Octoplus « Terug naar discussie overzicht

Octoplus Mei

101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
mr.Franz
0
quote:

Victor S schreef op 25 mei 2012 18:15:

Kijken of deze trend doorzet Maandag!
lijkt er tot nu toe wel op. Een paar ''flinke'' aankopen, en de koers alweer in het groen. Blijkbaar zijn er toch een paar partijen die de boot niet willen missen.
peebee
0
quote:

mr.Franz schreef:

[...]

lijkt er tot nu toe wel op. Een paar ''flinke'' aankopen, en de koers alweer in het groen. Blijkbaar zijn er toch een paar partijen die de boot niet willen missen.
die partijen hadden beter enkele dagen geleden kunnen inslaan!
mr.Franz
0
quote:

peebee schreef op 28 mei 2012 12:56:

[...]

die partijen hadden beter enkele dagen geleden kunnen inslaan!
lang geleden dat er flinke porties uit de bied werden gekocht. Het zal me niet verbazen als we deze week de 50 ct gaan zien.

mr.Franz
0
Misschien nog de na effecten van dit onderstaande artikel

wo 23 mei 2012, 05:00
’Overnames biotech op loer’
door Sonny Duijn
AMSTERDAM - Een jaar na het overnamespektakel rond Crucell staan we aan de vooravond van een golf in acquisities en fusies rond biotechnologie en overige life sciences. Die golf zal de als risicovol beschouwde industrie in een aanzienlijk positiever daglicht zetten bij beleggers. Dat zegt zakenbank Kempen op basis van een internationaal onderzoek onder institutionele beleggers.

Maandag stonden er Chinezen bij Kempen op de stoep. Een Chinese bank welteverstaan. Die heeft een zak duiten over om te investeren in ’kansrijke’ sectoren, waaronder gezondheidswetenschappen, en kwam eens informeren. „Beleggers, durfinvesteerders, private equity en ook het bedrijfsleven, allemaal zijn ze bereid de beurs te trekken voor life sciences”, zegt Oscar Izeboud van Corporate finance bij Kempen. Investeerders zien vooral kansen rond preventieve middelen, denk aan diagnostiek en vaccins.

Een fusie- en overnamegolf kan voortkomen uit de moeilijkheden binnen de gehele farmaciewereld. De regulering is streng en een nieuw medicijn kan pas na een erg lange ontwikkelingstijd op de markt worden gebracht. Bovendien lopen in 2012 en 2013 patenten van belangrijke medicijnen af, waarna goedkopere generieke geneesmiddelen voor grote prijsdruk kunnen zorgen.

„Farmaceuten moeten zich beschermen tegen die patentcliff door in hoog tempo nieuwe medicijnen te ontwikkelen”, stelt Kempen. „Maar het is moeilijk voor de grote bedrijven om innovatief te zijn. Een oplossing is het overnemen van biotechbedrijven.” Bij de Franse farmaciereus Sanofi viel dat kwartje, getuige het inlijven van biotechbedrijf Genzyme (VS) voor $20,1 miljard in 2011. Kempen voorziet dat farmaceuten vaker gaan shoppen in de biotechhoek.

Aan het onderzoek nam een veertigtal Europese en Amerikaanse partijen deel (vermogen samen zo’n €10 miljard) die zich in grote of kleinere mate richten op life sciences.

Uit het onderzoek blijkt dat 48% van de beleggersmeer fusie- en overnameactiviteiten voorziet. Ongetwijfeld zal een x aantal naar de eigen portefeuille toepraten. Toch is het opmerkelijk dat 75% positieve verwachtingen heeft voor de sector in de komende twaalf maanden, en 63% nu een gunstig klimaat ziet voor een beursgang voor de life sciences-bedrijven.

„Ik hoor mensen wel eens zeggen dat we terug moeten naar een echte maakindustrie. Willen we terug naar de jaren 50?”, zegt Izeboud, die aangeeft meer brood te zien in sectoren als life sciences. Hij staat niet alleen; marktvolgers spreken van de ’eeuw van de biotech’ en verwachten een doorbraak in de bestrijding van moeilijk te genezen ziekten.
[verwijderd]
0
Nieuw soort spuit maakt injectienaalden onnodig
UTRECHT – Injectienaalden behoren binnenkort wellicht tot het verleden dankzij een nieuw soort spuit die een medicijn met bijna de snelheid van het geluid onder de huid brengt.

Foto: ANP Een wetenschappelijk team van MIT heeft een spuit ontwikkeld waarmee medicijnen geïnjecteerd kunnen worden zonder dat er een naald voor nodig is.

De spuit kan geprogrammeerd worden om geneesmiddelen op verschillende dieptes in de huid te laten doordringen.

De nieuwe spuit is niet alleen goed nieuws voor patiënten die vanwege ongemak of angst injecties vermijden, zoals bijvoorbeeld diabetespatiënten die zichzelf regelmatig insuline moeten inspuiten.

Ook de 385.000 ziekenhuismedewerkers die zich jaarlijks per ongeluk aan gebruikte injectienaalden prikken lopen geen risico meer om ziek te worden door besmette naalden.

Poeders

Met een lichte aanpassing brengt het instrument ook nieuwe toepassingsmogelijkheden met zich mee. Met behulp van lichte trillingen kan de spuit namelijk een medicijn in poedervorm eigenschappen geven die meer lijken op een vloeibaar geneesmiddel. Hierdoor kan ook zulk poeder onder de huid worden geïnjecteerd.

Dit is een vooruitgang voor de westerse geneeskunde, maar vooral warme derdewereldlanden zijn ermee gebaat. Om hun werking te behouden, moeten vloeibare medicijnen namelijk gekoeld bewaard en vervoerd worden.

Kosten

De kosten die hiermee gemoeid zijn, bedragen veelal meer dan de kosten van het geneesmiddel zelf. Daarnaast kan de koeling uitvallen waardoor een hele lading medicijnen onbruikbaar wordt.

Medicijnen in poedervorm kunnen daarentegen wel in warmere temperaturen bewaard blijven zonder dat de werkzaamheid ervan verloren gaat.

Omdat de nieuwe spuit medicijnen op verschillende dieptes kan inbrengen en ook poeders kan injecteren is het een enorme vooruitgang in vergelijking met eerdere naaldloze injectiespuiten.

Bekijk hieronder een video over de naaldloze injectiespuit.

Door: NU.nl/Bitsofscience.org

Kan wel eens een deur openen voor Locteron.
mr.Franz
0
vandaag verder up? Het zou leuk zijn als er binnenkort weer een PB komt, over een nieuwe opdracht. Of een van de bestuurders die nog wat eigen aandelen inkoopt. Als octo aandeelhouder kan ik nog wel wat extra positieve signalen gebruiken.

Een mooie, groene dag toegewenst!
[verwijderd]
0
quote:

patient schreef op 8 mei 2012 10:15:

Het persbericht van Biolex is veelzeggend. De uitverkoop is begonnen. Biolex in zijn geheel te verkopen is denk ik met alle samenwerkende partijen en uitgegeven licenties te complex. Locteron wordt ook verkocht.
Tot nu toe heeft de verkoop van het 50% belang van Octoplus in Locteron niet veel opgeleverd.

In summary, OctoPlus will receive:
- An upfront fee of US$ 11 million (€ 8.0 million)
- Milestone payments totaling US$ 138 million (€ 100 million)
- An equity stake in Biolex of up to 3.0%
- Royalties on net product sales. Moreover, OctoPlus retains commercial manufacturing rights to Locteron. The combined revenue from royalties and sale of manufactured product to Biolex will be equivalent to a low double-digit royalty.

Een mogelijke koper (China of ander opkomend biotech land??)wil dan waarschijnlijk af van de deal met Octoplus en zelf de productierechten hebben.Dit betekent dat Octoplus op korte termijn iets minder dan 50% van het verkoopbedrag kan gaan ontvangen. Van Herk is niet gek en stapt op het laagste punt in en profiteert maximaal. Nu alleen er nog voor zorgen dat hij de koers op E0.4 cent houdt en dat is niet zo moeilijk hij verkoopt zijn aandeeltjes met een E0.01 verlies aan zichzelf.
dan moet octoplus een mega bedrag ontvangen b.v. 500 miljoen anders heb ik liever gewoon de milestones en daarna de 10 procent van de omzet van Locteron dan hebben ze tenmiste elk jaar poen ,,,, ik vind het erg vreemd dat als je belangrijkste product verkocht gaat worden dat de aandeelhouders daar niet van op de hoogte gebracht worden door Octoplus !!!!!!
mr.Franz
0
vandaag een slechte dag, een echte zogenoemde octomindag.

Maar goed het sentiment is ook hondsberoerd momenteel. Stukjes maar vasthouden en geduld hebben.
peebee
0
quote:

mr.Franz schreef:

vandaag een slechte dag, een echte zogenoemde octomindag.

Maar goed het sentiment is ook hondsberoerd momenteel. Stukjes maar vasthouden en geduld hebben.
wachten is gewoon totdat de ava is geweest, koers mag nu al niet teveel oplopen, vandaar dus weer netjes iets teruggezet...

zit nog genoeg in de pijpleiding voor Octoplus, dus hou vetrouwen in dit bedrijf..
mr.Franz
0
quote:

peebee schreef op 30 mei 2012 20:25:

[...]

wachten is gewoon totdat de ava is geweest, koers mag nu al niet teveel oplopen, vandaar dus weer netjes iets teruggezet...

zit nog genoeg in de pijpleiding voor Octoplus, dus hou vetrouwen in dit bedrijf..
verwacht je nog vuurwerk op de ava?

Ik hoop op de dag, dat we net als logica vandaag, zomaar uit het niets een overnamebod krijgen. voor 1,20 mag je ze hebben.
peebee
0
quote:

mr.Franz schreef:

[...]

verwacht je nog vuurwerk op de ava?

Ik hoop op de dag, dat we net als logica vandaag, zomaar uit het niets een overnamebod krijgen. voor 1,20 mag je ze hebben.
bij mij mogen ze voor 1,20 zeker nog niet weg, kijk naar vandaag:

zonder enig nieuws nu 2,22% hoger ?
flosz
0
quote:

zoezen- schreef op 28 mei 2012 19:32:

Een wetenschappelijk team van MIT heeft een spuit ontwikkeld waarmee medicijnen geïnjecteerd kunnen worden zonder dat er een naald voor nodig is.
Jet injection to deliver liquid medications has existed in various forms since the 1860s.
In the 1950s the U.S. military developed their own high-speed models, or "jet guns", for mass vaccination programs. Common features of such historic jet injectors were gas-powered energy sources combined with a multi-use nozzle interface. Both of these features led to inherent delivery problems, ranging from skin laceration to cross-contamination with blood-borne pathogens between patients. Such "multi-use nozzle jet injectors" or MUNJIs as they were known were eventually banned in 19971 due to these inherent problems.
www.pharmajet.com/
www.robbinsinstruments.com/equipment/...
www.injex.com/
www.kinneirdufort.com/work/medical/po...
etc.etc.
voda
0
Een injectie geven met de snelheid van het geluid lijkt binnenkort werkelijkheid te worden. Onderzoekers van de MIT hebben een nieuwe manier ontwikkeld om medicatie via injectie ‘naaldloos’ toe te dienen. De nieuwe spuit kan met hoge snelheid medicatie onder de huid toedienen. De diepte van de injectie kan worden ingesteld en er zijn ook mogelijkheden om medicatie in poedervorm toe te dienen. Bijkomend voordeel van deze naaldloze injectie is het reduceren van het aantal prikaccidenten in ziekenhuizen. Tevens zou deze manier van injecteren goed te gebruiken zijn in derde wereldlanden.

Er is echter wel een nadeel, de kosten. Het gebruik van deze apparaten is kostbaar, mocht de koeling uitvallen dan kunnen hele ladingen medicatie onbruikbaar worden.

Helaas is er momenteel nog geen oplossing voor depot medicatie. Deze medicatie moet diep in de spier worden ingebracht. Wellicht wordt dit in de toekomst wel mogelijk.

Bekijk hier een video over deze naaldloze injectiespuit.

psychiatrie-nederland.nl/word/depot-i...
[verwijderd]
0
quote:

patient schreef op 1 mei 2012 10:07:

Nee, de koers is naar beneden gebracht om van Herk te laten instappen tegen E0,40. Het belang van van Herk gaat zelfs richting de 15% als de andere aandeelhouders ermee akkoord gaan en er nieuwe aandelen 4,9 miljoen tegen ook weer E0,40 aan van Herk geleverd mogen worden. De koers van E0,40 is hiermee voorlopig de bodemprijs. Octoplus heeft ca 70% van de aandelen uitstaan bij aandeelhouders met belangen van meer dan 5% en 10%. Ik kan me niet voorstellen dat deze er nu al mee akkoord gaan dat er in de toekomst nieuwe aandelen geleverd gaan worden tegen E0,40 aan van Herk. De verwatering voor de aandeelhouders is met deze vriendjes actie van Swarte en Egberts nu al 30% en wordt bij goedkeuring 40%. Ik denk dat wat er gister gebeurd is en waar ik ook al een tijd mee bezig ben is dat nu de koers voorlopig een bodem heeft van E0,40 beleggers gaan bijkopen om het verlies van de verwatering te verminderen. Ik ben benieuwd of de aandeelhouders van Herk de mogelijkheid geven om bij te kopen tegen E0,40. Niet dat het veel uitmaakt, maar ik ga met +100.000 aandelen tegen stemmen. Als van Herk aandelen wil hebben betaald hij maar een hogere prijs. Daarnaast vraag ik me af en ben ik dat juridisch aan het uitzoeken of het mogelijk is om nieuwe aandelen uit te geven in de toekomst tegen een prijs uit het verleden. Ik roep alle particuliere beleggers op om zich aan te melden voor de AvA en tegen te stemmen tegen het voorstel om van Herk nieuwe aandelen te leveren tegen deze bodemkoers van E0,40.
Beste Patient,

uit het verslag van de AVA hetgeen op de XEA site staat staat lijkt het erop dat je zelf niet naar de AVA bent geweest? (16504 aandelen aanwezig van 14 kleine aandeelhouders)

Klopt dit? Zo niet, wat is je eigen indruk dan geweest van het AVA gebeuren?

Heb je weet wat een mogelijke verkoop van de Locteron deal door Biolex zal opleveren voor Octoplus?

Vriendelijke groet!
patient
0
quote:

had ik maar schreef op 14 juni 2012 21:42:

[...]

Beste Patient,

uit het verslag van de AVA hetgeen op de XEA site staat staat lijkt het erop dat je zelf niet naar de AVA bent geweest? (16504 aandelen aanwezig van 14 kleine aandeelhouders)

Klopt dit? Zo niet, wat is je eigen indruk dan geweest van het AVA gebeuren?

Heb je weet wat een mogelijke verkoop van de Locteron deal door Biolex zal opleveren voor Octoplus?

Vriendelijke groet!
Klopt; mijn indruk is dat wanneer Egberts beweert dat ze aan het uitzoeken zijn wie de koers drukt dit een toneelspelletje is. Ze gaan natuurlijk niet zeggen dat ze het effectenkantoor Kempen de opdracht hebben gegeven de koers te drukken om van Herk te laten instappen en zelf ook nog wat aandeeltjes te kunnen kopen. Egberts is gepokt en gemazeld en weet precies hoe het werkt met de aandeeltjes in biotech. Wat de verkoop oplevert? Geen idee, maar als ze het op een rijtje hebben bij Biolex in ieder geval meer dan wat ze geinvesteerd hebben. Ik schat tussen de $300 en $350 miljoen.
[verwijderd]
0
quote:

patient schreef op 15 juni 2012 08:41:

[...]

Klopt; mijn indruk is dat wanneer Egberts beweert dat ze aan het uitzoeken zijn wie de koers drukt dit een toneelspelletje is. Ze gaan natuurlijk niet zeggen dat ze het effectenkantoor Kempen de opdracht hebben gegeven de koers te drukken om van Herk te laten instappen en zelf ook nog wat aandeeltjes te kunnen kopen. Egberts is gepokt en gemazeld en weet precies hoe het werkt met de aandeeltjes in biotech. Wat de verkoop oplevert? Geen idee, maar als ze het op een rijtje hebben bij Biolex in ieder geval meer dan wat ze geinvesteerd hebben. Ik schat tussen de $300 en $350 miljoen.
Bedankt voor je reactie.

Ik blijf het een vreemde zaak vinden dat men nu ineens Staf van Reet ( voormalig Movetis CFO) aantrekt en dat hij gelijk Catherine Moukheibir mee brengt, wie kent wie en wat kan hij of zei!
(Financiën en farmacie:
Moukbeihir geldt als zeer ervaren op het gebied van financiën en farmacie. Voor zij CFO werd bij de Belgische farmaceut Movetis zie: managementscope.nl/manager/catherine-... )

Het kan geen toeval zijn dat beiden zo plots zijn aangetrokken.

Is er niemand die tijdens de AVA de vraag heeft gesteld wat Octoplus zou mogen verwachten bij verkoop van de rechten Locteron door Biolex en de mogelijke gevolgen hiervan voor OCTO? Lijkt mij toch wel zeer belangrijk.

Inzake koersmanupilatie is dit inderdaad een vreemde reactie. Ook dat Egberts bij zijn aantreden heeft gezegd dat een koers van 1,20 veel te laag is voor een bedrijf als OCTO en dan nu aan 0,40 gaat braderen.

101 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,52  -0,99  -0,11%  22 mei
 Germany40^ 18.651,90 -0,15%
 BEL 20 3.996,70 +0,14%
 Europe50^ 5.022,93 -0,04%
 US30^ 39.677,30 0,00%
 Nasd100^ 18.722,10 0,00%
 US500^ 5.311,27 0,00%
 Japan225^ 38.639,10 0,00%
 Gold spot 2.369,45 -0,38%
 EUR/USD 1,0829 +0,04%
 WTI 77,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +11,63%
HEIJMANS KON +7,98%
Alfen N.V. +5,96%
Avantium +5,41%
Pharming +3,56%

Dalers

AALBERTS NV -3,66%
SBM Offshore -2,89%
INPOST -2,14%
RENEWI -1,98%
Aperam -1,87%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront