Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit een uitstekend jaar wat flauwtjes af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 30 december 2023 11:59
    Ja, de titel boven de laatste Wall Street rapportage past eigenlijk ook wel bij mij, de laatste halve beursweek, was niet om over naar huis te schrijven, er moest geld bij, maar over het hele jaar mopper ik echt weer niet!!
    Topper Shell kwam toch met dubbele cijfers uit de bus +11,40% en dat met dalende olieprijzen, Swaan heeft het roer goed in handen, van die supertanker en voorlopig investeert Shell wijd en breed het meeste in minder vuil fossiel en daar naast fors in kansrijke hernieuwbare energie, met Shell you go well!!
    Aperam heeft lange tijd rood gestaan, maar is dankzij de eindejaarsrally toch fleurig groen geëindigd, hij ging 9,60% voorwaarts + dividend!!
    Europaas minst slechte bankje ING ging 17,62% omhoog, als ze als goed voornemen, nu eens dat percentage uit gaan keren op hun spaarrekeningen, dan promoveren ze direct tot het beste bankje van de EU!!
    KPN zit weer in de hoek waar, onterecht, klappen vallen, maar op jaarbasis toverde hij toch nog 5,84% er bij!!
    Top Magnificent Seven Besi ging eventjes 139,22% omhoog en voerde daarmee het AEX peloton aan, toch geen gekke zet om Shell wat af te bouwen en daarvoor Besi op te waarderen, in Januari, achteraf had ik dat veel zwaarder moeten doen, maar ja, van achteren kijk je een koe in zijn kont, zeggen onze onvolprezen boeren!!
    Ook een hele domme zet gedaan, Besi gedeeltelijk verkocht en daar voor Unilever gekocht en laat deze veilige defensieve nu dik in het rood geëindigd zijn -7,68%, ik deel dat negatieve gedoe rondom Unilever( en ook Ahold) niet, de betere analisten zien ook juist nu kansen voor best wel goede kwaliteit, die nu relatief laag te kopen is!!
    Al met al een best beursjaar voor mij, waarin ik de AEX zeker wel bij kon houden, in de race, er zit voor ons een pikdonkerzwarte rand aan beursjaar 2023, de foto van broerlief staat op de kast, kwaliteit kopen en op de plank leggen vond hij stom en saai, beurscasino, dat was het, het eindigde in de rivier, heel diep triest!!
    Het erf van ons home stond van de week weer te schudden van activiteiten, we helpen de beste bouwer van Nederland, onze zoon, aan bouwgrond, om ook zijn hobby's te kunnen beoefenen, vandaag nog heel wat rommel opruimen!!
    Morgen, de laatste dag van het jaar, die nu op Zondag valt, die naam komt uit het heidendom, maar past zeer zeker bij de Zonne der Gerechtigheid, de Heiland, bij wie anders zou je troost en bemoediging kunnen zoeken, als in de avonddienst, de namen van hen die ons ontvielen worden opgelezen!!
    Dinsdag start het nieuwe beursjaar, de verwachtingen, zijn nogal hoog, terecht???, ik weet het niet, ik ga mee met de bedrijven, die vanwege moeilijke ingewikkelde dingen, geen vooruitzichten durven geven, in ieder geval wens ik alle beursvrienden en vriendinnen veel Heil en Zegen toe in 2024 en op de beurs dikke pret!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 30 december 2023 13:43
    Broeder Jan dank voor je stukjes. Rendement is zo betrekkelijk als ik lees wat je ontviel. Heel veel sterkte met de verwerking ervan! Moge je kracht ontvangen in deze van die Heiland waar wij morgen weer over mogen horen.

    Wens jou en alle andere andere lezers veel gezondheid in 2024. Laten wij hopen op een mooi beursjaar. SJALOOM!!!
  3. forum rang 7 jan de vakman 30 december 2023 16:43
    Ja, beursvrienden en vriendinnen, vorig jaar had ik heel stevig de topper Shell, nu Besi, maar veel minder stevig en ik heb te vroeg winst genomen, gedeeltelijk, want die rally ver boven de 100€ was een zeer aangename verrassing, heel leuk en fijn, maar ik besef altijd terdege; Wat heb ik nog aan mijn super aandelen, als ze op oudejaarsavond ook mijn naam aflezen, dan gelden de woorden van de prachtige Bovenstemmer Psalm 49; Gij moet het al aan anderen overlaten, temeer reden, om de heerlijke verschijning van onze HERE JEZUS CHRISTUS boven alles lief te hebben, deze liefde begint al nu en zal als we hier niet meer zijn, ten hoogste toppunt stijgen, daarom, alle beleggersvrienden, besteed zorg en liefde aan uw porto hier, maar diversieveer toch, koop de genade en liefde van de HEILAND OM NIET, daar kan je mee door de tijd en als het zo ver is ook uit de tijd, een hele rijke jaarwisseling, in alle opzichten, toegewenst!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links