moet tegengaan.

Het kind stierf in de laatste fase van een klinische proef, waar Novartis nog steeds nieuwe patiënten in Europa voor aanneemt. Volgens de eerste bevindingen was de oorzaak van de dood een infectie in de luchtwegen. De details van het onderzoek zijn gemeld bij de relevante toezichthouders, aldus Novartis. Het bedrijf wacht nog op een definitieve uitslag van de autopsie.

De behandeling van Novartis wordt met veel aandacht gevolgd omdat het gentherapie betreft. Dit onderzoeksveld biedt nieuwe mogelijkheden voor behandeling van veel aangeboren aandoeningen.
voda
0
Novartis verhoogt winstverwachting

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Novartis AG-REG
CHF 79,80 1,88 2,41 % Swiss Exchange (Virtex)
Novartis AG-REG
69,96 1,80 2,64 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in de eerste drie maanden van 2019 last ondervonden van wisselkoerseffecten, maar zag toch ruimte voor een verhoging van de winstoutlook. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Zwitserse farmaceut.

CEO Vas Narasimhan sprak van een goede jaarstart, met onder meer een succesvolle afsplitsing van Alcon.

De omzet van Novartis steeg afgelopen maand met 2 procent naar 11,1 miljard dollar, ondanks dat prijsdruk in Amerika de omzet bij Sandoz, de tak voor generieke geneesmiddelen bij Novartis, 2 procent lager liet uitkomen. Per uiterlijk 1 augustus zal Richard Saynor aan het roer komen bij Sandoz.

De nettowinst van Novartis daalde met 5 procent naar 1,9 miljard dollar als gevolg van een afschrijving en lagere inkomsten uit desinvesteringen.

Rekening houdend met wisselkoerseffecten was er wel een winststijging van 4 procent, en nam de omzet met 7 procent toe.

De kernwinst steeg in het eerste kwartaal met 5 procent naar 2,8 miljard dollar.

De vrije kasstroom bedroeg 1,9 miljard dollar.

Outlook

De omzet zal in 2019 met circa 5 procent groeien, gerekend tegen constante wisselkoersen. De operationele kernwinst per aandeel stijgt vermoedelijk met 5 tot 10 procent, waar eerder nog werd gerekend op circa 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzet MDxHealth in de lift

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
MDxHealth
1,56 -0,008 -0,51 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in het eerste kwartaal van 2019 de omzet zien stijgen, terwijl het operationele verlies terugliep. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

Volgens topman Michael McGarrity weerspiegelen de resultaten de organisatorische veranderingen die worden doorgevoerd in wat de CEO een "transitieperiode" noemt. McGarrity bleek enthousiast over de vroege adoptie van SelectMDx door de markt en heeft er vertrouwen in dat dit product naast ConfirmMDx bijdraagt aan de groei en langetermijnstrategie van het bedrijf.

In het afgelopen kwartaal boekte MDxHealth een omzet van 4,7 miljoen dollar, hetgeen 7,2 procent meer was dan de 4,4 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2018. Het operationele verlies liep op kwartaalbasis terug van 9,6 miljoen tot 8,6 miljoen dollar.

Eind maart was de kas van MDxHealth met 17,4 miljoen dollar gevuld. Het bedrijf is van mening dat dit voldoende is om de activiteiten in de komende twaalf maanden te bekostigen. Eenmalige herstructureringskosten hadden een impact op de cashburn.

De totale klinische testvolumes stegen met 3 procent tot 11.061 patiënten, waarbij vooral de volumes bij SelectMDx flink aantrokken met elf procent.

Het aandeel MDxHealth sloot dinsdag 0,5 procent lager op 1,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
k61
0
(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft over het eerste kwartaal van 2019 de aangepaste winst per aandeel hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorspeld en zag ruimte om de winstraming voor heel het jaar te verhogen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse biofarmaceut en concurrent van Galapagos over het eerste kwartaal van dit jaar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg over het eerste kwartaal van dit jaar 2,14 dollar, terwijl de verwachting van analisten die door factSet waren gepolst uitgingen van 2,06 dollar per aandeel. Het resultaat lag 14 procent boven de aangepaste winst per aandeel over het eerste kwartaal van 2018.

De omzet steeg in de driemaandsperiode met 0,4 procent op jaarbasis tot 7.828 miljoen dollar. Dit is exclusief een negatief wisselkoerseffect van 1,7 procent.

Outlook

Voor heel 2019 rekent de farmareus nu op een aangepaste winst per aandeel van 8,73 tot 8,83 dollar, tegen 8,65 en 8,75 dollar bij de jaarcijfers over 2018.

Het aandeel AbbVie noteerde donderdag in de elektronische voorbeurshandel in Amerika 2,9 procent hoger.
2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 4 jun 2020 10:20
Koers 180,400
Verschil +2,400 (+1,35%)
Hoog 186,000
Laag 179,700
Volume 261.642
Volume gemiddeld 615.170
Volume gisteren 631.080