Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Euro omhoog of omlaag: afdekken US posities of niet?

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Otto Obligatie
0
Ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken. Vanaf 1.11 heb ik mijn portefeuille grotendeels afgedekt. Verstandig of niet?
Denk dat de euro nog wel een stukje lager kan als de Fed de rente verhoogt of ECB t.z.t. QE2 introduceert.
Hoe gaan jullie om met het afdekken van US posities en hoe doen jullie dat. Ik met ING sprinters,maar als de volatiliteit toeneemt kan het verschil tussen bied en laat wel 4% zijn.
inthemoney
0
Ik dek mijn dollarpositie gedeeltelijk af met opties op de EUR/USD future (6E). Je hebt wel een sterke maag nodig vanwege de toegenomen volatiliteit.
[verwijderd]
0
Ik heb de portefeuille ook gedeeltelijk afgedekt. Dat geeft ook de mogelijkheid te traden indien de euro/dollar tussen 1.05 en 1.15 blijft. Via IB betaal je daar 1,65% financieringsrente voor met optimale bied/laat. Met turbo's zit je tegen de 3% financieringsrente aan, dacht ik.(Ondanks de mogelijkheid bijna als een professional te handelen op IB, ben ik geen fan van deze club. Maar dat terzijde.)
[verwijderd]
0
Klopt Otto ik gebruik Turbo's want de turbulentie die futures eigen is, is voor mij te veel van het goede.
jrxs4all
0
Een turbo is niets anders dan een in stukken gehakte future met (heel) veel hogere kosten.

De kleinste future heeft overigens een waarde van 12.500 euro, als je niet minder dan dat wil afdekken zou ik geen enkele reden kunnen bedenken om een turbo te gebruiken.
[verwijderd]
0
Dat zie ik toch anders. Bij een turbo zijn de verliezen beperkt tot de aanschafwaarde. Bij een future kunnen die onbeperkt zijn, ook als je ze gebruikt om valuta af te dekken. Voorbeeld je zet je gehele vermogen in voor de aanschaf van een opstartend bio tech bedrijf en besluit het risico van een dalende dollar op te vangen met futures long euro dollar. Op een kwade dag gebeuren er 2 dingen tegelijk. Het biotech bedrijf vraagt faillissement aan om dat het gepatenteerde medicijn niet blijkt te werken en de euro klapt in elkaar. In dat scenario heb je dus een afgrijselijk grote verplichting uit de future terwijl het effect dat compensatie moet bieden niets meer waard is.
jrxs4all
0
quote:

fred holm schreef op 9 juni 2015 12:52:

Dat zie ik toch anders. Bij een turbo zijn de verliezen beperkt tot de aanschafwaarde. Bij een future kunnen die onbeperkt zijn....
A. Koop een turbo met hefboom 10.

B. Stort genoeg cash om een daling van 10% op de future op te kunnen vangen met een stoploss op -10%.

Effect is hetzelfde, met uitzondering van het gap risico. Wat bij EUR/USD futures overigens heel klein is omdat daarin 5 dagen per week 24 uur per dag kan worden gehandeld. Ook dat risico kun je afdekken met een optie, als je zou willen.

Denk je dat de uitgever van de turbo dat risico zelf draagt ? Dat zit allemaal in die hoge kosten (een paar procent per jaar) van de turbo verwerkt.

En ik dek geen opstartend biotech bedrijf af, maar een gespreide portefeuille van dollar assets.
[verwijderd]
0
Als we het er maar over eens zijn dat een turbo geen in stukken gehakte future is, is mijn punt gemaakt.
jrxs4all
0
quote:

fred holm schreef op 9 juni 2015 14:14:

Als we het er maar over eens zijn dat een turbo geen in stukken gehakte future is
Voor mij wel, ik dek immers geen opstartend biotech bedrijf af maar een portefeuille die meer waard wordt als de future minder waard wordt. Dat is nu eenmaal het idee van een hedge. Waarmee de situatie die je schetste puur theoretisch is.

Dat geldt denk ik voor jou ook.

Een turbo heeft naast de hoge kosten ook nog een ander nadeel, namelijk dat hij uitgestopt kan worden, waardoor je de hedge kwijtraakt. Dat is nu precies wat je niet wilt met een hedge, anders is het geen hedge maar speculeren.

[verwijderd]
0
Een theoretisch voorbeeld als weerlegging is ook geldig in mijn optiek. De geponeerde stelling van jou is onjuist in de algemeenheid waarmee hij is geformuleerd. Einde discussie wat mij betreft.
[verwijderd]
0
quote:

fred holm schreef op 9 juni 2015 14:14:

Als we het er maar over eens zijn dat een turbo geen in stukken gehakte future is, is mijn punt gemaakt.
Langs de zijlijn, dat is altijd makkelijker, de verschillen tussen een future en turbo:
- voor een future betaal je een waarborgsom, voor de bund bv iets van 4K. Bij een turbo kost het je hooguit een paar tientjes;
- futures kennen dagelijkse cash settlement en turbo's blijft het 'papier' waardoor je een resultaat bij een future dagelijks realiseert en bij een turbo alleen bij verkoop (of sluitkoop);
- bij een future dien je de stoploss zelf te monitoren, bij een turbo bepaalt de bank dit voor je, in het voordeel van de bank.

Een turbo is aantrekkelijk als je wilt speculeren, hier is overigens niets mis mee. Future is interessant vooral als je strategisch een portefeuille wil hedgen, stijgt de portefeuille dan daalt de future en omgekeerd ook. Zo blijft de portefeuille waarde gelijk zo ook de future. Ik doe dit zelf regelmatig met USD futures en sinds kort bund future.

Bij de turbo betaal je rente, niet zichtbaar, maar door het financieringsniveau elke maand iets te verhogen daalt de turbo in waarde. De future blijft in waarde gelijk.

Dan is het goedkoper zelf een future te kopen. Los van hoe je het noemt, in stukken geknipte future of turbo.
Otto Obligatie
0
Heren, dank voor de reacties. Het ziet er voor mij naar uit dat een future interessanter is.

Welke future eur/usd is 24 uur per dag verhandelbaar? Dat vind ik zeer interessant. Die dure turbo's stoppen op half 7
inthemoney
0
Alle EUR/USD futures zijn continu verhandelbaar behalve in het weekend. Bij Lynx (Interactive Brokers) kun je handelen in de CME futures 6E: multiplier 125000, M6E (mini) 62500 en E7 (micro) 12500. Op de 6E zijn ook opties verhandelbaar.
[verwijderd]
0
quote:

Otto Obligatie schreef op 9 juni 2015 20:01:

Heren, dank voor de reacties. Het ziet er voor mij naar uit dat een future interessanter is.

Welke future eur/usd is 24 uur per dag verhandelbaar? Dat vind ik zeer interessant. Die dure turbo's stoppen op half 7
Zelf handel ik in de E7, die gaat per 62,5 K in USD. Zo kun je zelf uitrekenen hoeveel futures je nodig hebt om je USD positie te hedgen.

Houdt wel rekening met de markt manipulatie door de ECB en Fed. Hierdoor schiet de Eur - USD koers, per dag, alle kanten op. Zelf ben ik overtuigd van een hogere USD koers maar de marktkoers gaat in tegengestelde richting. Dit dien je wel in te prijzen in je beslissing, in mijn ogen.

Maar je kunt ook, zoals bv JR aangeeft, combineren tussen futures per 12,5K zodat je uitkomt op de USD positie die je wil hedgen.
Otto Obligatie
0
Die E7 lijkt me ook het meest interessant. per cent levert/kost dat €625,-. Hoe is het verschil tussen bied en laat bij hevige volatiliteit?
De sprinters zijn dan zinloos, omdat het verschil tussen bied en laat dan tot 4% oploopt.
[verwijderd]
0
Stel je koopt vandaag een future op een bepaalde koers, bv. 1,1300. Je dient eerst akkoord te gaan met de verplichte margin van rond de 3k meen ik, daarna staan ze in je portefeuille. De beurs sluit om 22:00. Op de koers die er dan staat volgt morgenvroeg de cash settlement, het verschil tussen de aankoop koers en de slotkoers. Morgen begin je dan weer op 0 en de dag erna volgt weer cash settlement, zo begin je elke dag op 0.

Ik zie de juni serie staat er nog in ik weet niet wanneer die expireert, volgens mij vandaag. De bund futures expireren vandaag.

PS
Let daar wel bij op. De future kent bij afwikkeling een fysieke levering, bij Binck is dit niet toegestaan. Sluit je de positie niet op tijd dan wikkelt Binck die voor jou af en brengt kosten bij je in rekening, dat kost je 50 euro.
jrxs4all
0
quote:

Limbabwaan schreef op 9 juni 2015 20:57:

[...]

Zelf handel ik in de E7, die gaat per 62,5 K in USD. Zo kun je zelf uitrekenen hoeveel futures je nodig hebt om je USD positie te hedgen.

Even om misverstanden te voorkomen, deze (en andere) EUR/USD futures noteren in USD maar de onderliggende waarde (62,5K) is in euro.

Net als EUR/USD zelf, daarmee druk je uit hoeveel 1 euro waard is in dollar.

Of je kunt het zo zien: wissel 62,5K euro om in dollar en dek het af met een E7 future, dan krijg je aan het eind van de rit als je de dollars omwisselt in euro's per saldo weer 62,5K euro terug (even afgezien van de carry van de future maar die is op dit moment heel klein).

[verwijderd]
0
quote:

jrxs4all schreef op 10 juni 2015 12:44:

[...]

Hoe zie je GLI, Carador en Tetragon op de koersen van dit moment? Je kennis van CLO maak ik nl graag gebruik van, voor zover je deze wenst te delen. Overigens ook met de nodige disclaimers, mijn beslissingen neem ik namelijk zelf en zoals een mede forumlid me dit ooit schreeft 'garantie tot op de stoep' ;).
jrxs4all
0
quote:

Limbabwaan schreef op 12 juni 2015 21:12:

[...]

Hoe zie je GLI, Carador en Tetragon op de koersen van dit moment?
Ik heb respectievelijk 0/24/4% van mijn portefeuille in die fondsen, misschien zegt dat nog het meest.

Tetragon heeft tegenwoordig een eigen forum, daar staat ook nog het een en ander over Carador en in het Volta draadje ook.

GLI is een beetje een moeilijk geval, ik weet niet goed wat ik daar over moet denken. Het fonds heeft de CLO's afgestoten en heeft zich helemaal gericht op alternatieve financiering.

In 2014 is daardoor de cashflow gehalveerd ten opzichte van 2013 en dekt bij lange na niet het dividend (was vroeger wel zo). Maar GLI beweert dat ze op den duur met hun nieuwe assets dezelfde cashflow kunnen genereren als met de CLO's. Ik betwijfel het, of eigenlijk denk ik meer dat het niet kan.

Maar de NAV en koers houden zich nog redelijk, wat ze meer uitkeren dan er binnenkomt wordt tot nu tot min of meer gecompenseerd door waardestijging van de assets. De koers daalt wel wat, misschien is er meer twijfel dan alleen bij mij.

Ik ben er nog niet uit. Als ze nog veel goedkoper worden wil ik nog wel een keer weer instappen, op de huidige koers nog niet.
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
904,21  +4,61  +0,51%  09 mei
 Germany40^ 18.721,40 +0,19%
 BEL 20 3.985,40 -0,75%
 Europe50^ 5.062,43 +0,16%
 US30^ 39.408,60 0,00%
 Nasd100^ 18.118,60 0,00%
 US500^ 5.215,72 0,00%
 Japan225^ 38.437,90 0,00%
 Gold spot 2.351,96 +0,24%
 EUR/USD 1,0776 -0,05%
 WTI 79,61 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +3,60%
ForFarmers +3,08%
PROSUS +2,49%
NSI +2,07%
Ahold Delhaize +1,97%

Dalers

TKH -3,54%
CTP -3,07%
VIVORYON THER... -2,41%
AMG Critical ... -2,40%
DSM FIRMENICH AG -2,24%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront