Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Bodem AEX wordt flink aangestampt, chipsector uit de gratie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 26 apr Basic-Fit heeft nu vier miljoen leden
  2. 26 apr Loopt het dividendrendement van Signify gevaar door zwakke jaarstart?
  3. 25 apr Gaat Unilever eindelijk de langverwachte sprong omhoog maken?

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 11 juli 2022 18:40
    Meneer Crum

    Er is gewoon geen pijl op te trekken.. Hoewel de maandags altijd wel slecht lijken uit te pakken. Begin ik de dag met aardig in de plus is het weer eind van de beursdag naatje!

    Dat is beweging en dus goed voor Flow Traders die rond de 24 onlangs aardig heb in geslagen, maar zelfs vandaag gewoon pet! Het is gewoon allemaal K u t met peren!

    Zelfs de Chinezen met TME enzo zijn de weg omhoog kwijt. Spaarrekening ook niets. Nog even en de Euro zakt naar niveau de oude Italiaanse lire of de Spaanse Peseta of Franse franc.

    En ja onze salarissen en pensioenen zijn wel in Euro"s

    Kort samengevat: ze maken er gewoon een klerezooi van!

    Groet, Jonas
  2. Martin-Jan Crum 11 juli 2022 19:21
    @jonas

    Tjah beste jonas, beleggen is niet bedoeld om heel gemakkelijk te zijn. Dan zou (bijna) iedereen zijn of haar baan opzeggen en zich alleen nog met de beurs bezig houden. Dat is uiteraard ook niet de bedoeling.

    De markten zijn inderdaad tamelijk grillig momenteel, een beetje richtingsloos allicht, in afwachting van de H1-cijfers. Die kunnen mee- of tegenvallen, maar vooralsnog zijn er tamelijk weinig winstwaarschuwingen geweest. Daar bovenop: de zomer heeft zijn intrede gedaan, altijd een periode van wat minder liquiditeit, ergo heftiger koersuitslagen bij nieuws. Vooral een eigen koers varen lijkt me, en niet teveel achter de waan van de dag aanhollen. Dat is meestal een dure hobby.

    Voor wat betreft de politiek: daar wagen wij ons bij IEX echt niet aan. Dat is toch een geheel ander, eveneens complex spel.

    Fijne avond.

    Disclaimer; nvt
  3. forum rang 6 jonas 11 juli 2022 19:46
    Dank je wel Martin.

    Het is allemaal wat moeilijk te vatten vanuit oude patronen. Neem personeelsgebrek dan toch goed voor de uitzendsector? Ik zie dat niet. Brunel, Randstad etc ? Is er soms een stijgingsverbod?

    Nu mogelijk grote energieproblemen vanwege Rusland. Zie Shell etc etc niet omhoog gegaan.

    Er is iets, maar ik krijg er onvoldoende grip op. Doet me denken aan de kredietcrisis toen ik hier sterk bezig was met die onderlinge bankrentes Euribor etc die redelijk op peil bleven. Gelukkig toen ineens een korte reactie van een insider die even kort meldde: Die rates die jij ziet zijn niet de rates waar daadwerkelijk op wordt gehandeld nu.

    Beurs blijft lastig en lijkt af en toe casino toch geloof ik dat er met net een beetje meer kennis ondanks verliezen zo gedurende het beleggen wel wat te halen valt. En ja het houd je ook wat scherp.

    Groet, Jonas
  4. Martin-Jan Crum 11 juli 2022 20:32
    tjah jonas,

    Een van de (vele) valkuilen bij beleggen is dat het spelletje regelmatig verandert. Dat wordt u niet verteld, dat merkt u pas wanneer oude strategieën ineens niet meer opgaan. Professionele hedge funds - long/short equity - staan year to date op een verlies van 8%. Ook die tasten dus in het duister.

    Er speelt veel: recessie, maar vooral ook de reële kans op een forse energiecrisis. dat laatste is potentieel een game changer, maar of Rusland daadwerkelijk de gaskraan geheel en permanent dicht draait, is nog onzeker. Laten we hopen van niet, maar het is goed daar wel rekening mee te houden. Zonder voldoende gastoevoer staat de BV Duitsland stil. Het risico is duidelijk, of het daadwerkelijk zo ver komt, (nog) niet. Het is goed mogelijk dat de financiele markten daarom per saldo, naeen flinke correctie, nu even niet zo gek veel van hun plaats komen. It's anyone's guess.

    Disclaimer: nvt
  5. forum rang 6 jonas 11 juli 2022 20:57
    Martin helemaal mee eens en je wijst terecht op eigenlijk ook mijn grootste zorg die Russische gasaanvoer die niet meer komt. Nederlandse politiek met reces en hebben ze zich erop voorbereid door gastoevoer vanuit Groningen voluit open te zetten? Of is het weer de bekende "te Laat Ruttepolitiek"

    Er is een Crisis aanstaande en de Nederlandse politiek gaat lekker op vacantie en die politiek verwacht dan ook nog dat we op ze gaan stemmen? Maar goed politiek kan IEX zelf inderdaad maar wat weg van blijven als eerste invalshoek.

    Groet, Jonas
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links