Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verplicht meedoen, allemaal kaarten op tafel over Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 19 oktober 2023 12:20
    Mijn credo: nooit kopen in een dalende trend. Nou ja, bij een uptick voor een kort ritje (van een paar dagen / weken) misschien. En als het dan (toch) weer daalt draaien naar short. Beide kanten op handelen is bij dit fonds heel goed mogelijk. Momenteel short, maar kan vanmiddag weer anders zijn.
  2. Mike 19 oktober 2023 12:21
    Heb geschreven putjes 7 en 8, looptijd een jaar. Als het aandeel stijgt of nog 25% verder daalt maak ik in beide gevallen een dubbelcijferig positief rendement hierop, net als vorig jaar. Mooie optiepremies bij dit aandeel!

    Bij daling onder 8 verwacht ik een overname bod, dus dat beperkt het risico.
  3. adjzkebidjr 19 oktober 2023 12:25
    Heb 't al eens eerder gepost. Ik zat een kamer naast ze toen ze net begonnen. Anderhalve student die de telefoon aannamen. De grote vergissing, of perceptie, is dat JET een tech bedrijf zou zijn. Dat is het in het geheel niet. 95% is gewoon handwerk. Voor een deel geautomatiseerd, maar klemvast in een business model wat enorm arbeidsintensief is. Ja, het is een net bedrijf, gaat beter om met haar personeel dan de amerikanen. Maar een K/W die past bij de ebitda is van toepassing. Gewoon, een klassieke onderneming. En zo moet het ook gewaardeerd worden. Niet als schaalbare tech onderneming. qed.
  4. forum rang 5 Daexter 19 oktober 2023 12:43
    quote:

    Ganar schreef op 19 oktober 2023 10:47:

    Nooit Eén positie gehad in JET
    Ook nog nooit een positie gehad en ook met grote verbazing gekeken naar de meest idiote koersdoelen die IEX voorzag voor JET met strong buys terwijl het 1 van de meest dure aandelen was die er op euronext te vinden was. Nu er ca 90% van de koers af is sinds die strong buy begint het de overweging waard te worden, maar niet meer dan dat.
  5. Claude Hommel 19 oktober 2023 12:49
    Inmiddels heb ik een behoorlijke long positie in JET. Die is verkregen door aanwijzing in geschreven put opties. Met de aandelenpositie sta ik flink onder water. Mijn GAK is € 21,45. Verlies op de aandelen is nu dus ongeveer 45%.

    In de afgelopen twee jaar wel regelmatig put opties geschreven, die niet tot aanwijzing hebben geleid. En regelmatig gedekte calls geschreven op de aandelen die ik in bezit heb. Met de optiehandel heb ik wel aardig verdiend. Als ik de optiewinst meetel, is mijn totale verlies op JET nu ongeveer 26%.

    De aandelen die ik nu heb, houd ik aan. Ik koop niet meer bij, schrijf ook geen puts meer. Mijn positie in JET zit aan de max t.o.v. de totale portefeuille, ik wil maximaal 5% van het geheel in een individueel fonds steken.

    De lessen die ik geleerd heb zijn:
    1) dat een dalende trend altijd langer aanhoudt dan je denkt en dat de daling veel verder gaat dan je zou denken
    2) dat ik beter in aandelen kan beleggen die dividend uitkeren. Als daarvan de koers daalt, heb je in ieder geval het dividend nog.

    Tenslotte moet ik zeggen dat ik nog steeds vertrouwen heb in JET. Ik denk niet dat de huidige koers een reële afspiegeling is van de waarde van het bedrijf. Ik zou niet weten waarom ik tegen de huidige, lage koers mijn aandelen zou gaan verkopen.
  6. Dickmans 19 oktober 2023 13:04
    -10%, dus net ingestapt. Dat is makkelijker praten dan andere mensen die hier reageren dat realiseer ik me. Ik hou nog even vast want los van rentes is het management naar mijn inschatting prima in staat om er een winstgevende club van te maken. En natuurlijk zal de verkoop van bepaalde onderdelen daarbij helpen. En in die zin is de toekomst onzeker. En met de vrije kasstroom die er aan zit te komen kan dat waardering ook bij hoge rente nog omhoog toch!?
  7. De Struikrover 19 oktober 2023 13:13
    In 2021 550 gekocht op gak 76,5 euro, verkocht op 79,3 euro. Winst 1.500 euro.
    Dit jaar weer een poging gewaagd, de joker en de verdubbelaar ingezet, met 800 op 13,15 euro op naar het koersdoel van IEX van 30 euro.
    17,5 euro euro reeds voorbij zien komen, vond dat natuurlijk niet genoeg. Bezorg die 3 sterren maaltijd maar, dan doe ik de fles champagne er zelf wel bij.
  8. watergeus 19 oktober 2023 13:56
    In plaats van een duur betaalde pathetische oproep om je persoonlijk leed met anderen te delen zou het interessanter zijn te bediscussiëren want nu eigenlijk de levensvatbaarheid en ethiek is van dit business model. Ik zie alleen negatieve aspecten: onethisch(maakt mensen lui) klimaatschade (meer verpakkingen) inflatoir (jaagt prijzen op zonder doel) Positief zou kunnen zijn werkgelegenheid maar blijft standaard onderbetaald werk dus ook weer onethisch.
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links