Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
0
quote:

Yandex schreef op 16 oktober 2020 16:48:

[...]

Het kinderpornonetwerk: het feit dat Demmink niet vervolgd wordt is onder meer een aanleiding voor deze mensen om verhaal te halen.

Ook voedt het de geruchten als mensen die Demmink wilden vervolgens plots van de aardbodem verdwijnen, waaronder een rechter, een politieagent, een huisarts en een advocaat.

Alle vier betrokken bij het willen veroordelen van Demmink en alle vier op bijzondere wijze van de aardbodem verdwenen.

Internationaal gezien wordt de doofpot ook aardig gevuld, met bijvoorbeeld de zaak rond Epstein, en dan met name de bekende koppen die aan hem gelieerd zijn, waaronder internationale leden van het Koningshuis, diplomaten en politici. Epstein is eveneens plots dood (en de beelden van de 15 minuten van zijn dood zijn plots verdwenen). Dat zaakje stinkt.

Uiteraard heeft Arib ook een punt: de impact op politici en hun familie is mede door deze protesten groot en voor sommigen op termijn ook niet langer houdbaar. Dan maar in de luwte werken.

Desalniettemin geven politici de voorkeur aan het (verplicht) zwijgen en niet aan het delen van informatie, wat de groep protesterende mensen alleen maar drijft tot een groter geloof in een politieke/wereldwijde samenzwering.

Wat ook niet helpt is het verbieden van demonstraties als het de politiek niet uitkomt en het doorlaten gaan van demonstraties als het de politiek wel zint, zoals de BLM-beweging die door de politiek wordt omarmd en zelfs met subsidies wordt gefinancierd.

Mijn conclusie: mensen met te veel vrije tijd zien zaken die ze beter niet kunnen zien. Dat gaat men vervolgens uitdiepen en voeden met bij elkaar gesprokkelde argumenten die ook nog eens dicht tegen de waarheid aanleunen, wat mensen die eveneens dicht bij het vuur zitten én verantwoordelijk zijn, zoals politici, in het nauw drijft.

De échte gekken zijn mensen zoals Epstein en Demmink. De mensen met te veel vrije tijd zijn de mensen die iets tegen de gekken willen doen en zich laten verleiden tot iets wat onhaalbaar is. Onbegonnen werk namelijk.
ff off topic dan.

www.gids.tv/tv-gids/uitzending-gemist...

Afgelopen zondag zat ik klaar om deze docu te bekijken, ze lieten wat anders zien, zonder enige aankondiging of informatie.

Er is jaren gewerkt aan dit document, ook nog 2 jaar op de plank gelegen, alle opgestarte rechtzaken zijn doorlopen en gewonnen, uitzenden gaf geen problemen meer.

Het is een publieke omroep, centjes uit de haag dus.

Ik heb begrepen uit interne berichten dat hogere krachten(lees: de haag) uitzending hebben voorkomen, zand erover en we moeten het maar weer vergeten.

NA de corona crisis gaan de verwijten en de rechtzaken doorkomen, dat gaat heel onprettig worden.

In Frankrijk zijn gisteren invallen(zie Google) geweest bij staatssecretarissen en ministers die verantwoordelijk waren en zijn betreffende covid-19, ze hadden ook iets met mondkapjes.."ze werken niet" naar nu blijkt omdat ze NIET aanwezig waren, politiek 2.0?
[verwijderd]
0
Volgens mij is het met die complotten heel eenvoudig: Een soort geloofsovertuiging op internet; allemaal dezelfde linkjes delen en zeggen zie je nou wel, het klopt. Vooral het samen boos zijn op iets of iemand anders is belangrijk want een gezamenlijke vijand zorgt voor een sterke band tussen mensen. Handig om andere informatie te negeren: de persoon is niet betrouwbaar heeft een geheime agenda of weet ik wat.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Chiddix schreef op 15 oktober 2020 11:39:

[...]
60% dan nog geen problemen. Huurverhogingen voor de lage klasse geen probleem als men huurtoeslag kan blijven ontvangen? Ik heb er geen zicht op. Weet niet wat er zich afspeelt.
Gratuit commentaar. Doe liever even wat simpel huiswerk. Op de toeslagensite van de rijksoverheid kan je alle voorwaarden voor de huurtoeslag lezen. En die zijn behoorlijk streng.

Met name de vermogenseisen. Als je meer dan 30.360 euro spaargeld hebt krijg je geen toeslag. En dat vind ik niet veel voor mensen zonder eigen koophuis, iets opzij leggen voor de oude dag wordt zo dus afgestraft. En vaak gaat het hier - gezien de overige voorwaarden - om onder-modalen die niet veel meer dan AOW (zullen) krijgen.

Zie ook:
www.woonbond.nl/beleid-belangen/huurt...
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Kleintje66 schreef op 15 oktober 2020 12:07:

[...]
Ik zou niet weten waarom je geen kritiek op de overheid kunt hebben en niet ook kritiek op de mensen die de regels negeren. Beide zijn een probleem en ze versterken elkaar ook. Ik vind dat Rutte ook het antwoord schuldig is gebleven op de mensen die zijn verhaal niet geloven en negeren. Met de kritiek van de Hond en vele anderen heeft hij niets gedaan, dan verdwijnt het ook niet en voelen mensen zich niet serieus genomen.

Uiteindelijk is de regering verantwoordelijk voor het beleid en in geval van Rutte ook voor het beleid in de jaren voorafgaand aan de epidemie. Na varkensgriep, Sars-Cov1, Mers en Qkoorts waren er genoeg waarschuwingen voor uitbraken waarbij een infectie van dieren op mensen oversprong. Ik kan alleen maar constateren dat Nederland totaal niet gereed was voor deze pandemie, een tekort aan mondkapjes en beschermingsmiddelen is echt belachelijk en dat heeft mensenlevens gekost, dat stoort mij nu echt.
Bravo, ik denk er precies zo over. Al je beweringen zijn aantoonbaar juist.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 oktober 2020 17:23:

[...]Gratuit commentaar. Doe liever even wat simpel huiswerk. Op de toeslagensite van de rijksoverheid kan je alle voorwaarden voor de huurtoeslag lezen. En die zijn behoorlijk streng.

Met name de vermogenseisen. Als je meer dan 30.360 euro spaargeld hebt krijg je geen toeslag. En dat vind ik niet veel voor mensen zonder eigen koophuis, iets opzij leggen voor de oude dag wordt zo dus afgestraft. En vaak gaat het hier - gezien de overige voorwaarden - om onder-modalen die niet veel meer dan AOW (zullen) krijgen.

Zie ook:
www.woonbond.nl/beleid-belangen/huurt...

Ik wou eens een kennis helpen die in de bijstand was gekomen na jaren werken. Had een eigen huis dat verkocht moest worden wat niet lukte en ga maar door. Bleek uiteindelijk bijna onmogelijk want dan zou de gemeente meteen de bijstand weer gaan korten nadat de belastingdienst de schenkbelasting had geïnd en vervolgens konden toeslagen ook nog in gevaar komen. Je kunt makkelijker geld geven aan een miljonair dan aan iemand met geldproblemen.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Superrubio schreef op 15 oktober 2020 12:29:

[...]
WHO, RIVM, virologen, enkele grote concerns en MSM misschien?
De regering loopt aan hun leiband?

Welnee joh, onze ministers zijn de knechtjes van Soros en de deep-state kinderverkrachters toch? De lui die je met G5 hersenspoelen en bij een ogenschijnlijk onschuldig vaccin een chip mee injecteren?
Een kind kan dat toch zien? Toch?!?

asti
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 oktober 2020 17:40:

[...] De regering loopt aan hun leiband?

Welnee joh, onze ministers zijn de knechtjes van Soros en de deep-state kinderverkrachters toch? De lui die je met G5 hersenspoelen en bij een ogenschijnlijk onschuldig vaccin een chip mee injecteren?
Een kind kan dat toch zien? Toch?!?

Het lijkt me sterk dat ze een chip gaan injecteren.

...
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 16 oktober 2020 17:47:

[...]
Het lijkt me sterk dat ze een chip gaan injecteren.

...
Lijkt me ook overbodig nu iedereen met een smartphone rondloopt.
[verwijderd]
0
Willem-Alexander is met vakantie naar Griekenland, de maatregel om het aantal reisbewegingen te beperken heeft weer wat minder draagvlak. Hoe zal Rutte dit nu weer recht praten.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 16 oktober 2020 17:47:

[...]
Het lijkt me sterk dat ze een chip gaan injecteren.
...
Nou, je weet het nooit met die lui.
Toch???
Beperktedijkbewaking
0
quote:

ff_relativeren schreef op 15 oktober 2020 21:04:

ik heb persoonlijk wel enkele bedenkingen tegen stoffen mondkapjes - maar die bedenkingen worden deels gecompenseerd door het advies om de kapjes na gebruik weg te gooien (of heet te wassen).

Stoffen mondkapjes houden naar mijn idee vocht vast dat er tegenaan komt. Inclusief virusdeeltjes, bacteria , etc. Hoe langer je een mond-neuskapje draagt , hoe groter de verzameling virusdeeltjes en bacteria wordt. Vlak voor je neus en je mond. In mijn ogen is het lang dragen van een mondneuskapje vragen om problemen. Of een garantie op ziek worden.

Weg gooien ? Ja , na maximaal 2 uur dragen.

Dan is er het negatieve effect in de portemonnee. Het verplicht stellen tot dragen van een mond-neuskapje, betekent dat je al je burgers op kosten jaagt. Die krengen van kapjes moeten immers gekocht worden.
In mijn ogen moet de Overheid (landelijk of lokaal) die verplichtgestelde kapjes dan maar gratis verstrekken. Of een besluit nemen dat de zorgverzekeraar ze gratis gaat verstrekken. Het zogenaamde basispakket uitbreiden dus met verstrekking van mondneuskapjes.

In ieder geval niet je burgers op kosten jagen door iets wat de Overheid verplicht stelt. Wie draait er voor de mondkapjes-kosten op als de pandemie nog 1 of 2 jaar gaat duren ? Dan zal er bij voorbaat wel gezegd worden : De eerste 10 stuks krijg je, en die moet je dan maar blijven wassen. Tenminste op 60 graden, of nog beter, behandelen met een stoomstrijkijzer die er stoom overheen jaagt van tenminste 125 graden. Dat zou het virus (en andere bacteria) moeten doden.

Het probleem : Welke mondkapjes kunnen wel tegen 125 graden , en welke niet ? Mond-neus kapjes. Heel wel haalbaar voor gezinnen met een dikke portemonnee. Maar niet haalbaar voor de onderkant van de samenleving. En als je ze niet kunt kopen omdat je portemonnee leeg raakt, dan krijg je van de Overheid een boete omdat je geen kapje draagt. Die boete kun je ook niet betalen.
...
Nog twee mogelijkheden:

- Mondkapje na gebruik drie dagen laten liggen en niet aanraken. Dat overleeft het virus niet. Daarna is het volgens mij opnieuw te gebruiken.

- In de magnetron doen, als er geen metaal in zit.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 oktober 2020 17:40:

[...] De regering loopt aan hun leiband?

Welnee joh, onze ministers zijn de knechtjes van Soros en de deep-state kinderverkrachters toch? De lui die je met G5 hersenspoelen en bij een ogenschijnlijk onschuldig vaccin een chip mee injecteren?
Een kind kan dat toch zien? Toch?!?

Hoor je mij nooit zeggen
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 oktober 2020 18:35:

[...]Nou, je weet het nooit met die lui.
Toch???

Eigenlijk wel want bij de injectie weten ze niet welke chip in wie gaat, het is dus erg duur en nutteloos.
JP Samosa
0
quote:

Kleintje66 schreef op 16 oktober 2020 18:10:

Willem-Alexander is met vakantie naar Griekenland, de maatregel om het aantal reisbewegingen te beperken heeft weer wat minder draagvlak. Hoe zal Rutte dit nu weer recht praten.
Nadat Alexander en Maxima lekker vakantie hebben gevierd en weer terug zijn in Nederland ( of niet),
Zegt Alexander : sorry
En daarmee is de kous af
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 16 oktober 2020 18:10:

Willem-Alexander is met vakantie naar Griekenland, de maatregel om het aantal reisbewegingen te beperken heeft weer wat minder draagvlak. Hoe zal Rutte dit nu weer recht praten.
Die wou nog gauw even z'n voucher verzilveren natuurlijk.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Superrubio schreef op 16 oktober 2020 03:49:

[...]
...
Je moet het een beetje zo zien. Er zit een gat in de dijk en de boel overstroomt en we proberen niet met zandzakken het gat te dichten en de meest kwetsbaren naar de kerk op een terp in veiligheid te brengen om vervolgens de dijk te gaan versterken, zodat het leven weer door kan gaan met zo min mogelijk slachtoffers en overlast.
...
Waar is die kerk? Wie brengt hen er op een veilige manier naartoe? En wie levert de mankracht om er daarna ook voedsel, medicijnen en andere benodigdheden naar toe brengen, en de echt hulpbehoevenden te verzorgen?

Bij alle op zich leuk klinkende ideeën over het beschermen cq afschermen van de ouderen en kwetsbaren ontbreekt elke keer weer een geloofwaardige concrete/praktische/logistieke uitwerking.

[verwijderd]
0
quote:

JP Samosa schreef op 16 oktober 2020 18:53:

[...]

Nadat Alexander en Maxima lekker vakantie hebben gevierd en weer terug zijn in Nederland ( of niet),
Zegt Alexander : sorry
En daarmee is de kous af
Waarschijnlijk wel. Some animals are more equal than others.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Chiddix schreef op 16 oktober 2020 08:34:

Virusdeeltjes verliezen hun kracht buiten een afstand van 1,5 m. We hebben geen bewijzen dat het anders is(RIVM). De aanwezigen bij de jodelconcerten zijn uiteraard besmet in de koffiecorner(GGD/RIVM). Kan nooit dat virusdeeltjes de zaal invliegen(zweven) en mensen gaan besmetten.
Die fretten die elkaar op enige afstand toch bleken te besmetten, hadden die ook een gemeenschappelijke koffiepauze?

[verwijderd]
0
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Haagse ziekenhuizen leggen vrijwel alle niet-acute zorg stil.

We krijgen een zware tijd maar vooral de mensen die ziek zijn en de zorgmedewerkers moeten het ontgelden.
59.689 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,63  -1,28  -0,14%  18:05
 Germany40^ 18.767,50 +0,13%
 BEL 20 3.968,81 -0,30%
 Europe50^ 5.091,42 +0,25%
 US30^ 39.551,50 +0,26%
 Nasd100^ 18.317,50 +0,62%
 US500^ 5.244,95 +0,41%
 Japan225^ 38.583,00 +1,03%
 Gold spot 2.358,00 +0,91%
 EUR/USD 1,0818 +0,27%
 WTI 77,71 -1,88%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

JUST EAT TAKE... +6,80%
Alfen N.V. +5,46%
OCI +4,10%
BAM +3,56%
PROSUS +3,49%

Dalers

VIVORYON THER... -2,60%
IMCD -2,33%
ASR Nederland -2,22%
JDE PEET'S -1,81%
ASML -1,44%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront