Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Arrogant Reed Elsevier

11 Posts
[verwijderd]
3
Arrogant Reed Elsevier

Jacques Potuijt - 31-7-05, 10:00

"De uitgever van must have informatie geeft in zijn eigen jaarverslag geen need to know data. Wat moeten wij met dit kwartaalrapport...?"

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
marique
0
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

Arrogant Reed Elsevier

Jacques Potuijt - 31-7-05, 10:00

>>>
Hoeveel beleggers kunnen alleen die cijfers werkelijk op hun waarde schatten? De financiële rapportage van Reed Elsevier behoort zonder meer tot de minst toegankelijke van de aan de Amsterdamse beurs genoteerde fondsen.
<<<

Ik wantrouw alle ondernemingen die onduidelijk rapporteren. Enige blabla t.b.v. de pers vind ik oké, maar balans, resultatenoverzicht en cashflowoverzicht moeten helder zijn.

En ik, als leek, maar denken dat mijn blondgehalte te hoog was om REN te begrijpen. Een hele troost dat J.P. ook het e.e.a. mist.

Het lukt mij zelfs niet om het aantal uitstaande aandelen te vinden. Niet in het halfjaarrapport, niet in het jaarverslag '04. En ook niet elders op de site.
Wie weet waar dat aantal is te vinden?

vrgr
marique
[verwijderd]
1
Uit Form 20-F (14 maart 2005)

Reed Elsevier PLC:
Ordinary shares ..........................................1 273 674 009

Reed Elsevier NV:
Ordinary shares ............................................740 090 600
R-shares(held by subsidiary of Reed Elsevier PLC)........4 679 249

Reed Elsevier PLC and Reed Elsevier NV conduct their business through two jointly owned companies, Reed Elsevier Group PLC and Elsevier Reed Finance BV. Reed Elsevier PLC and Reed Elsevier NV have retained their separate legal and national identities. Reed Elsevier is not a legal entity but a collective reference to the separate legal entities of Reed Elsevier PLC, Reed Elsevier NV, Reed Elsevier Group PLC and Elsevier Reed Finance BV and their respective subsidiaries, associates and joint ventures.

Op deze regenachtige dag ook maar eens gekeken naar de halfjaarrapportage van Reed Elsevier, maar hier is voor mij niet uit te komen. Ik had verwacht dat met de nieuwe IFRS regels de financiële verslaggeving eenduidig en helder zou zijn, maar kennelijk zien een aantal bedrijven nog steeds mogelijkheden hun financiële verslaggeving in nevelen te hullen. Uiteindelijk is hier maar een oplossing voor te bedenken. Een formulier volgens een vast formaat opstellen dat door bedrijven per kwartaal ingevuld dient te worden. Geen gelazer, geen eigen interpretatie en voorstelling van de financiële situatie, maar gewoon invullen volgens het stramien.

In ieder geval dank aan Jacques Potuijt voor een goede column.
ffff
0
Jacques,

Als je nog eens tijd overhoudt........

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

Het barst momenteel van de analyses over Daimler Chrysler. De verkoop van miljoenen aandelen Daimler Chrysler door Deutsche Bank ( op 39,49 Euro) en de zinnen die de hedge funds er nu op zetten ( Krohlberg etc).

Je ziet ook weer hoe moeilijk beleggen is, want dit aandeel gaat dan toch maar van 27,41 sinds jouw artikel naar 40 Euro op twee jaar tijd.

Maar was ooit 100 Euro......

Ik volg het nu intensief. Heb ze in portefeuille en sinds Schrempf vertrokken is, kan ik opgelucht zeggen; " Eigen geldje terug"

Leuk is wel dat de opvolger van Schrempf dus de grootste CEO van een van de grootste industriële ondernemingen van Europa geboren en getogen is in ....... Istabul en voor zover ik weet ligt dat in .....!!!!

Peter

zwaluwstaart
0
Geheel eens met de analyse. Elsevier blijft zeer ondoorzichtig. Het minste wat je zou willen weten (controleren) is of de verwachtte winst van de (te) dure aankoop waargemaakt werd. Nee, gewoon verstoppen in Nexus Lexus en daarmee moet de aandeelhouder het maar doen.
De toekomst ziet er beroerd uit. Te hoge waarderingen. Slechte internet strategie. Ik ga short.
marique
0

quote:

ffff schreef:

1.273.592.000

De ene dienst is de andere waard, beste Marique!
[/quote]

bedankt, Peter, maar ik bedoelde REN, niet REL.

[quote=Rinse]
Uit Form 20-F (14 maart 2005)

Reed Elsevier PLC:
Ordinary shares ..........................................1 273 674 009

Reed Elsevier NV:
Ordinary shares ............................................740 090 600
R-shares(held by subsidiary of Reed Elsevier PLC)........4 679 249

Dank je, Rinse. Ik heb Form 20-F ook doorgeworsteld, maar helder is het allemaal niet.
Wat het aantal aandelen betreft, is er toch iets vreemds. Bij REN NV wordt er in het resultatenoverzicht voor '04 gerekend met 783,3 mln aandelen (basic) en 787,9 mln aandelen (diluted). Dat is toch duidelijk anders dan die 740,1 mln.
En Yahoo noemt 740,685 mln.
Wat een rommeltje.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef:

Jacques,

Als je nog eens tijd overhoudt........

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

Het barst momenteel van de analyses over Daimler Chrysler. De verkoop van miljoenen aandelen Daimler Chrysler door Deutsche Bank ( op 39,49 Euro) en de zinnen die de hedge funds er nu op zetten ( Krohlberg etc).
Peter, sinds 2004 is Jacques Potuijt helaas gestopt met analyses van de Europese large caps. Waarom zou hij ook voor dat handjevol geinteresseerden. De rest zit toch in Penny stocks ;-)
Althans, hier op IEX.
Voor de VEB schrijft hij gelukkig nog wel over europese large caps (gerelateerd aan een Nederlands aandeel). Wat je waarschijnlijk wel al wist maar ach laat ik het ook even voor die andere drie posten.......

Kom er zowaar achter dat de artikelen (met een beetje moeite) terug te vinden zijn op de VEB site.

www.veb.net/effect/archief.php
Laatste artikel Tesco versus Ahold
www.veb.net/effect/effectartikel.php?...

Zo te zien heeft hij (en ik kan het me ook niet herinneren) niet geschreven over Daimler. Maar wie weet leest hij wel stiekem mee.....

Gordon
[verwijderd]
0
Buiten de onduidelijke rapportages van Reed, er was hier laatst een topic over de grote uitgevers en waarom je er weg moest blijven.

Zojuist belt iemand van Reed me op of ik een congres/beurs wil sponsoren, of een stand daar wil hebben. De man was niet eens op de hoogte dat ik op datzelfde congres één van de (door Reed betaalde) sprekers ben.

En daar zit bij deze bedrijven (en bij Reed in het bijzonder) het probleem. Men weet van voren niet dat men van achteren leeft en zelfs binnen een afdeling, binnen een titel, binnen een congres, is de juiste info niet bij de juiste mensen bekend.

Overigens is het al een stap vooruit dat ze tegenwoordig bellen, vroeger namen ze alleen de telefoon op en wisten ze niet dat die ook uitgaand verkeer aan kon.

Maar fundamenteel is er iets heel erg mis met deze organisaties. Die alleen nog leven vanwege de MUST HAVE info en zich keer op keer vergrijpen aan "nice to have" of "want to have" info aangezien je daarvoor je best moet doen om die aan de man te brengen.
ffff
0
Mooi verhaal Bas!

Precies hetzelfde maak je bij banken mee. Bij precies dezelfde bank word je door verschillende mensen van uiteraard andere afdelingen benaderd en de een weet totaal niet van de ander welke belangen je er al (jaren) hebt.

Nog leuker wordt het als het internationale banken zijn. En dat zijn ze toch bijna allemaal. Die weten totaal niks van elkaar. Van de ene kant goed te begrijpen vanwege bankgeheim, maar van de andere kant maken ze daardoor soms heel klungelige fouten.

Dat werkt totaal langs elkaar heen.

Peter
marique
0
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 +0,06%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0870 +0,03%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront