Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street neemt gas terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 januari 2024 11:50
    Nou, gas terug nam ik van de week niet, ik boerde ruim 2% vooruit, maar vergeleken met de AEX, bakte ik er niet veel van, want die toverde een plus van 5% op het bord, hoofdoorzaak van mijn mindere prestaties, ik had de chipper, die gisteren zijn weekwinst verspeelde, Besi leverde 0,66% in, terwijl Asmi 5,55% voorwaarts ging en Asml compleet door het dak ging met 16,16% koerswinst, nu ja, als Besi stijgt, dan komen alle fladderaars op de beurs er op af, maar 1 klein wolkje aan de chiphemel en hij gaat weer massaal de kliko in, troost is dat de rustige plankleggers, tegen een zeer ruime koersverdubbeling aankijken, zonder hoge transactiekosten, dus zie ik geen enkele reden om zenuwachtig te worden, temeer daar Intel zoetjesaan het traagste jongetje van de klas is geworden, omdat het samenwerking uit de weg gaat, terwijl Besi zegt; Samen Sterk!!
    Gelukkig had Besi alleen een rode kleur, de rest sorteerde voor op de naderende lente en ging van lichtgroen, naar helder groen!!
    Lichtgroen ging KPN, die kwam net op het droge met een plusje van 0,16%, Deutsche Bank, zag veel meer in het vat zitten en verhoogde het koersdoel naar 4€, een zeer juiste conclusie, denk ik!!
    Van de metalen, had ik ook de zwakste broeder, al ging Aperam, toch nog 2,43% omhoog, Arcelor het dubbele en AMG het 3dubbele, Aaike Dalm ziet gouden tijden voor de recyklers, er komt een klimaat verplichting, dat de smeltovens tenminste met 30% oud herbruikbaar materiaal moeten worden gevoed, dat is ook gunstig voor jullie, de aanleveranciers, zei hij, maar daar zag ik nul komma niks van, erger nog, RVS en Aluminium daalden 10%!!
    Shell ging net als de olieprijs omhoog, 2,82%, dat is niet zoveel, dan de olie, dat zal wel komen door de dramatische Amerikaanse gasprijs daling, hierboven staat 1%, maar Joetje, heeft met een handige verkiezingsstunt, zijn burgers, opeens van aanmerkelijk goedkoper gas voorzien, wel 20%, wie dit grapje moet gaan betalen??, wij natuurlijk, de Amerikaanse LNG importeurs, reken maar op forse tot zeer forse gasprijs verhogingen, zeker als Koning Winter zijn ijzige jasje, nog eens aantrekt!!
    ING kreeg diep medelijden met die lang gedupeerde spaarders en gaf van de week, mooi 3% koersrente, om de klimaat actievisten gerust te stellen, kozen ze voor die mooie groene kleur!!
    Topspeler was Unilever, de Fenix is ontwaakt uit zijn as en sprintte 3,41% omhoog!, niet te geloven!!
    Vandaag, verder gaan met splitsing van ons perceel, je kan wel voor Sinterklaas spelen, maar dat levert je veel gedoe en werk op en zoveel mooie pikzwarte roet Pieten, zie ik niet!!
    Morgen, heerlijk bij het LICHT der wereld op visite, als je in het LICHT van de HEILAND wandelt, dan stoot je je voet aan geen enkele steen, Zijn reisdevies is het wonderlijk eenvoudige Kruisteken; 1; Heb de HEERE uw GOD lief boven alles( de lange vertikale balk) en 2, Heb je naaste lief als je zelf( de kortere horizontale balk, laat die door de eerste gedragen zijn, aankomst in het Nieuwe Jeruzalem, door HEM 1000% zeker!!
    Maandag hoop ik dat het voorsorteren op de lente overgaat, in echt de afslag nemen naar de lente, blijvend helder groen, daar kan toch niemand op tegen zijn, ik als waardebelegger alvast zeer zeker niet!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 27 januari 2024 15:25
    Mijn fondsen op het Damrak deden vrijdag net als de koersen op Wall Street een klein stapje terug. (Tussen haakjes geef ik de resultaten vanaf 29-12-2023) Dat neem niet weg dat de AEX met 4,99% (3,93%). Mijn 8 AEX fondsen stegen nog iets harder 5,75% (4,65%). De AMX die deze week ook goed presterende kon dit tempo toch niet bijhouden en staat dit jaar per saldo nog op een verlies +3,09% (-2,60%). Mijn eigen 5 AMX fondsen stegen deze week ook, maar wel minder, en dit jaar staan ze nog diep rood. +1,73% (-8,60%). Ofwel 6% slechter dan de AMX. Wil dit keer alleen de fondsen uit mij portefeuille bespreken die met kwartaalcijfers kwamen. In de AEX was dat ASML. De 4e kwartaalcijfers waren iets boven verwachting. Maar vooral de order intake in het 4e kwartaal 2023 was met 9,2 miljard ruim boven verwachting. Dit gaf de koers vleugels. Hierdoor steeg het aandeel in een week met 16,16% (16,94%). Heb wel het idee dat deze koersreactie iets te uitbundig is, waardoor het aandeel wel inmiddels voor perfectie gewaardeerd is. De beurs heeft tenslotte altijd gelijk en overdrijft altijd. Ondanks deze hoge huidige waardering zal het mij niet verbazen gezien, dat hij na deze week nieuwe ATH neer gaat zetten. Daarom wil ik zeker in deze fase nu geen afstand doen van dit aandeel in een fantastisch draaiend bedrijf. Het andere bedrijf (AMX fonds) wat met cijfers kwam was Signify. Dit defensieve fonds met dalende omzet, wist wel de brutomarge te verhogen en ook het dividend voor 2023 te verhogen tot € 1,55 per aandeel. Met de huidige slotkoers € 28,56 is dit een dividend van ruim 5,4%. Vanaf 2017 verhoogt dit bedrijf jaarlijks zijn dividend met € 0,05 per jaar. Gezien de kostenbesparingen die het bedrijf aan het doorvoeren is is de verwachting dat het dividend de komende jaren met minimaal deze € 0,05 per aandeel per jaar kan blijven stijgen. Als de verwachting klopt dat de rente in de loop van dit jaar gaat dalen dan is dit fonds niet hoog geprijsd. Het is daarmee geen fonds zoals ASML, maar als defensief fonds voor mij een waarde volle aanvulling voor mijn portefeuille. Ook al doet hij het qua koers dit jaar niet best. Deze week -2,43% (-5,80%).
    Wens een ieder in deze roerige tijden een goede rustdag toe onder vleesgeworden Woord. Laten wij bidden voor Zijn volk Israël, maar ook voor de Palestijnen. dat daar spoedig vrede (SJALOOM) mag komen.
    Kijk volgende week maandag uit naar de cijfers van Philips en Ebuco. Ook al heb ik jaren geleden afscheid genomen van Philips en eind vorig jaar van Ebusco blijf ik de koers wel volgen. Weet Ebusco eindelijk de neergaande trend qua aandelenkoers te doorbreken. Ik ben er niet gerust op Woesdag (KPN). Enkele jaren geleden afscheid van genomen. Al blijft dit een prachtig bedrijf met een goed dividend rendement. Donderdag ING (volgens broeder jan het beste bankje van Europa) Wij zullen het zien of dit dit kwartaal klopt. Ik heb zelf ABN, natuurlijk niet het beste bankje maar je kan niet alles hebben :-). Donderdag komt ook Shell, heb er alle vertrouwen in dat het weer mooie cijfers per saldo worden, ook al wordt hij als viespeuk door menig belegger gezien is het een bedrijf waar flink geldt wordt verdient en waar ik als belegger een heel klein graantje van mee probeer te pikken. Wens ieder een mooie beursweek toe. SJALOOM
  3. forum rang 7 jan de vakman 27 januari 2024 16:15
    Ja Broeder Troef, hoewel ik zeer weinig verstand van kaartspel heb en dat ook liefst maar zo houd, je hebt van de week betere beurskaarten in handen, dan ik, dat mag ook wel want op langere termijn is het nog geen rozegeur en maneschijn bij je!!
    Of alle vertrouwen in Shell terecht is weet ik zo net nog niet, er gebeurd nogal wat op en in de energiemarkt, ik hoop maar dat Shell er zonder al te veel kleerscheuren uit te voorschijn komt!!
    Uiteraard bidden wij als echte volgelingen van de VREDEVORST,die Israël ons schonk, ook voor de Palestijnen en Russen, De HEERE veranderde de dreiging en moord blazende Saulus, in 1 ogenblik in de Evangelie predikende Paulus, dat kan en wil HIJ ook nu nog, want HIJ blijft altijd Dezelfde!!, allen een gezegende NT Sabbath!!, SJALOOM!!!
  4. forum rang 6 'belegger'' 27 januari 2024 17:00
    Bij KPN schijnt begin maart een 3-jarige converteerbare obligatie af te lopen. In het jaarverslag kan ik er niets over vinden. Dat is niet hoe ik het bij andere bedrijven ben gewend. Ik lees wel op verschillende plekken over deze lening, die zou kunnen worden omgewisseld voor 672,4 miljoen aandelen tegen een conversieprijs van €3,1185. De stukken zouden in handen zijn van grootaandeelhouder America Movil. Ik heb geen goed beeld bij deze deal mede doordat ik er bij KPN zelf niets over kan vinden. Volgens onderstaand artikel heeft DB het over mogelijk een plafond op de koers van het aandeel.

    www.iex.nl/Nieuws/789271/Deutsche-Ban...

    Zonder verder in de details te duiken, zou ik dit de komende maand in het achterhoofd houden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links