Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Word niet arm van de beursgang van ARM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. semicon_fan 22 augustus 2023 18:15
    AJ,

    ARM lijkt totaal niet op TSMC.De core business van het bedrijf is om processor IP te ontwikkelen en die aan zoveel mogelijk chip ontwerpers te verkopen. Het verdien model is meestal op basis van royalties, voor elke verkochte chip krijgen ze een klein bedrag. Weinig kapitaal intensief verdienmodel in tegenstelling tot TSMC.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 augustus 2023 19:01
    quote:

    semicon_fan schreef op 22 augustus 2023 18:15:

    AJ,

    ARM lijkt totaal niet op TSMC.De core business van het bedrijf is om processor IP te ontwikkelen en die aan zoveel mogelijk chip ontwerpers te verkopen. Het verdien model is meestal op basis van royalties, voor elke verkochte chip krijgen ze een klein bedrag. Weinig kapitaal intensief verdienmodel in tegenstelling tot TSMC.
    Volgens mij is ARM een chipontwerper die geen eigen productie heeft en is TSMC een pure chipfabriek voor chipontwerpers zoals ARM en Apple.
  3. Met Effekt 23 augustus 2023 11:10
    quote:

    semicon_fan schreef op 22 augustus 2023 18:15:

    AJ,

    ARM lijkt totaal niet op TSMC.De core business van het bedrijf is om processor IP te ontwikkelen en die aan zoveel mogelijk chip ontwerpers te verkopen. Het verdien model is meestal op basis van royalties, voor elke verkochte chip krijgen ze een klein bedrag. Weinig kapitaal intensief verdienmodel in tegenstelling tot TSMC.
    De ARM IPO lijkt stevig geprijsd want:
    1. Een aantal grote ARM gebruikers zien de bui al hangen en zijn op zoek naar een alternatief (RISC-V).
    bits-chips.nl/artikel/nxp-qualcomm-an...
    2. Veel Chineze bedrijven zijn al overgestapt van ARM naar RISC-V om de Amerikaanse sancties te vermijden.
  4. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:51
    www.embedded.com/an-eventful-week-in-...
    It’s been an eventful week in the world of microprocessors: there’s the frenzy around Arm’s valuation as it reportedly aims for a September IPO at a more than $60 billion valuation, there’s the Tenstorrent $100+ million fundraise, and then there’s the announcement completely out of the blue of a new RISC-V consortium company for Europe led by NXP Semiconductors, with its call for members to join.

    Industrie wil niet afhankelijk worden van ARM.

    Toonaangevende spelers uit de halfgeleiderindustrie bundelen hun krachten om RISC-V te versnellen.

    Oprichting van een nieuw bedrijf om de ontwikkeling van het RISC-V-ecosysteem en de hardware te stimuleren

    Duitsland – 4 augustus 2023 – Spelers uit de halfgeleiderindustrie Robert Bosch GmbH, Infineon Technologies AG, Nordic Semiconductor, NXP ® Semiconductors en Qualcomm Technologies, Inc. zijn samengekomen om gezamenlijk te investeren in een bedrijf dat gericht is op het bevorderen van de adoptie van RISC-V wereldwijd door de ontwikkeling van hardware van de volgende generatie mogelijk te maken.

    Dit bedrijf, opgericht in Duitsland, zal ernaar streven de commercialisering van toekomstige producten op basis van de open-source RISC-V-architectuur te versnellen. Het bedrijf zal één enkele bron zijn om compatibele, op RISC-V gebaseerde producten mogelijk te maken, referentiearchitecturen te bieden en te helpen bij het opzetten van oplossingen die op grote schaal in de industrie worden gebruikt. De initiële toepassingsfocus zal liggen op de automobielsector, maar met een uiteindelijke uitbreiding naar mobiel en IoT.

    In de kern stimuleert RISC-V innovatie, waardoor elk bedrijf geavanceerde, op maat gemaakte hardware kan ontwikkelen op basis van een open-source instructieset. Verdere adoptie van de RISC-V-technologie zal een nog grotere diversiteit in de elektronica-industrie bevorderen, waardoor de toetredingsdrempels voor kleinere en opkomende bedrijven worden verminderd en een grotere schaalbaarheid voor gevestigde bedrijven mogelijk wordt gemaakt.

    Het bedrijf roept brancheverenigingen, leiders en overheden op om hun krachten te bundelen ter ondersteuning van dit initiatief, dat de veerkracht van het bredere halfgeleider-ecosysteem zal helpen vergroten.

    De oprichting van het bedrijf zal onderworpen zijn aan wettelijke goedkeuringen in verschillende rechtsgebieden.

    Robert Bosch GmbH
    “Bosch is ervan overtuigd dat initiatieven ter bevordering van de open specificaties van RISC-V de mondiale mobiliteitsmarkt een aanzienlijke stap verder zullen brengen. Het nu geplande initiatief zal in grote mate bijdragen aan het opzetten van een betrouwbaar en efficiënt, in de EU gevestigd halfgeleider-ecosysteem”, aldus Jens Fabrowsky, Executive Vice President bij Bosch en verantwoordelijk voor de halfgeleidersector.

    Infineon Technologies AG

    “Nu voertuigen softwaregedefinieerd worden en de betrouwbaarheidseisen toenemen als gevolg van bijvoorbeeld elektrificatie en connectiviteit, maar ook door trends als autonoom rijden, is er in de hele sector een algemene behoefte aan standaardisatie en ecosysteemcompatibiliteit, waarbij CPU’s een belangrijk IP-adres zijn. We zijn er trots op dat we met dit initiatief de oprichting van vertrouwde, op RISC-V gebaseerde autoproducten kunnen ondersteunen. De kennis en expertise van toonaangevende marktspelers zullen het volledige potentieel van RISC-V in de automobielsector ontketenen”, aldus Peter Schiefer, divisievoorzitter van Infineon's Automotive Divisie.

    Nordic Semiconductor
    “Nordic Semiconductor is een toegewijde en enthousiaste voorstander van het RISC-V-initiatief en staat klaar om het project vooruit te helpen. De IoT-oplossingen van Nordic vertegenwoordigen de leidende positie op het gebied van draadloze technologie met laag vermogen en om die positie te behouden is het van cruciaal belang dat we continue toegang behouden tot efficiënte en krachtige ingebedde microprocessors. Een open samenwerking met gelijkgestemde bedrijven om voortdurend de innovatieve RISC-V-microprocessor-IP te verbeteren en een robuuste en betrouwbare levering van de technologie te garanderen, is het ideale antwoord op deze uitdaging”, aldus Svein-Egil Nielsen, CTO/EVP R&D and Strategy, Nordic Halfgeleider.

    NXP Semiconductors
    “NXP is er trots op deel uit te maken van een nieuwe, in de EU gevestigde gezamenlijke inspanning om te pionieren met volledig gecertificeerde, op RISC-V gebaseerde IP en architecturen, in eerste instantie voor de auto-industrie. De creatie van een one-stop-shop ecosysteem waar klanten kant-en-klare activa kunnen selecteren, zal de adoptie van RISC-V in veel Europese industrieën versterken”, aldus Lars Reger, Executive Vice President en Chief Technology Officer bij NXP Semiconductors. “Wij danken het Artificial Intelligence Center Hamburg (ARIC) eV voor hun steun aan deze samenwerking.”

    Qualcomm Technologies, Inc.
    “We zijn verheugd om samen te komen met andere spelers uit de industrie om de uitbreiding van het RISC-V-ecosysteem te stimuleren door de ontwikkeling van hardware van de volgende generatie. Qualcomm Technologies investeert al meer dan vijf jaar in RISC-V en we hebben RISC-V-microcontrollers in veel van onze commerciële platforms geïntegreerd. Wij geloven dat de open-source-instructieset van RISC-V de innovatie zal vergroten en het potentieel heeft om de industrie te transformeren”, aldus Ziad Asghar, Senior Vice President Product Management, Qualcomm Technologies, Inc.

    NXP en het NXP-logo zijn handelsmerken van NXP BV. Alle andere product- of dienstnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. © 2023 NXP B.V
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links