Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kapitaalmarktrente lijkt technisch de weg kwijt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

103 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 21 april 2023 00:42
    Eindelijlk een beren move. Al was de beren move nog behoorlijk zwak.
    VIXie kwam eindelijk tot leven. Maar kunnen nog niet de potten breken bij het grote publiek.
    Komt en gaat vanzelf. Er is veel ruimte voor flink hogere VIX waardes.

    Lag Europa eerst nog achter op Amerika. Qua stijging dan. Ze piekten later. Maar door een
    extended top in Amerika zijn ze weer volledig aligned met elkaar en pakt Europa zelfs de voortouw
    qua daling. Ook Frankrijk gaat mee doen. LVMH. Hermes. Ze hebben hun sprongen gemaakt.
    Ze hebben een geweldige tijd achter de rug. Tijd voor daling voor deze fondsen. Europese banken zijn ook grotendeels klaar met hun stijgingen. Wie weet kunnen ze vrijdag en maandag nog uitstellen en dan zitten ze meteen op hun toppen. Azie. Europa. Amerika. Ze liggen er alle drie klaar voor om flink te gaan dalen.

    De nacht futures doen het rustig aan. We zien wel hoe snel het intraday kan zakken. Tot nu toe ook weer vrij snel een intraday herstel na opening Amerika. Maar Amerika heeft grote problemen. Faillissement komt nu steeds dichterbij. Tegen de $32 trillion schuld en een rente van 5% en een 1.0 a 2.0 trillion jaarlijkse toename. Daar kan de raket van Elon Musk niet tegen op stijgen. Saoedi Arabia strikes again. Eerst gingen ze de strijd aan met de Amerikaanse schalie olie bedrijven omdat ze te dictator-achtig werden terwijl ze in een Westers Systeem zitten met hogere kost prijzen dan de Saoedi's. Die strijd is gewonnen door de Saoedi's. Centrale Banken van de Westerse Wereld gingen helemaal los met QE's om de inflatie maar aan te wakker. Dat is inmiddels gelukt, zo gelukt dat ze de inflatie maar moeilijk kunnen bedwingen. Intussen zijn diezelfde Centrale Banken van de Westerse Wereld failliet. FED - hoeveel negatief eigen vermogen? Naar een -$1 trillion? Nederlandse Centrale Bank gaat hun 10 a 12 miljard eigen vermogen geheel verspelen. ECB zal flinke verliezen lijden. Japanse Centrale Bank ook. Zwitserse Centrale Bank ook. Burgers en Burgsters betalen daarmee de Groot Verdieners en Groot Verdiensters als CEO's en Commissarissen en de Top 100 a 500 managers en managsters. Want alles wordt nog tijdelijk in stand gehouden. Strike 2 is Amerikaans tekorten onhoudbaar te maken. En wat doe je dan om stap 3 te maken? Je gaat weg, net als TTROO weg ging uit Nederland, gaan de Saoedi's weg uit hun band met Amerika. Naar een Nieuw Land voor TTROO of een nieuwe World Order voor Saoedi Arabie. Naar China. Naar de Yuans. Naar de Brics. En zo zijn de Saoedi's die Amerika ooit heeft gered, nu de partij die Amerika laat instorten. Zo werkt dat. Het risico is regelmatig niet van buiten. maar van binnen. En het begon alleen maar bij Amerikaanse CEO's van schalie olie die dachten Arabie buiten spel te zetten, terwijl hun eigen schalie olie cyclus van korte duur is en een totale rat race. De decline is zo groot, dat ze zo veel moeten bij boren om in ieder geval niet achter uit te geraken met hun produktie. Dat is een 3 a 5 tal jaren vol te houden, maar dan stort het in. Niet alleen door de prijs oorlog met de Saoedi's, maar ook vanuit de vrucht bodem in eigen land. De lage vruchten worden al eerste gepakt en geproduceerd daarna de steeds lastige vruchten en dat betekent in dit geval steeds meer kosten en risico voor steeds mindere produktie hoeveelheden. Een rat race die ze zelf al zouden verliezen. Alleen ze slepen heel veel mee in hun eigen rat race. Geholpen door een eigen vriend, Saoedi Arabie, werd het process versneld.
103 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links