Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 809 | DeBeurs.nl

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

17.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 ... 863 864 865 866 867 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Wadloper
0
quote:

objectief schreef op 9 jun 2019 om 10:27:


[...]


Je bent waarschijnlijker een aanhanger en wil de schande een beetje verbloemen, dat mag natuurlijk. Zou ik ook doen als kiezer.


En opnieuw de welbekende reactie : lukt het niet op de inhoud in te gaan dan maar weer een one-liner als je bent waarschijnlijk een aanhanger.
Kom op objectieve poster, ga in op de inhoud.
Chiddix
0
whammy
0
quote:

pietje-2005 schreef op 9 jun 2019 om 10:34:


Maar we wisten het ook niet, toch?
Toch??
De treinen hebben nog nooit zo goed op tijd gereden, waarschijnlijk ;-)


De gewone vrouw man in de straat misschien niet en nogmaals misschien niet maar iedereen die een functie had van overheidswege of semioverheid, schei uit zeg.
Chiddix
0
Oost-Groningers waren vanmorgen om 7:00 wakker door een aardbeving op de schaal van richter van 2,5. Het zwaartepunt lag in de buurt van Loppersum.
haas
0
quote:

Chiddix schreef op 9 jun 2019 om 11:28:


Oost-Groningers waren vanmorgen om 7:00 wakker door een aardbeving op de schaal van richter van 2,5. Het zwaartepunt lag in de buurt van Loppersum.


Zolang dat maar niet in DenHaag gebeurd:)
rationeel
0
#FVD Amsterdam houdt de vinger aan de pols rond de GroenLinks illegalen opvanglocaties in buurten in de hele stad. De wethouder komt op voor illegalen, wij voor de Amsterdammers!

rationeel
0
De kosten zeg je ook weer U tegen!

Er wordt ons wijsgemaakt, dat de kosten van uitzetten zo hoog zijn. Te hoog om er maar aan te beginnen om de WET uit te voeren.

Graag het kostenplaatje van wat men nu van plan is. Verbouwing van een brandweerkazerne?
Het onderhoud van jonge mannen tot hun dood? Ze worden wel 100 toch, volgens de huidige ramingen?
rationeel
0
We zijn allemaal gelijk voor de wet.

Dat kun je wel zo netjes op papier hebben, maar de werkelijkheid is dat we individuen zijn en zeker niet gelijk.

Sommigen zijn zelfs crimineel. Een gevaar voor de Nette Burgers.

Nu loopt het gelijkheidsbeginsel vast. Om de Nette Burger te kunnen beschermen is het noodzakelijk inbreuk te maken op de privacy wetgeving.

Dat moet geregeld... Tweede Kamer...
rationeel
0
Thierry Baudet heeft geretweet

Bas Belder
?
Geverifieerd account

@BasBelderMEP

Ephimenco/Trouw ontving bericht Z-Afrika: “Ek is baie bly jy skryf over die plaasmoorde. Drie plaasaanvalle alweer vandag!!! Ons hoop buiteland gaan Suid Afrika help.” Ondertussen gaan moorden op blanke boeren door: zondag/Stefan Smit (62)/wijnboer Stellenbosch/door 4 man gedood.

rationeel
0
Dit land, waarin een nitwit met een goedbedoelde mening over joodse lammetjes voor meer morele verontwaardiging zorgt dan een regeringspartij die actief hamert op de vervolging van een politieke opponent die hen 'voor de voeten loopt'.

Al zolang de GeenStijl bestaat, lees je dat het hier, in Dit Land, een bananenrepubliek is. Dat mag je nooit zeggen van de goegemeente, want in Nederland wordt het vuilnis iedere week stipt en strak gescheiden opgehaald, worden de uitkeringen keurig op tijd uitbetaald en zijn we zo progressief ontwikkeld dat veroordeelde criminelen een enkelbandje om krijgen opdat ze op vrijdagavond ook gewoon naar de kroeg kunnen voor een pilsje. Wat zeur je nou, alles gaat toch goed? Maar hier, onze reaguurders, weten het en zien het en snappen het. Onder de mantel der sociaaldemocratische liefde, achter al die samenwerkende maatschappelijke organisaties en in de kantlijn van iedere handtekening onder elk polderakkoord, is Nederland een beurse bananenrepubliek - rot als een mispel en corrupt als een klein Afrikaans stammenland.

Meteen maar inhaken op Afrika. Hulporganisaties bestaan bij de gratie van gratis geld en richten hun hele onderneming daarop in. Wist u dat Amnesty International in tijden van online fondsenwerving geen fuck meer verdient aan de straatverkoop van hun idealen door mensen in gele kaars- en prikkeldraadhesjes met klemborden voor steunkrabbels, maar dat ze aan een bepaald straatquotum moeten voldoen om hun subsidies veilig te stellen? Ontwikkelingssamenwerking haalt sowieso helemaal niets uit omdat het niet doel- maar deuggedreven is en toch zitten we met stichtingen en fondsen en hulporganisaties waarvan het bestuurdskader vaak tonnen verdient. En de rest gaat via PvdA- en vvd-besluiten naar Syrische jihadisten onder de vermomming van "non-lethal assistance".

Niet dat een ontwikkeld land als Nederland wel deugdelijk functioneert. Onder de vele miljarden aan taxpoet die in de Oracles, Capgeminis en Atossen verdampen zonder ooit een werkend computersysteem op een overheidscomputer op te leveren, gaat een diepe geur van aanbestedingsfraude schuil terwijl de topclowns doodleuk weggepromoveerd worden naar betere functies, zoals de ministers en staatssecretarissen die achter dat falen hun biezen moeten pakken ook altijd weer ergens opduiken als excuusburgemeester in fusiegemeente Truttingedam of Faalsterveenhuizen, waar de gedecentraliseerde jeugdzorg met miljoenenverliezen kampt waardoor ouderenzorg, onderwijs en onderhoud van openbare werken langzaam overwerkt, onderbelicht en overwoekerd raken.

Gelukkig moet de gewone Nederlander tegen alle beloftes van Rutte in tot zijn 73e doorwerken om de boel draaiende te houden - anders konden die paar resterende euro's niet meer naar Brussel worden overgeboekt, in de Transferunie naar Zuid-Europa worden gepompt of worden afgeboekt op de omzetbelastingen van grote internationale banken en bedrijven die er hun bestuurstoppen en commissarissen van betalen terwijl ze de vaste contracten van hun werknemers omzetten in tijdelijke freelancefuncties zonder benefits, pensioenen of verzekeringen. Zoek het zelf maar uit jongens en meisjes, in dit oververzekerde land is er altijd wel ergens een assurantietussenpersoon die nog een paar euro van je wil afromen om je maximale dekking te geven bij ziektes en aandoeningen die tot functieverlies leiden - maar wel even de kleine lettertjes lezen want longkanker is straks je eigen rokende schuld, een hartstilstand bij te weinig sporten wordt ook niet meer volledig vergoed en als je de vettax en vleestax op ongezonde producten kunt ophoesten, kun je die veel betere, maar extra dure medicijnen ook wel zelf betalen als je ziek wordt.

Onze gedrukte mainstream media zijn voor het overgrote deel in dik door Brussel gesubsidieerde Belgische handen en de lobbydruk vanuit gecollectiviseerde drukkerijen zorgt niet alleen voor oneigenlijke banden tussen pers en politiek, maar ook voor oneerlijke concurrentie met onafhankelijke outlets op het internet omdat vrije media (zoals GeenStijl) 21% btw betalen op Premium Ledengeld en kranten maar 9% over abonnee-euro's - kranten krijgen dus van Nederlandse en Belgische bodem belastingsteun terwijl het internet door oude media permanent verketterd wordt. Rara waarom zouden ze dat doen. En niemand schrijft er over (ja, wij, op basis van een klein Belgisch dorpje dat dapper weerstand biedt), want dan bijt je voor dertien cent per Persgroepwoord in de hand die je toch al zo karig voedt.

Dat zijn nog slechts de kranten. Ook het meeste beeld en geluid, landelijk en lokaal, is een orgaan van de overheid dat door belastinggeld betaald wordt om de schijn van onpartijdigheid op te houden. In die media kan een ideeënstrijd maar één kant op: tegen een 'verrechtsing' die altijd in één adem met 'verruwing' wordt genoemd, maar waarin de islam en de invloed van de islamitische (criminele, onverschillige, ongewortelde, op wankele gronden moreel verheven) cultuur geen enkele negatieve rol lijkt te spelen. Ja, die vampiers van DENK die het bloed uit de democratie zuigen alsof ze Kajsa Ollongren zijn, die vindt iedereen stom. Maar dat wordt - in tegenstelling tot bij de PVV en het FvD - nooit op hun achterlijke, agressieve achterban geprojecteerd. Terwijl de PVV'er een stratenmaker, staalvlechter of agrarisch arbeider in een omgevolkte wijk is en de FvD'er at worst een dolende Vinexspengler met een hbo- of wo-diploma die keurig doorzont, IKEA't en zijn blauwe én paarse enveloppen keurig op tijd open maakt.

Die staan niet, net als de DENK-doelgroep, op een Rotterdamse brug met uitheemse vlaggen te zwaaien onder het uitroepen van antisemitische en antiwesterse leuzen - waartegen je als klein en lomp verzetsgroepje van BBQ-adepten niet mag demonstreren, want die bloedsuikerspiegelfeestende bidmattiërs gaan meteen met stenen gooien naar de wijkagenten waar ze een avond eerder nog schijnheilig mee zaten te iftarren. Veel veiliger is het om DNA af te nemen bij een paar burgerlijk ongehoorzame Friezen die een kinderfeest willen beschermen tegen Amsterdamse deugwaanzin die in een safaribus vol millennialmeisjes (m/v) van Correspondentoïde media op Friesland af dieselde om de provinciale holbewoner hun piëtistische moraal bij te spijkeren, dan om agressief het demonstratierecht tartende Turks tuig een proces aan te doen. Want voor 'je 't weet staan alle auto's in de wijk rond de moskee in de fik en dan hebben we de trekpoppen van Erdogan aan het dansen.

rationeel
0
En zo zijn we weer eens bij het eeuwige verhaal van de falende rechtsstaat aanbeland, en zien we dit weekend meer morele ophef ontstaan over een onbekende brigadegeneraal (hier te zien met een keppeltje op) die onhandige dingen over joodse lammetjes roept in een sensatiebeluste krant, dan over het feit dat de grootste regeringspartij zich actief bemoeid heeft met de beslissing tot vervolging van de belangrijkste oppositieleider omdat hij een onwelgevallige mening over minder Marokkanen openbaarde die door heel, heel, héél veel Nederlanders gedeeld wordt - maar niet gedeeld mág worden omwille van de gevolgen die in voorgaande alinea genoemd worden. En omdat Wilders nou eenmaal niet deugt met zijn rabiate anti-islamitische retoriek, verschuilen alle politiek correcte fatsoens- en respectsmensen zich lafjes achter een stilzwijgen over deze - zoveelste - flagrante scheefgroei in de scheiding der machten. Het laatste artikel over Wilders op Nu.nl is van 11 dagen geleden. 'Opstelten' werd 2,5 jaar geleden (!) voor het laatst genoemd. Het zijn niet de valse daden van de machthebbers, maar het oorverdovend zwijgen van de vale klerkenkerk die onze Grondwet van een granieten gebodensteen tot een vuurvluchtig vloeipapiertje doet vervliegen.

In een land waar GroenLinks de vrijzinnige karakters van opstandige (want voor zichzelf denkende) Kamerleden op oud-socialistische wijze besmeurt en de handen aftrekt van haar eigen volksvertegenwoordigers omdat die het waagden om een bestuursakkoord te sluiten met de "verkeerde ideeën" van een rechtse vijand, verbaast ons dat helemaal niets. Echt helemaal niets. Want wij weten al lang dat Nederland een bananenrepubliek is - een geniepig land met dito bestuurders waar de katjes in het donker geknepen worden, de trias politica een kluwen bestuurswol is, een schaduwmacht in achterkamertjes opereert en waar mensen die de macht voor de voeten lopen - of het nou blokkeerfriezen, Pegidapipo's of oppositieleiders met een enorm democratisch mandaat zijn - hun rechten actief ingeperkt zien worden door een kongsi van corrupte kartelkoninkjes.

Het huisvuil wordt op tijd opgehaald. Het echte vuilnis vegen we onder het tapijt. Meneer de belastingbetaler, slaap zacht.

Geen Stijl
rationeel
0
Paul Cliteur en Thierry Baudet – De Telegraaf was uit op een rel en niet op een integer gesprek met Toine Beukering
Net zoals Hannah Arendt houdt hij de Joden niét verantwoordelijk voor het onheil dat hen trof maar dat komt de krant niet uit

Toine Beukering, de voormalig brigadegeneraal die nu kandidaat voorzitter is voor de Eerste Kamer, heeft als “klein jongetje een boekenkast vol gelezen over de Shoah”. Hij is altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. De joden – een dapper en strijdbaar volk – werden “als makke lammetjes gewoon door de gaskamers gejaagd”. Hij is verbaasd over het feit dat er “weinig verzet” is geweest.

De journalisten van De Telegraaf beginnen dan met stemmingmakerij als dat mensen zich daarvan “een hoedje schrikken”. Zij doen voorkomen alsof iets heel verschrikkelijks is gezegd. Wat zij bedoelen is: wij hopen dat mensen zich daarvan een hoedje gaan schrikken. En wij zullen er alles aan doen om dat vuurtje aan te blazen.

Maar wat Beukering verwoordt, is een onderwerp dat al sinds 1963, Hannah Arendt’s Eichmann in Jeruzalem, een terugkerend punt in de discussie is geweest. En wie geen tijd heeft voor het boek, trek dan twee uur uit voor de film Hannah Arendt (2012). De vraag is: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Het verwijt naar Arendt, die dezelfde vraag stelde als Beukering, was dat zij daarmee de Joden mede verantwoordelijk maakte voor het enorme onheil dat hen getroffen heeft. Maar dat was natuurlijk helemaal niet haar bedoeling geweest. En dat is ook helemaal niet de bedoeling van Beukering, zoals iedereen kan vaststellen die het gehele interview leest en die ook de context begrijpt waarin hij de dingen zegt die hij zegt. De context waarin hij die opmerking maakte, is dat de weerloosheid tegenover het grote onrecht dat toen de joden, maar ook de rest van de wereld getroffen heeft, voor hem een motiverende factor was om in het leger dienst te nemen. Alleszins honorabel.

De journalisten zeggen dan: “Is dit nou de goeie tactiek om senaatsvoorzitter te worden? Of realiseert u zich niet dat dat wel bijzondere uitspraken zijn?”

Alsof Beukering die opmerkingen maakt als tactiek om senaatsvoorzitter te worden. Uit die vraag, of liever insinuatie, blijkt dat de journalisten uit zijn op een rel. De oprechte poging van Beukering om uit te leggen wat hem heeft gemotiveerd te gaan dienen in het leger (namelijk: weerbaarheid tegenover het kwaad) wordt door hen straal genegeerd om te volharden in een boosaardige interpretatie van de woorden “makke lammetjes” die inhoudt dat de joden medeverantwoordelijk worden gehouden voor het onheil dat hen getroffen heeft.

Het zijn eigenlijk dezelfde boosaardige tactieken die werden losgelaten op Hannah Arendt in 1963. De twee journalisten van De Telegraaf, Inge Lengton en Wouter de Winther, zijn niet geïnteresseerd in een integer gesprek over een belangrijk ethisch vraagstuk, maar in reuring.

rationeel
3
Aan Lodewijk Asscher
Posted on 9 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

Meneer Asscher,

Forum voor Democratie wil als grootste fractie de voorzitter van de Eerste Kamer leveren: ene Toine Beukering.

Beukering diende veertig jaar als militair ons land, laatstelijk als brigadegeneraal, en legde gisteren in een interview in De Telegraaf uit wat hem gemotiveerd had tot die keuze.

Letterlijk ging het interview zo:

“Ik heb als klein jongetje een boekenkast vol gelezen over de Shoah. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. Maar een ding voor mij: dat nooit meer. Daarom heb ik 40 jaar een uniform gedragen en heb ik over de hele wereld gereisd.”

Wat bedoelt u met makke lammetjes?

„Nou, er is heel weinig verzet geweest. Verzet door de Joden. Ontsnappingen. Dat soort zaken. Daar zijn allerlei redenen voor, maar het is een triest verhaal dat nooit meer mag gebeuren.”

Het Joodse volk is als makke lammetjes naar de gaskamer gegaan?

„Afgevoerd, hè. Ze zijn niet vrijwillig gegaan.”

Nou ja, ’makke lammetjes’ impliceert toch iets anders?

„Er is weinig verzet geweest, heb ik gezegd.”

Aha, daar was-ie!

De stok om de hond te slaan.

In Leeuwarden greep u gisteravond meteen uw kans: “Ik vind het een ontzettende zak. Hij heeft in ieder geval zijn ruiten ingegooid als kandidaat voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer.”

Niet kijken naar de context, niet kijken naar de nuance, maar volop meegaan in het ‘frame’ dat een prominente FvD’er ‘de Joden’ ‘een laf volk’ noemt.

U.

Als het niet zo in- en intreurig was, zou je er bijna om in lachen uitbarsten.


Want natuurlijk waren er in de Tweede Wereldoorlog naast zich verzettende Joden in Nederland ook Joden die gewoon deden wat hen werd opgedragen.

Dat kwam omdat de Duitsers het bestuur over de Joodse gemeenschap op 13 februari 1941 hadden overgedragen aan de Joodsche Raad. Via die Raad gaven de Duitsers bevelen aan de Joodse gemeenschap. De Joodsche Raad bestond uit (voorheen) respectabele Joden (die dachten invloed te kunnen uitoefenen op de Duitsers). Dus was het vrij logisch dat de Joodse gemeenschap luisterde naar de opdrachten van de Joodsche Raad. Eén daarvan: lever je wapens in.

Enfin, u kent de geschiedenis beter dan ik.

Want de oprichter en eerste voorzitter van de Joodsche Raad was de toenmalige voorzitter van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlische Hoofdsynagoge.

Zijn naam: Abraham Asscher.

Uw overgrootvader.

Naar uw overgrootvader luisterde een deel van de Joodse gemeenschap wel.

Met de kennis van nu weten we: dat hadden ze beter niet kunnen doen…

U bent uw overgrootvader niet.

Maar nu uw eigen familie -ongetwijfeld toentertijd met de beste bedoelingen- met de nazi’s heeft samengewerkt, geeft het niet echt pas om hoog van de toren te blazen over een man die veertig jaar het land diende als militair.

Doet allemaal niets af aan het feit dat die lui van Forum voor Democratie hun woorden nóg zorgvuldiger moeten kiezen, omdat in de gezamenlijke jacht van politiek en mainstream media op die partij nu eenmaal geen middel onbenut wordt gelaten.

Groet,

JanD

PS. Zat u niet als vice-premier in het kabinet toen het Openbaar Ministerie vanuit de coalitie opdracht kreeg om Geert Wilders te vervolgen? Kunt u dáár eens op reflecteren bij uw volgende spreekbeurt?

www.briefjevanjan.nl/aan-lodewijk-ass...
A3aan
0
quote:

pietje-2005 schreef op 9 jun 2019 om 10:34:


Maar we wisten het ook niet, toch?
Toch??
De treinen hebben nog nooit zo goed op tijd gereden, waarschijnlijk ;-)


In 1942 wisten de geallieerden al wat er in Duitsland gebeurde. Hebben gewoon hun mond gehouden,
rationeel
0
quote:

A3aan schreef op 9 jun 2019 om 21:33:


[...]

In 1942 wisten de geallieerden al wat er in Duitsland gebeurde. Hebben gewoon hun mond gehouden,


Hoe zouden ze het NIET kunnen weten.

Allemaal boter op hun hoofd:(
rationeel
0
rationeel
0
Forum voor Democratie
Kamerlid en strafpleiter Theo Hiddema bespreekt met Harry de uitkomst van de Europese Verkiezingen. Zijn partij Forum voor Democratie kreeg 3 zetels. Voor de Provinciale Verkiezingen ...
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 10 jun 2019 om 01:49:


Forum voor Democratie
Kamerlid en strafpleiter Theo Hiddema bespreekt met Harry de uitkomst van de Europese Verkiezingen. Zijn partij Forum voor Democratie kreeg 3 zetels. Voor de Provinciale Verkiezingen ...Ja, zeker uitleg over de anti semitische uitspraken van de beoogde voorman in de 1e Kamer Beukering???
rationeel
1
quote:

objectief schreef op 10 jun 2019 om 07:43:


[...]


Ja, zeker uitleg over de anti semitische uitspraken van de beoogde voorman in de 1e Kamer Beukering???


Waarom ga je niet even kijken voordat je met een denigrerende uitspraak komt.

Je bent er door verschillende forum genoten op gewezen dat je keer na keer je boekje te buiten gaat. Ik geef je opnieuw een NIET OKEE.
17.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 ... 863 864 865 866 867 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
572,34  +1,13  +0,20%  17 jul
 AMS25-24h 569,10 -0,57%
 Germany30^ 12.295,30 -0,37%
 Dutch15-index 16.168,17 +0,15%
 BEL 20 3.626,13 -0,64%
 BRX20-24h 3.599,73 -0,73%
 Europe50^ 3.494,57 -0,20%
 Euro30-index 18.081,53 -0,28%
 US30# 27.145,93 -0,27%
 Nasd100# 7.828,21 -0,77%
 US500# 2.973,72 -0,41%
 Japan225# 21.111,26 -1,67%
 Gold World Spot (USD) 1.423,64 -0,21%
 New York WTI spot 56,78 -1,46%
 EUR/USD 1,1235 +0,07%

Stijgers

GrandVision +8,84%
ASML +5,17%
ASMI +1,80%
Ahold Delhaize +1,48%
Sligro +1,24%

Dalers

Kendrion -3,48%
IMCD -3,29%
ArcelorMittal -3,28%
Fugro -3,16%
Aperam -3,10%

Nieuws Forum meer

'Supermarktketen Marqt zoekt koper'
Bluescreen op 18-jul-19 04:32
3
ASML positieve uitschieter in groene AEX
Isildur1 op 18-jul-19 01:30
2
'Openingswinst voor Beursplein 5'
Japio_ op 18-jul-19 01:05
10
Norwegian Air rekent in oktober weer ...
Japio_ op 18-jul-19 00:44
15
'WTO geeft groen licht handelssanctie...
Japio_ op 18-jul-19 00:30
7