Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zilver- of Goudvloot

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 12 december 2011 11:03
    Ik zelf vind het geen slecht plan, beleggen moet je niet als kind mee beginnen sparen wel, ik zelf was begonnen op mijn 8e om op mijn 18e genoeg te hebben om mijn studie van te betalen..

    Echter tegenwoordig kan je een kind geen geld meer geven om te sparen omdat er te weinig banken zijn die nog cash geld aannemen als storting of je moet zelf met een automaat gaan werken. Tja zo breng je het spaar gevoel niet terug bij kinderen.

    Vroeger kreeg je nog bij opening van een rekening een mooie spaarpot waar je elke week je zakgeld in deed en die je dan als hij vol was naar de bank kon brengen om zo je spaarrekening vol te storten.

    Wat nu banken hebben geleerd, klantvriendelijkheid en toegankelijkheid is er aanzienlijk minder op geworden de laatste jaren, hier zou een omkering in moeten komen
  2. [verwijderd] 12 december 2011 11:29
    Waarom van de overheid afhankelijk zijn. Leer je kinderen zelf investeren c.q. handelen op de beurs en verantwoordelijkheid nemen in het omgaan met geld en rendement maken. Dat levert veel meer op dan een domme regeling van de overheid; een overheid waar je zo min mogelijk van afhankelijk van moet zijn voor het creeren je eigen welvaart.
  3. DoubleH 12 december 2011 12:03
    De overheid lijkt mij de allerslechtste raadgever die er bestaat voor wat betreft het omgaan met geld. Op dit moment wordt er echt een bizarre stimulans gegeven tot lenen. Komend jaar vraagt DUO (voormalig IBG)studenten 1,39% rente, met boete vrij aflossen op ieder gewenst moment. Elke student die z'n lening niet op maximaal zet beroofd zichzelf. En van diezelfde overheid moeten we van gaan leren sparen?
  4. MartijnN1932 12 december 2011 12:10
    quote:

    kjk schreef op 12 december 2011 11:29:

    Waarom van de overheid afhankelijk zijn. Leer je kinderen zelf investeren c.q. handelen op de beurs en verantwoordelijkheid nemen in het omgaan met geld en rendement maken. Dat levert veel meer op dan een domme regeling van de overheid; een overheid waar je zo min mogelijk van afhankelijk van moet zijn voor het creeren je eigen welvaart.
    eeh u wilt een kind van 8 leren investeren en handelen op de beurs.
    Dan moeten ze toch eerst geld hebben omdat te kunnen doen toch?, of wilt u ze aan leaseplan hebben ??

    Sparen is waar het mee begint en waar je redelijk waarde vast je geld hebt. Investeren en beleggen is een mix met sparen. alleen investeren en beleggen geeft ellende, zie ook de beleggingshypotheek etc..
  5. La Veuve! 12 december 2011 14:18
    mijn kinderen zitten vanaf vanmorgen turbo long goud nadat hun vader de kansloze internetspaarrekening had geplunderd. lijkt mij 21ste eeuw genoeg! ik hoop dat van de opbrengst minimaal 1 kind wat titelatuur op kan halen. overigens staat het Sterk en Ortega vrij hier en daar wat te sponsoren, wellicht kunnen zij een lans voor het herinvoeren van de goudstandaard breken?
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links