GenSight Biologics

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Is deze week met goed nieuws gekomen!
Koers is daardoor de afgelopen dagen als een raket omhoog gegaan.
www.gensight-biologics.com/category/p...

Vandaag een enorme plus van ruim 60%

Zelf verwacht ik dat dit nog maar het begin is van de stijging.

Groet, poil
[verwijderd]
0
investir.lesechos.fr/actions/actualit...

Franse biotechnologiebedrijven wachten op succes

Drie dagen dat Gensight Biologics het uitzicht op de aandelenmarkt plaatst. Deze biotech is sinds vrijdagavond verdubbeld in waarde over belangrijke informatie die op maandagochtend viel: het Franse bedrijf heeft onlangs goedkeuring gekregen van het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelenveiligheid (ANSM) om te gebruiken voor een patiënt van het ziekenhuiscentrum d Oogheelkunde van de Quinze-Vingt in Parijs haar kandidaat-behandeling tegen erfelijke optische neuropathie Leber, een zeldzame ziekte van het netvlies die in minder dan een jaar een brutale blindheid veroorzaakt en elk jaar 1500 patiënten wereldwijd treft.

Dit is slechts een tijdelijke autorisatie, ATU genoemd in professioneel jargon, maar als Dr. Catherine Vignal specifiek vroeg om het recht om het Gensight GS010-gentherapieproduct te gebruiken, fase III klinische proef om de patiënt te behandelen is dat zij oordeelt dat het effectief is. En voor de goede orde, de kandidaat-kandidaat GS010 heeft nu een naam: Lumevoq.

"Terwijl we ons voorbereiden op het aanvragen van een handelsvergunning in Europa in 2020 [de indiening wordt verwacht voor het derde kwartaal], weerspiegelt deze ATU zowel de sterke interesse van de medische gemeenschap voor Lumevoq en de impact op patiënten, 'zei Bernard Gilly, mede-oprichter en directeur van Gensight.

Een behandeling ter waarde van enkele honderdduizenden euro's

Het aandeel, dat aan het einde van vrijdag op 1.184 euro was geprijsd, steeg tot bijna 3 euro. Het heeft nog steeds 15% verloren sinds het begin van het jaar en 65% sinds zijn IPO op 8 euro in de zomer van 2016.

Als Gensight de gezondheidsautoriteiten het laatste groene licht krijgt voor de verkoop van Lumevoq, kan dit de tweede gentherapiebehandeling worden die in de oogheelkunde wordt verkocht, na de Luxturna van de Amerikaanse Spark Therapeutics (verkocht 850.000 dollar of 770.000 euro) die handelt een zeldzame degeneratie van het netvlies. Merk op dat de Zwitserse reus Roche een overname van 4,3 miljard (3,9 miljard euro) op Sparks heeft gelanceerd voor gentherapie. Ter vergelijking: Gensight is slechts 65 miljoen euro waard.
Google vertaling
==============

Morgen door de 3 euro en hoger is mijn verwachting.
succes, poil
[verwijderd]
0
Gisteren toch door de 3 euro gegaan (3,22).
Toch de nodige winstnemingen, maar de plus van de afgelopen week is nog steeds 140%.
Omzetten zijn fors de afgelopen dagen. Gensight heeft nog geen 30 miljoen aandelen uitstaan. Waarvan ca. 30% die niet in bezit zijn van grootaandeelhouders (o.a Novartis)
De stemming is goed op de beurs, nieuws en vooruitzichten zijn prima; dus vandaag kan wel eens een mooie dag gaan worden!
Succes, poil
[verwijderd]
0
Het gaat beginnen.
Groene volumes omhoog richting de 3 euro.
De laatste winstnemers zijn weg.
Zet 'm op Gensight ;) , poil
[verwijderd]
0
Koers 2,77 +2,5%
Bied kant loopt op.
Gaat de 3 nog voor 12 uur op de borden staan?
Groet, poil
[verwijderd]
0
Sofinnova Partners SAS 3,921,568 13.5%
Versant Venture Management LLC 3,280,381 11.3%
Bpifrance Participations SA /PRIVATE EQUITY/ 2,000,000 6.90%
Abingworth LLP 1,402,588 4.84%
Novartis AG 1,390,487 4.80%
Vitavest S.à.r.l. 1,339,706 4.62%
Fidelity Management & Research Co. 1,060,344 3.66%
BPIFrance Investissement SAS 975,666 3.37%
Sycomore Asset Management SA 710,769 2.45%
Bernard Jacques Alex Gilly 622,600 2.15%

De grootaandeelhouders op een rijtje.
Groet, poil
[verwijderd]
0
Hier had dit draadje eigenlijk mee moeten beginnen:
GenSight Biologics is is a clinical-stage biotechnology company discovering and developing novel therapies for neurodegenerative retinal diseases and diseases of the central nervous system. GenSight Biologics’ pipeline leverages two core technology platforms, the Mitochondrial Targeting Sequence (MTS) and optogenetics for retinitis pigmentosa, to help preserve or restore vision in patients suffering from severe degenerative retinal diseases. GenSight Biologics’ lead product candidate, GS010, is in Phase III trials in Leber’s Hereditary Optic Neuropathy (LHON), a rare mitochondrial disease that leads to irreversible low vision and legal blindness in teens and young adults. Using its gene therapy-based approach, GenSight Biologics’ product candidates are designed to be administered in a single treatment to each eye by intravitreal injection to offer patients a sustainable functional visual recovery.

Succes, poil
[verwijderd]
0
TP66
0
quote:

poil-1 schreef op 10 januari 2020 14:35:


Geen foute keuze TP66
Koers gaat vandaag ook weer best omhoog.
Succes, poilWe gaan het zien, ik kan niet echt inschatten wat de (toekomstige) potentie van dit bedrijf is.

Er staan relatief maar weinig aandelen uit dat is voor mij eigenlijk wel een voorwaarde om ergens een positie in te nemen.
Ik heb deze week daarom ook maar een bescheiden positie in Abivax genomen misschien wel wat te laat maar daar staan nog geen 12 miljoen aandelen uit en Abivax heeft in potentie een mooie gevulde pijplijn.

[verwijderd]
0
Mede door het goede beurssentiment zie je de afgelopen veel Franse biotech aandelen fors herstellen.
Een aantal van deze aandelen heb ik in mijn bezit. En ben ik voorlopig niet van plan om ze te verkopen.
Gensight is vrijdag gesloten op 3,73.
Aandeel is fors omhoog gegaan en is hier voorlopig nog niet klaar mee.
Vanaf het nieuws van 9 december is het vertrouwen van de belegger in dit aandeel enorm toegenomen.
Volgende week kan het wel eens snel richting de 5-6 euro gaan.
Succes, poil

TP66
0
quote:

poil-1 schreef op 11 januari 2020 14:31:


Mede door het goede beurssentiment zie je de afgelopen veel Franse biotech aandelen fors herstellen.
Een aantal van deze aandelen heb ik in mijn bezit. En ben ik voorlopig niet van plan om ze te verkopen.
Gensight is vrijdag gesloten op 3,73.
Aandeel is fors omhoog gegaan en is hier voorlopig nog niet klaar mee.
Vanaf het nieuws van 9 december is het vertrouwen van de belegger in dit aandeel enorm toegenomen.
Volgende week kan het wel eens snel richting de 5-6 euro gaan.
Succes, poil

Ik heb ook een aantal Franse Bio's in de portefeuille maar echt vrolijk wordt ik daar niet van tot op heden.
[verwijderd]
0
www.afm-telethon.fr/actualites/victoi...

Nog even het bericht waarmee de stijging begon begin december 2019.

GEPUBLICEERD OP: 07/12/2019
Victory 2019: verbeterd zicht dankzij gentherapie
Net als Julien, 42, kregen patiënten met Lebers erfelijke optische neuropathie die deelnamen aan een gentherapietest weer visuele autonomie.
Leber's erfelijke optische neuropathie (NOHL) is een zeldzame genetische aandoening van het netvlies die plotseling en onomkeerbaar verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt tussen de 15 en 35 jaar. Patiënten hebben baat gehad bij gentherapie in het kader van klinische proeven uitgevoerd door het Franse bedrijf GenSight Biologics. Deze vooruitgang is het resultaat van fundamenteel onderzoek dat meer dan tien jaar geleden werd uitgevoerd door een team van het Institute of Vision, met de financiële steun van AFM-Téléthon.

Een echte wetenschappelijke prestatie
De te corrigeren afwijking bevindt zich niet in de kern van de cel, zoals de meeste ziekten die met gentherapie worden behandeld, maar in de mitochondriën, deze kleine fabrieken die de energie van de cel produceren. Gensight Biologics maakt gebruik van een unieke technologie op basis van het gebruik van een mitochondriale targetingsequentie, die, geassocieerd met het gen-medicijn specifiek de binnenkant van de mitochondriën target, om het functionele eiwit te produceren. In samenwerking met Généthon tonen de onderzoekers de effectiviteit van deze gentherapie in het diermodel.?

GenSight Biologics begon vervolgens met de ontwikkeling van deze gentherapie en in 2015 begon de eerste klinische proef in Europa en de VS. Vijf jaar later zijn de resultaten er: er is een verbetering van het gezichtsvermogen, duurzaam en klinisch significant, zowel wat betreft gezichtsscherpte als gevoeligheid voor contrasten.

Duurzaam verbeterd zicht
Behandelde patiënten zien een verbetering van hun vermogen om activiteiten uit te voeren waarbij hun visie van dichtbij en ver weg is. In totaal hebben bijna 80 patiënten geprofiteerd van deze gentherapie in deze studie en bijna 100 andere patiënten nemen momenteel deel aan een aanvullende studie. GenSight Biologics bereidt zich voor op het aanvragen van een vergunning voor het in de handel brengen van het Europees Geneesmiddelenbureau in 2020.

Julien, 42, heeft geprofiteerd van gentherapie als onderdeel van een klinische proef, omdat zijn visuele autonomie verbetert. Hij getuigt samen met Dr. Catherine Vignal-Clermont, arts die belast is met de klinische proef.
-----vertaald met google------

Groet, poil
[verwijderd]
0
Aanvulling op bovenstaande bericht:
JULIEN ZIJN VISUELE AUTONOMIE
Julien in persconferentie

5 jaar geleden begint Julien dingen wazig te zien. Hij verloor zijn zicht in minder dan 3 maanden. Op 37 werd de diagnose Leber Optic Neuropathy gesteld, een zeldzame genetische ziekte waarvoor geen behandeling bestond. " Ik begon te zien als in een knelpunt, de kleuren werden saai en snel zag ik niet langer de kenmerken van mijn gezicht in de spiegel . "

Julien is erg gedesoriënteerd in zijn dagelijkse en professionele leven en spreekt zijn interesse uit om zo snel mogelijk deel te nemen aan een klinische proef. Drie maanden na de diagnose liet zijn arts hem weten dat een cohort van patiënten die minder dan 6 maanden aan NOHL leden werd aangeworven om een ??gentherapietest te starten : " Ik zei onmiddellijk ja, ik was klaar om alles te proberen om een ??protocol aan te gaan! ".

Het zal 3 tot 6 maanden duren voordat de gentherapiebehandeling van kracht wordt en Julien begint kleuren en vormen te onderscheiden.


" Vandaag heb ik autonomie gekregen, ik beweeg zonder stok op straat, ik hoef niet langer de metrostations te tellen omdat ik hun namen kan lezen; ik kan de groene of rode lichten onderscheiden, ik kan zelfs het merkteken van mijn tandpasta lezen! In mijn werk als consultant kan ik de kleuren zien van de potloden die ik voor de flipover gebruik! Als ik niet had geprofiteerd van deze gentherapiebehandeling, was mijn gezichtsvermogen en het leven zou vandaag veel minder zijn: deze gentherapiebehandeling is een grote hoop voor alle patiënten met NOHL.

Groet, poil
TP66
0
quote:

poil-1 schreef op 13 januari 2020 09:12:


GenSight Biologics SA 4,26 0,53 14,21 %

Freeeeeeze
Groet, poilIdd gaat hard nu!!
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
568,63  -2,12  -0,37%  03 jul
 AMS25-24h^ 577,27 +1,52%
 Germany30^ 12.580,50 +0,42%
 Dutch15-index 16.220,00 -0,20%
 BEL 20 3.393,25 -0,27%
 BRX20-24h^ 3.431,43 +1,13%
 Europe50^ 3.309,54 +0,46%
 Euro30-index 16.698,55 -1,02%
 US30^ 25.764,49 0,00%
 Nasd100^ 10.350,68 0,00%
 US500^ 3.126,37 0,00%
 Japan225^ 22.217,79 0,00%
 Gold spot 1.773,70 -0,14%
 EUR/USD 1,1274 +0,25%
 WTI^ 40,38 +0,14%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Pharming +5,71%
ALTICE EUROPE... +2,47%
ASMI +2,38%
Basic-Fit +1,95%
Kendrion +1,89%

Dalers

Eurocommercia... -3,21%
B&S Group SA -2,32%
UNILEVER -2,27%
OCI -1,90%
SIGNIFY NV -1,84%