Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aflossingsvrije hypotheken op de helling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moneyball 29 maart 2024 11:20
    De laatste alinea van het artikel is waar het om gaat. Alsof 90% van de bevolking zelf niet kan rekenen. Waarom zou ik straks met een afgeloste woning van vele honderden duizenden euro’s dood moeten gaan? Of zou het te maken hebben met voorsorteren op het komende probleem van de houdbaarheid van publieke middelen voor AOW en zorgkosten…?
  2. Bonost 29 maart 2024 13:03
    Het idefix dat wij als Nederland een te hoge private schuld is natuurlijk kolder, ook dat zou de Nederlandse Bank moeten weten. Immers er staat ook een gigantisch bedrag van bezit tegenover en de waarde daarvan stijgt alleen maar in de toekomst. Percentagegewijs zal de schuld verminderen over de jaren, maar dat is naar Europese maatstaven natuurlijk te langzaam, zodat de aftrek nog steeds groter blijft en indirect een vermindering geeft van de inkomsten van Nederland. Het blijft allemaal flauwekul van Europa, want Nederland is juist een van de Europese land die de Financien op orde heeft. Maar ja, het liefst zien ze natuurlijk dat de melkkoe Nederland het goed blijft doen, zodat de financien van Europa niet in gevaar komt. Ik zou zeggen: ECB pas de juiste maatregelen toe op de landen die hun financien niet op orde hebben. Anders is dat eens te meer een reden voor Nederland om te vertrekken uit de Europese Unie.
  3. Sshuffle 29 maart 2024 13:38
    Dit probleem lost zich vanzelf op. Voor nieuwe aflossingsvrije hypotheken is geen rente aftrek mogelijk in de inkomstenbelasting. Daarnaast hebben banken een zorgplicht en zullen ze echt niet 100% van de (eigen) woning financieren met een aflossingsvrije lening. Aflossingsvrije leningen kunnen overgesloten worden, maar volgens mij niet worden verhoogd. Door inflatie vindt er dus geldontwaarding plaats. Ook de prijzen op de vastgoedmarkt zijn dusdanig gestegen dat aflossingsvrije hypotheken waarmee een woning 20 jaar geleden gekocht is, nu de helft van de woningwaarde vertegenwoordigt. Ik zie het probleem niet.

    Een oplossing die wel zou kunnen, is dat het meenemen van aflossingsvrije hypotheken wordt verboden i.p.v. 1 op 1 kan worden meegenomen (of in welke gepolderde tussenvorm dan ook).
  4. eddygoed 29 maart 2024 18:11
    Inderdaad waar komt deze stress vandaan? IMF, ECB, DNB, AFM willen dat wij van de aflossingsvrije hypotheken gaan. Met behulp van onderstaande artikel van FTM wordt het me iets duidelijker.
    Onze hypotheken worden verpakt in een gedekte obligatie fonds (CB) hier gaan honderden miljarden in om. En laat dat nou net de oorzaak zijn van de kredietcrisis in 2008 in de VS. Daar werden de hypotheken ook doorverkocht zonder dat de koper wist hoe zeker het onderpand was.
    Dit doorverkopen gaat met volledige goedkeuring van ECB en DNB.
    Nog gekker ECB heeft die CB's ook gekocht. Als onze huizenmarkt instort dan is dit een groot risico. En dat is de reden van deze stress.

    Hier de uitleg, helaas moet je een abonnement hebben. Trouwens, dat is FTM wel waard.

    www.ftm.nl/artikelen/aflossingsvrije-...
  5. gerard66 30 maart 2024 10:11
    Wat een onzin weer. … aflosvrije hypotheken zijn bij betalingsproblemen vaker deel van de oplossing dan het probleem. Ik stel voor dat onze regering het samenwonende en gehuwde stellen dan ook maar gaat verbieden om uit elkaar te gaan en bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot echtscheiding van gehuwden onmogelijk maakt. De meeste betalingsproblemen op hypotheken ontstaan namelijk doordat mensen samen een huis kopen en daarna ooit weer uit elkaar gaan. Verder lossen we dan ook meteen een groot stuk van de woningmarktproblematiek op want stellen die uit elkaar gaan hebben plots 2 woningen nodig. Dat kan dus niet in tijden van woningnood en dus gaan we dat ook maar verbieden.
  6. Bahassie 30 maart 2024 20:19
    Je moet niet alles af willen lossen. Onzer Roverheid heeft al lang een plan om fictieve overwaarde op vastgoed te belasten. Geld wat je niet hebt en wat in stenen zit moet je dan ineens belasting over betalen. Dit land is knetter- knettergek geworden. Werkenden willen maar wat graag Nederland uit. Zo snel mogelijk. Weg uit dit land, waar je wordt beboet als je werkt en beloond als je niet werkt. Waar iedereen welkom is, behalve de autochtoon, onder het mom van solidariteit. Knettergek.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links