Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Regelgeving cryptocurrencies is onvermijdelijk"

Christine Lagarde (IMF): "Regelgeving cryptocurrencies onvermijdelijk"

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat cryptocurrencies door overheden zullen worden gereguleerd.

"It's inevitable. It's clearly a domain where we need international regulation and proper supervision"

Crypto's zijn al sinds 2009 up and running. Tot voor kort was de koers relatief laag: begin 2017 stond bitcoin nog onder de 1000 dollar. Sinds de forse koersstijging in het tweede kwartaal van 2017, zijn ook overheden gaan kijken naar bitcoin en andere cryptomunten. 

Zowel in China als in Zuid-Korea, waar de handel in cryptomunten zeer populair was, legde de overheid de afgelopen tijd ongereguleerde handel aan banden. 

Ook vanuit India kwamen vorige week geruchten dat een verbod op ongereguleerde cryptohandel aanstaande is. Ondanks dat het slechts ging over regulatie op de cryptohandel, deden deze geruchten de koers fors dalen. 

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2018 17:08
    IMF reguleert niet, dat gaan de overheden doen zoals er staat.

    Ik geloof opzeker dat overheden stapsgewijs een streep gaan zetten door de verschillende crypto’s, omdat de banken wereldwijd ‘hinder’ ondervinden van de verschillende crypto’s. Om verdere hinder en eventuele grote schade te voorkomen zal een uiteindelijk een verbod gaan komen op termijn.
    Het begin is reeds gemaakt in China ( grote speler in de economische markt ) en Zuid-Korea en recent dus het gerucht om het in India het ongereguleerd te gaan maken.

    Ook bij verschillende brokers kun je maximaal een positie openen voor zo’n 2 weken.
    Dit alles bij elkaar exclusief radio/televisie & internet doet de wenkbrouwen fronsen.

    De kop dekt de lading wel degelijk..
  2. tampi 12 februari 2018 18:21
    Ik begrijp wel dat het IMF zegt dat cryptomunten zullen worden gereguleerd. Ik vind het grappig en zielig te gelijkertijd. In mijn beleving gaan we een tijdperk in met minder regulatie, minder schakels, en dus meer productiviteit. Gepaard met een stukje machtsverschuiving van de gevestigde orde, richting gewone burger.

    Het IMF is een bewaker van ons monetaire systeem en ze zullen toch wel iets moeten doen. Er zijn wereldwijd heel veel mensen die vasthouden aan de woorden van het IMF. In feite zijn dit woorden die voortkomen uit wanhoop. Want, met mij weten heel veel andere mensen dat je de publieke decentrale cryptomunt niet kunt reguleren. Het komt over bij mij als "hallo wij zijn het IMF, vergeet ons niet". Het lijkt erop dat het IMF een voet tussen de deur wil krijgen bij iets dat helemaal niet van hen is. En wil daar (via overheden) tijd en geld voor vrijmaken om het zogenaamd te reguleren. Doet mij beetje denken aan de wet van Parkinson.

    Ik vind het zelf een beetje vreemd. Want het besef zou toch allang aanwezig moeten zijn dat niemand de publieke decentrale cryptomunten kan reguleren, deze functioneert prima zonder eigenaar. Ik zou het heel stoer vinden wanneer het IMF dit zou toegeven.

    Cryptomunten die voldoen aan het onderstaande, kunnen niet gereguleerd worden:
    - Heeft een publiek blockchain netwerk, gevolg: er zijn blockchain explorers
    - De source code is open source, gevolg: je kunt de cryptomunt zelf bouwen en toetsen
    - Het is decentraal, gevolg: alle deelnemers zijn gelijkwaardig
    - Niet meer dan 50% miners capaciteit bij 1 miner, gevolg: veel individuele miners
    - Heeft een PC of mobiele telefoon wallet, gevolg: geen tussenpersoon of centrale partij nodig

    En dan is het gevolg van het bovenstaande:
    - Iedereen kan meedoen zonder enig toestemming van een overheid of bank
    - Geen discrimatie: arm, rijk, huidskleur, leeftijd, land, geslacht
    - Geen toetsing: beleggingsprofiel, inkomenstoets, BKR, identiteit, leeftijd

    Bovenstaande geldt voor (vrijwel) alle cryptomunten met een geldfunctie, waaronder: Bitcoin, Litecoin, Ethereum

    Het IMF kan wel de weg van en naar fiat controleren of een adviserende functie hebben. Ook kan het IMF een eigen munt uitbrengen. Ik vermoed dat dat gaat gebeuren. De SDR-munt van het IMF bestaat al sinds 1969 en is gedekt door goud voorzover ik weet.

    Met de komst van decentrale publieke blockchain netwerken hebben we een tool in handen die simpelweg geen eigenaar (nodig) heeft. Als er een eigenaar is, dan zijn dat alle deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe meer het waard wordt, dit is de wet van Metcalfe.

    Ik wacht nog op de dag dat het IMF toegeeft dat ze cryptomunten met een publieke blockchain netwerk niet kunnen reguleren.

    Uiteindelijk blijft het IMF een beschermer van het monetaire systeem, ik verwacht daarom nog wel veel weerstand. Het ongeloof moet nog komen dat heel veel macht weg aan glippen is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links