Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Einde euro een stapje dichterbij?

36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Zitten we niet ver vanaf in europa (plus dat het in de VS lager is geworden dan 5%). In Europa hebben we nog wel een handelsoverschot, maar ik vermoed dat dit bij een nog iets lagere dollar zo verdwenen is. Dan hebben we in europa ook twin deficits.
-pcrs
[verwijderd]
0
Kijk, dat is nou het nadeel van politiek:
Zodra er hard (impopulair) moet worden opgetreden kiest men ALTIJD de route van het compromis. Dit is politiek gezien zeer logisch, maar helaas maken zachte heelmeesters nog altijd de meest stinkende wonden. Het zou goed zijn als de politiek zich van het compromis-syndroom bewust zou zijn.

De waarschuwing dat Frankrijk zich pas in 2005 aan de regels moet houden is feitelijk een aankondiging van een nieuw politiek debat in 2005 dat ongetwijfeld wederom een compromis zal opleveren: 'ze hoeven pas in 20..'. En zo kunnen en zullen we nog wel even door gaan.

Veel beter zou het zijn het Franse beleid NU te gedogen tot 2005, en daar NU al de consequentie aan te verbinden dat vanaf 2005 een VASTGELEGDE miljarden-boete wordt opgelegd waar NIET meer over gesproken zal worden. Daarmee wordt het compromis van nu een gedegen besluit voor morgen. Dus in 2005 geen debatten maar aktie.

In de tussentijd kan de Euro wel wat hebben, mede geholpen door het Amerikaanse beleid. Gecontroleerde flexibiliteit, ook op het gebied van begrotingstekorten, zal aantonen dat de munt volwassen wordt en vertrouwen verdient. En dat is in ons belang.

Een belangrijke noot is nog dat het me erg bezig houdt dat Frankrijk binnenkort de ECB onder controle heeft. Rente verlagingen en flexibele omgang met de regels liggen in 't verschiet.

Dikkedeur
[verwijderd]
0
Wie is Zalm? Is dat niet dat hele kleine visje in de grote boze Euro-vijver?

Je hebt gelijk wat mij betreft, maar het is niet reeel helaas.

Dikkedeur
[verwijderd]
0
zalm zwemt tegen de stroom in en haalt zijn doel als hij niet tevoren door een dikke vette beer eruit wordt gevist
[verwijderd]
0
Hmmm, maar even analitisch: betekend dat dan niet dat we (om onze dromen een kleine kans van slagen te geven) het jachtseizoen op de dikke vette beren moeten openen?

;)

Dikkedeur
[verwijderd]
0
Blijkbaar heeft mooie pipo al het loodje gelegd en moet de dikkeduer het nu voor hem opknappen.

k.k.
Kaiser
0
Man die getipt wordt als VS-ambassadeur bij EU speculeert over einde euro

26/01/17 - 16u22 Bron: Belga

Ted Malloch, de man die getipt wordt als toekomstig Amerikaans ambassadeur bij de Europese Unie, heeft weinig vertrouwen in het voortbestaan van de euro. De Europese eenheidsmunt zou binnen de komende achttien maanden kunnen instorten, zo verklaarde Malloch aan de Britse openbare omroep BBC.

"Wat ik dit jaar zeker zou doen, is short gaan op de euro", zo verwees Malloch naar een positie op de beurs waarbij men speculeert op een dalende koers. Malloch, die professor is aan de Britse Henley Business School, meent dat de munt "het komende jaar, anderhalf jaar zou kunnen instorten".

De Europese Commissie wil niet rechtstreeks reageren. De woordvoerder van Jean-Claude Juncker beperkte zich tot een verwijzing naar een verklaring van de voorzitter tijdens een speech in het Europacollege in Brugge, enkele uren voor Donald Trump in november de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. "Jullie moeten één zaak weten: het project van Europese integratie is in het gelijk gesteld door de geschiedenis."

Malloch is nog niet benoemd, maar hij wordt alom getipt als de man die de regering van Trump gaat vertegenwoordigen bij de Europese instellingen. Eerder deze maand ging hij op interview in de Trump Tower. Zijn verklaringen vormen alvast een echo van het geruchtmakende interview waarin Trump voorspelde dat in navolging van Groot-Brittannië ook andere lidstaten de Europese Unie zullen verlaten.
Handelsdeal VS-VK
"Wanneer je vrouw een verhouding heeft met iemand anders, kan je haar zeggen dat het moet stoppen, maar vaak maakt dat geen einde aan de verhouding"

De Britse premier Theresa May gaat vrijdag als eerste Europese leider op bezoek in Washington. Daar zal onder meer over de mogelijkheden van een bilateraal handelsakkoord gesproken worden. De Commissie beklemtoonde de voorbije weken meermaals dat de Britten wel met derde landen mogen praten over zo'n akkoorden, maar geen onderhandelingen mogen voeren zolang ze lid zijn van de Europese Unie. Dat behoort immers tot de exclusieve Europese bevoegdheden.

Maar het is onduidelijk waar de grens tussen praten en onderhandelen ligt en hoe de Commissie zou kunnen optreden tegen eventuele overtredingen. Malloch komt het alleszins "absurd" voor. "Wanneer je vrouw een verhouding heeft met iemand anders, kan je haar zeggen dat het moet stoppen, maar vaak maakt dat geen einde aan de verhouding." Volgens hem kan een handelsdeal tussen Washington en Londen in 90 dagen beklonken worden.
ffff
0
Een beetje tegenstrijdig: HIJ gaat short op de Euro en zijn baas Trump maar mekkeren en zeuren dat de Duitsers zo'n enorm voordeel hebben aan de lage koers van de Euro.

Natuurlijk mag de eventuele toekomstige Amerikaanse ambassadeur short gaan, maar....dan zou zijn baas eigenlijk niet zo moeten zeuren.
[verwijderd]
0
Leaked EU report reveals how SCARED Brussels NEEDS to give UK good Brexit deal

EUROPEAN Union (EU) leaders are petrified a bad Brexit deal for Britain’s financial sector will backfire on Brussels.

A leaked report reveals how Britain could be in line for a beneficial deal as Brussels chiefs fear for their own future.

They are hatching a plan to ensure that London banks and the financial services sector are allowed to continue to trade as before, fearing any attempt to thwart transactions would have a negative impact on the remaining 27 states.

The European Parliament's committee on economic and monetary affairs says their own negotiators should tread carefully as they bash out deals.

www.express.co.uk/news/world/762128/B...

wie volgt..
Kaiser
0
Wordt de euro te sterk' Nieuwe donderwolken pakken samen boven het hoofd van Mario Draghi, baas van de Europese Ce… ift.tt/2uTBnt2
Kaiser
0
The critical ruling by Germany’s constitutional court over the ECB’s bond-buying program poses a threat to the future of the common currency, according to Wolfgang Schaeuble

EU Judges Hit Back at ‘War Declaration’ by Top German Court - Bloomberg www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
892,63  -7,69  -0,85%  18 sep
 Germany40^ 18.750,20 +0,21%
 BEL 20 4.224,97 -0,35%
 EURO50 4.845,23 -0,17%
 US30^ 41.510,40 0,00%
 Nasd100^ 19.348,30 0,00%
 US500^ 5.619,30 0,00%
 Japan225^ 36.630,90 0,00%
 Gold spot 2.558,83 -0,01%
 EUR/USD 1,1121 +0,06%
 WTI 69,03 -3,22%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Sif Holding +4,60%
B&S Group SA +2,29%
Brunel +1,97%
RENEWI +1,86%
RANDSTAD NV +1,11%

Dalers

NX FILTRATION -3,46%
Avantium -2,74%
Pharming -2,57%
Arcadis -2,27%
IMCD -2,23%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront