Versatel « Terug naar discussie overzicht

Handel in aandelen blijft vaag

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Tegen alle verwachtingen in nog nooit zon lage omzet, ik ben van mening dat je grafieken en andere mooie onderbouwd theorien gewoon niet opgaan er zijn zoveel invloeden van buiten af dat het altijd een verrassing blijft.

Kortom er valt niets te voorspellen met of zonder grafieken etc.

Ik ga er nog steeds vanuit dat na 13.30 de omzet wat groter wordt anders snap ik er niets meer van.

groeten Frank
[verwijderd]
0
stilte voor de storm mischien?
wel nadelig voor de AEX race!
Hoe staat het er trouwens mee ?
met onze directe tegenstanders oftewel BU en HA
gr. luc
[verwijderd]
0
Dit beeld past in de lijn van historiche stijgingen. Vaak leek het alsof er niets gebeurde. Dit beeld kan zo maar totaal omslaan met zeer hoge omzetten. Hieruit blijkt dat de kleine beleggers nauwelijks invloed uitoefenen op de koersontwikkeling. De grote jongens bepalen wat er echt gebeurd.

Groeten

Andre
[verwijderd]
0
Even een misverstand uit de weg ruimen: grafieken (technische analyse) voorspellen niet. De TA pretendeert dit ook niet. De TA zegt meer: als dit gebeurd is het heel waarschijnlijk dat dat het gevolg is.

Dus wanneer Versatel door de steun op x zakt is het waarschijnlijk dat de koers terugzakt naar x.
De waarschijnlijkheid is gebaseerd op koerspatronen uit het verleden die zich herhalen.

Bepaalde patronen zijn zeer betrouwbaar, b.v. 80-90 procent. Andere zijn minder betrouwbaard. Het is nooit 100 % Maar wanneer een bepaalde patroon zich in de meeste gevallen op dezelfde manier ontwikkeld kun je daar heel goed op handelen.
Rachmaninoff
2
We doen ons best om beleggen te rationaliseren en met een analytisch oog te bekijken, bij voorkeur natuurlijk naar de toekomst toe. Echter dat werkt maar zeer beperkt al was het alleen maar omdat beleggen in belangrijke mate bestaat uit: "kijken wat anderen doen". We hebben daar een mooi woord voor verzonnen: "sentiment" maar in essentie is dat gewoon kudde-gedrag. Kijk maar eens naar een natuurfilm waar een kudde graast op een savanne: het ene moment is het totale rust, dan beginnen een paar leiders te rennen en in no-time is de hele boel op stelten. 99% weet absoluut niet wat er gaande is maar gaat gewoon. Even later keert de rust weer terug alsof er totaal niets gebeurd is.

Dit beeld is natuurlijk een beetje gechargeerd en ik wil mensen (beleggers) ook niet over een kam scheren met dieren maar het is wel een belangrijk element.

gr. Berny
[verwijderd]
0
Precies, en psychologie speelt een grote rol bij beleggen. Denk aan angst en hebzucht maar zeker ook kuddegedrag. Ik vind het een mooi voorbeeld wat je geeft.

Als je nu in staat bent om deze patronen te herkennen heb je dus een voorsprong.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Juist Leonard: go with the flow...en daar is TA best wel handig bij.
Groet, John.
[verwijderd]
0
Dat kuddegedrag is overigens voor die dieren heel gezond, en draagt in grote mate bij aan hun overlevingskansen. Als je meeholt in de kudde is de kans dat je iets ernstigs overkomt klein ('there is safety in numbers', luidt een Engels spreekwoord). Doe je dat niet, dan raak je ofwel gewond doordat anderen over je heenlopen, ofwel je blijft in je eentje achter als lunchhapje voo ee leeuw. Beter 10x voor niks gehold, dan 1x opgegeten...

Of we hier als beleggers lering uit moeten trekken, weet ik niet. Uiteindelijk is beleggen een spel, en zijn de medebeleggers daarbij je TEGENSTANDERS.
[verwijderd]
0
Ik zit hier dus met mijn tegenstanders te praten. Dat is een verontrustende gedachte.
Rachmaninoff
0
Dat is zeker waar. Ik zal zelf ook zeker meehollen als dat beter voor mezelf is. Echter soms moet iemand blijven staan anders gaat die kudde de aardbol rond.

Wat betreft die tegenstanders: dat denk ik toch niet, zoals jezelf zegt zorgt die kudde ook voor bescherming. Wij kunnen onze winsten alleen maar halen als de kudde voldoende groot is en de goed kant op gaat.....
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
jongens betekent dit dat ik binnenkort ook weer eens wat aan mijn conditie moet gaan doen?
[verwijderd]
0
Het mooie van onze kudde was afgelopen week dat er echt een paar leeuwen (leeg biedboek) rondliepen, en er ook een paar gingen rennen, maar dat de rest gewoon rustig bleef grazen, tenminste dat mag ik hopen.
Maandag schuiven we met de kudde denk ik weer naar een stukje verderop om daar weer verder te knabbelen aan het nieuwe malse gras aldaar ;-)
Maar alles uiteraard weer rustig aan zoals het tot nu is gegaan. En als we goed blijven samenwerken als kudde kunnen we met z'n alle die leeuwen makkelijk de baas.

Prettig weekend.

Lars
[verwijderd]
0
!@#$!@!
1
dat is niet helemaal waar natuurlijk. Je medebeleggers zijn zeker je tegenstander niet, maar je medestander. Je profiteert bijde van de ontwikkelingen van het bedrijf waar je aandelen van hebt. Gaat het goed met het bedrijf dan gaat het met jou en je medebeleggers goed, iedereen kan winnen in het aandelenspel.
[verwijderd]
0
Heb ik gelijk??of niet???
vanaf vandaag ben ik LT-belegger (noodgedwongen)

Succes morgen
Frank
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 -0,12%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0874 +0,07%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront