Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Hete herfst

9 Posts
[verwijderd]
1
Hete herfst

Frank van Dongen - 21 sep 06, 12:00

"Ik krijg het er koud van: RDS in Rusland, Aalberts, vastgoed en schelden op columnisten..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Nederdeel
0
De boete voor Aalberts lijkt hoog zeker vergeleken met Microsoft. Legt de EU ook uit hoe men tot dit bedrag is gekomen? Er moet toch een calculatie aan ten grondslag liggen?

FvD. Graag enig uitzoekwerk!
Ook op deze warme herfstdag
[verwijderd]
0
quote:

Nederdeel schreef:

Legt de EU ook uit hoe men tot dit bedrag is gekomen?
Aalberts heeft volgens Kroes verboden kartelafspraken gemaakt met branchegenoten over de prijs van koperfittingen. De boete is 60 procent hoger dan bij een eerder vonnis, omdat Aalberts na de eerste inspecties zou zijn doorgegaan met de illegale praktijken.
Betrokken onderdeel is pas in 02 overgenomen van IMI (ruim 48mln boete). Als Aalberts het gros van de boete weet door te sluisen naar de vorige eigenaar, IMI, kan die nog een mooie pijp roken.
[verwijderd]
0
De russen hebben iets wat de rest van de wereld (bijna)niet heeft. Het is een beetje kortzichtig om te denken dat wij daar over kunnen gaan beschikken met wat "mooie" contracten. 'T zou wel leuk zijn maar zo gaat dat nu eenmaal niet. Dit is de nieuwe werkelijkheid en daar moet RDS op in kunnen spelen.
[verwijderd]
0
Geachte heer Van Dongen (Smit),

Ik ben sinds een tijdje lid van IEX.nl en vind dit een zeer informatieve site. Ook uw columns lees ik altijd met bovengemiddelde interesse. Ik heb nog nooit gereageerd op een forum of op een artikel van een van de columnisten. Echter door uw column van vandaag (Hete Herfst) zie ik me toch genoodzaakt om hierop te reageren.

Laat ik beginnen met een aantal citaten uit uw column:

Laat ik eerst beginnen met een woord van dank aan het adres van Kees Rooke, die op Beloggen.nl in zijn stukje Rienk Kraker (2) de schaamteloze afzeikterreur en het gebrek aan respect aan de kaak stelt in reacties op columns.
Met kritiek heb ik geen probleem, maar de toon die sommigen aanslaan…. Het is op deze eerste herfstdag alleen mooi weer en daarom zeur ik niet verder. Het afbranden van anderen heeft ongetwijfeld sociaal nut.

Over ongenuanceerd gesproken, er hoeven maar een paar gekken te zijn die een hedge fund van 5 miljard dollar opblazen met speculatieve transacties en de hele sector wordt over één speculatiekam geschoren.

Botte Russen
Dan wil ik het nogmaals hebben over het onbetrouwbare investeringsklimaat in Rusland. De overheid daar is lekker bezig met bedrijven stuk maken en intussen is er niemand die er ook maar aan denkt daar zijn geld weg te halen. Nu bemoeit nu ons toppertje minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot zich met het probleempje van Royal Dutch Shell.
Denk maar aan het lot van Yukos om te weten hoeveel de Russen zich aantrekken van protesten. Ik kocht Royal Dutch Shell om grafiektechnische redenen en ben als contrair belegger long olie.

Over ongenuanceerd gesproken, voordat u met kritiek komt op de Russische overheid m.b.t. Yukos kunt u zich beter eerst eens in deze zaak verdiepen. Moet ik u even uitleggen op welke manier Chodorkovski aan Yukos gekomen is? Nog afgezien van de georkestreerde veiling waren er ook een paar dodelijke slachtoffers te betreuren. Daarnaast, omdat Yukos aangepakt is deugt dus het totale investeringsklimaat in Rusland niet? Nogmaals, over ongenuanceerde kritiek en galspuiterij gesproken.

Ik heb er bewust voor gekozen om een mail te sturen en niet te reageren op een openbaar forum of "Koffiekamer". Ik vind echter , gezien bovenstaande, wel dat u zich aan dezelfde praktijken schuldig maakt als de door u verfoeide leden van IEX. Ik hoop dat u zich in de toekomst hier niet meer door laat verleiden. Uw columns zijn namelijk, afgezien van deze, altijd zeer het lezen waard.

Met vriendelijke groet,
Eric

Deze e-mail probeerde ik te sturen naar het e-mail adres vandongen@iex.nl. Om "onverklaarbare" redenen werd mijn mail door de IEX server als SPAM gezien. Daarom dus maar op deze manier.
Twinkeling
0
Hoe kunt u het zich aanttrekken als columnist heftige reakties te krijgen? Absurdistisch. Ik zou me juist kunnen indenken dat bij geen reakties het angstzweet uitbreekt!

De beste klant is een klagende klant...
groningen
1
Frank van Dongen trekt het zich aan, omdat ie niet helemaal gek is. Bijvoorbeeld: Het commentaar dat hij het veel meer dan gemiddeld bij het verkeerde eind heeft, snijdt wel degelijk hout. Dat is namelijk gewoon (wetenschappelijk) onderzocht. Sowieso scoren analisten zelden hoger dan 50 % met hun voorspellingen en adviezen. Frank maakt het wel heel bond: meer dan 60 % van zijn aanbevelingen pakken verkeerd uit. En het is allemaal op gevoel, losse vlodders, halve aannames, veronderstellingen, glazen bolkijkerij. Het is alleen onbegrijpelijk dat zo'n verstandig mens daar dan toch vrolijk mee doorgaat.......Ondertussen vermaken wij lezers er ons kostelijk mee, want hij brengt het wel leuk.
[verwijderd]
0
@ Frank van Dongen.

Meneer van Dongen, ik kan me indenken dat u moeite heeft met de toon van sommige mensen. Maar als ik u was zou ik daar gewoon om lachen. Het zijn natuurlijk gewoon anoniempjes die lekker op Internet hun gebrek aan sociale omgang kunnen uiten. Dit is niet om de reageerders hier op iex aan te vallen trouwens, het hele Internet bestaat uit dat soort figuren. Mijzelf incluis.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,56  +0,17  +0,02%  18:05
 Germany40^ 18.698,30 -0,91%
 BEL 20 3.995,10 -0,85%
 Europe50^ 5.058,96 -0,82%
 US30^ 39.942,60 +0,07%
 Nasd100^ 18.596,30 +0,02%
 US500^ 5.307,17 0,00%
 Japan225^ 38.617,80 -0,21%
 Gold spot 2.379,20 -0,31%
 EUR/USD 1,0868 -0,15%
 WTI 78,81 +0,54%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vastned +2,88%
INPOST +2,77%
RENEWI +1,99%
Aperam +1,96%
JDE PEET'S +1,95%

Dalers

SIGNIFY NV -5,53%
Avantium -5,52%
EBUSCO HOLDING -3,28%
IMCD -3,22%
NX FILTRATION -2,37%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront