Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - Bos de Bouwer

40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Waarom nog een boek kopen of naar het theater gaan als je ook onderstaande opmerkingen kunt lezen. In onderstaande opmerkingen staat vaak (niet altijd) nog meer absurditeit dan in menig suske en wiske stripboek waarin theepotten kunnen praten.

Met jullie (natuurlijk niet iedereen) onderstaande opmerkingen in het achterhoofd ben ik ineens bijzonder blij onze huidige vertegenwoordiging in de kamer.
[verwijderd]
0
Bakboord1
Jij hoeft geen boek te kopen omdat je toch niet kunt lezen. Je stelt je boven andere mensen maar levert zelf nog niet het begin van een idee. Van mij mag je over boord.
[verwijderd]
0
Gelukkig maar dat ik niet kan lezen.
Ik dacht heel even dat jij de grootste onzin opschreef. Ik las
1)twee maanden geen kosten daarna grote ellende
2)investeren in iets waar geen vraag naar is
3)we nodigen de duitsers nog een keer uit om hun klus af te maken. In Rotterdam hebben ze voor een flinke stadsvernieuwing gezorg.

Maar gelukkig kan ik niet lezen en heb ik het vast verkeerd begrepen.

Ps. misschien is China wel jouw land. Het openbaar vervoer wordt daar goed benut. En bij nieuwbouwprojecten wordt ook niet op 50.000 mensen meer of minder gekeken bij onteigening.
[verwijderd]
0
1) On-topic denk ik dat we naar een twee partijen stelsel moeten willen we ooit nog een slagvaardige overheid krijgen. Met het huidige 25 partijenstelsel blijft het altijd polderen.

2) Verhoog de participatiegraag van de 60+ers. Bijna niemand werkt nu door tot zijn 65e. Een paar jaar extra werken geeft een paar jaar extra belastingafdracht.
3) Stimuleer het MKB en niet de grote bedrijven of 1 sector. Het MKB geeft de meeste omzet en de meeste banen.
4) Maak een financieringsbank zodat gezonde bedrijven orders kunnen aannemen en uitvoeren.
5) Garandeer spaargelden tot 100.000 euro bij banken die voldoen aan voorwaarden. Deze rekeningen hebben een lagere rente maar zijn gegarandeerd. Wil je meer rente dan loop je risico.
6) Beperk de hypotheekrente aftrek tot de een na hoogste schijf (42%) en tot hypotheken van € 500.000. Dit gooit de markt niet op slot omdat vrijwel niemand een huis van € 500.000 als eerste huis koopt. De meeste mensen in deze markt hebben overwaarde. We mogen best terug naar de tijd dat je eerst moest sparen voordat je een huis kon kopen. In België is dit nog altijd zo. Alleen is de timing niet goed.
7) Voer gezamenlijk met België en Luxemburg een wegenvignet in zoals Oostenrijk dit ook al heeft. In NL zit dit al verdisconteerd in de wegenbelasting. Voor 8 euro blijft echt geen toerist weg.
8) Verbeter de mobiliteit rond de steden. Files kosten geld.

Misschien zit er iets voor je bij.
kersberg
0
Het is natuurlijk wel makkelijk , en soms wel leuk om alles waar het kabinet mee komt belachelijk te maken. Ook P.P.de Vries maakt zich daar schuldig aan.
Balkenende heeft recent gezegd dat we niet te veel van de overheid moeten verwachten , overheden kunnen geen economie redden , of uit het zogenoemde slob halen.
En dat Wilders de Kamer uitloopt is natuurlijk wel goed als stemmentrekkerij (voor het zich altijd onbegrepen deel der natie) , maar is wel dom. Hij had zijn ideën beter in een motie kunnen gieten , dan had er tenminste over gediscussieerd kunnen worden.
Over de participatiegraad : Bakboord1 heeft daar wel gelijk in. Een voorbeeld : We sturen KLM-vliegers , officieren op de grote vaart , legerofficieren , machinisten enz. met 55 naar huis , omdat we ze geen stuurknuppel meer toevertrouwen. Dat is raar , het gaat hier om beroepsgroepen die een lange , intensieve en dure opleiding hebben genoten , met een buitengewoon goed salaris . Zij zijn gewend verantwoordelijkheid te dragen , en hebben door hun beroep meestal een zeer goede physieke conditie. Logisch zou zijn om deze beroepsgroepen met 55 jaar via een gericht demotieplan tot 67 voor de natie te behouden , met aangepast , verantwoordelijk werk , met een minder beroep op het physiek. En natuurlijk wel tot 67 AOW- en pensioenpremie blijven betalen.
Daartegenover moeten zware beroepen (denk aan stratenmakers) bijv. met 55 aan minder belastend werk worden geholpen , bijv. in de logistiek .
Daar zouden de sociale partners zich nu eens echt druk over moeten maken . Maar die sturen ouderen liever zo snel mogelijk de deur uit !
[verwijderd]
0
quote:

kersberg schreef:

En dat Wilders de Kamer uitloopt is natuurlijk wel goed als stemmentrekkerij (voor het zich altijd onbegrepen deel der natie) , maar is wel dom. Hij had zijn ideën beter in een motie kunnen gieten , dan had er tenminste over gediscussieerd kunnen worden.


Het is natuurlijk belachlijk als je een parlementaire democratie nastreef of erop nahoudt, dat je dan het parlement dood maakt door het van te voren te beklonkelen. Wilders heeft een punt, of het slim is, is ten tweede, dat ie een punt heeft is een feit.

Daarnaast zijn alle regeringspatijen kwetsbaar voor nieuwe verkiezingen.
Boemba ~ de stem van de rede
0
dat het parlement nu trouwens buitengesloten wordt, zegt wat over de kwaliteit van dit parlement en hun communicatieve vaardigheden. ons beroemde poldermodel en onze consensusdemocratie berustte eigenlijk decennia op de toenadering van de elites.
dit betekende dat een prominent vvd´er gewoon eens lekker het café inging met een een prominente pvda´er en dan ideetjes uitwisselden, steun zochten etc.

maar ja, na fortuyn heet dat dan achterkamertjespolitiek en dat mocht niet meer. gevolg: polarisatie. Rechts mag geen begrip opbrengen voor links, links mag geen steun verlenen aan rechts.

en dan krijg je dus echte achterkamertjes politiek van een zeer kleine groep machthebbers...

martine1
0
De mening van het figuur verantwoordelijk voor de ondergang van ABN, Fortis en RBS is voor mij onbelangrijk. Zakkenvuller.
polycom
0
Iemand zich al afgevraagd of de bedragen voor infrastructuur en bouw niet rechtstreeks naar Polen gaan. Immers, Nederlanders in de bouw/infra zijn al jaren op. Daarom huurden we allemaal Polen etc in. Eindelijk zijn er daar wat minder voor nodig en stroomt er dus wat minder geld NL uit en wat doen we?
Niet te veel hopen dat aannemers de komende jaren service willen verlenen of überhaupt iets willen doen bij je thuis, want ze hebben lucratiever projectjes bij de overheid ;-)
123456@hetnet.nl
0
Het kabinet Bos/Balk is een verloren kabinet. Het zit er omdat ze Niks doen. Om met de woorden van Wilders te spreken, drie keer NIKS.
Iedereen had moeten opstappen en het voorbeeld van Wilders volgen.
bp5ah
0
quote:

12345@hetnet.nl schreef:

Het kabinet Bos/Balk is een verloren kabinet. Het zit er omdat ze Niks doen. Om met de woorden van Wilders te spreken, drie keer NIKS.
Iedereen had moeten opstappen en het voorbeeld van Wilders volgen.
Graag met dit geneuzel een politiek forum bezoeken, i.p.v. hier 'Die Lakei' van een Wilders ophemelen.

Vraag aan Wilders ?

Welke oplossingen draagt u aan om de econ. crisis te bestrijden.

Antwoord van deze 'Onnozele Lakei' :

Geef elke Nederlander €400, ontwikkelingshulp stoppen en meer van die 'intelligente opmerkingen'.

Man breek me de bek niet open.

Gr.

Dirk
123456@hetnet.nl
0
Martine, sinds wanneer hebben de aandeelhouders de macht? Bij de verkoop van Fortis werd hen helemaal niks gevraagd, ze werden beroofd door nu enige aandeelhouder Bos onder false voorwendsels. "Fortis" Belgie blijft zitten met een lege huls en roofridder Bos besteelt de eigenaren. Protesteren van de aandeelhouders, hoe dan??
123456@hetnet.nl
0
Allemaal 400 euro extra in de vorm van een lasten/belastingverlaging is een goed begin van Wilders en verder alle bodemloze putten dempen. Het geld dat vrij komt naar ECHTE banen.
123456@hetnet.nl
0
Helaas zijn we zonder Wilders helemaal overgeleverd aan de GODEN.
Waar blijft de oppositie en het BB-stel om Nederland te behoeden voor de naderende RAMP?
123456@hetnet.nl
0
Vraag aan Dirk, wie voert er beter oppositie dan Wilders? Femke zeker? Een ramp voor het land.
123456@hetnet.nl
0
Geheel met Peter Paul de Vries eens. Er moet veel meer stimulans naar de "gewone" woningbouw.
Het geeft veel werk en na afloop heb je ook wat.
Goede en "goedkopere" woningen die ook de starter kan betalen.
[verwijderd]
0
nog even over die participatie graad; stel dat het lukt, wie zegt dat het meer opbrengt dan aow/pensioen naar 67?

In dezefde discussie gaat het vaak over het minder efficient (=duurder) zijn van oudere werknemers. Stel dat je ze langer laat werken met aangepast werk.

1) is dit aangepaste werk economisch nuttig en rendabel?

2) blijft het inkomen (en dus afdracht belastingen+ premies) ophetzelfde peil?

3) de mensen die vervroegd uittreden krijgen vaak een behoorlijke uitkering (en niet perse van de staat) waarover belasting + (aow)premies worden geheven, dus misschien economisch beter dat ze stoen ne de mensen die het willen na hun 65e laten doorwerken, maar dan wel aow premie + blijven betalen!
123456@hetnet.nl
0
De milieugekte maakt meer kapot dan je lief is.
Nu weer vele windmolens in de Noordzee, kan alleen met subsidiegeld. De toekomstige KWH uit de Noordzee zijn minimaal 3 keer zo duur. Volgens ons opperhoofd Milieu Cramer is dat niet erg. Iedereen krijgt een extra heffing op zijn stroomrekening, dan betalen we straks allemaal voor het Noordzee drama.
Waarschijnlijk ook goed voor onze concurrentiepositie zo als de VLIEGTAKS.
Ze leren het nooit.
[verwijderd]
0
Dit is de tijd om te veranderen:

Bestuurlijk: weg met alles wat we niet nodig hebben. Eerste Kamer weg. Provinciale Staten weg. Tweede kamer halveren. Weg met alle opperhoofden in de zorg. Gemeentes fuseren, dat hebben de bedrijven allang gedaan. Departementen: helft ambtenaren weg. (Verzinnen ze ook geen dure onzin).
Europa: eerst alles halveren, daarna weg.

Nutsvoorzieningen: alles terug naar de staat.

Landinrichting: Steden afbreken en op de goede plaats opbouwen.

Leger: weg. We gaan nooit meer iemand doodmaken.

BTW: 9%

In tussen: fors investeren in het vinden van nieuwe vormen van energie.

Toegeven dat ons systeem geeindigd is!
Niet werken aan weer nieuwe autoverkopen omdat dat zoveel opbrengt voor de schatkist.

We maken chaos en van daaruit komt nieuw!
40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,63  -1,28  -0,14%  14 mei
 Germany40^ 18.767,50 +0,27%
 BEL 20 3.968,81 -0,30%
 Europe50^ 5.091,42 +0,22%
 US30^ 39.551,50 0,00%
 Nasd100^ 18.317,50 0,00%
 US500^ 5.244,95 0,00%
 Japan225^ 38.583,00 0,00%
 Gold spot 2.356,49 +0,84%
 EUR/USD 1,0817 +0,25%
 WTI 77,71 -1,88%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

JUST EAT TAKE... +6,80%
Alfen N.V. +5,46%
OCI +4,10%
BAM +3,56%
PROSUS +3,49%

Dalers

VIVORYON THER... -2,60%
IMCD -2,33%
ASR Nederland -2,22%
JDE PEET'S -1,81%
ASML -1,44%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront