Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 | Laatste
voda
0
Universiteit Oxford en farmabedrijf AstraZeneca starten grootschalige test coronavaccin

Het Brits-Zweedse farmaconcern AstraZeneca AZN$55,28-- en Oxford University zijn begonnen met het rekruteren van ruim 10.000 proefpersonen in het Verenigd Koninkrijk voor een vaccin tegen het coronavirus. Het middel zou bij succes al in september beschikbaar moeten zijn.

AstraZeneca kondigde vorige maand aan te gaan samenwerken met onderzoekers van de Oxford Vaccine Group en het Jenner Institute. De farmaceut kreeg donderdag een stimulans, toen de Amerikaanse overheidsinstantie Biomedical Advanced Research and Development Authority (Barda) bevestigde ruim $1 mrd te investeren in de ontwikkeling van het vaccin.

De farmaceut zegt dit jaar en volgend jaar een miljard doses te kunnen produceren. De Verenigde Staten zouden in oktober 300 miljoen doses verwachten. Eind vorige week zegde de Britse regering, die rekent op 30 miljoen doses, ook £65,5 mln toe aan de universiteit van Oxford.

Tweede fase
In april is het vaccin in een eerste klinische fase getest op ruim 1000 proefpersonen. De resultaten zijn nog niet bekend. Een test op apen eerder deze maand gaf gemengde uitkomsten. Ingeënte apen kregen geen longontsteking, maar hun longen maakten nog wel virusdeeltjes aan.

In de tweede en derde fase gaan de onderzoekers op meer vrijwilligers, in meer leeftijdscategorieën testen. Het grootste deel van de proef is gericht op het testen van het vaccin op mensen van 18 jaar en ouder. Een kleiner deel zal het vaccin testen op kinderen tussen 5 en 12, en volwassenen van 56 jaar en ouder.

Andere vaccins
Barda heeft ook miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van een vaccin van de Franse farmareus Sanofi SNY$47,44-- , die samenwerkt met medicijnfabrikant GlaxoSmithKline.

En onlangs meldde het veel kleinere farmabedrijf Moderna MI25$67,05-- uit Boston positieve testresultaten van een eerstefasetest. Ingeënte proefpersonen maakten beschermende antilichamen aan tegen het coronavirus. Ook Moderna wil in juli grootschaliger gaan testen.

fd.nl/economie-politiek/1345688/unive...
voda
0
Gratis geld van Donald Trump

Verschillende keren over geschreven, en plotseling zat er een in de post. Een smalle witte envelop van de United States Treasury. Daarin: een cheque op mijn naam ter waarde van $1.200. ‘Economic impact payment President Donald J. Trump’, staat erop gedrukt. Daarnaast een afbeelding van het Vrijheidsbeeld.

Eigenlijk had Trump zijn naam in het handtekeningenvakje willen zetten, maar dat was wettelijk lastig. Stel je voor dat een president op eigen titel cheques mag uitschrijven namens het ministerie van financiën. Zeker in het geval van Trump is dit een goede scheiding der machten.
Ik dacht dat alleen Amerikanen in aanmerking kwamen voor noodsteun tijdens de coronacrisis. Maar als enkel fiscale Amerikaan, krijgt uw correspondent ook een steuntje in de rug van het Witte Huis. En dus prijkt er al een week een dilemma met een punaise op mijn prikbord.

Want ook al heb ik formeel recht op het geld, de vraag is of ik het nodig heb. De coronacrisis heeft mijn werk niet bedreigd. Integendeel, er was veel te schrijven. Er zijn duizenden Amerikaanse gezinnen die niets verdienden de afgelopen weken. En wie getrouwd is met een migrant zonder sofinummer kreeg niets. Er loopt nog een rechtszaak tegen deze vorm van migrantpesten.
En word ik op deze manier geen ‘gekochte journalist’? Het Witte Huis had ook kunnen kiezen voor een anonieme storting door de fiscus. Maar deze noodsteun is tevens explicite politieke propaganda. Het is een cheque van Trump, en geld aannemen van de president waarover je schrijft, lijkt me niet in orde.

Het is natuurlijk niet Trumps eigen geld, wat past bij iemand die een zakencarrière lang vooral andermans dollars uitgaf. Amerika leent nu duizenden miljarden om de coronacrisis te bestrijden. Door de cheque niet te innen, kan ik die torenhoge Amerikaanse staatsschuld een fractie kleiner maken en toekomstige belastingbetalers de rentekosten besparen.

Aan de andere kant: uitgeven stimuleert de economie. Als ik het geld gebruik voor afhaalmaaltijden van restaurants in de problemen, zet ik een mooie multiplier in werking. Maar dan kan ik het geld ook weggeven aan een gezin dat het harder nodig heeft.
Beleggen, dat is nog een optie. $1.200 in een fonds dat de S&P 500 volgt. Trump zegt dat hij recordprestaties behaalt voor de Amerikaanse economie. Dit is de ultieme manier om dat te controleren.

De cheque is een jaar geldig, dus ik heb nog even. Al dreigt mijn dilemma dubbel zo groot te worden. Deze week onthulde minister van financiën Steven Mnuchin hoe een volgde ronde gratis geld zal worden uitgedeeld: iedereen krijgt een pinpas met een voorgeladen saldo. Ook op deze kaart prijkt de naam ‘Donald J. Trump’.

fd.nl/weekend/1345537/gratis-geld-van...
voda
0
Opnieuw hoopgevende data Gileads remdesivir

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Gilead Sciences Inc
$ 73,31 -0,19 -0,26 % NASDAQ
Gilead Sciences Inc (DE)
66,90 -0,09 -0,13 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Virusremmer remdesivir van Gilead Sciences heeft in de Verenigde Staten opnieuw positieve resultaten laten zien als behandeling tegen Covid-19. Dit meldde het National Institute of Allergy and Infectious Diseases vrijdagavond laat.

Nieuwe data laten zien dat patiënten die remdesivir kregen toegediend, het ziekenhuis na 11 dagen konden verlaten. Bij patiënten in een placebo-groep volgde ontslag uit het ziekenhuis na 14 dagen. Ook de sterftegraad daalde bij de groep die remdesivir kreeg toegediend, volgens NIAID.

Eind april maakte Gilead al bekend dat patiënten met ernstige Covid-19 dezelfde verbetering vertoonden wanneer ze remdesivir vijf dagen kregen toegediend als ernstig zieke patiënten die tien dagen werden behandeld met het middel.

De resultaten van die studie waren vooral bedoeld om de toedieningsperiode van vijf en tien dagen met elkaar te vergelijken, aldus Gilead. Bij een kortere kuur zouden mogelijk meer mensen het middel toegediend kunnen krijgen.

Een test met remdesivir in China leverde eerder tegenvallende resultaten op. Dat kwam volgens Gilead omdat die studie vroegtijdig werd stopgezet.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft Gilead inmiddels goedkeuring gegeven om het middel te gebruiken als noodbehandeling bij patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Ook zijn er deals gesloten om remdesivir wereldwijd te kunnen distribueren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis presenteert eind mei NK-celtherapieprogramma op congres

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
1,825 0,06 3,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma is geselecteerd om tijdens een biotechcongres een posterpresentatie te geven over zijn NK-celtherapieprogramma. Dit meldde het biotech bedrijf maandag voorbeurs.

Het jaarlijkse evenement, georganiseerd door het International Society of Cell & Gene Therapy, vindt plaats op 28 en 29 mei en zal ditmaal louter online plaatsvinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sanofi verkoopt groot belang in Amerikaanse Regeneron

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi verkoopt een groot deel van zijn belang in Regeneron terug aan de Amerikaanse biofarmaceut. Dit werd maandagavond bekend.

Regeneron betaalt hiervoor 5 miljard dollar; kapitaal dat het eerst op zal halen via een publieke plaatsing.

Sanofi heeft momenteel 23,2 miljoen aandelen Regeneron, of 20,6 procent. Na afronding van het verkoopproces houdt Sanofi nog 400.000 aandelen. Ook blijven de twee bedrijven samenwerken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amsterdams vaccin moet coronavirus 'ontkronen'

ANP 1 uur geleden

AMSTERDAM (ANP) - Een onderzoeksteam van het Amsterdam UMC wil het coronavirus "ontkronen", zoals het academische ziekenhuis het noemt. Hoogleraar en oncologisch onderzoeker Arjan Griffioen ontwikkelt een vaccin dat zich specifiek richt op de uitsteeksels die het virus zijn kenmerkende kroonachtige vorm geven.

"We weten dat het lichaam wel antistoffen maakt tegen het coronavirus, maar die werken slecht of pas in een laat stadium. Daarom maken we het immuunsysteem kwaad tegen moleculen die normaal niet of nauwelijks herkend worden", legt Griffioen het idee uit. Het is de bedoeling dat door het vaccin antistoffen worden aangemaakt die zich hechten aan de uitsteeksels van het virus, de zogeheten spikes. Op die manier willen de Amsterdamse onderzoekers voorkomen dat het virus cellen binnendringt en zich verder vermenigvuldigt in het lichaam.

Over vijf tot zes maanden hoopt Griffioen het eerste vaccin klaar te hebben, dat dan eerst op dieren moet worden getest en daarna op menselijke proefpersonen. De hoogleraar wil het vaccin op zo'n manier ontwikkelen dat het zich tegen meerdere onderdelen van het spike-eiwit richt en daarmee wellicht ook bescherming biedt tegen andere coronavirussen. Daarom kijken de onderzoekers ook goed naar de kennis over SARS en MERS, coronavirussen waar de wereld al eerder mee te maken kreeg.

Conjugaat-vaccin
Het coronavaccin is een zogeheten conjugaat-vaccin, een vaccin dat werkt tegen eiwitten die in eerste instantie langs het immuunsysteem glippen. De techniek erachter gebruikt Griffioen bij de ontwikkeling van vaccins tegen kanker, zijn vertrouwde onderzoeksterrein.

Voor het onderzoek is 1,3 miljoen euro subsidie toegekend. Amsterdam UMC werkt erin samen met het bedrijf CimCure. Het is een van de vele initiatieven die wereldwijd in volle gang zijn om zo snel mogelijk een vaccin tegen het virus te ontwikkelen.

Zie ook: Bekende plekken voor en na de uitbraak van het coronavirus

www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/a...
voda
0
Nieuwe aandelenemissie Argen-X

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Argenx SE
190,00 43,40 29,60 % Euronext Brussel

(ABM FN) Argen-X geeft voor ruim 458 miljoen euro, of 500 miljoen dollar aan nieuwe aandelen uit. Dit meldde het Gentse biotechbedrijf dinsdag nabeurs.

De emissie bestaat uit een private plaatsing van aandelen in de Europese Economische Ruimte (EER) en de uitgifte van zogeheten American depositary shares (ADS) in de Verenigde Staten en enkele landen buiten de EER.

De ADS geven elk recht op een gewoon aandeel met een nominale waarde van 0,10 euro per stuk.

De onderschrijvers van de emissie hebben een optie van 30 dagen om extra aandelen te kopen tot maximaal 15 procent van het totaal aantal aandelen dat tijdens de emissie wordt verkocht, tegen dezelfde voorwaarden.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sanofi wil krap 12 miljard dollar ophalen met verkoop belang in Regeneron

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sanofi
86,72 0,19 0,22 % Euronext Paris
Sanofi
86,51 -0,22 -0,25 % Gruppo Borsa Italiana
Sanofi nominatif adm
86,72 0,19 0,22 % Euronext Paris

(ABM FN) Sanofi is van plan 11,7 miljard dollar op te halen met de verkoop van bijna het gehele belang van 20,6 procent in het Amerikaanse biotechbedrijf Regeneron Pharmaceuticals. Dit maakte de Franse farmaceut dinsdagavond laat bekend.

Sanofi verkoopt 11,8 miljoen aandelen in het Amerikaanse bedrijf tegen een bedrag van 515 dollar per stuk. Daarnaast zal Regeneron zelf ook nog eens 9,8 miljoen aandelen terugkopen van Sanofi voor ongeveer 5 miljard dollar.

De Franse farmaceut heeft vervolgens nog de optie om 1,2 miljoen aandelen extra te verkopen, indien er voldoende interesse is.

Als deze overtoewijzing volledig wordt uitgevoerd, dan zal Sanofi na afloop nog slechts 400.000 aandelen in Regeneron bezitten.

Sanofi wil de verkoopopbrengst gebruiken om de innovatie en groei binnen het bedrijf verder aan te jagen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe data Kiadis bij ISCT-presentatie

Gepubliceerd op 28 mei 2020 09:36 | Views: 104

Kiadis Pharma 09:26
1,87 +0,04 (+2,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma presenteert donderdag ook nieuwe gegevens over zijn NK-celtherapie op het virtuele jaarcongres van de International Society of Cell & Gene Therapy (ISCT). Het bedrijf maakte eerder al bekend dat een samenvatting is geaccepteerd.

De informatie die Kiadis zal presenteren toont volgens wetenschapsdirecteur Robert Friesen aan dat het Kiadis-platform nog verder kan worden verbeterd.
voda
0
Kiadis Pharma presenteert nieuwe data over K-NK-celtherapie

Gepubliceerd op 29 mei 2020 14:40 | Views: 1.529

Kiadis Pharma 16:56
1,78 -0,05 (-2,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma heeft vrijdag weer nieuwe gegevens over zijn K-NK-celtherapie gepresenteerd. De gelegenheid daarvoor was de jaarlijkse bijeenkomst van American Society of Clinical Oncology (ASCO), die virtueel plaatsvond.

Kiadis Pharma presenteerde drie studies voor het gebruik van K-NK-celtherapie voor de behandeling van terugkerende acute myeloïde leukemie. Het gaat om gegevens uit een fase I/II-studie bij patiënten die acute myeloïde leukemie en een aandoening aan het zenuwstelsel hebben en een fase 1-studie naar de veiligheid van zogeheten Natural Killer-cellen. Ook worden er gegevens van een preklinische studie getoond.
voda
0
Coronatest Roche voor ontstekingen krijgt goedkeuring in VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Roche Holding
CHF 339,10 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)

(ABM FN-Dow Jones) Roche heeft een versnelde goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration voor het gebruik van zijn Elecsys IL-6 test, die moet helpen bij het identificeren van ernstige ontstekingen bij coronapatiënten. Dit maakte de Zwitserse farmaceut donderdagochtend bekend.

Roche stelde dat de goedkeuring ervoor zorgt dat de diagnostische test beschikbaar is voor de Amerikaanse markt en voor Europese landen die de CE-markering accepteren.

In maart kreeg Roche al goedkeuring voor het noodgebruik voor een test om het coronavirus te detecteren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:36
Koers 176,800
Verschil +2,900 (+1,67%)
Hoog 178,350
Laag 172,750
Volume 589.748
Volume gemiddeld 618.680
Volume gisteren 792.418